
Ik maak nóóit meer spaghetti!
donderdag 28 januari 2010 om 16:20
Even vooropgesteld, ik weet hoe ik moet koken enzo hahah vlees aardappels en groente: geen problemen mee!
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt

donderdag 28 januari 2010 om 16:42
quote:Groenoog schreef op 28 januari 2010 @ 16:33:
[...]
als ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 was, in kenia kennen ze geen spaghetti uit pak, ook ik vindt dit nergens op slaan, wat is er nu makkelijker dan instructies van een pakje te volgenBij jou lukt alles gelijk schat?
[...]
als ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 was, in kenia kennen ze geen spaghetti uit pak, ook ik vindt dit nergens op slaan, wat is er nu makkelijker dan instructies van een pakje te volgenBij jou lukt alles gelijk schat?

donderdag 28 januari 2010 om 16:42
donderdag 28 januari 2010 om 16:42
quote:Kabouter23 wrote on 28 January 2010 @ 16:42:
Ja vriend was lunch vergeten dus hij had berehonger! Hij is nu 2e bord aan het pakken.
Ik hou niet van spaghetti hahaha daarom heb ik het denk ook nooit eerder klaargemaakt.. *Heeft lekker een broodje voor zichzelf geroosterd*Je kunt dus wél koken! Alleen niet zonder ongelukken...
Ja vriend was lunch vergeten dus hij had berehonger! Hij is nu 2e bord aan het pakken.
Ik hou niet van spaghetti hahaha daarom heb ik het denk ook nooit eerder klaargemaakt.. *Heeft lekker een broodje voor zichzelf geroosterd*Je kunt dus wél koken! Alleen niet zonder ongelukken...
donderdag 28 januari 2010 om 16:58
donderdag 28 januari 2010 om 17:01
donderdag 28 januari 2010 om 17:08
donderdag 28 januari 2010 om 17:12
Hilarisch verhaal. Maar voor jou natuurlijk minder leuk. Ik zou zeggen: probeer het toch nog een keer, want zoals het nu is gegaan is absoluut niet normaal.
Mijn tips: gebruik een ruime pan met ruim water. Meet de spaghettislierten goed af. Niet teveel. Als het water kookt: rechtop erin zetten. Als de pan ruim genoeg is gaat het echt wel slinken hoor! Daarna roeren: geen probleem met een vork. Afgieten in een vergiet, scheutje olijfolie erdoor tegen het plakken. Zo moet het echt lukken!
Spaghetti moet je trouwens gewoon proeven om zeker te weten dat het gaar genoeg is. Het midden van de sliert moet ook zacht zijn.
O ja, en je kan de slierten voor het koken desnoods ook nog breken, dan zijn ze niet zo lang...
Succes.
Mijn tips: gebruik een ruime pan met ruim water. Meet de spaghettislierten goed af. Niet teveel. Als het water kookt: rechtop erin zetten. Als de pan ruim genoeg is gaat het echt wel slinken hoor! Daarna roeren: geen probleem met een vork. Afgieten in een vergiet, scheutje olijfolie erdoor tegen het plakken. Zo moet het echt lukken!
Spaghetti moet je trouwens gewoon proeven om zeker te weten dat het gaar genoeg is. Het midden van de sliert moet ook zacht zijn.
O ja, en je kan de slierten voor het koken desnoods ook nog breken, dan zijn ze niet zo lang...
Succes.
donderdag 28 januari 2010 om 17:12
donderdag 28 januari 2010 om 17:12
quote:Ring1981 schreef op 28 januari 2010 @ 17:12:
Hilarisch verhaal. Maar voor jou natuurlijk minder leuk. Ik zou zeggen: probeer het toch nog een keer, want zoals het nu is gegaan is absoluut niet normaal.
Mijn tips: gebruik een ruime pan met ruim water. Meet de spaghettislierten goed af. Niet teveel. Als het water kookt: rechtop erin zetten. Als de pan ruim genoeg is gaat het echt wel slinken hoor! Daarna roeren: geen probleem met een vork. Afgieten in een vergiet, scheutje olijfolie erdoor tegen het plakken. Zo moet het echt lukken!
Spaghetti moet je trouwens gewoon proeven om zeker te weten dat het gaar genoeg is. Het midden van de sliert moet ook zacht zijn.
O ja, en je kan de slierten voor het koken desnoods ook nog breken, dan zijn ze niet zo lang...
Succes.Bedankt! Ik heb het opgeschreven voor als ik het óóit nog eens ga maken hahah!
Hilarisch verhaal. Maar voor jou natuurlijk minder leuk. Ik zou zeggen: probeer het toch nog een keer, want zoals het nu is gegaan is absoluut niet normaal.
Mijn tips: gebruik een ruime pan met ruim water. Meet de spaghettislierten goed af. Niet teveel. Als het water kookt: rechtop erin zetten. Als de pan ruim genoeg is gaat het echt wel slinken hoor! Daarna roeren: geen probleem met een vork. Afgieten in een vergiet, scheutje olijfolie erdoor tegen het plakken. Zo moet het echt lukken!
Spaghetti moet je trouwens gewoon proeven om zeker te weten dat het gaar genoeg is. Het midden van de sliert moet ook zacht zijn.
O ja, en je kan de slierten voor het koken desnoods ook nog breken, dan zijn ze niet zo lang...
Succes.Bedankt! Ik heb het opgeschreven voor als ik het óóit nog eens ga maken hahah!
donderdag 28 januari 2010 om 17:15
donderdag 28 januari 2010 om 17:16
quote:Kabouter23 schreef op 28 januari 2010 @ 17:12:
[...]
Ik ben 24 en nee nog nooit iemand spaghetti zien maken eigenlijk..http://www.youtube.com/watch?v=ZroSAGUlzGs
[...]
Ik ben 24 en nee nog nooit iemand spaghetti zien maken eigenlijk..http://www.youtube.com/watch?v=ZroSAGUlzGs
donderdag 28 januari 2010 om 17:16
Ik heb al vaker gehoord dat olie in de pan een groot misverstand is. Bij Jamie Oliver bijvoorbeeld. Het blijft namelijk gewoon op het water liggen en doet dus niks tegen plakkende slierten.
Dat ik het altijd door de afgegoten slierten gooi is ontstaan omdat ze dan altijd wel plakten. En beetje olie helpt dan wel, heb ik gemerkt.
Dat ik het altijd door de afgegoten slierten gooi is ontstaan omdat ze dan altijd wel plakten. En beetje olie helpt dan wel, heb ik gemerkt.