hachee van entrecote??

15-02-2010 13:32 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

Even een snelle vraag. Kan ik hachee van entrecote maken? Ik heb nog bijna een kilo biologische entrecote in de vriezer liggen, echt een goed mooi stukje vlees. Zonde, want ik mag geen rood vlees omdat ik zwanger ben.

Nu heeft mijn schoonmoeder ooit wel eens hachee van dit zelfde vlees gemaakt geloof ik, maar ik kan haar niet bereiken.



Iemand tips, hoe lang moet ik het dan laten sudderen bijvoorbeeld? Wordt het niet taai??

Ik heb echt zin in hachee vanavond! Haha.



Bedankt alvast
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij wordt dat inderdaad taai.



Wat ik zelf zou doen;



Entrecote in fijne reepjes snijden, en dan kort bakken met ... tja. Wat je lekker vindt, champignons, uitje, knoflook..



Als je toch perse hachee wilt maken, maak dan de basis zonder het vlees, of met een klein stukje wat je er later uithaalt, en dan op het laatst stukjes entrecote toevoegen en rustig gaar laten worden. Gaar = ho.
Alle reacties Link kopieren
Hoewel ik draadjesvlees heerlijk vind, lijkt het me zonde om daar je (dure) entrecote voor te gebruiken, want voor echt stoofvlees heb je juist die taaie lappen nodig, met veel bindweefsel.



Ik zou doen wat mamalelie zegt, in dunne reepjes en dan roerbakken, dan kun je het gaar maken en zonder bezwaren eten. Je moet wel opletten dat je het niet te gaar maakt, bij twijfel even een stukje doorsnijden, zodra het niet meer rood is, is het gaar en kun je het eten.



Eet smakelijk!
Echt zonde van de entrecote. Het lijkt mij ook snel taai worden.
Alle reacties Link kopieren
Ik maak gerust stoofvlees van bieflappen of biefstuk/rosbiek, heb een gruwelijke hekel aan rundvlees met vet nl. Kan idd taai worden, maar je moet het vooral niet laten koken. Echt lang laten sudderen (vlamverdeler gebruiken) en gewoon een scheut azijn of wijn toevoegen dan wordt het vlees wel zacht.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij wordt alle vlees zacht van sudderen, maar gebruik je er nooit entrecote oid voor omdat dat zonde is van zulk mooi vlees. Dus ik denk inderdaad ook dat het best kan, maar ik zou 'm liever m'n vriend of bezoek voorzetten dat er hachee van koken (of 'm doorbakken, for that matter)
Entrecote word heel taai in de hachee, dat is geen suddervlees maar een stukje vlees dat je moet grillen of lekker bakken.



Echt een doodzonde wat de entrecote betreft!
Als het nog aan een stuk zit (las ik toch???) dan zou je het ook aan kunnen braden (kort) en dan in de oven zetten op een lage temperatuur (ik zou zeggen 80/100 graden, maar is een gok) Als je dit lang genoeg doet wordt het neit taai van binnen maar wel rose genoeg om te kunnen eten als je zwanger bent (kerntermperatuur van 65 graden en dan een half uur lang). Is het dus en lekker en gezond...
Alle reacties Link kopieren
eens met mardjen
Alle reacties Link kopieren
Oke, bedankt iedereen voor het meedenken! Nou...de onweerstaanbare zin in hachee (zwanger he) heeft het gewonnen. Dus gewoon hachee vlees gehaald en dat staat nu te sudderen. De entrecote maak ik binnenkort wel klaar mbv één van jullie suggesties!
Alle reacties Link kopieren
Zonde gewoon wachten tot na je zwangerschap.

Dit kan je best lang bewaren in de vriezer.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven