
Zalm grillen

zondag 25 oktober 2009 om 22:16
Ik ben van plan om morgen voor het eerst (jaja!!) zelf zalm te gaan grillen. Nu heb ik een grillpan dus in principe zou dit helemaal goed moeten gaan komen. Het enige wat mist..is de kennis!
Ik kan wel aardig koken dus met enige tips hoop ik een lekker stukje zalm op tafel te zetten (met spinazie en gekookte aardappelen).
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
Ik kan wel aardig koken dus met enige tips hoop ik een lekker stukje zalm op tafel te zetten (met spinazie en gekookte aardappelen).
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

zondag 25 oktober 2009 om 23:13

zondag 25 oktober 2009 om 23:16
quote:Ann Liv schreef op 25 oktober 2009 @ 23:10:
[...]
Volgens het voedingscentrum niet. Heb jij andere onderzoeken gelezen?Vriendin van mij is dietiste en die zei dat er in de "moderne" spinazie minder nitraat zit, waardoor het niet meer zo slecht is als vroeger om het samen met vis te eten. Als ik het goed onthouden heb tenminste. Daarnaast moet je niet vergeten dat "wij" westerlingen over het algemeen een goede gezondheid hebben en wel wat kunnen hebben. Maar he, ik heb geen onderzoeken erover gelezen, vertrouw vriendin blind. Daarnaast heb ik het al meermalen samen gegeten en geen problemen ondervonden.
[...]
Volgens het voedingscentrum niet. Heb jij andere onderzoeken gelezen?Vriendin van mij is dietiste en die zei dat er in de "moderne" spinazie minder nitraat zit, waardoor het niet meer zo slecht is als vroeger om het samen met vis te eten. Als ik het goed onthouden heb tenminste. Daarnaast moet je niet vergeten dat "wij" westerlingen over het algemeen een goede gezondheid hebben en wel wat kunnen hebben. Maar he, ik heb geen onderzoeken erover gelezen, vertrouw vriendin blind. Daarnaast heb ik het al meermalen samen gegeten en geen problemen ondervonden.
zondag 25 oktober 2009 om 23:18
quote:Teigera schreef op 25 oktober 2009 @ 23:16:
... Daarnaast heb ik het al meermalen samen gegeten en geen problemen ondervonden.Ehm, dit argument gaat hier natuurlijk niet op. Het gaat om mogelijk kankerverwekkende stoffen die in je lijf ontstaan bij die combi. Dus dat merk je niet als je het eet, maar pas als je jaren later ziek wordt.
... Daarnaast heb ik het al meermalen samen gegeten en geen problemen ondervonden.Ehm, dit argument gaat hier natuurlijk niet op. Het gaat om mogelijk kankerverwekkende stoffen die in je lijf ontstaan bij die combi. Dus dat merk je niet als je het eet, maar pas als je jaren later ziek wordt.

zondag 25 oktober 2009 om 23:20
zondag 25 oktober 2009 om 23:21

zondag 25 oktober 2009 om 23:22
Als je de grillpan ingevet hebt van tevoren (althans dat doe ik altijd, heel klein beetje olie met een siliconen kwastje verdelen) dan gaat t best wel goed.
De reden dat ik aan Dyaa vroeg of ze zalm met vel heeft, is dat je volgens mij een moot met vel op een bepaalde manier moet grillen (beginnen aan de kant met vel, of juist alleen maar aan de vel-kant grillen, zoiets) maar dat moet je maar even googlen dan Dyaa! Als je geen vel hebt op je moot of filet, dan kun je t gewoon aan beide kanten grillen. Niet al teveel heen en weer doen in de pan, dan gaat t alleen maar stuk, niet al te lang en kruiden pas op t laatst erbij doen want die verbranden anders soms.
De reden dat ik aan Dyaa vroeg of ze zalm met vel heeft, is dat je volgens mij een moot met vel op een bepaalde manier moet grillen (beginnen aan de kant met vel, of juist alleen maar aan de vel-kant grillen, zoiets) maar dat moet je maar even googlen dan Dyaa! Als je geen vel hebt op je moot of filet, dan kun je t gewoon aan beide kanten grillen. Niet al teveel heen en weer doen in de pan, dan gaat t alleen maar stuk, niet al te lang en kruiden pas op t laatst erbij doen want die verbranden anders soms.
zondag 25 oktober 2009 om 23:29
zondag 25 oktober 2009 om 23:32
Ik dep altijd even de zalm af met wat keukenpapier als ie erg nat uit de verpakking komt.
Daarna met een kwastje wat olijfolie op de zalm zelf aanbrengen, peper erover en in een hete grillpan gooien. Niet te lang en niet te kort grillen, een paar minuten per kant. Klaar.
Daarna met een kwastje wat olijfolie op de zalm zelf aanbrengen, peper erover en in een hete grillpan gooien. Niet te lang en niet te kort grillen, een paar minuten per kant. Klaar.
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
maandag 26 oktober 2009 om 00:34

maandag 26 oktober 2009 om 09:45



maandag 26 oktober 2009 om 19:24
Als ik vis grill (tonijn - 2 cm dik), dan kruid ik de filet aan één zijde en grill het aan de gekruide zijde 2 minuten en 1 minuut aan de andere zijde. Daarna gaat de filet in een ovenschotel (met alufolie afgedekt) in een oven (70 graden celcius) totdat de binnentemperatuur van de filet 60 graden is.