
Wat lust je echt niet?
dinsdag 24 november 2009 om 16:00
Leek me leuk om een topic over te openen. Wat lust je ECHT niet en waarom?
Ik lust zelf absoluut geen appel. De structuur ervan vind ik vies, het geluid als iemand erop kauwt en de opvallende geur. Ik ruik het ook altijd als iemand in mijn buurt er eentje eet.En paddenstoelen, ook een kwestie van structuur. Taai.
Dan koffie....brrrr. Ruikt heerlijk maar de smaak vind ik bitter.
Jullie?
Ik lust zelf absoluut geen appel. De structuur ervan vind ik vies, het geluid als iemand erop kauwt en de opvallende geur. Ik ruik het ook altijd als iemand in mijn buurt er eentje eet.En paddenstoelen, ook een kwestie van structuur. Taai.
Dan koffie....brrrr. Ruikt heerlijk maar de smaak vind ik bitter.
Jullie?
dinsdag 24 november 2009 om 18:29
dinsdag 24 november 2009 om 18:31

dinsdag 24 november 2009 om 18:35
Ik hou niet van prei en tuinbonen. Bah. Levertjes (van welk dier dan ook) gaat er echt niet in.
Filet Americain. Ook een no go.
De bloedworsten, tong en zwezerik enzo wat hier genoemd werd, weet ik eigenlijk niet. Nooit geproefd. Mijn oma maakte dit vaak, bloedworst, voor op brood.
Maggi. Vind ik ook niet lekker. Helaas de rest van mijn huishouden wel en gaat dan volop over de nasi en de spagetti. Die lucht!
Kaas krijg ik ook niet weg. Gesmolten op een tosti of pasta en een pizza eet ik het wel maar een boterham met kaas moet je me niet voorzetten. En dan alleen jonge kaas. Mijn vriend is weer gek op oude kaas en haalt dat ook regelmatig in huis. Brrrrr.
Van een paar dingen weet ik eigenlijk niet of ik het nou vies vind of niet, en dat is pindakaas en olijven. Ik krijg het weg, daar niet van, maar verder geen idee.
Filet Americain. Ook een no go.
De bloedworsten, tong en zwezerik enzo wat hier genoemd werd, weet ik eigenlijk niet. Nooit geproefd. Mijn oma maakte dit vaak, bloedworst, voor op brood.
Maggi. Vind ik ook niet lekker. Helaas de rest van mijn huishouden wel en gaat dan volop over de nasi en de spagetti. Die lucht!
Kaas krijg ik ook niet weg. Gesmolten op een tosti of pasta en een pizza eet ik het wel maar een boterham met kaas moet je me niet voorzetten. En dan alleen jonge kaas. Mijn vriend is weer gek op oude kaas en haalt dat ook regelmatig in huis. Brrrrr.
Van een paar dingen weet ik eigenlijk niet of ik het nou vies vind of niet, en dat is pindakaas en olijven. Ik krijg het weg, daar niet van, maar verder geen idee.

dinsdag 24 november 2009 om 18:59
Ik lust geen blauwe kaas, Hollandse kaas (maar wel als ie gesmolten is, gek genoeg), venkel, bleekselderij en olijven. Kappertjes ben ik ook geen liefhebber van. Grote stukken ui en paprika (overigens ook rauwe ui en paprika) vind ik ook heel vies. Verder eet ik geen orgaanvlees, dus dingen als filet americain daar bedank ik voor.
Daarnaast lust ik geen dingen die "uit elkaar knappen" als je erop bijt, dus b.v. mais, witte bonen, linzen enzo: als je erop bijt knapt het velletje en komt er spul uitzetten... ieeeeuwww! Gepureerde linzen en kikkererwten daarentegen zijn prima . Het is niet de smaak, het is puur het "knappen" van het velletje en dat weeige spul erin.
Edit: nog even vergeten dat ik boter ook vies vind, vooral op brood. Gesmolten om vlees in te braden vind ik het nog wel gaan (al heb ik liever zonnebloemolie).
Daarnaast lust ik geen dingen die "uit elkaar knappen" als je erop bijt, dus b.v. mais, witte bonen, linzen enzo: als je erop bijt knapt het velletje en komt er spul uitzetten... ieeeeuwww! Gepureerde linzen en kikkererwten daarentegen zijn prima . Het is niet de smaak, het is puur het "knappen" van het velletje en dat weeige spul erin.
Edit: nog even vergeten dat ik boter ook vies vind, vooral op brood. Gesmolten om vlees in te braden vind ik het nog wel gaan (al heb ik liever zonnebloemolie).
dinsdag 24 november 2009 om 19:39
Kaas op brood, gatver ik vind dat zooo ontzettend vies. Zeker als je naast iemand zit in de trein ofzo en die haalt dan zo'n kleverig boterhamzakje uit zijn/ haar tas met een klef broodje met kaas. Echt ontzettend ranzig. Ik hou wel van blokjes kaas, en ook van brood, maar het is de combinatie die ik echt niet lekker vind.
dinsdag 24 november 2009 om 19:52
ik vul mijn lijstje nog even aan... raak erg geinspireerd hier
franse kaas/schimmelkaas
geitenkaas
feta kaas
kippelever
nou ben ik ook niet echt weg van pasta. spagetti krijg ik nog wel weg, maar die dikke dingen als penne enzo...bah
lasagne lust ik dan weer wel
oh en ik zag ook ergens bruine bananen staan. jakkes!
en een zachtgekookt ei vind ik ook erg vies. dat glibbert zo je mond in. brrrr
franse kaas/schimmelkaas
geitenkaas
feta kaas
kippelever
nou ben ik ook niet echt weg van pasta. spagetti krijg ik nog wel weg, maar die dikke dingen als penne enzo...bah
lasagne lust ik dan weer wel
oh en ik zag ook ergens bruine bananen staan. jakkes!
en een zachtgekookt ei vind ik ook erg vies. dat glibbert zo je mond in. brrrr
dinsdag 24 november 2009 om 20:05
dinsdag 24 november 2009 om 20:09
Hutspot.
Er zijn veel dingen waar ik niet warm voor loop. Olijven en lever bijvoorbeeld, dat zal ik zelf nooit kopen, maar als ik ergens anders ben krijg ik het wel weg. Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat het geen vergif is en dat het voorbij gaat. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die lever klaarmaken als ze gasten krijgen Maar echt over mijn nek gaan...... Hutspot is nagenoeg het enige, als ik dat moet eten ga ik dus echt overgeven.
Ik herinner me nog dat ik aan tafel zat, ik zal een jaar of 3 geweest zijn. En ik moest de helft van mijn portie opeten, en zolang moest ik aan tafel blijven zitten. Ik heb gezeten van 5 tot half acht, en toen was het toch echt peuterbedtijd. Ik heb het daarna dus ook nooit meer gekregen
Er zijn veel dingen waar ik niet warm voor loop. Olijven en lever bijvoorbeeld, dat zal ik zelf nooit kopen, maar als ik ergens anders ben krijg ik het wel weg. Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat het geen vergif is en dat het voorbij gaat. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die lever klaarmaken als ze gasten krijgen Maar echt over mijn nek gaan...... Hutspot is nagenoeg het enige, als ik dat moet eten ga ik dus echt overgeven.
Ik herinner me nog dat ik aan tafel zat, ik zal een jaar of 3 geweest zijn. En ik moest de helft van mijn portie opeten, en zolang moest ik aan tafel blijven zitten. Ik heb gezeten van 5 tot half acht, en toen was het toch echt peuterbedtijd. Ik heb het daarna dus ook nooit meer gekregen
dinsdag 24 november 2009 om 20:10
Grappig hoe smaken kunnen verschillen.
Mij maak je heel blij met een schaaltje (groene) olijven met knoflook in olijfolie en een lekker biertje
Ik luste olijven ook nooit, maar heb ze leren eten in Spanje, daar krijg je ze bijna altijd standaard bij je drankje.. en het zag er zo smakelijk uit in zo'n echt spaans schaaltje.
Mij maak je heel blij met een schaaltje (groene) olijven met knoflook in olijfolie en een lekker biertje
Ik luste olijven ook nooit, maar heb ze leren eten in Spanje, daar krijg je ze bijna altijd standaard bij je drankje.. en het zag er zo smakelijk uit in zo'n echt spaans schaaltje.
dinsdag 24 november 2009 om 20:21
quote:mamalelie schreef op 24 november 2009 @ 20:09:
Hutspot.
