
zeewiersalade
zaterdag 28 november 2009 om 10:32
In het topic over sushirijst schreef iemand dat zeewiersalade zo lekker is. Nu ben ik aan het oefenen met suhi en dat lukt prima, maar om mijn gasten een beetje variatie aan te bieden dacht ik aan die zeewiersalade.
Wie heeft er recepten?
Waar koop je het?
Eet je het rauw of is het eerst gekookt of gebakken?
Ik ben benieuwd!
Wie heeft er recepten?
Waar koop je het?
Eet je het rauw of is het eerst gekookt of gebakken?
Ik ben benieuwd!
zaterdag 28 november 2009 om 10:38
Wakame kun je kant en klaar kopen bij de Albert Heijn op de visafdeling. Ik haal het altijd bij mijn Japanse restaurant. Wil het ook wel een keer zelf maken, maar nog geen adres gevonden waar ik de zeewier kan halen. Bij mijn toko kun je het wel bestellen, maar daar denk ik dan weer nooit op tijd aan
oh that purrrrrrrrrfect feeling
zaterdag 28 november 2009 om 17:39
Ik heb dit recept nog niet zelf gemaakt maar ik wil al heel lang het een keer maken, maar het is er nog nooit van gekomen.
Dit recept heb ik een keer opgeslagen;
Gebrande tonijn met zeewier en wasabimayonaise
Aantal personen: 4
Wakame zeewiersalade
100gr Grove muntok peper
400gr Tonijn rechthoekig stuk
1 eetl olijfolie
6 eetl Mayonaise
1 tube Wasabi
Eventueel groene kleurstof 1 koekenpan
1 Diep schaaltje
1 eetlepel
De koekenpan goed heet laten worden, vervolgens een heel klein scheutje olijfolie in de pan.
De muntok peper op een bord leggen, vervolgens de tonijn er door heen rollen.
De tonijn aan alle 4 de zijde dicht schroeien, niet te lang, de tonijn moet zijn rode kleur behouden!
De mayonaise naar smaak mengen met de wasabi, eventueel wat groene kleurstof toevoegen om de kleur wat op te halen
De zeewiersalade is kant en klaar te koop bij de viswinkel.
Leg de zeewier onderop met daarop de in plakjes gesneden tonijn nog wat mayonaise eroverheen.
Dit recept heb ik een keer opgeslagen;
Gebrande tonijn met zeewier en wasabimayonaise
Aantal personen: 4
Wakame zeewiersalade
100gr Grove muntok peper
400gr Tonijn rechthoekig stuk
1 eetl olijfolie
6 eetl Mayonaise
1 tube Wasabi
Eventueel groene kleurstof 1 koekenpan
1 Diep schaaltje
1 eetlepel
De koekenpan goed heet laten worden, vervolgens een heel klein scheutje olijfolie in de pan.
De muntok peper op een bord leggen, vervolgens de tonijn er door heen rollen.
De tonijn aan alle 4 de zijde dicht schroeien, niet te lang, de tonijn moet zijn rode kleur behouden!
De mayonaise naar smaak mengen met de wasabi, eventueel wat groene kleurstof toevoegen om de kleur wat op te halen
De zeewiersalade is kant en klaar te koop bij de viswinkel.
Leg de zeewier onderop met daarop de in plakjes gesneden tonijn nog wat mayonaise eroverheen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 30 november 2009 om 17:30
Nog eentje, bijna hetzelfde, andere saus;
Voorgerecht
Gegrilde tonijn in teriyaki en zeewiersalade
Aantal personen: 4
4 ons rauwe tonijn
teriyaki saus
wakame (Japanse zeewier)
sesamolie
sesamzaadjes
limoen
knoflook
peper
zout
rode peper
arachide olie
Tonijn met peper, zout, knoflook en fijn gesneden rode peper kort grillen op hoog vuur in beetje arachide olie.
Zorg dat de tonijn rood/rose blijft van binnen. Zodra vuur uit is sprenkel je wat limoen over de vis. Maak eventueel een bedje van wakame met daar op wat sesamolie en bak vlug wat sesamzaadjes aan die je dan over de wakame strooit.
Plaats de tonijn op het bedje en gebruik de rest van de zaadjes tezamen met de rode gebakken pepertjes en knoflook om tot een mooi geheel te komen.
