
appeltaart net niet gaar
zaterdag 24 oktober 2009 om 20:35
Hoera! Morgen wordt zoon 5 jaar!
Ik heb twee heerlijke appeltaarten gebakken (beetje citroen door het deeg, laagje amandelspijs erin...), vanmorgen vroeg. Omdat deze taarten eerder aangebrand waren (in het recept stond: 60 minuten op 200 graden) heb ik hem nu eens 55 minuten op 180 graden gebakken.
Nu heb ik zojuist een stukje geproefd... je raadt het al... taart is net niet gaar. Valt uit elkaar en heeft een plakkerige smaak, in plaats van zo'n lekkere knapperige korst.
Help!
Kan ik ze morgenochtend nog een keer in de oven zetten, en op welke temperatuur en hoe lang moet dat dan?
Alvst bedankt!
Ik heb twee heerlijke appeltaarten gebakken (beetje citroen door het deeg, laagje amandelspijs erin...), vanmorgen vroeg. Omdat deze taarten eerder aangebrand waren (in het recept stond: 60 minuten op 200 graden) heb ik hem nu eens 55 minuten op 180 graden gebakken.
Nu heb ik zojuist een stukje geproefd... je raadt het al... taart is net niet gaar. Valt uit elkaar en heeft een plakkerige smaak, in plaats van zo'n lekkere knapperige korst.
Help!
Kan ik ze morgenochtend nog een keer in de oven zetten, en op welke temperatuur en hoe lang moet dat dan?
Alvst bedankt!
zaterdag 24 oktober 2009 om 20:47
zaterdag 24 oktober 2009 om 21:12
Tuurlijk kun je ze nog een keer in de oven zetten, wel inderdaad even goed voorverwarmen. En dan zou ik het inderdaad 10 minuten doen en er even bijblijven (geregeld door het ruitje kijken of er niets te donker kleurt).
Overigens, ik vind een zachte appeltaart zelf altijd heerlijk, bij appeltaart is het niet zo heel erg als hij niet helemaal gaar is is mijn mening. Beter zo, dan te droog.
Overigens, ik vind een zachte appeltaart zelf altijd heerlijk, bij appeltaart is het niet zo heel erg als hij niet helemaal gaar is is mijn mening. Beter zo, dan te droog.
zaterdag 24 oktober 2009 om 21:56
quote:sosofie schreef op 24 oktober 2009 @ 21:39:
Dank je!
Nog even een tip: normaal bak ik altijd zelf chocoladetaart. Vanf nu niet meer. Bij de Aldi verkopen ze chocoladetaart voor 3 euro. Een hele mooie pure smaak, alsof hij bij de patisserie vandaan komt...Oh, waarom lees ik dit nou??? Was net zo trots dat ik de eerste 3 maanden zwangerschap maar liefst 10 kilo ben afgevallen...
Dank je!
Nog even een tip: normaal bak ik altijd zelf chocoladetaart. Vanf nu niet meer. Bij de Aldi verkopen ze chocoladetaart voor 3 euro. Een hele mooie pure smaak, alsof hij bij de patisserie vandaan komt...Oh, waarom lees ik dit nou??? Was net zo trots dat ik de eerste 3 maanden zwangerschap maar liefst 10 kilo ben afgevallen...
Winter is the season in which people try to keep the house as warm as it was in the summer, when they complained about the heat.
zaterdag 24 oktober 2009 om 21:58
Nog een andere tip tegen het verbranden: ik doe regelmatig na een half uur, of als de ovenschotel of taart al mooi bruin is, maar nog een tijdje moet om te garen, aluminiumfolie over de bakvorm heen. Op die manier verbrandt het niet, maar gaart het wel goed door!
Dat zou je nu ook kunnen doen, zodat je zeker weet dat hij niet verbrandt.
Veel plezier morgen!
Dat zou je nu ook kunnen doen, zodat je zeker weet dat hij niet verbrandt.
Veel plezier morgen!
zaterdag 24 oktober 2009 om 22:00
zaterdag 24 oktober 2009 om 22:01
zaterdag 24 oktober 2009 om 22:03
quote:sosofie schreef op 24 oktober 2009 @ 22:01:
[...]
ik weet niet of dit wel gezond is... zwanger en een kilo per week afvallen... Ga maar gauw die taart halen!Jawel hoor, want ik was veel te zwaar. Ben ontzettend misselijk geweest, dus de kilo's vlogen eraf. Het kind eet al mijn vet op kennelijk, schijnt meer voor te komen bij dikke(re) vrouwen.
[...]
ik weet niet of dit wel gezond is... zwanger en een kilo per week afvallen... Ga maar gauw die taart halen!Jawel hoor, want ik was veel te zwaar. Ben ontzettend misselijk geweest, dus de kilo's vlogen eraf. Het kind eet al mijn vet op kennelijk, schijnt meer voor te komen bij dikke(re) vrouwen.
Winter is the season in which people try to keep the house as warm as it was in the summer, when they complained about the heat.
zaterdag 24 oktober 2009 om 22:09
quote:Kroes schreef op 24 oktober 2009 @ 22:06:
Oke, dan is het goed!
Een goede zwangerschap & gezondheid toegewenst voor moeder en kind!Dank je! En sorry sorry sorry voor de vervuiling van dit topic.
Oke, dan is het goed!
Een goede zwangerschap & gezondheid toegewenst voor moeder en kind!Dank je! En sorry sorry sorry voor de vervuiling van dit topic.
Winter is the season in which people try to keep the house as warm as it was in the summer, when they complained about the heat.

zondag 25 oktober 2009 om 03:32
Even nog meer topicvervuiling, maar ik het zo'n zin in appeltaart nu, alleen is het vervelende dat ik nu geen oven heb. AAaRRRHHHGGG!!!
Eet lekker morgen en een fijne dag, ik ben jaloers! Maar nog een keer in de oven doen kan geen kwaad volgens mij. En niet vergeten om er een beetje abrikozenjam over te smeren als hij net warm uit de oven komt, daar wordt het serieus nog goddelijker van!!
Eet lekker morgen en een fijne dag, ik ben jaloers! Maar nog een keer in de oven doen kan geen kwaad volgens mij. En niet vergeten om er een beetje abrikozenjam over te smeren als hij net warm uit de oven komt, daar wordt het serieus nog goddelijker van!!

woensdag 28 oktober 2009 om 09:52
Ik doe appeltaart anderhalf uur op 140 graden met de heteluchtstand. Dan is íe heerlijk!
Ik bak wel heel zware taarten, er gaan zo 10 of 12 grote appels in. En ik kook de vulling van te voren. Nou ja, koken, een minuut of 10 met een beetje suikerwater en kaneel verwarmen, dan is heel veel vocht waar je zo'n prutbodem van krijgt er al uit. Die druk ik er uit dan, want ik heng het even in een zeef.
Ik bak wel heel zware taarten, er gaan zo 10 of 12 grote appels in. En ik kook de vulling van te voren. Nou ja, koken, een minuut of 10 met een beetje suikerwater en kaneel verwarmen, dan is heel veel vocht waar je zo'n prutbodem van krijgt er al uit. Die druk ik er uit dan, want ik heng het even in een zeef.