
Paella

vrijdag 20 november 2009 om 10:56
Paella met kip dan?
Ingrediënten:
olie
500 gr kipfilet in stukken
2 kopjes paellarijst (arborio kan ook)
500 ml bouillon (ik maak altijd wat meer, soms neemt de rijst meer op)
1 groene paprika in stukjes
1 rode paprika in stukjes
klein zakje verse doperwten (of potje/blikje/diepvries)
1 fijngesneden ui
2 tomaten in blokjes (evt uit blik)
saffraan
knoflook
zout & peper
Bereiding:
Verhit olie in een pan en braad de kipfilet bruin aan. Haal de kip uit de pan en hou apart. Voeg de knoflook en ui toe en voeg als de ui glazig is de tomatenblokjes. Laat paar minuten pruttelen.
Voeg de paprikastukjes en de kipfilet toe. Roer alles goed door en voeg nu de rijst toe. Roer de rijst door het mengsel tot de korrels beetje glazig zijn en voeg dan de bouillon, waarin je de saffraan hebt opgelost, beetje bij beetje toe. Roer het mengsel goed door. Voeg de laatste minuten de doperwten toe (zeker als ze uit blik/potje komen, diepvries/verse doperwten kunnen er eerder in).
Het ligt aan de soort rijst hoe lang het duurt voor de bouillon is opgenomen. Ik schat zo'n 15-20 minuten.
Ingrediënten:
olie
500 gr kipfilet in stukken
2 kopjes paellarijst (arborio kan ook)
500 ml bouillon (ik maak altijd wat meer, soms neemt de rijst meer op)
1 groene paprika in stukjes
1 rode paprika in stukjes
klein zakje verse doperwten (of potje/blikje/diepvries)
1 fijngesneden ui
2 tomaten in blokjes (evt uit blik)
saffraan
knoflook
zout & peper
Bereiding:
Verhit olie in een pan en braad de kipfilet bruin aan. Haal de kip uit de pan en hou apart. Voeg de knoflook en ui toe en voeg als de ui glazig is de tomatenblokjes. Laat paar minuten pruttelen.
Voeg de paprikastukjes en de kipfilet toe. Roer alles goed door en voeg nu de rijst toe. Roer de rijst door het mengsel tot de korrels beetje glazig zijn en voeg dan de bouillon, waarin je de saffraan hebt opgelost, beetje bij beetje toe. Roer het mengsel goed door. Voeg de laatste minuten de doperwten toe (zeker als ze uit blik/potje komen, diepvries/verse doperwten kunnen er eerder in).
Het ligt aan de soort rijst hoe lang het duurt voor de bouillon is opgenomen. Ik schat zo'n 15-20 minuten.