Voorgerecht
Gegrilde tonijn in teriyaki en zeewiersalade
Aantal personen: 4
4 ons rauwe tonijn
teriyaki saus
wakame (Japanse zeewier)
sesamolie
sesamzaadjes
limoen
knoflook
peper
zout
rode peper
arachide olie
Tonijn met peper, zout, knoflook en fijn gesneden rode peper kort grillen op hoog vuur in beetje arachide olie.
Zorg dat de tonijn rood/rose blijft van binnen. Zodra vuur uit is sprenkel je wat limoen over de vis. Maak eventueel een bedje van wakame met daar op wat sesamolie en bak vlug wat sesamzaadjes aan die je dan over de wakame strooit.
Plaats de tonijn op het bedje en gebruik de rest van de zaadjes tezamen met de rode gebakken pepertjes en knoflook om tot een mooi geheel te komen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 30 november 2009 om 23:46
Ik vind die van de Appie wel te doen, vooral als je er wat extra sojasaus (Kikkoman of andere lekkere) doorheen mikt, vind m iets te zuur en niet zout genoeg. Maar dan nog blijft die van de echte Japanner veel lekkerder. Mooi balen, want ik ben verslaafd aan het spul. Hm, misschien eens checken of de Macro het niet heeft ofzo..
dinsdag 1 december 2009 om 09:09
quote:Hermes schreef op 30 november 2009 @ 23:43:
Bij Schmidt vishandel in Rotterdam verkopen ze zeewiersalade. Vind ik lekkerder dan die van Appie (oké tis ook veel duurder). Misschien bij andere viswinkels ook?
Volgens mij wordt het ook bij bij sommige tokos verkocht.Ik ga er vanaf nu eens op letten waar en hoe duur het is. Ben er nu wel nieuwsgierig naar. Zal bij wat toko's kijken en wat vishandels.
Bij Schmidt vishandel in Rotterdam verkopen ze zeewiersalade. Vind ik lekkerder dan die van Appie (oké tis ook veel duurder). Misschien bij andere viswinkels ook?
Volgens mij wordt het ook bij bij sommige tokos verkocht.Ik ga er vanaf nu eens op letten waar en hoe duur het is. Ben er nu wel nieuwsgierig naar. Zal bij wat toko's kijken en wat vishandels.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
donderdag 3 december 2009 om 19:14
Vandaag bij 3 viszaken geweest maar die zeewiersalade was nergens te krijgen. Dus uit nood maar bij AH gehaald.
Ik heb alles in huis om het voorgerecht te maken. Ik ga er denk ik een soort amuse van maken.
Alleen, hoe hou ik Poez hier weg als ik morgen de foto ga plaatsen? Eigenlijk moet het een verrassing blijven voor als ze hier komt eten. Nou ja, misschien heeft ze een druk weekend. Kan het toch niet voor mij houden die foto.
Ik heb alles in huis om het voorgerecht te maken. Ik ga er denk ik een soort amuse van maken.
Alleen, hoe hou ik Poez hier weg als ik morgen de foto ga plaatsen? Eigenlijk moet het een verrassing blijven voor als ze hier komt eten. Nou ja, misschien heeft ze een druk weekend. Kan het toch niet voor mij houden die foto.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
donderdag 3 december 2009 om 21:18
Zaterdag krijg ik gasten en ik wil ze het volgende voorzetten:
Tonijn met wasabi mayonaise vooraf van Mylene Valerie.
Diverse soorten sushi en sashimi als hoofdgerecht.
Wakame als bijgerecht. Past een komkommersalade daar nog bij?
Erbij een glaasje sake en witte wijn. Past rose daar ook bij? Zelf drink ik overal rode wijn bij. Dus ook die komt op tafel.
Wat vinden jullie van dit menu?
Is dit compleet of hebben jullie nog ideeen?
Ik heb nog niks als nagerecht en voor mij hoeft dat niet perse maar het zou toch leuk zijn.
Dank voor jullie bijdrage!
Tonijn met wasabi mayonaise vooraf van Mylene Valerie.
Diverse soorten sushi en sashimi als hoofdgerecht.
Wakame als bijgerecht. Past een komkommersalade daar nog bij?
Erbij een glaasje sake en witte wijn. Past rose daar ook bij? Zelf drink ik overal rode wijn bij. Dus ook die komt op tafel.
Wat vinden jullie van dit menu?
Is dit compleet of hebben jullie nog ideeen?
Ik heb nog niks als nagerecht en voor mij hoeft dat niet perse maar het zou toch leuk zijn.
Dank voor jullie bijdrage!
donderdag 3 december 2009 om 21:53
Ik vind het een prachtig gerecht zo. Helemaal top.
Als bijgerecht past komkommer heel goed, of een courgette salade, sperciebonen of echt een "Japanse salade". Ik denk dat wat fris erbij wel lekker is. Ik vind het goed uitgebalanseerd als ik het mag zeggen.
Dit gerecht staat nog in mijn kookschrift, misschien is die japanse dressing voor een salade nog lekker.
hier
Nagerecht weet ik niet. Ik kook graag in thema's maar toetje Japans daar was mijn hoofdgerecht (zoveel sushi) teveel voor. Ik heb even in mijn kookboek gekeken maar staat ook niets in.
Mocht je iets willen zou ik lekker wat vers fruit doen denk ik.
Drank, ja van thee tot ............. alles kan je er natuurlijk bij doen. Een glaasje sake (brrrrrrrrrrrr wat vies) hoort er wel een beetje bij om in de sfeer te blijven. Maar doe lekker wat je lekker vindt. Als er bierdrinkers zijn dan weet ik nog wel een biertje die er lekker bij is. Maar ook natuurlijk erg persoonlijk de smaak. Maar dat ik in China was gaven ze dat bier vaak erbij. En ik zag dat het hier, wel beperkt, ook te koop is. Erg lekker is het.
Ik keek graag naar het programma van mijn favoriete chefkok (nou ja, ik vind hem gewoon toegankelijk voor de normale hobbykoks) The Taste of Life. Weet niet meer of ik zijn recept daaruit heb of een ander programma maar zijn sushi (echt apart) heb ik opgeslagen. Als je het leuk vindt dan kan ik het hier wel neerzetten.
Nou ik ga morgen jouw voorgerecht ook maken voor proef. Ik durf nooit mensen uit te nodigen en iets voor te schotelen wat ik zelf nog nooit heb gemaakt dus vandaag alles voor proef gekocht. Zal morgen de foto hier zetten.
Nou ik "spreek" je misschien nog maar anders veel plezier en succes zaterdag. Ben heel benieuwd. Mogen we ook jouw foto van het gerecht zien?
Als bijgerecht past komkommer heel goed, of een courgette salade, sperciebonen of echt een "Japanse salade". Ik denk dat wat fris erbij wel lekker is. Ik vind het goed uitgebalanseerd als ik het mag zeggen.
Dit gerecht staat nog in mijn kookschrift, misschien is die japanse dressing voor een salade nog lekker.
hier
Nagerecht weet ik niet. Ik kook graag in thema's maar toetje Japans daar was mijn hoofdgerecht (zoveel sushi) teveel voor. Ik heb even in mijn kookboek gekeken maar staat ook niets in.
Mocht je iets willen zou ik lekker wat vers fruit doen denk ik.
Drank, ja van thee tot ............. alles kan je er natuurlijk bij doen. Een glaasje sake (brrrrrrrrrrrr wat vies) hoort er wel een beetje bij om in de sfeer te blijven. Maar doe lekker wat je lekker vindt. Als er bierdrinkers zijn dan weet ik nog wel een biertje die er lekker bij is. Maar ook natuurlijk erg persoonlijk de smaak. Maar dat ik in China was gaven ze dat bier vaak erbij. En ik zag dat het hier, wel beperkt, ook te koop is. Erg lekker is het.
Ik keek graag naar het programma van mijn favoriete chefkok (nou ja, ik vind hem gewoon toegankelijk voor de normale hobbykoks) The Taste of Life. Weet niet meer of ik zijn recept daaruit heb of een ander programma maar zijn sushi (echt apart) heb ik opgeslagen. Als je het leuk vindt dan kan ik het hier wel neerzetten.
Nou ik ga morgen jouw voorgerecht ook maken voor proef. Ik durf nooit mensen uit te nodigen en iets voor te schotelen wat ik zelf nog nooit heb gemaakt dus vandaag alles voor proef gekocht. Zal morgen de foto hier zetten.
