Boerenkool

28-12-2009 16:54 20 berichten
Ik vraag me af of je die verse zakken boerenkool van de supermarkt kan invriezen?



Met z'n 2en hebben wij aan een halve zak genoeg, en vind het zonde om het andere deel weg te gooien.
Alle reacties Link kopieren
Ja hoor... kan prima!

Wel bevroren in de pan mieteren.. niet eerst laten ontdooien!
Doe ik altijd, gaat prima. Niet eerst ontdooien, maar gelijk bij de aardappels gooien.
Alle reacties Link kopieren
Ik zag wel laatst bij het tv programma de Keuringsdienst van waarde dat er al de vorst over de boerenkool is gegaan. Heb je dan niet dat het dus al een keer bevroren is geweest, dan ontdooit, dan bij jou thuis weer in de vriezer en dan bereiden? Ik wist niet dat er de vorst kunstmatig over de verse boerenkool ging in de fabriek.



Ik maak bijna geen boerenkool dus er nog niet eerder over nagedacht maar toevallig zag ik dat programma laatst.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Wat je ook kan doen is de hele zak opmaken, met aardappels natuurlijk, dan de helft van de pan in de vriezer gooien.
Alle reacties Link kopieren
quote:mylenevalerie schreef op 28 december 2009 @ 17:01:

Ik zag wel laatst bij het tv programma de Keuringsdienst van waarde dat er al de vorst over de boerenkool is gegaan.





Is dat niet omdat de boerenkool dan lekker is als de vorst er al over is geweest? Mijn moeder haalde hem altijd bij de boer (als de vorst er al overheen geweest is dus) en dan in de viezer..

Al gaat in de vriezer natuurlijk ook de vorst er al over..
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet hoe groot jouw zakken boerenkool zijn, maar als ik zo'n zak (gesneden) boerenkool haal, is dat nét genoeg voor twee personen boerenkool. Ik vind het nooit lekker als het te aardappelig is.



Ik zou het eerder allemaal klaarmaken en gekookte boerenkool invriezen.
Peas on earth!
Alle reacties Link kopieren
ik zou gewoon de hele zak gebruiken en wat je over hebt, invriezen
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
quote:anne_83 schreef op 28 december 2009 @ 17:11:

[...]





Is dat niet omdat de boerenkool dan lekker is als de vorst er al over is geweest? Mijn moeder haalde hem altijd bij de boer (als de vorst er al overheen geweest is dus) en dan in de viezer..

Al gaat in de vriezer natuurlijk ook de vorst er al over..



Ja klopt, maar je zag dus dat ze in de zomer de boerenkool van het land halen en dat het dan de vriezer inging, om die vorst erover te laten gaan.



Daarom zeg ik, ik weet het niet, je hoort wel eens dat voedsel niet uit de vriezer opnieuw ingevroren mogen worden. Maar goed, als zoveel hier de boerenkool vers invriezen dan zal het denk ik wel kunnen.



Heel fout maak ik het als ik het al maak met diepvriesboerenkool.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Een halve zak boerenkool met 2 personen, dat is wel heel krap. Eten jullie zo weinig of eten jullie meer aardappelen dan boerenkool? Zou gewoon een hele zak boerenkool erin doen en wat overblijft in de koelkast zetten of invriezen idd.
Alle reacties Link kopieren
quote:malu3 schreef op 28 december 2009 @ 17:15:

Een halve zak boerenkool met 2 personen, dat is wel heel krap. Eten jullie zo weinig of eten jullie meer aardappelen dan boerenkool? Zou gewoon een hele zak boerenkool erin doen en wat overblijft in de koelkast zetten of invriezen idd.Ja, ik was daar ook verbaasd over. De laatste keer heb ik zelfs anderhalve zak door de aardappelen gemikt omdat ik het de keer daarvoor te aardappelig vond.
Peas on earth!
Alle reacties Link kopieren
Eens met voorgaande posters, gaat prima! Ik neem geregeld zo'n zak van 500 gram mee, daarvan kook ik de helft (en eten we met twee personen twee dagen van) en de andere helft vries ik in. Heel lekker en spotgoedkoop maaltje!...
Alle reacties Link kopieren
ik doe altijd de boerenkool eerst in de vriezer. Koop altijd 2 zakken en gebruik voor ons 3 1,5 zak.
Vriend vind het niet lekker als ik het met aardappels en al in vries.



Maar ik begrijp uit de reacties dat sommige het ook doen,dus ik ga het vd week eens proberen
Invriezen (reeds gestampt met de aardappelen) gaat heel goed. Ik doe zelf ook altijd de jus er alvast bij, worst erbij en dan invriezen, en in de magnetron met deksel erop opwarmen. En dan smaakt het echt gewoon net zo goed.
quote:Ligeia schreef op 28 december 2009 @ 17:21:

Eens met voorgaande posters, gaat prima! Ik neem geregeld zo'n zak van 500 gram mee, daarvan kook ik de helft (en eten we met twee personen twee dagen van) en de andere helft vries ik in. Heel lekker en spotgoedkoop maaltje!...



Dus dan haal je 8 porties uit één zak van 500 gram??



Hier idd 500 gram voor één keer met twee personen. Doorgaans gaat dat schoon op.
Alle reacties Link kopieren
quote:justme80 schreef op 28 december 2009 @ 17:06:

Wat je ook kan doen is de hele zak opmaken, met aardappels natuurlijk, dan de helft van de pan in de vriezer gooien.precies! 1 x koken, 2 x eten
Alle reacties Link kopieren
Huh, een halve zak voor 2 personen?

Hier gaan er twee zakken in
Alle reacties Link kopieren
Gewoon alles klaarmaken en de restanten dan invriezen. Doet mij ma ook af en toe voor mij als ze teveel kookt.



Daarna opwarmen en dan is ie eigenlijk nog lekkerder!
Huts!
Alle reacties Link kopieren
Opwarmen in de koekenpan zorgt er voor dat het nog lekkerder is!

(Hier eten we vanavond met 2 personen een zak van 300 gram, die nu nog in de vriezer ligt. Ik kijk er nu al naar uit!)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven