De perfecte Mojito
zaterdag 15 augustus 2009 om 13:02
Van de bijsluiter van mijn fles Havana Club rum:
In a tall glass, crush some fresh mint with the juice of half a lime and one spoonfull of sugar. Add 5cl of Havana Club Anejo 3 anos rum and two or three ice cubes. Top wit sparkling water, stir and garnish with a ming spring.
In a tall glass, crush some fresh mint with the juice of half a lime and one spoonfull of sugar. Add 5cl of Havana Club Anejo 3 anos rum and two or three ice cubes. Top wit sparkling water, stir and garnish with a ming spring.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
zaterdag 15 augustus 2009 om 13:18
Blaadjes van twee takjes mint beetje muddlen (crushen) in glas. Daar sap van halve limoen bij doen en vier theelepels bruine rietsuiker. Dit even laten intrekken zodat suiker wat oplost in sap van de limoen. 50 cc witte rum (Havana Club) er bij gieten. Dan glas zo goed als helemaal vullen met crushed ijd (ijsblokjes in theedoek en flink er op slaan met hamer of deegroller) en dan afvullen met sodawater. Mmmm!
zaterdag 15 augustus 2009 om 13:19
Oh ja, iets minder zoetig? Dan minder suiker. Logisch
http://toetje.punt.nl/?id=452387&r=1&tbl_archief=&
http://toetje.punt.nl/?id=452387&r=1&tbl_archief=&
zaterdag 15 augustus 2009 om 15:47
simpel
3 spatjes limoen.
10 ml lime rose
theelepeltje rietsuiker of crystalsuiker
heel klein scheutje suikerwater.(50%suiker | 50% water)
muddele (sap eruit persen niet te hard )
____________________________________________
crushed ijs ( ijsklontjes in een theedoek vouwen. hamer erop slaan tot alleen maar stukjes zijn )
5 muntblaadjes (in je hand leggen andere hand 1 keer op slaan)
op de crushedijs leggen.
rum eroverheen gieten ongeveer 35 tot 50 ml
lange theelepel verticaal roeren (niet te hard)
berg ijs erop aftoppen met soda water en een topje munt aan de zijkant van het glas.
probeer ook andere smaken ik vind een apple smaak heel lekker
doe je gewoon applesour erin in de plaats van rum
of hazelnoot smaak. franjelico zo kun je er meerdere maken.
heb je nog vragen stuur maar prive bericht leg nog wel meer uit als je wilt
3 spatjes limoen.
10 ml lime rose
theelepeltje rietsuiker of crystalsuiker
heel klein scheutje suikerwater.(50%suiker | 50% water)
muddele (sap eruit persen niet te hard )
____________________________________________
crushed ijs ( ijsklontjes in een theedoek vouwen. hamer erop slaan tot alleen maar stukjes zijn )
5 muntblaadjes (in je hand leggen andere hand 1 keer op slaan)
op de crushedijs leggen.
rum eroverheen gieten ongeveer 35 tot 50 ml
lange theelepel verticaal roeren (niet te hard)
berg ijs erop aftoppen met soda water en een topje munt aan de zijkant van het glas.
probeer ook andere smaken ik vind een apple smaak heel lekker
doe je gewoon applesour erin in de plaats van rum
of hazelnoot smaak. franjelico zo kun je er meerdere maken.
heb je nog vragen stuur maar prive bericht leg nog wel meer uit als je wilt
zaterdag 15 augustus 2009 om 18:06
Ik ben vast niet hip genoeg maar ik snap geen hol van het recept van dersan. Ook zie ik het nut niet zo in van het gebruiken van suiker én suikersiroop.
Recept hier (ongeveerrrr)
Neem een stapel Amsterdammertje (zoeen met een randje erin) Crush mintblaadjes
flinke theelepel suiker en sap van een halve limoen toevoegen
Meer roeren/ crushen
rum toevoegen tot net boven stapelrandje
ijsklonten
spa rood
Recept hier (ongeveerrrr)
Neem een stapel Amsterdammertje (zoeen met een randje erin) Crush mintblaadjes
flinke theelepel suiker en sap van een halve limoen toevoegen
Meer roeren/ crushen
rum toevoegen tot net boven stapelrandje
ijsklonten
spa rood
zondag 16 augustus 2009 om 06:52
quote:himalaya schreef op 15 augustus 2009 @ 16:13:
Wat is 'muddele'?
En hoeveel is een 'spatje'? Is dat een druppel?
mm ken je de barcadi reclame vast wel het stokje wat hij vast heeft is een muddeler. soort stamper eigenlijk...
spatje is 1/6 deel van een limoen doe je 3 stuks( halve limoen dus) van in een glas en nog wat dingen erbij en dan muddle,zodat de sappen vrij komen.
hoop dat het zo duidelijker is
Wat is 'muddele'?
En hoeveel is een 'spatje'? Is dat een druppel?
mm ken je de barcadi reclame vast wel het stokje wat hij vast heeft is een muddeler. soort stamper eigenlijk...
spatje is 1/6 deel van een limoen doe je 3 stuks( halve limoen dus) van in een glas en nog wat dingen erbij en dan muddle,zodat de sappen vrij komen.
hoop dat het zo duidelijker is
donderdag 22 juli 2010 om 10:29
Halve limoen in kleine partjes snijden en in glas droppen. Flink wat mintblaadjes erbovenop (ik doe ongeveer 2 topjes) en een schep rietsuiker, een koffielepel ongeveer. Dan fijnstampen met iets. Zo'n cocktailstamper werkt het best (is dat zo'n muddler ding?) maar met iets anders kan ook. Rum naar smaak erbij. Afmaken met gecrushed ijs en bubbeltjeswater en een scheutje