
Venkel
maandag 1 maart 2010 om 10:15
maandag 1 maart 2010 om 10:26
Ingredienten voor twee personen:
- circa 150 gram pasta
- twee venkelknollen
- eventueel scheutje citroensap
- Roomboter
- Knoflook (twee teentjes, of meer natuurlijk )
- Witte wijn
- 125 a 150ml Creme Fraiche
- Zakje geraspte oude kaas
- 125g roze garnalen
--------
- Snij de venkel in reepjes
- Kook de venkelreepjes 5 minuten in pan met kokend water en wat zout (eventueel wat citroensap)
- Schep de venkel uit de pan en gooi pasta in de pan en kook volgens gebruiksaanwijzing
- Tijdens het koken van de pasta doe je het volgende:
- Laat een flinke schep roomboter in de koekenpan smelten en roerbak de venkel en knoflook enkele minuten (circa 3 of 4 minuten)
- Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat beetje inkoken
- Schep bakje creme fraiche erdoor en laat goed doorwarmen
- Flink wat geraspte oude kaas erdoor scheppen en laten smelten/oplossen
- Garnalen erdoor scheppen en doorwarmen
- Op smaak maken met zout en peper
- circa 150 gram pasta
- twee venkelknollen
- eventueel scheutje citroensap
- Roomboter
- Knoflook (twee teentjes, of meer natuurlijk )
- Witte wijn
- 125 a 150ml Creme Fraiche
- Zakje geraspte oude kaas
- 125g roze garnalen
--------
- Snij de venkel in reepjes
- Kook de venkelreepjes 5 minuten in pan met kokend water en wat zout (eventueel wat citroensap)
- Schep de venkel uit de pan en gooi pasta in de pan en kook volgens gebruiksaanwijzing
- Tijdens het koken van de pasta doe je het volgende:
- Laat een flinke schep roomboter in de koekenpan smelten en roerbak de venkel en knoflook enkele minuten (circa 3 of 4 minuten)
- Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat beetje inkoken
- Schep bakje creme fraiche erdoor en laat goed doorwarmen
- Flink wat geraspte oude kaas erdoor scheppen en laten smelten/oplossen
- Garnalen erdoor scheppen en doorwarmen
- Op smaak maken met zout en peper
maandag 1 maart 2010 om 10:34
ik maak deze vaak met venkel in plaats van witlof, ik kan het je sterker vertellen: het staat voor vanavond op het menu!
http://www.ah.nl/recepten ... 4712&rq=witlof+bladerdeeg
http://www.ah.nl/recepten ... 4712&rq=witlof+bladerdeeg
maandag 1 maart 2010 om 12:13
grillen met wat peper, zout en kummel. Heerlijk als bijgerecht.
De pasta variant is ook heerlijk. Gegrillde venkel met wat citroenolijfolie over de verse pasta...jammieee.. Beetje bieslook voor de kleur erdoor en eventueel een beetje rode peper.
Salade met rucola en witlof en sinasappel erdoor voor erbij.
De pasta variant is ook heerlijk. Gegrillde venkel met wat citroenolijfolie over de verse pasta...jammieee.. Beetje bieslook voor de kleur erdoor en eventueel een beetje rode peper.
Salade met rucola en witlof en sinasappel erdoor voor erbij.

maandag 1 maart 2010 om 14:21
Venkel, courgette, paprika en een paar bospeentjes in plakken snijden. Olijfolie, zout, peper en verse tuinkruiden (bv tijm, oregan, peterselie) erop en dan grillen.
Ciabatta bakken, opensnijden en beide helften bestrijken met (zelfgemaakte!) pesto. Groenten erop, bolletje mozzarella in plakken er op. Bovenste helft ciabatta erop, strak ik vershoudfolie inpakken. Paar uur in koelkast en uur voor etenstijd op kamertemp laten komen.
* Pesto maak je door;
potje basilicum - blaadjes afplukken
stukje geraspte parmezaanse kaas
knoflook naar smaak
handje geroosterde pijnboompitten
peper
zeezout
olijfolie om het smeuig te maken
*keukenmachine erop, klaar, en lékker!
(Als je pesto over hebt, kan je het nog een paar dagen bewaren, wil je het langer bewaren, kan dat door een laagje olijfolie erop te schenken)
Ciabatta bakken, opensnijden en beide helften bestrijken met (zelfgemaakte!) pesto. Groenten erop, bolletje mozzarella in plakken er op. Bovenste helft ciabatta erop, strak ik vershoudfolie inpakken. Paar uur in koelkast en uur voor etenstijd op kamertemp laten komen.
* Pesto maak je door;
potje basilicum - blaadjes afplukken
stukje geraspte parmezaanse kaas
knoflook naar smaak
handje geroosterde pijnboompitten
peper
zeezout
olijfolie om het smeuig te maken
*keukenmachine erop, klaar, en lékker!
(Als je pesto over hebt, kan je het nog een paar dagen bewaren, wil je het langer bewaren, kan dat door een laagje olijfolie erop te schenken)

maandag 1 maart 2010 om 16:26
Gestoofd met een beetje witte wijn en tomaten , heerlijk met een stukje vis erbij en rijst of bulghur. Of bij pasta!
Of als een salade, hiervoor met de mandoline (voorzichtig! ) in ragdunne plakken snijden, dit mengen met iets dikkere plakken sinaasappel, rucola en wat komijnzaadjes. Maak een dressing van sinaasappelsap (krijg je vanzelf als je de sinaasappel snijdt), een lepeltje mosterd en olijfolie. Simpel en lekker! (tip, heerlijk met een lamsburger of merquez worstjes, ik maak deze ook vaak zomers bij de barbeque)
Of als een salade, hiervoor met de mandoline (voorzichtig! ) in ragdunne plakken snijden, dit mengen met iets dikkere plakken sinaasappel, rucola en wat komijnzaadjes. Maak een dressing van sinaasappelsap (krijg je vanzelf als je de sinaasappel snijdt), een lepeltje mosterd en olijfolie. Simpel en lekker! (tip, heerlijk met een lamsburger of merquez worstjes, ik maak deze ook vaak zomers bij de barbeque)
maandag 1 maart 2010 om 20:04
Ik heb heerlijke dingen langs zien komen. Bedankt!
Uiteindelijk heb ik de venkel klein gesneden, gewokt met ui, spek, tijm en knoflook. De buitenste bladen geblancheerd en gevuld met dat mengsel en afgebakken in de oven
Daarbij een pangasiusfilet gekruid en gebakken.
En jullie recepten heb ik opgeslagen. Salades voor van de zomer, lekker! Pasta's voor 1x per week...
Uiteindelijk heb ik de venkel klein gesneden, gewokt met ui, spek, tijm en knoflook. De buitenste bladen geblancheerd en gevuld met dat mengsel en afgebakken in de oven
Daarbij een pangasiusfilet gekruid en gebakken.
En jullie recepten heb ik opgeslagen. Salades voor van de zomer, lekker! Pasta's voor 1x per week...