
Wat lust je echt niet?
dinsdag 24 november 2009 om 16:00
Leek me leuk om een topic over te openen. Wat lust je ECHT niet en waarom?
Ik lust zelf absoluut geen appel. De structuur ervan vind ik vies, het geluid als iemand erop kauwt en de opvallende geur. Ik ruik het ook altijd als iemand in mijn buurt er eentje eet.En paddenstoelen, ook een kwestie van structuur. Taai.
Dan koffie....brrrr. Ruikt heerlijk maar de smaak vind ik bitter.
Jullie?
Ik lust zelf absoluut geen appel. De structuur ervan vind ik vies, het geluid als iemand erop kauwt en de opvallende geur. Ik ruik het ook altijd als iemand in mijn buurt er eentje eet.En paddenstoelen, ook een kwestie van structuur. Taai.
Dan koffie....brrrr. Ruikt heerlijk maar de smaak vind ik bitter.
Jullie?
dinsdag 24 november 2009 om 21:23
dinsdag 24 november 2009 om 21:30
quote:noamski schreef op 24 november 2009 @ 16:12:
Ook stukjes fruit in mijn yoghurt vind ik niets - zo vies! Alle andere stukjes in youghurt (nootjes, zaden etc) vind ik weer goddelijk, dus helemaal logisch is het niet.
Ik vind stukjes (fruit) in m´n yoghurt dus ook heeeeeel vies!
Terwijl ik verse aardbeien (door mn yoghurt) dus wel lekker vind.
Ik word hier dus altijd een beetje om uitgelachen. hahahah
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die het niet lekker vind.
En verder PAPRIKA.
Al snij je het in de kleinste stukjes door de sla (want dan proeft ze het vast niet). Yeeeeeck! :puke:
Ook stukjes fruit in mijn yoghurt vind ik niets - zo vies! Alle andere stukjes in youghurt (nootjes, zaden etc) vind ik weer goddelijk, dus helemaal logisch is het niet.
Ik vind stukjes (fruit) in m´n yoghurt dus ook heeeeeel vies!
Terwijl ik verse aardbeien (door mn yoghurt) dus wel lekker vind.
Ik word hier dus altijd een beetje om uitgelachen. hahahah
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die het niet lekker vind.
En verder PAPRIKA.
Al snij je het in de kleinste stukjes door de sla (want dan proeft ze het vast niet). Yeeeeeck! :puke:
dinsdag 24 november 2009 om 21:51
quote:MissyT78 schreef op 24 november 2009 @ 21:30:
[...]
En verder PAPRIKA.
Al snij je het in de kleinste stukjes door de sla (want dan proeft ze het vast niet). Yeeeeeck! :puke:Ik vind dan heel de salade verpest want alles smaakt naar paprika,meestal als we ergens zijn en we gaan uit eten dan vraag ik het voor de zekerheid of het er niet in zit.
[...]
En verder PAPRIKA.
Al snij je het in de kleinste stukjes door de sla (want dan proeft ze het vast niet). Yeeeeeck! :puke:Ik vind dan heel de salade verpest want alles smaakt naar paprika,meestal als we ergens zijn en we gaan uit eten dan vraag ik het voor de zekerheid of het er niet in zit.

dinsdag 24 november 2009 om 21:52
quote:friezinnetje schreef op 24 november 2009 @ 20:33:
[...]
Filet Americain is niet gemaakt van orgaan vlees! Dus misschien toch eens proberen? Is rauw vlees, is heel wat anders. Mja, daar verschillen de meningen over hoor!! Heb wel eens van een vriendinnetje gehoord (die werkte bij een slager) dat in filet americain alle "restjes" vlees gaan. Daarnaast vond ik het als kind ook al niet lekker, dat rare lichtgevende vettige spul, maar toen ik dat hoorde werd ik helemaal achterdochtig!
Ik heb geen problemen met rauw vlees, maar ik waag het er niet op wat er precies in zit.
[...]
Filet Americain is niet gemaakt van orgaan vlees! Dus misschien toch eens proberen? Is rauw vlees, is heel wat anders. Mja, daar verschillen de meningen over hoor!! Heb wel eens van een vriendinnetje gehoord (die werkte bij een slager) dat in filet americain alle "restjes" vlees gaan. Daarnaast vond ik het als kind ook al niet lekker, dat rare lichtgevende vettige spul, maar toen ik dat hoorde werd ik helemaal achterdochtig!
Ik heb geen problemen met rauw vlees, maar ik waag het er niet op wat er precies in zit.

dinsdag 24 november 2009 om 22:07
quote:mamalelie schreef op 24 november 2009 @ 20:09:
Hutspot.
Er zijn veel dingen waar ik niet warm voor loop. Olijven en lever bijvoorbeeld, dat zal ik zelf nooit kopen, maar als ik ergens anders ben krijg ik het wel weg. Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat het geen vergif is en dat het voorbij gaat. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die lever klaarmaken als ze gasten krijgen Maar echt over mijn nek gaan...... Hutspot is nagenoeg het enige, als ik dat moet eten ga ik dus echt overgeven.
Ik herinner me nog dat ik aan tafel zat, ik zal een jaar of 3 geweest zijn. En ik moest de helft van mijn portie opeten, en zolang moest ik aan tafel blijven zitten. Ik heb gezeten van 5 tot half acht, en toen was het toch echt peuterbedtijd. Ik heb het daarna dus ook nooit meer gekregen
Ik hou ook echt niet van hutspot! Mijn 'trauma' is dat ik het moest eten bij mijn oma, die had er tot overmaat van ramp ook nog gehakt doorheen geprakt. Gatver! Toen heb ik dus ook overgegeven.
Als ik het ergens krijg eet ik het wel op (met lange tanden ) maar zelf zal ik het nooit maken.
Verder:
-orgaanvlees
-mosselen (komt door de structuur)
-oesters (nog nooit gehad maar ga ik ook niet proberen)
Hutspot.
Er zijn veel dingen waar ik niet warm voor loop. Olijven en lever bijvoorbeeld, dat zal ik zelf nooit kopen, maar als ik ergens anders ben krijg ik het wel weg. Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat het geen vergif is en dat het voorbij gaat. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die lever klaarmaken als ze gasten krijgen Maar echt over mijn nek gaan...... Hutspot is nagenoeg het enige, als ik dat moet eten ga ik dus echt overgeven.
Ik herinner me nog dat ik aan tafel zat, ik zal een jaar of 3 geweest zijn. En ik moest de helft van mijn portie opeten, en zolang moest ik aan tafel blijven zitten. Ik heb gezeten van 5 tot half acht, en toen was het toch echt peuterbedtijd. Ik heb het daarna dus ook nooit meer gekregen
Ik hou ook echt niet van hutspot! Mijn 'trauma' is dat ik het moest eten bij mijn oma, die had er tot overmaat van ramp ook nog gehakt doorheen geprakt. Gatver! Toen heb ik dus ook overgegeven.
Als ik het ergens krijg eet ik het wel op (met lange tanden ) maar zelf zal ik het nooit maken.
Verder:
-orgaanvlees
-mosselen (komt door de structuur)
-oesters (nog nooit gehad maar ga ik ook niet proberen)
dinsdag 24 november 2009 om 22:14
wat ik echt niet lust; alle vis behalve kibbeling,orgaan en rauwvlees,olijven,oude/schimmel/geiten/blauwe kaas,couscous,bamisoep. wat ik nooit zal proberen is hond,cavia,aap en andere voor mij ranzige dingen uit t buitenland.ben sowieso slechte eter van turks,marrokaans etc.eten.alleen surinaams hm!
dinsdag 24 november 2009 om 22:24
Ik lust geen geitenkaas en koolraap. Bah bah bah. Van hachee ga ik trouwens helemaal over mijn nek, alleen de lucht al.
Verder ben ik eigenlijk best wel makkelijk met eten. Heb natuurlijk wel dingen die ik liever niet eet als het niet hoeft, maar dat zijn dingen die ik niet uitgesproken smerig vind. Als ik het krijg voorgeschoteld bij iemand, dan zal ik die dingen wel eten.
Verder ben ik eigenlijk best wel makkelijk met eten. Heb natuurlijk wel dingen die ik liever niet eet als het niet hoeft, maar dat zijn dingen die ik niet uitgesproken smerig vind. Als ik het krijg voorgeschoteld bij iemand, dan zal ik die dingen wel eten.
woensdag 25 november 2009 om 16:50
Ik zal nooit kaas op mijn boterham leggen en kaasschotels vind ik nóg erger. Stinkbrol! Verwerkt in een saus of op een ovenschotel; geen probleem. Feta kaas en parmezaan eet ik wel. Zolang het niet stinkt zoals chaumes enzo.
Lamsvlees, kalfs enzo eet ik ook niet. Misschien stom, maar enkel omwille van het feit dat het jonge beestjes zijn. Paardenvlees en konijn ook niet omdat ik ooit paard heb gereden en een konijn als huisdier heb gehad. Beetje een stomme pincipekwestie, maarja.
Lamsvlees, kalfs enzo eet ik ook niet. Misschien stom, maar enkel omwille van het feit dat het jonge beestjes zijn. Paardenvlees en konijn ook niet omdat ik ooit paard heb gereden en een konijn als huisdier heb gehad. Beetje een stomme pincipekwestie, maarja.

maandag 30 november 2009 om 16:47
maandag 30 november 2009 om 18:46
Ik heb gisteren per ongeluk pens gegeten. En het was eigenlijk best lekker, maar ik heb het toch grotendeels laten staan omdat het idee dat ik maag aan het eten was me zo tegenstond. Om dezelfde reden eet ik ook geen tong, maar lever weer wel...vreemd eigenlijk.
Vroeger vond ik alles wat bitter was erg vies, maar tegenwoordig eet ik wel graag spruitjes. witlof daarentegen...bleh
Zuurtjes en rang
Alle alcohol behalve witte wijn en rosé
Mokka(taart, vulling, schuim)
Vroeger vond ik alles wat bitter was erg vies, maar tegenwoordig eet ik wel graag spruitjes. witlof daarentegen...bleh
Zuurtjes en rang
Alle alcohol behalve witte wijn en rosé
Mokka(taart, vulling, schuim)
dinsdag 1 december 2009 om 15:42
-Ik lust geen lever, alleen hele fijne pate gaat nog wel. Maar niet gebakken of in zo'n boerenleverworst met stukken
- rauwe tomaat (wel warm of in sauzen of soepen, ik vind het koude snotachtige binnenin vies met de zaden)
- Vis. Behalve tonijn en gerookte zalm. Maar gebakken witvis of zalm vind ik smerig. Ga er echt van kokhalzen. Mosselen en garnalen lust ik dan weer wel.
- balkenbrij
verder lust ik nagenoeg alles
- rauwe tomaat (wel warm of in sauzen of soepen, ik vind het koude snotachtige binnenin vies met de zaden)
- Vis. Behalve tonijn en gerookte zalm. Maar gebakken witvis of zalm vind ik smerig. Ga er echt van kokhalzen. Mosselen en garnalen lust ik dan weer wel.
- balkenbrij
verder lust ik nagenoeg alles
Life is too short for self-hatred and eating celery sticks
woensdag 2 december 2009 om 13:11
Ik lust absoluut geen orgaanvlees, bloedwosrt en tongenworst gruwellllllll. En ik lust ook geen schelpdieren kokkels alleen de naam al gatverdamme die slijmerige oestertjes bbrrrrr.
Verders vind ik veel lekker, alleen ik heb wel bepaalde allergieen dus kan het wel lekker vinden ruiken maar mag het absoluut niet eten.
Verders vind ik veel lekker, alleen ik heb wel bepaalde allergieen dus kan het wel lekker vinden ruiken maar mag het absoluut niet eten.