Er zijn veel dingen waar ik niet warm voor loop. Olijven en lever bijvoorbeeld, dat zal ik zelf nooit kopen, maar als ik ergens anders ben krijg ik het wel weg. Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat het geen vergif is en dat het voorbij gaat. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die lever klaarmaken als ze gasten krijgen Maar echt over mijn nek gaan...... Hutspot is nagenoeg het enige, als ik dat moet eten ga ik dus echt overgeven.
Ik herinner me nog dat ik aan tafel zat, ik zal een jaar of 3 geweest zijn. En ik moest de helft van mijn portie opeten, en zolang moest ik aan tafel blijven zitten. Ik heb gezeten van 5 tot half acht, en toen was het toch echt peuterbedtijd. Ik heb het daarna dus ook nooit meer gekregen Zo herinner ik me dus nog dat ik aan tafel zat en tuinbonen moest eten. Ik MOEST ze eten en slikte ze dus gewoon heel door. Dat vond m'n moeder zo ver gaan, dat ik het verder niet meer hoefde te eten. Vond (en vindt) het ook echt verschrikkelijk, wat een smaak!
Hutspot.
Er zijn veel dingen waar ik niet warm voor loop. Olijven en lever bijvoorbeeld, dat zal ik zelf nooit kopen, maar als ik ergens anders ben krijg ik het wel weg. Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat het geen vergif is en dat het voorbij gaat. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die lever klaarmaken als ze gasten krijgen Maar echt over mijn nek gaan...... Hutspot is nagenoeg het enige, als ik dat moet eten ga ik dus echt overgeven.
Ik herinner me nog dat ik aan tafel zat, ik zal een jaar of 3 geweest zijn. En ik moest de helft van mijn portie opeten, en zolang moest ik aan tafel blijven zitten. Ik heb gezeten van 5 tot half acht, en toen was het toch echt peuterbedtijd. Ik heb het daarna dus ook nooit meer gekregen Zo herinner ik me dus nog dat ik aan tafel zat en tuinbonen moest eten. Ik MOEST ze eten en slikte ze dus gewoon heel door. Dat vond m'n moeder zo ver gaan, dat ik het verder niet meer hoefde te eten. Vond (en vindt) het ook echt verschrikkelijk, wat een smaak!
dinsdag 24 november 2009 om 20:33
dinsdag 24 november 2009 om 20:51
Nutella vind ik écht vies, alleen die geur al... Zelfs een mes afwassen waar Nutella aan zit vind ik al vies. Heel raar, vroeger vond ik het altijd superlekker en at ik hele lepels achter elkaar.
Voorderest vind ik orgaanvlees ook niet zo denderend. Maar dat weet ik eigenlijk niet want veel dingen (hersens, tong, hart, maag) heb ik nog niet gegeten. Jammer voor mijn vriend, die dat wel lekker vindt. (Kippehartjes bv. maar dat maakt tie maar lekker zelf klaar als ik er niet ben ofzo)
Voorderest vind ik orgaanvlees ook niet zo denderend. Maar dat weet ik eigenlijk niet want veel dingen (hersens, tong, hart, maag) heb ik nog niet gegeten. Jammer voor mijn vriend, die dat wel lekker vindt. (Kippehartjes bv. maar dat maakt tie maar lekker zelf klaar als ik er niet ben ofzo)
dinsdag 24 november 2009 om 21:22
quote:10tje81 schreef op 24 november 2009 @ 18:26:
enneuh; wat is balkenbrij???? Is het erg als ik eind twintig ben en het niet ken?Nee, is niet erg Het is ouderwets Zuid-Nederlands broodbeleg. Wordt gemaakt van bloed en meel en nog het één en ander. *Google de google*
http://nl.wikipedia.org/wiki/Balkenbrij
enneuh; wat is balkenbrij???? Is het erg als ik eind twintig ben en het niet ken?Nee, is niet erg Het is ouderwets Zuid-Nederlands broodbeleg. Wordt gemaakt van bloed en meel en nog het één en ander. *Google de google*
http://nl.wikipedia.org/wiki/Balkenbrij
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.