stoommaaltijden AH

16-01-2010 19:00 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vraag,



kun je die stoommaaltijden ook anders bereiden dan in de magnetron? Heb er nog 1 in de koelkast staan, maar heb hier geen magnetron (logeer tijdelijk in ander huis)
Alle reacties Link kopieren
Lijkt mij dat je het ook moetn kunnen roerbakken met een beetje olie. Als je maar oplet dat je vis/vlees gaar is. Evt de pasta of rijst als laatste toevoegen
Alle reacties Link kopieren
Je zou de ingredienten eruit kunnen halen en los bereiden denk ik. (Zonde om het anders weg te gooien.) Ik eet bijvoorbeeld wel eens de kip rozemarijn. Je kunt dan de aardappeltjes en kip apart bakken en de sperziebonen koken in water. In de oven zou ik niet doen, wordt erg droog denk ik.
Winter is the season in which people try to keep the house as warm as it was in the summer, when they complained about the heat.
Alle reacties Link kopieren
Ja hoor, gewoon in een koekepan, scheutje olie erbij en wokken maar.

Wel doen wat Tjeepie zegt, goed opletten dat je vis/vlees goed gaar is, maar dan prima te doen.

Succes!
Age is mind over matter, if you don\'t mind is doesn\'t matter
Alle reacties Link kopieren
Je kan het ook zelf in een (grote) pan stomen. Een laag water in de pan, op de bodem 3 glazen zetten. Hierop plaats je een bord (kleiner dan de diameter van de pan, zodat de stoom er langs gaat) en daar zet je de stoommaaltijd op. Deksel erop en laten stomen!
Alle reacties Link kopieren
Even ter aanvulling: het water moet tot onder het bord blijven. Als tussendoor het water op is kan je het gewoon bijvullen (bijv. meteen vanuit de waterkoker).
quote:Klontje schreef op 16 januari 2010 @ 19:10:

Je kan het ook zelf in een (grote) pan stomen. Een laag water in de pan, op de bodem 3 glazen zetten. Hierop plaats je een bord (kleiner dan de diameter van de pan, zodat de stoom er langs gaat) en daar zet je de stoommaaltijd op. Deksel erop en laten stomen!Ik denk dat het dan ook wel gewoon in een zeef of een stoommandje zou kunnen. Maar is het niet zo dat de magnetron zorgt dat het `stoomt` in het bakje en niet er omheen?
Alle reacties Link kopieren
quote:mardjen schreef op 16 januari 2010 @ 19:14:

[...]





Ik denk dat het dan ook wel gewoon in een zeef of een stoommandje zou kunnen. Maar is het niet zo dat de magnetron zorgt dat het `stoomt` in het bakje en niet er omheen?Vaak zit er saus bij die maaltijden of een klontje kruidenboter. Niet handig als dat door de gaatjes van de zeef of mand loopt denk ik...
Winter is the season in which people try to keep the house as warm as it was in the summer, when they complained about the heat.
Alle reacties Link kopieren
Welke "smaak" is het?



Alles afzonderlijk bereiden. Ja hangt af wat het is, misschien kunnen ook veel dingen samen hoor.



Wat is het?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht vooral aan die optie, omdat een zeef of mandje waarschijnlijk te klein is om zo'n stoommaaltijd in te zetten
Alle reacties Link kopieren
met kip en mozzerella. Heb hem nu in een pan op een bakje gezet met de deksel erop.
Alle reacties Link kopieren
Graag gedaan he.



Maargoed, ik hoop dat het lukt: eetsmakelijk!
Alle reacties Link kopieren
haha, Thx!
Alle reacties Link kopieren
sorry voor late bedank. Was ff met mijn hoofd er niet bij
Alle reacties Link kopieren
Haha, oké, ik begrijp dat je andere dingen aan je hoofd had Is het ondertussen gelukt?
Alle reacties Link kopieren
stomenniet echt. toen maar opgebakken en zit nu met bord opschoot achter de comp. het smaakt wel oke. het is dat ze in de bonus waren, adners had ik het niet gekocht. Vind de smaak gaan.
Alle reacties Link kopieren
volgende keer de tandoorikip eten, die is lekker. rest ben ik niet kapot van. Maak liever een eigen hapje. Toch bonappetites meis!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een keer gehoord van een voedings-bewaar-deskundige op de radio dat er chloor aan te pas komt bij de stoommaaltijden. Anders blijft het eten niet dagen achter elkaar zo fris eruit zien.



Sinds die tijd ben ik nogal huiverig met deze maaltijden en kies ik alleen de zonder-vlees variant. Maar goed, ben zowieso (???) geen klant en klaar eter/fan.
stoommaaltijden zijn sowieso niet te vreten, omdat je die groente niet gaar krijgt met alleen maar stoom



zou de groente dus eerst apart goed gaar koken als je het toch niet in de magnetron kunt doen en daarna de boel opbakken



verder zijn de verhoudingen van die maaltijden niet goed: veel te kleine hoeveelheden vlees/vis (amper 100 gram of nog minder), dat zou dubbel mogen zijn tegen minder bijproduct
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ze nu voor het eerst gegeten, omdat ze in de aanbieding waren (anders vind ik ze veel te duur). Het viel me 100% mee.

Ik heb er nu 3 geproeft en tot nu toe vind ik kipfilet provencaals nog het lekkerst.

Voor vanavond heb ik er nog eentje staan.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 17 januari 2010 @ 09:19:

stoommaaltijden zijn sowieso niet te vreten, omdat je die groente niet gaar krijgt met alleen maar stoom

De groente in mijn maaltijd was echt wel gaar hoor. Helemaal perfect. En de kip was spierwit van binnen.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 17 januari 2010 @ 09:19:

stoommaaltijden zijn sowieso niet te vreten, omdat je die groente niet gaar krijgt met alleen maar stoom





Wat een onzin. Ook als je groente stoomt kan je het gewoon tot moes stomen hoor. Als je houdt van lekkere snot broccoli of boontjes: gewoon lang stomen in stoompan. Spoel je na het koken ook geen voedingsstoffen door het putje.



Maar goed, jij kookt je rijst waarschijnlijk ook in liters water om hem vervolgens af te gieten
Alle reacties Link kopieren
vind die stoommaaltijden erg lekker als ik geen tijd heb om zelf iets te koken.



Ik had laatst ook die kip/mozzarella en die was goed gaar geworden, heel smakelijk voor een kant en klaar maaltijd!



Wat de verhoudingen betreft, 100 gram vlees/vis lijkt me meer dan genoeg toch. De hoeveelheid (of beter: gebrek aan) groente erin is meestal wat kant en klaar maaltijden ongezond maakt.
quote:Suze2 schreef op 17 januari 2010 @ 09:41:

[...]





Wat een onzin. Ook als je groente stoomt kan je het gewoon tot moes stomen hoor. Als je houdt van lekkere snot broccoli of boontjes: gewoon lang stomen in stoompan. Spoel je na het koken ook geen voedingsstoffen door het putje.

Ik heb wel 'ns zo'n stoommaaltijd 3 keer zolang als de gebruiksaanwijzing aangaf gestoomd, maar de groente was nog keihard.



quote:Maar goed, jij kookt je rijst waarschijnlijk ook in liters water om hem vervolgens af te gieten Ik eet nooit rijst, maar toevallig heb ik gisteren voor het eerst rijst gemaakt (voor logees) en die was volgens hen goed gelukt. De zakjes moesten in 'n pan kokend water en daar nog 10 minuten in doorkoken. Het zag er acceptabel uit en was blijkbaar ook smakelijk.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven