
Koude maaltijden als lunch? (Elninjoo, hellup...!!!)
zondag 7 februari 2010 om 20:15
In het kader 'gooi eens wat variatie in je eetgewoontes' heb ik besloten dat ik wat vaker m'n standaard gevulde bammetjesbak broodtrommel wil vervangen voor lekkere salades of koude maaltijden. Op zich had ik al bedacht om lekkere wraps te maken of een pastasalade maar ik wil graag qua calorieën een beetje in de buurt blijven van m'n vier boterhammen met mager beleg.
Nu weet ik toevallig dat Elninjoo 's ochtends om 7:30 uur zelf iets in elkaar fabriceert en dat dan als koude/lauwwarme lunch nuttigt. Dus Elninjoo: heb je recepten/inspiratie voor me?
En uiteraard geldt mijn vraag voor alle anderen die mij kunnen helpen aan inspiratie/recepten
Een belangrijke factor vind ik overigens wel de houdbaarheid/invriesmogelijkheid van de gerechten.
Nu weet ik toevallig dat Elninjoo 's ochtends om 7:30 uur zelf iets in elkaar fabriceert en dat dan als koude/lauwwarme lunch nuttigt. Dus Elninjoo: heb je recepten/inspiratie voor me?
En uiteraard geldt mijn vraag voor alle anderen die mij kunnen helpen aan inspiratie/recepten
Een belangrijke factor vind ik overigens wel de houdbaarheid/invriesmogelijkheid van de gerechten.
zondag 7 februari 2010 om 20:17
zondag 7 februari 2010 om 20:28

zondag 7 februari 2010 om 20:33
Okee, daar komt ie dan!
Gekookte broccoli (en peulen) met parmesaanse kaas en gekruide gebakken gamba's en geroerbakte taugé.
Kipblokjes thaistyle (van AH) roerbakken met kokosmelk, satesaus en tauge en dat met gekookte broccoli.
Koude salade van romaine, veldsla, ui en taugé met sweet chilisaus en daar gebakken gamba's doorheen (kan uiteraard ook met kip).
Hoop dat je hier wat aan hebt. Vind het voedzame lunches en ik krijg minder snel trek als wanneer ik boterhammen als lunch eet.
Gekookte broccoli (en peulen) met parmesaanse kaas en gekruide gebakken gamba's en geroerbakte taugé.
Kipblokjes thaistyle (van AH) roerbakken met kokosmelk, satesaus en tauge en dat met gekookte broccoli.
Koude salade van romaine, veldsla, ui en taugé met sweet chilisaus en daar gebakken gamba's doorheen (kan uiteraard ook met kip).
Hoop dat je hier wat aan hebt. Vind het voedzame lunches en ik krijg minder snel trek als wanneer ik boterhammen als lunch eet.
zondag 7 februari 2010 om 20:34
Jaaaa, dank je wel thee!!! Heb al even zitten snuffelen en er zitten zeker lekkere dingen bij
Neemt niet weg dat ik toch een beetje nieuwsgierig blijf naar de recepten van o.a. Elninjoo. Ik heb de indruk dat zij thuis allerlei groentes wokt en die dan als lunch koud opeet. Zou daar wel wat inspiratie voor kunnen gebruiken.
Neemt niet weg dat ik toch een beetje nieuwsgierig blijf naar de recepten van o.a. Elninjoo. Ik heb de indruk dat zij thuis allerlei groentes wokt en die dan als lunch koud opeet. Zou daar wel wat inspiratie voor kunnen gebruiken.
zondag 7 februari 2010 om 20:38
Echt EN, maak je dat 's ochtends voor je naar je werk gaat??
Wow. Op die met kokosmelk na ziet het er lekker uit. Die met kokosmelk ook wel, maar dat met satésaus zie ik me 's ochtends vroeg nog niet maken.
Liondevil, makkelijke/simpele pastasalade om mee te nemen (en 's avonds te maken) is:
Kook (wokkel)pasta en meng dit met naar smaak: paar flinke scheppen sandwichspread lente-ui/tomaat, peper & zout, gesnipperde augurk en/of ui, gesnipperde appel. Voor niet vegaversie blokjes of reepjes ham of kipfilet toevoegen.
Wow. Op die met kokosmelk na ziet het er lekker uit. Die met kokosmelk ook wel, maar dat met satésaus zie ik me 's ochtends vroeg nog niet maken.
Liondevil, makkelijke/simpele pastasalade om mee te nemen (en 's avonds te maken) is:
Kook (wokkel)pasta en meng dit met naar smaak: paar flinke scheppen sandwichspread lente-ui/tomaat, peper & zout, gesnipperde augurk en/of ui, gesnipperde appel. Voor niet vegaversie blokjes of reepjes ham of kipfilet toevoegen.
zondag 7 februari 2010 om 20:53
Thee, pastasalades wil ik liever niet ivm de grote hoeveelheid koolhydraten. Ik eet die alleen als lunch als ik direct uit m'n werk ga sporten, maar dan eet ik 's avonds dus m'n vier volkorenboterhammen.
Ik maak 'm dan eigenlijk standaard met rode pesto, pijnboompitten, verse basilicum en mozarella. Zooooooo lekker!!!
Ik maak 'm dan eigenlijk standaard met rode pesto, pijnboompitten, verse basilicum en mozarella. Zooooooo lekker!!!

zondag 7 februari 2010 om 20:54
quote:Very Cherry schreef op 07 februari 2010 @ 20:48:
Maar; Ninjoo gebruikt geen koolhydraten, toch? Of doe je die dingen bij pasta N?Ik lust geen pasta of rijst dus dat eet ik niet. Natuurlijk zijn groenten ook koolhydraten en de sausjes die ik gebruik bevatten dat ook wel, maar ik krijg er niet van die vreetkicks van als dat ik van brood krijg. Op een of andere manier hebben graanproducten niet zo'n positief effect op mijn lichaam en stofwisseling. Ik voel me ook altijd heel moe en futloos als ik veel brood heb gegeten. Jammer, want ik vind brood echt enorm lekker.
Maar; Ninjoo gebruikt geen koolhydraten, toch? Of doe je die dingen bij pasta N?Ik lust geen pasta of rijst dus dat eet ik niet. Natuurlijk zijn groenten ook koolhydraten en de sausjes die ik gebruik bevatten dat ook wel, maar ik krijg er niet van die vreetkicks van als dat ik van brood krijg. Op een of andere manier hebben graanproducten niet zo'n positief effect op mijn lichaam en stofwisseling. Ik voel me ook altijd heel moe en futloos als ik veel brood heb gegeten. Jammer, want ik vind brood echt enorm lekker.

zondag 7 februari 2010 om 20:56
quote:Very Cherry schreef op 07 februari 2010 @ 20:48:
Maar; Ninjoo gebruikt geen koolhydraten, toch? Of doe je die dingen bij pasta N?
Ja maar dat is ook precies wat ik wat meer wil vermijden op de dagen dat ik niet sport
Ik denk dat ik eens ga proberen om brocolli met taugé en champignons te roerbakken. Beetje teriyakisaus erover en dan met kipfiletblokjes of iets dergelijks. Kan ik natuurlijk ook best een beetje rijst erbij doen. Lijkt me best lekker eigenlijk, omdat koud op te eten. Moet ik alleen wel doen op de dag dat mijn kamergenoot vrij heeft
Maar; Ninjoo gebruikt geen koolhydraten, toch? Of doe je die dingen bij pasta N?
Ja maar dat is ook precies wat ik wat meer wil vermijden op de dagen dat ik niet sport
Ik denk dat ik eens ga proberen om brocolli met taugé en champignons te roerbakken. Beetje teriyakisaus erover en dan met kipfiletblokjes of iets dergelijks. Kan ik natuurlijk ook best een beetje rijst erbij doen. Lijkt me best lekker eigenlijk, omdat koud op te eten. Moet ik alleen wel doen op de dag dat mijn kamergenoot vrij heeft

maandag 8 februari 2010 om 12:06
maandag 8 februari 2010 om 19:09
quote:absoluteEinstein schreef op 08 februari 2010 @ 12:06:
Een goedgevulde dikke ommelet is lekker tussen de middag.
Pan met een dikke bodem op het vuur. Ui bakken, spekjes, paprika. 6 geklutste eieren er bij. Bestrooien met kaas en de oven in.
Als hij gestold is kun je hem in punten snijden en een punt mee naar je werk nemen.
Da's ook toevallig, toen ik vanmiddag m'n toch nog standaard ingericht broodtrommeltje opende, bedacht ik me dat ik wel eens een omelet kon maken! Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik geen koekenpan heb. Hele domme vraag: kan het ook in een wok???
Voor morgen - met een flinke sportavond vanuit het werk - heb ik een lekkere pastasalade gemaakt met rode pesto, brocolli (kamergenoot = vrij), zwarte olijven, pijnboompitten en verse basilicum. Die omelet ga ik voor woensdag doen denk ik. Jippie, ben echt helemaal enthousiast
Een goedgevulde dikke ommelet is lekker tussen de middag.
Pan met een dikke bodem op het vuur. Ui bakken, spekjes, paprika. 6 geklutste eieren er bij. Bestrooien met kaas en de oven in.
Als hij gestold is kun je hem in punten snijden en een punt mee naar je werk nemen.
Da's ook toevallig, toen ik vanmiddag m'n toch nog standaard ingericht broodtrommeltje opende, bedacht ik me dat ik wel eens een omelet kon maken! Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik geen koekenpan heb. Hele domme vraag: kan het ook in een wok???
Voor morgen - met een flinke sportavond vanuit het werk - heb ik een lekkere pastasalade gemaakt met rode pesto, brocolli (kamergenoot = vrij), zwarte olijven, pijnboompitten en verse basilicum. Die omelet ga ik voor woensdag doen denk ik. Jippie, ben echt helemaal enthousiast

woensdag 24 februari 2010 om 10:32
Ben zelf inmiddels alweer afgehaakt van deze maaltijden. De groente kwam me na 'n paar weken m'n neus uit. Eet nu dus weer 2 bammetjes tussen de middag (wel met tomaat, ui en sla om de kaas en kip wat op te leuken) en groentemaaltijden eet ik nu max. 3 keer per week. Hoewel ik groente niet vies vind staat 't me echt tegen om het dagelijks te eten. Gek is dat eigenlijk: brood kan ik zo 3 keer per dag eten 365 dagen per jaar, zonder 't beu te worden.
woensdag 24 februari 2010 om 10:37
quote:Liondevil76 schreef op 08 februari 2010 @ 19:09:
[...]
Da's ook toevallig, toen ik vanmiddag m'n toch nog standaard ingericht broodtrommeltje opende, bedacht ik me dat ik wel eens een omelet kon maken! Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik geen koekenpan heb. Hele domme vraag: kan het ook in een wok???
Huh? Geen koekenpan? Waar maak jij dan je vlees in? Of je gebakken aardappels, pannenkoeken, of nog tig andere dingen die je in de koekenpan maakt?
Echt ik ben niet van de overbodige dingen in de keuken, maar een koekenpan en hapjespan is toch een van de meest gebruikte pannen bij mij. Je kan ze al voor een drol en een knikker bij de Lidl kopen.
[...]
Da's ook toevallig, toen ik vanmiddag m'n toch nog standaard ingericht broodtrommeltje opende, bedacht ik me dat ik wel eens een omelet kon maken! Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik geen koekenpan heb. Hele domme vraag: kan het ook in een wok???
Huh? Geen koekenpan? Waar maak jij dan je vlees in? Of je gebakken aardappels, pannenkoeken, of nog tig andere dingen die je in de koekenpan maakt?
Echt ik ben niet van de overbodige dingen in de keuken, maar een koekenpan en hapjespan is toch een van de meest gebruikte pannen bij mij. Je kan ze al voor een drol en een knikker bij de Lidl kopen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

woensdag 24 februari 2010 om 10:39
Koekenpan is het enige keukenattribuut dat ik dagelijks meermaals gebruik. 's Ochtends voor m'n gebakken eitje en 's avonds voor m'n kip/vis/seafood. En als ik niet aan 't lijnen ben voor de gebakken aardappeltjes. Andere pannen staan te verstoffen in mijn kast, die gebruik ik dan weer niet. Groente kook ik in 'n bakje in de magnetron.
woensdag 24 februari 2010 om 12:01
Koude soepen (die koud gegeten horen te worden) in een thermoskan. Gazpacho is er zo een, maar als je op koude soep zoekt op de receptensite van bijv. Ah dan vind je meerdere recepten. Koude komkommersoep
Warme soep in een thermoskan, kan natuurlijk ook.
Kwark met kruiden en/of stukjes groente is ook een eenvoudige die op het brood kan.
Warme soep in een thermoskan, kan natuurlijk ook.
Kwark met kruiden en/of stukjes groente is ook een eenvoudige die op het brood kan.
woensdag 24 februari 2010 om 14:24
Waarom moet je kamergenoot vrij zijn Liondevil? *nieuwsgierig*
Suggestie van AbsoluteEinstein vind ik een goede: tis een beetje tortilla/frittata en dan kan je eindeloos variëren met de vulling, bijvoorbeeld groente: spinazie, broccoli, asperges, champignons, rucola, venkel, etc, maar ook vlees, vis/garnalen, kip etc.
dat je geen koekenpan hebt! Ik zou een omelet niet in een wok bakken, maar de Chinees bakt de foeyonghai ook in een wok, dus het zal best kunnen
Suggestie van AbsoluteEinstein vind ik een goede: tis een beetje tortilla/frittata en dan kan je eindeloos variëren met de vulling, bijvoorbeeld groente: spinazie, broccoli, asperges, champignons, rucola, venkel, etc, maar ook vlees, vis/garnalen, kip etc.
dat je geen koekenpan hebt! Ik zou een omelet niet in een wok bakken, maar de Chinees bakt de foeyonghai ook in een wok, dus het zal best kunnen