
Pasta met kip

vrijdag 12 februari 2010 om 12:57
Ingredienten
250 gram kipfilet
2 el olijfolie
3 el groene pesto (1/2 potje)
2 dl sterke kippenbouillon (eigen gemaakte, zonder zout)
2 stronken (ca. 400 gram) broccoli in kleine roosjes, gegaard in de magnetron (dan zijn de roosjes nog lekker stevig)
250 gram witte tagliatelli, al dente (of andere pasta)
100 gram pittige Hollandse boerenkaas, grofgeraspt (of parmezaan, pecorino)
Bereiding
Kipfilet in stukjes snijden en in de olijfolie licht aanbraden.
Bouillon toevoegen aan de kip en eventjes doorwarmen, dan de pesto toevoegen. De kip gaar laten worden in de pestobouillon, op een vrij hoge temperatuur, zodat het mengsel wat indikt.
De pesto is nogal zout, dus voeg verder geen zout toe. Op het laatst de gare broccoli toevoegen en direct serveren.
Serveer apart: de tagliatelle, de kip-pesto-broccoli en de geraspte kaas.
250 gram kipfilet
2 el olijfolie
3 el groene pesto (1/2 potje)
2 dl sterke kippenbouillon (eigen gemaakte, zonder zout)
2 stronken (ca. 400 gram) broccoli in kleine roosjes, gegaard in de magnetron (dan zijn de roosjes nog lekker stevig)
250 gram witte tagliatelli, al dente (of andere pasta)
100 gram pittige Hollandse boerenkaas, grofgeraspt (of parmezaan, pecorino)
Bereiding
Kipfilet in stukjes snijden en in de olijfolie licht aanbraden.
Bouillon toevoegen aan de kip en eventjes doorwarmen, dan de pesto toevoegen. De kip gaar laten worden in de pestobouillon, op een vrij hoge temperatuur, zodat het mengsel wat indikt.
De pesto is nogal zout, dus voeg verder geen zout toe. Op het laatst de gare broccoli toevoegen en direct serveren.
Serveer apart: de tagliatelle, de kip-pesto-broccoli en de geraspte kaas.
vrijdag 12 februari 2010 om 12:57
En als je meer de Indische/chinese kant op gaat? Dus iets met kip en bijv. ketjap/terriyaki-saus of kerriesaus of wat dan ook. Of een saus met groente of ei erbij. En dan er bijv. Mie bij geven. Kijk eens bij www.conimexx.nl Ja of dan doe je tagliatella ipv mie.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 12 februari 2010 om 12:58
Pas een hele lekkere gemaakt uit DZL pasta:
Water koken en daarin kipfilet pocheren in 25 a 30 minuten. Uitlekken en afkoelen en in stukjes snijden.
Blokjes kip in een pan bakken in boter, (kastanje)champignons toevoegen en zout en peper toevoegen. 15 minuten laten pruttelen. Roer er 2,5 dl slagroom door en alles goed doorwarmen.
Heerlijk met spagetti of een andere pastasoort (penne bijv.). Serveren op een warm bord met geraspte parmezaanse kaas erover!
Water koken en daarin kipfilet pocheren in 25 a 30 minuten. Uitlekken en afkoelen en in stukjes snijden.
Blokjes kip in een pan bakken in boter, (kastanje)champignons toevoegen en zout en peper toevoegen. 15 minuten laten pruttelen. Roer er 2,5 dl slagroom door en alles goed doorwarmen.
Heerlijk met spagetti of een andere pastasoort (penne bijv.). Serveren op een warm bord met geraspte parmezaanse kaas erover!
...
vrijdag 12 februari 2010 om 13:11
http://www.ah.nl/recepten ... q=kalkoen+pasta+courgette
En dan met kip ipv de kalkoen. Is echt superlekker!
En dan met kip ipv de kalkoen. Is echt superlekker!
vrijdag 12 februari 2010 om 13:18
Ik heb laatst een keer iets gemaakt met kip en pasta, maar daar zat niet echt een saus bij. Was overigens wel écht heel erg lekker. Ik probeerde net het recept te vinden (zit op werk) maar lukte niet. Toen kwam ik wel dit tegen en vind het persoonlijk erg goed klinken:
Pasta met kip & citroen/basilicumsaus
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.
Bereidingswijze
Bereid pasta volgens aanwijzing. Snijd de kip in stukken en bak het in wat olie doe er peper en zout over en laat even aan de kant staan, pel en snipper ui en knoflook en bak die in een andere pan in wat olie zonder dat het kleur krijgt. Doe de wijn en bouillon (fond) erin en laat sudderen totdat de helft over is gebleven. Roer de crème fraiche, geraspte citroenschil en bladen van de basilicum erin. Mix dit in de staafmixer tot één geheel. Doe daarna de stukken kip erin. Maak af met zout en peper. Serveer met pasta en garneer met zwarte olijven en een paar blaadjes basilicum.
Pasta met kip & citroen/basilicumsaus
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.
Bereidingswijze
Bereid pasta volgens aanwijzing. Snijd de kip in stukken en bak het in wat olie doe er peper en zout over en laat even aan de kant staan, pel en snipper ui en knoflook en bak die in een andere pan in wat olie zonder dat het kleur krijgt. Doe de wijn en bouillon (fond) erin en laat sudderen totdat de helft over is gebleven. Roer de crème fraiche, geraspte citroenschil en bladen van de basilicum erin. Mix dit in de staafmixer tot één geheel. Doe daarna de stukken kip erin. Maak af met zout en peper. Serveer met pasta en garneer met zwarte olijven en een paar blaadjes basilicum.

vrijdag 12 februari 2010 om 14:30
Wat ook erg lekker is..
Pasta met fruit en kip.
Vooral in de zomer kan ik mijn lol niet op.
Ik doe er dan wat mango, ananas, perzik/abrikoos in en wat kruiden op gevoel.
Meestal doe ik er een kerrie sausje bij, maar wat ook erg lekker is :
knoflook/ koriander, komijn, kaneel, wat kurkuma en cayennepeper. mmmm
Pasta met fruit en kip.
Vooral in de zomer kan ik mijn lol niet op.
Ik doe er dan wat mango, ananas, perzik/abrikoos in en wat kruiden op gevoel.
Meestal doe ik er een kerrie sausje bij, maar wat ook erg lekker is :
knoflook/ koriander, komijn, kaneel, wat kurkuma en cayennepeper. mmmm
Poelepoelepoelepoes!
vrijdag 12 februari 2010 om 14:32
zaterdag 13 februari 2010 om 18:26
Spaghetti tetrazzini:
20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood
500gr kipfilet/kippendijfilet in stukjes gesneden
500ml slagroom
2dl witte wijn
150 gr Grana Pandano of een ander parezaanse kaas
350gr gemengde paddestoelen
2 tenen knoflook
hand basillicum
olijfolie
zout/peper
1 pak spaghetti deCecco (je kan ook andere nemen maar hier blijft de saus goed aan plakken)
Wel de eekhoorntjesbrood in 150cc heet water
Breek de gemengde paddenstoelen in stukjes (nadat je ze hebt schoongemaakt natuurlijk)
Start met het koken van de spaghetti, zodra het water kookt ga je starten met je saus.Kook de spaghetti al dente!
Bestrooi de kip met peper en zout, Snij de knoflook in plakjes/stukjes (wat je lekker vindt) en bak deze samen met de kip in olijfolie in een grote pan (wok is erg geschikt!) tot de kip rondom een beetje goudbruin is
Gooi de uitgelekte eekhoorntjesbrood en andere paddenstoelen erbij. Het vocht niet weggooien! Roerbakken gedurende ongeveer 4 minuten (de paddenstoelen moeten een beetje geslonken zijn) Wijn erbij en het weekvocht van het eekhoorntjesbrood. Laat het laatste beetje achterwege omdat daar wat gruis/zand in kan zitten
Laten koken tot de alcohol vervlogen is (ongeveer 4 min) Slagroom erbij en tegen de kook aanbrengen maar niet laten koken. Uitgelekte spaghetti en de kaas (geraspt) en basillicum erbij en doorroeren.
Klein beetje laten afkoelen zodat de kaas de saus kan binden en opdienen. Opdienen met klein beetje kaas er nog overheen en een klein beetje extra vierge olijfolie eroverheen.
Eet smakelijk!
20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood
500gr kipfilet/kippendijfilet in stukjes gesneden
500ml slagroom
2dl witte wijn
150 gr Grana Pandano of een ander parezaanse kaas
350gr gemengde paddestoelen
2 tenen knoflook
hand basillicum
olijfolie
zout/peper
1 pak spaghetti deCecco (je kan ook andere nemen maar hier blijft de saus goed aan plakken)
Wel de eekhoorntjesbrood in 150cc heet water
Breek de gemengde paddenstoelen in stukjes (nadat je ze hebt schoongemaakt natuurlijk)
Start met het koken van de spaghetti, zodra het water kookt ga je starten met je saus.Kook de spaghetti al dente!
Bestrooi de kip met peper en zout, Snij de knoflook in plakjes/stukjes (wat je lekker vindt) en bak deze samen met de kip in olijfolie in een grote pan (wok is erg geschikt!) tot de kip rondom een beetje goudbruin is
Gooi de uitgelekte eekhoorntjesbrood en andere paddenstoelen erbij. Het vocht niet weggooien! Roerbakken gedurende ongeveer 4 minuten (de paddenstoelen moeten een beetje geslonken zijn) Wijn erbij en het weekvocht van het eekhoorntjesbrood. Laat het laatste beetje achterwege omdat daar wat gruis/zand in kan zitten
Laten koken tot de alcohol vervlogen is (ongeveer 4 min) Slagroom erbij en tegen de kook aanbrengen maar niet laten koken. Uitgelekte spaghetti en de kaas (geraspt) en basillicum erbij en doorroeren.
Klein beetje laten afkoelen zodat de kaas de saus kan binden en opdienen. Opdienen met klein beetje kaas er nog overheen en een klein beetje extra vierge olijfolie eroverheen.
Eet smakelijk!

woensdag 17 februari 2010 om 14:44

woensdag 17 februari 2010 om 17:57
quote:Pink2510 schreef op 12 februari 2010 @ 13:06:
Wij hebben ons alternatief gevonden in de Italiaanse Kruidensaus van Honig! Wij beiden vinden hem heerlijk, en niet tomaterig. En lekker makkelijk!
:puke: getverdegetver,
Maak nou toch gewoon iets zelf,is veel lekkerder en een stuk gezonder. Bovendien zitten er dan geen bakken zout en allerlei vieze smaakversterkers, kleur- geurstoffen en andere smerige E nrs in. Kijk eens goed op zo'n pakje saus en lees wat er allemaal inzit misschien krijg je dan toch iets minder trek in die meuk.
Een pesto, of een sausje op basis van creme fraiche is zo gemaakt en echt niet zoveel meer werk! In Italïe eten ze ook geen pastasauzen met 100 ingredienten maar hoogstens 3 of 4 goede. Simpel = lekker!
Wij hebben ons alternatief gevonden in de Italiaanse Kruidensaus van Honig! Wij beiden vinden hem heerlijk, en niet tomaterig. En lekker makkelijk!
:puke: getverdegetver,
Maak nou toch gewoon iets zelf,is veel lekkerder en een stuk gezonder. Bovendien zitten er dan geen bakken zout en allerlei vieze smaakversterkers, kleur- geurstoffen en andere smerige E nrs in. Kijk eens goed op zo'n pakje saus en lees wat er allemaal inzit misschien krijg je dan toch iets minder trek in die meuk.
Een pesto, of een sausje op basis van creme fraiche is zo gemaakt en echt niet zoveel meer werk! In Italïe eten ze ook geen pastasauzen met 100 ingredienten maar hoogstens 3 of 4 goede. Simpel = lekker!
woensdag 17 februari 2010 om 18:02
quote:marcaro schreef op 17 februari 2010 @ 14:44:
ik heb een lekker recept gevonden waar vriendlief zich ook in kan schikken en ga het vandaag maken
Tagiatelli met spekjes,prei en creme fraiche
maar van vriendlief moeten er nog wat extra ingredieenten bij.
Ik heb in huis, kip, paprika,ui en pijnboompitten wat zouden jullie erbij doen??
Klinkt lekker!
Ik maak regelmatig tagliatelle met creme fraiche, gebakken spekjes en champingons, geroosterde pijnboompitten, gescheurde verse basilicum en parmenzaanse kaas. Eet smakelijk!
ik heb een lekker recept gevonden waar vriendlief zich ook in kan schikken en ga het vandaag maken
Tagiatelli met spekjes,prei en creme fraiche
maar van vriendlief moeten er nog wat extra ingredieenten bij.
Ik heb in huis, kip, paprika,ui en pijnboompitten wat zouden jullie erbij doen??
Klinkt lekker!
Ik maak regelmatig tagliatelle met creme fraiche, gebakken spekjes en champingons, geroosterde pijnboompitten, gescheurde verse basilicum en parmenzaanse kaas. Eet smakelijk!