Nou ik "spreek" je misschien nog maar anders veel plezier en succes zaterdag. Ben heel benieuwd. Mogen we ook jouw foto van het gerecht zien?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 4 december 2009 om 17:15
Nou ik ben toch blij dat ik het proef gemaakt heb. Heeeerlijk gerecht maar een paar tips, dat is natuurlijk persoonlijk maar wil het toch graag zeggen.
- Doe de wasabimayonaise niet op het gerecht. Ik had het gelukkig al goed ingeschat dat het geen goed idee was. En dat klopte. De Japanse salade (iig die ik had gekocht) was echt lekker pittig qua smaak. De wasabimayo is uiteraard heet maar zo heet als je zelf wilt. Wat jammer is, die wasabimayo is echt groen maar komt niet uit op de foto, zeer jammer.
Maar ik ga door, dus de tonijn in Wontokpeper wentelen lijkt mij geen goed idee. Scheelt ook dat ik het niet kan vinden. Maar die Nigilla kruid is ook teveel van alles heet. Dat randje zou eigenlijk een zoete kruid moeten hebben maar ik kan even niet op komen wat ik zou kunnen gebruiken.
Dus dan een neutraal kruid voor het randje, ik denk dat ik voor het neutrale witte (even bruin bakken) sesamzaadjes ga of zwarte sesamzaadjes, heb ze beide in huis.
Aanvulling bij mijn recept;
Links 2 slices van courgette met zwarte foreleitjes, in het midden Japanse zeewiersalade met daarop plakjes tonijn/randen gekruid en even in de koekenpan aangebakken, en erop een knoflook gamba. Aan de rechterkant wat rose zalmeitjes en ervoor wasabi mayonaise.
Zo even alles opgegeten voor ik alle Poezen hier heb. Het was heerlijk. Echt waar. Het is wel een duur gerechtje hoor. Wilde nog een tussen gerecht met paling maken maar misschien gaat dat wel heel duur kosten. Wel jammer want die heb ik voor dit weekend ook op proef.
Oja had de courgette nog gemarineerd in naturelsladressing. Dat was het zoete gelukkig in het recept.
Maar het is wel heerlijk dit recept.
- Doe de wasabimayonaise niet op het gerecht. Ik had het gelukkig al goed ingeschat dat het geen goed idee was. En dat klopte. De Japanse salade (iig die ik had gekocht) was echt lekker pittig qua smaak. De wasabimayo is uiteraard heet maar zo heet als je zelf wilt. Wat jammer is, die wasabimayo is echt groen maar komt niet uit op de foto, zeer jammer.
Maar ik ga door, dus de tonijn in Wontokpeper wentelen lijkt mij geen goed idee. Scheelt ook dat ik het niet kan vinden. Maar die Nigilla kruid is ook teveel van alles heet. Dat randje zou eigenlijk een zoete kruid moeten hebben maar ik kan even niet op komen wat ik zou kunnen gebruiken.
Dus dan een neutraal kruid voor het randje, ik denk dat ik voor het neutrale witte (even bruin bakken) sesamzaadjes ga of zwarte sesamzaadjes, heb ze beide in huis.
Aanvulling bij mijn recept;
Links 2 slices van courgette met zwarte foreleitjes, in het midden Japanse zeewiersalade met daarop plakjes tonijn/randen gekruid en even in de koekenpan aangebakken, en erop een knoflook gamba. Aan de rechterkant wat rose zalmeitjes en ervoor wasabi mayonaise.
Zo even alles opgegeten voor ik alle Poezen hier heb. Het was heerlijk. Echt waar. Het is wel een duur gerechtje hoor. Wilde nog een tussen gerecht met paling maken maar misschien gaat dat wel heel duur kosten. Wel jammer want die heb ik voor dit weekend ook op proef.
Oja had de courgette nog gemarineerd in naturelsladressing. Dat was het zoete gelukkig in het recept.
Maar het is wel heerlijk dit recept.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 4 december 2009 om 19:54
Nou dat dacht ik eerst maar die Japanse salade was al zo pittig. Is dat altijd al zo?
Die wasabi-mayonaise is erg pittig dus je mist anders een tegenhang. Of iets neutraals of iets zoets. Ik heb de courgette even in een dressing laten marineren, gewone naturel dressing. Daarna even afgedroogd. Dat gaf lekker wat zoetigs. De gamba had een lekkere knoflooksmaak. De kaviaar het zoute. En de salade het pittige. Dus ik vond het wel genoeg smaken op zo'n klein bordje. Ik ga denk ik toch voor alleen sesamzaadjes voor het echie. Wil ik niet mee zeggen dat dit niet lekker was hoor, had nog zo'n bordje hier dus even lekker alles opgegeten. Echt lekker.
Oja en ik maak voor kleine porties, de plakjes tonijn met de hand. Ik doe dus niet een heel stuk in de pan. Even veel werk en heet en soms pijnlijk aan je handen maar dan heb je de tonijn wel perfect.
Die wasabi-mayonaise is erg pittig dus je mist anders een tegenhang. Of iets neutraals of iets zoets. Ik heb de courgette even in een dressing laten marineren, gewone naturel dressing. Daarna even afgedroogd. Dat gaf lekker wat zoetigs. De gamba had een lekkere knoflooksmaak. De kaviaar het zoute. En de salade het pittige. Dus ik vond het wel genoeg smaken op zo'n klein bordje. Ik ga denk ik toch voor alleen sesamzaadjes voor het echie. Wil ik niet mee zeggen dat dit niet lekker was hoor, had nog zo'n bordje hier dus even lekker alles opgegeten. Echt lekker.
Oja en ik maak voor kleine porties, de plakjes tonijn met de hand. Ik doe dus niet een heel stuk in de pan. Even veel werk en heet en soms pijnlijk aan je handen maar dan heb je de tonijn wel perfect.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 4 december 2009 om 20:16
zaterdag 5 december 2009 om 10:50
Ik ga het vanavond maken en ik zal de tips van mylenevalerie opvolgen.
De foto's zien er super uit, mooie opmaak ook.
Bij mij gaat het op ronde borden, ben nog maar sinds een paar weken met sushi en japans bezig. Ik heb vandaag wel een mooie serveerschaal gekocht. Rechthoekig, zeer strak en een halve meter lang! Daarop ga ik vanavond de sushi presenteren.
Volgende maand maar eens kijken voor rechthoekige borden en schaaltjes.
Wontkpeper kon ik ook al niet vinden. Ik dacht aan peper en zout en dan aangevuld met sesamzaadjes.
Ik wil nl ook altijd iets zouts, maar hou niet van kaviaar en visseneitjes. Mischien doe ik er voor het zoete wat in zoete ketjap gemarineerde komkommer bij.
Ik was gisteren bij de Sligro en zag dat ze daar ook een leuk assortimentje japans hebben. Nori is daar veel goedkoper als bij appie. Diverse soja en teriyaki sauzen.
En speciale tempura mix. Ik ga zo alvast even oefenen om asperges tempura te bakken. Met gewone bloem wel eens geprobeerd en dat was geen succes.
Ook Japanse broodkruim. Om bv garnalen mee te paneren en frituren.
Als ik tijd heb ga ik dat straks nog even oefenen en als het lukt serveer ik dat vanavond ook.
Het wordt weer een hele maaltijd als alles lukt. En anders is er genoeg sushi.
De foto's zien er super uit, mooie opmaak ook.
Bij mij gaat het op ronde borden, ben nog maar sinds een paar weken met sushi en japans bezig. Ik heb vandaag wel een mooie serveerschaal gekocht. Rechthoekig, zeer strak en een halve meter lang! Daarop ga ik vanavond de sushi presenteren.
Volgende maand maar eens kijken voor rechthoekige borden en schaaltjes.
Wontkpeper kon ik ook al niet vinden. Ik dacht aan peper en zout en dan aangevuld met sesamzaadjes.
Ik wil nl ook altijd iets zouts, maar hou niet van kaviaar en visseneitjes. Mischien doe ik er voor het zoete wat in zoete ketjap gemarineerde komkommer bij.
Ik was gisteren bij de Sligro en zag dat ze daar ook een leuk assortimentje japans hebben. Nori is daar veel goedkoper als bij appie. Diverse soja en teriyaki sauzen.
En speciale tempura mix. Ik ga zo alvast even oefenen om asperges tempura te bakken. Met gewone bloem wel eens geprobeerd en dat was geen succes.
Ook Japanse broodkruim. Om bv garnalen mee te paneren en frituren.
Als ik tijd heb ga ik dat straks nog even oefenen en als het lukt serveer ik dat vanavond ook.
Het wordt weer een hele maaltijd als alles lukt. En anders is er genoeg sushi.