
Ik maak nóóit meer spaghetti!
donderdag 28 januari 2010 om 16:20
Even vooropgesteld, ik weet hoe ik moet koken enzo hahah vlees aardappels en groente: geen problemen mee!
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt

donderdag 28 januari 2010 om 16:31
donderdag 28 januari 2010 om 16:31
Er staat op de verpakking van de spaghetti volgens mij dat je een liter water per 100 gram spaghetti moet gebruiken. Ik hou me er niet helemaal aan, maar jouw hoeveelheid water was ongetwijfeld te weinig.
Ik maak saus in de hapjespan. Eerst gehakt rullen, groenten erbij roerbakken en dan de saus erbij. Ik snap eigenlijk niet waarom het meteen gaat sputteren, want de saus is dan toch nog koud?
Ik maak saus in de hapjespan. Eerst gehakt rullen, groenten erbij roerbakken en dan de saus erbij. Ik snap eigenlijk niet waarom het meteen gaat sputteren, want de saus is dan toch nog koud?
Peas on earth!
donderdag 28 januari 2010 om 16:33
quote:Kabouter23 schreef op 28 januari 2010 @ 16:20:
Even vooropgesteld, ik weet hoe ik moet koken enzo hahah vlees aardappels en groente: geen problemen mee!
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt :Pals ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 was, in kenia kennen ze geen spaghetti uit pak, ook ik vindt dit nergens op slaan, wat is er nu makkelijker dan instructies van een pakje te volgen
Even vooropgesteld, ik weet hoe ik moet koken enzo hahah vlees aardappels en groente: geen problemen mee!
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt :Pals ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 was, in kenia kennen ze geen spaghetti uit pak, ook ik vindt dit nergens op slaan, wat is er nu makkelijker dan instructies van een pakje te volgen
donderdag 28 januari 2010 om 16:33
quote:Mittens schreef op 28 januari 2010 @ 16:32:
Prinses...ze heeft het in een wokpan gedaan. En ik heb zo'n vermoeden dat die op zo'n enorme wokbrander stond....oftewel...loeiend hete pan!
Hoewel het dan nog wonderlijk is dat het metéén gaat overkoken bedenk ik me nu...
Ahhh op een wokbrander?
Toch blijft het gek dat koude saus dan meteen zó gaat sputteren, maar die wokpan en eventuele wokbrander kan wel wat verklaren inderdaad
Prinses...ze heeft het in een wokpan gedaan. En ik heb zo'n vermoeden dat die op zo'n enorme wokbrander stond....oftewel...loeiend hete pan!
Hoewel het dan nog wonderlijk is dat het metéén gaat overkoken bedenk ik me nu...
Ahhh op een wokbrander?
Toch blijft het gek dat koude saus dan meteen zó gaat sputteren, maar die wokpan en eventuele wokbrander kan wel wat verklaren inderdaad
Peas on earth!
donderdag 28 januari 2010 om 16:33
Duh, je hebt veel te kleine pannen gebruikt!
Om spaghetti te koken heb je een pan van een liter of 4-5 nodig. Ik gooi er altijd 2 l water, maar dat is eigenlijk wat weinig, maar goed, waterkoker kan niet voller. Wel in een grote pan. Wat zout erbij en verder roer ik het niet eigenlijk. Ook geen olie, dat is nergens voor nodig als je het goed kookt.
En voor de saus: je moet het in een soort wok of hapjespan doen en niet in een pannekoekpan... logisch dat de saus eroverheen spettert. Heb je dat niet, gooi dan je gehakt van de koekenpan over naar een gewone of steelpan en doe daar de saus in. Evt met deksel.
Om spaghetti te koken heb je een pan van een liter of 4-5 nodig. Ik gooi er altijd 2 l water, maar dat is eigenlijk wat weinig, maar goed, waterkoker kan niet voller. Wel in een grote pan. Wat zout erbij en verder roer ik het niet eigenlijk. Ook geen olie, dat is nergens voor nodig als je het goed kookt.
En voor de saus: je moet het in een soort wok of hapjespan doen en niet in een pannekoekpan... logisch dat de saus eroverheen spettert. Heb je dat niet, gooi dan je gehakt van de koekenpan over naar een gewone of steelpan en doe daar de saus in. Evt met deksel.
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
donderdag 28 januari 2010 om 16:36
quote:Groenoog schreef op 28 januari 2010 @ 16:33:
[...]
als ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 wasIk ook, ik heb geen moeder en deed het huishouden en eten koken voor 4 personen.. daarom weet ik dus wel hoe ik andere dingen moet koken maar spaghetti had ik me altijd afzijdig van gehouden
[...]
als ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 wasIk ook, ik heb geen moeder en deed het huishouden en eten koken voor 4 personen.. daarom weet ik dus wel hoe ik andere dingen moet koken maar spaghetti had ik me altijd afzijdig van gehouden

donderdag 28 januari 2010 om 16:36
Oohhhh kabouter... ik moet zo vreselijk lachen om jouw spaghetti-verhaal. Je moet gewoon een mega grote pan water op zetten. Spaghetti rechtop erin en dan zakt het vanzelf. 7 minuutjes koken, afgieten, olijfolie en een beetje knof erdoor .... Klaar is klaar....
Maar evengoed... bedankt voor deze middag oppepper. Ik ben weer helemaal wakker!
Maar evengoed... bedankt voor deze middag oppepper. Ik ben weer helemaal wakker!

donderdag 28 januari 2010 om 16:37
quote:Jorina schreef op 28 januari 2010 @ 16:29:
Ik weet dat niet iedereen de basisbeginselen van het koken onder de knie heeft, maar dit!?
Spaghetti: Pan met water opzetten, snufje zout en een klein beetje olie erbij. De pan moet vol met water zijn, maar dus niet zo vol dat er geen spaghetti meer in kan . Als het water kookt, de benodigde hoeveelheid spaghetti er in doen, en wachten tot de onderste helft wat zachter word. Als je met je hand de spaghetti af en toe wat aandrukt merk je wanneer het wat zachter word. Vervolgens met bv een vork, de spaghetti steeds een beetje verder onder water duwen. Als de spaghetti helemaal onder is, wachten tot het dusdanig zacht is, dat je het door kan roeren, zo voorkom je dat de uiteinden aan elkaar plakken, of dat het aan de bodem vast gaat zitten.
Als je wilt weten of de spaghetti al klaar is, kan je een sliert er uit halen, en gewoon even proeven.Je moet eigenlijk het zout er pas bij doen als het water kookt. Als je het zout in koud water gooit lost het niet meteen op en kan het de bodem van je pan verpesten.
Ik weet dat niet iedereen de basisbeginselen van het koken onder de knie heeft, maar dit!?
Spaghetti: Pan met water opzetten, snufje zout en een klein beetje olie erbij. De pan moet vol met water zijn, maar dus niet zo vol dat er geen spaghetti meer in kan . Als het water kookt, de benodigde hoeveelheid spaghetti er in doen, en wachten tot de onderste helft wat zachter word. Als je met je hand de spaghetti af en toe wat aandrukt merk je wanneer het wat zachter word. Vervolgens met bv een vork, de spaghetti steeds een beetje verder onder water duwen. Als de spaghetti helemaal onder is, wachten tot het dusdanig zacht is, dat je het door kan roeren, zo voorkom je dat de uiteinden aan elkaar plakken, of dat het aan de bodem vast gaat zitten.
Als je wilt weten of de spaghetti al klaar is, kan je een sliert er uit halen, en gewoon even proeven.Je moet eigenlijk het zout er pas bij doen als het water kookt. Als je het zout in koud water gooit lost het niet meteen op en kan het de bodem van je pan verpesten.
donderdag 28 januari 2010 om 16:38
donderdag 28 januari 2010 om 16:40
Ik heb smakelijk moeten lachen om je beginpost Kabouter, bedankt!
Ik maak mijn spaghetti altijd zo:
Een pakje spekreepjes, een dikke teen knoflook, een fijngesneden ui en wat rozemarijn bakken in een beetje (wok)olie. Als de uitjes glazig zijn voeg ik het gehakt toe en bak dat gaar. Daarna gooi ik een pakje pastasaus basilicum met stukjes tomaat erbij, als ze in huis zijn nog wat champignons, stukjes courgette of stukjes tomaat.
De spaghetti kook ik 10 minuten in water met een klein beetje zout. In een grote pan, of ik breek de spaghetti 1x. Als je af en toe met een pollepel -vooral wanneer het koken begint- roert, dan blijft de spaghetti ook niet zo plakken. Zacht koken is overigens ook beter voor de pasta -en je energieverbruik- dan de volle vlam er onder.
Eet smakelijk.
Ik maak mijn spaghetti altijd zo:
Een pakje spekreepjes, een dikke teen knoflook, een fijngesneden ui en wat rozemarijn bakken in een beetje (wok)olie. Als de uitjes glazig zijn voeg ik het gehakt toe en bak dat gaar. Daarna gooi ik een pakje pastasaus basilicum met stukjes tomaat erbij, als ze in huis zijn nog wat champignons, stukjes courgette of stukjes tomaat.
De spaghetti kook ik 10 minuten in water met een klein beetje zout. In een grote pan, of ik breek de spaghetti 1x. Als je af en toe met een pollepel -vooral wanneer het koken begint- roert, dan blijft de spaghetti ook niet zo plakken. Zacht koken is overigens ook beter voor de pasta -en je energieverbruik- dan de volle vlam er onder.
Eet smakelijk.
donderdag 28 januari 2010 om 16:41
Zie je, mannen eten alles, als het maar warm is
Als je verse pasta neemt, heb je in ieder geval dat gedoe met die stijve spaghetti niet. En gehakt/groenten/sausprut gaat bij mij ook in de wok, maar dan staat de pit gewoon niet zo hoog.
Ga je nog een keer spaghetti maken of ben je er helemaal klaar mee?
Als je verse pasta neemt, heb je in ieder geval dat gedoe met die stijve spaghetti niet. En gehakt/groenten/sausprut gaat bij mij ook in de wok, maar dan staat de pit gewoon niet zo hoog.
Ga je nog een keer spaghetti maken of ben je er helemaal klaar mee?