
Variatie in eten
zaterdag 2 januari 2010 om 17:01
Hallo allemaal,
Ik kook zeven dagen per week zelf, maar het stoot me inmiddels tegen het hoofd dat alle gerechten hetzelfde zijn. Een biefstukje met aardappeltjes en groente, dat is heerlijk, maar ook wel een beetje saai. Ik woon samen met mijn man, en die houdt niet van salade. Nu vind ik het altijd zonde om sla te maken die toch niet op gaat (aangezien sla altijd in megapakken te verkrijgen is) en dan staan alle producten maar te vergaan in de koelkast. Daarbij eten we eigenlijk elke week hetzelfde, met soms één of twee uitschieters naar iets dat we de week ervoor niet gegeten hebben.
Ook tijdens lunch vind ik het lastig. Ik kan op mijn werk niet de deur uit om een lekker broodje te gaan halen (want: ik werk in een gat en heb meestal maar een half uur), dus ik neem eigenlijk altijd hetzelfde mee. Ik heb geen tosti-apparaat of koelkast tot mijn beschikking: eigenlijk alleen mijn broodtrommel! Ik eet nu elke dag hetzelfde op mijn boterham en ben dat een beetje beu aan het worden.
Mijn vraag is eigenlijk: hoe maak ik mijn eten leuker (en daarmee ook gevarieerder en lekkerder!)
Ik kook zeven dagen per week zelf, maar het stoot me inmiddels tegen het hoofd dat alle gerechten hetzelfde zijn. Een biefstukje met aardappeltjes en groente, dat is heerlijk, maar ook wel een beetje saai. Ik woon samen met mijn man, en die houdt niet van salade. Nu vind ik het altijd zonde om sla te maken die toch niet op gaat (aangezien sla altijd in megapakken te verkrijgen is) en dan staan alle producten maar te vergaan in de koelkast. Daarbij eten we eigenlijk elke week hetzelfde, met soms één of twee uitschieters naar iets dat we de week ervoor niet gegeten hebben.
Ook tijdens lunch vind ik het lastig. Ik kan op mijn werk niet de deur uit om een lekker broodje te gaan halen (want: ik werk in een gat en heb meestal maar een half uur), dus ik neem eigenlijk altijd hetzelfde mee. Ik heb geen tosti-apparaat of koelkast tot mijn beschikking: eigenlijk alleen mijn broodtrommel! Ik eet nu elke dag hetzelfde op mijn boterham en ben dat een beetje beu aan het worden.
Mijn vraag is eigenlijk: hoe maak ik mijn eten leuker (en daarmee ook gevarieerder en lekkerder!)

zaterdag 2 januari 2010 om 17:06
Dank je voor je reactie.
Kookboeken heb ik zat, maar ik heb daarbij ook geen idee wat wel en niet bij elkaar past. Ik vind groente bijvoorbeeld 'los' ook zo saai.. Inmiddels maak ik wel sausjes voor over het vlees, daar ben ik best goed in geworden al zeg ik het zelf
,
maar bij groente.... Vind het erg lastig!
Kookboeken heb ik zat, maar ik heb daarbij ook geen idee wat wel en niet bij elkaar past. Ik vind groente bijvoorbeeld 'los' ook zo saai.. Inmiddels maak ik wel sausjes voor over het vlees, daar ben ik best goed in geworden al zeg ik het zelf

maar bij groente.... Vind het erg lastig!

zaterdag 2 januari 2010 om 17:08
@ viva1973, nee hoor we hoeven niet perse elke dag groente en aardappelen. We eten ook regelmatig rijstmaaltijden e.d., maar veel komt daarvan uit een pakje (is lekker makkelijk en vertrouwd). Ik heb een spastische darm en koken uit een pakje wil ik dus liever vermijden. Ik werk meestal tot 18.00 / 19.00 en mijn man vind het vervelend om laat te eten (snap ik wel), en kookt dan liever uit een pakje, omdat het sneller klaar is.
Overigens is dat ons probleem, maar het houdt het zo in stand
Overigens is dat ons probleem, maar het houdt het zo in stand
anoniem_94304 wijzigde dit bericht op 02-01-2010 17:09
Reden: Vergeten..
Reden: Vergeten..
% gewijzigd
zaterdag 2 januari 2010 om 17:10
zaterdag 2 januari 2010 om 17:10
zaterdag 2 januari 2010 om 17:11
Als je man niet van salades houdt en jij niet met een overschot wilt blijven zitten, dan neem je de salade de volgende dag toch mee naar je werk? Heb je gelijk een gevarieerde lunch en eet je aan tafel ook wat anders
Ik maak zelf regelmatig een flinke bak pastasalade, verdeel het in porties en stop het in de vriezer. De ene keer eet ik het als avondeten maar als ik bijvoorbeeld uit m'n werk ga sporten, eet ik het op m'n werk als lunch.
Andere dingen om je lunch leuker te maken, zijn bijvoorbeeld lekkere fruitsalades. Gewoon vanalles door elkaar mikken, in een bakje doen, deksel erop en klaar. Of wat dacht je van koude wraps gevuld met bieslookkaas en zalm? Kun je prima meenemen naar je werk. Wel even goed inpakken in aluminium en niet op de verwarming leggen

Andere dingen om je lunch leuker te maken, zijn bijvoorbeeld lekkere fruitsalades. Gewoon vanalles door elkaar mikken, in een bakje doen, deksel erop en klaar. Of wat dacht je van koude wraps gevuld met bieslookkaas en zalm? Kun je prima meenemen naar je werk. Wel even goed inpakken in aluminium en niet op de verwarming leggen
zaterdag 2 januari 2010 om 17:11
quote:Haley schreef op 02 januari 2010 @ 17:10:
Ik heb zelf weinig behoefte aan recepten maar zo'n topic als "wat eten we vandaag" vind ik dan weer heel handig.
En broodbeleg variëren, dan hoef je in de supermarkt toch alleen maar rond te kijken bij vleeswaren/kaas/zoet? Dat kan echt niet moeilijk zijn.
Misschien wil ik ook wel een beetje blijven hangen in iets dat ik lekker vind haha, dat speelt ook wel een beetje mee hoor.
Zoet vind ik sowieso niet lekker op brood, dus dat valt al af. Maar een boterham met kaas vind ik net zo saai als een boterham met worst. Zijn er geen tips om daar iets bij te doen?
Ik heb zelf weinig behoefte aan recepten maar zo'n topic als "wat eten we vandaag" vind ik dan weer heel handig.
En broodbeleg variëren, dan hoef je in de supermarkt toch alleen maar rond te kijken bij vleeswaren/kaas/zoet? Dat kan echt niet moeilijk zijn.
Misschien wil ik ook wel een beetje blijven hangen in iets dat ik lekker vind haha, dat speelt ook wel een beetje mee hoor.
Zoet vind ik sowieso niet lekker op brood, dus dat valt al af. Maar een boterham met kaas vind ik net zo saai als een boterham met worst. Zijn er geen tips om daar iets bij te doen?
zaterdag 2 januari 2010 om 17:12
quote:Liondevil76 schreef op 02 januari 2010 @ 17:11:
Als je man niet van salades houdt en jij niet met een overschot wilt blijven zitten, dan neem je de salade de volgende dag toch mee naar je werk? Heb je gelijk een gevarieerde lunch en eet je aan tafel ook wat anders
Ik maak zelf regelmatig een flinke bak pastasalade, verdeel het in porties en stop het in de vriezer. De ene keer eet ik het als avondeten maar als ik bijvoorbeeld uit m'n werk ga sporten, eet ik het op m'n werk als lunch.
Andere dingen om je lunch leuker te maken, zijn bijvoorbeeld lekkere fruitsalades. Gewoon vanalles door elkaar mikken, in een bakje doen, deksel erop en klaar. Of wat dacht je van koude wraps gevuld met bieslookkaas en zalm? Kun je prima meenemen naar je werk. Wel even goed inpakken in aluminium en niet op de verwarming leggen Wat een goede tips!! Daar kan ik wel iets mee zeg!
Als je man niet van salades houdt en jij niet met een overschot wilt blijven zitten, dan neem je de salade de volgende dag toch mee naar je werk? Heb je gelijk een gevarieerde lunch en eet je aan tafel ook wat anders

Andere dingen om je lunch leuker te maken, zijn bijvoorbeeld lekkere fruitsalades. Gewoon vanalles door elkaar mikken, in een bakje doen, deksel erop en klaar. Of wat dacht je van koude wraps gevuld met bieslookkaas en zalm? Kun je prima meenemen naar je werk. Wel even goed inpakken in aluminium en niet op de verwarming leggen Wat een goede tips!! Daar kan ik wel iets mee zeg!

zaterdag 2 januari 2010 om 17:15
zaterdag 2 januari 2010 om 17:15
Kijk bovenin eens in de Index. Daar heb je een kopje met makkelijke en snelle en gezonde gerechten.
Daar staat al veel wat je kan proberen. Daarbij kan je ook proberen om op zondag alvast wat te maken voor de rest van de week. Daar zijn ook nog een paar topics over. In de vriezer als je die hebt. Dan heb je en iets lekkers en iets gezonds en je hoeft de helft van de week niet te koken. Dat komt je relatie ook te goede, of iig hebben jullie lekker veel tijd over.
En als je de smaak te pakken hebt dan kan je de andere dagen iets anders een keer proberen. Er zijn diverse topics hier met snelle gerechten die toch heel lekker zijn.
Daar staat al veel wat je kan proberen. Daarbij kan je ook proberen om op zondag alvast wat te maken voor de rest van de week. Daar zijn ook nog een paar topics over. In de vriezer als je die hebt. Dan heb je en iets lekkers en iets gezonds en je hoeft de helft van de week niet te koken. Dat komt je relatie ook te goede, of iig hebben jullie lekker veel tijd over.
En als je de smaak te pakken hebt dan kan je de andere dagen iets anders een keer proberen. Er zijn diverse topics hier met snelle gerechten die toch heel lekker zijn.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.