Kabouters Kookkunsten!

04-03-2010 14:29 507 berichten
Alle reacties Link kopieren
Omdat mensen mijn Spaghetti avontuur zo grappig vonden.. hier een algemeen topic voor mijn kookkunsten haha!



Hierrrrr vind je trouwens mijn Fanhyve! *klikkerdeklik*
Alle reacties Link kopieren
Lekker...! Krijg nu ook wel trek.. wat voor groente er bij?
Alle reacties Link kopieren
bij de super zitten de stokken altijd door de kip gestoken, dat het zegmaar de losse stukken aan elkaar geregen worden. Misschien makkelijker, krijg je niet zo'n stekelvarken.
Alle reacties Link kopieren
HHH, inderdaad een stekelvarken, geweldig, hhhh..
Alle reacties Link kopieren
Nog even gauw de aardappeltjes gebakken, en selderij gesneden als groente. Dat helpt namelijk als je last van je maag hebt.. beter voorkomen dan genezen he!





De oven piept.. ik ben zo nieuwschierig! Hoe zou het eruit zien? Nee.. hoe zou het smaken? Tot nu toe ruikt het al de hele tijd of ik een tosti aan het maken ben.. het zal toch wel lekkerder zijn dan een tosti?



En echt.. het is zo waanzinnig lekker!! Ik ga het ooit nog een keer maken

Alle reacties Link kopieren
Jemigdepemig! Ziet er goed uit hoor Kabout! Ik krijg er trek van, maar ik eet zielig diepvriespizza...

Eet smakelijk allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Sorry.. dat het niet mislukt is En moeilijk was het ook niet echt.. alleen het dubbelvouwen viel niet mee haha!



Dus.. voor zondag/maandag.. iets met gehakt, biefstuk of kipfilet!
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Kab!! Keuken prinses!! Het ziet er goed uit! Ik ben trots op je
Alle reacties Link kopieren
Ik krijg er ook trek van !
Alle reacties Link kopieren
Jammer dan toch iets moeilijkers verzinnen
Alle reacties Link kopieren
Iets met gehakt, biefstuk of kipfilet?



Is een gehaktbrood iets, met gekookte eieren erin?
Alle reacties Link kopieren
Nasi met kipfilet?



Spaghetti Bolognese (in de herhaling maar dan zonder mislukken)



Biefstuk... euhmm iets Teriyaki achtigs. (Of terrie jakkie)



Heb ff geen inspiratie, ben aan het wachten op mn macaroni uit de oven. (Pakje van Knorr of zoiets, heel makkelijk, kan ook bijna niet fout, met gehakt)
Alle reacties Link kopieren
Kabouter goed gedaan en bedankt voor het recept! Ik ga het ook een keer proberen.
Alle reacties Link kopieren
ik ben trots op je hoor kabouter nu die spaghetti nog.
Alle reacties Link kopieren
*nomnomnom*



Smul_Smurf welke alles eet meld zich



*Voor wie het nog niet snapt de vriend van Kabouter *



Ingrediënten



400 gram rundergehakt;

1 ui;

1/2 bosje platte peterselie;

5 eieren;

1 flinke teen knoflook;

2 eetlepels roomboter;

1 koffielepel korianderpoeder;

1 koffielepel "ras el hanout";

1 koffielepel kurkuma;

1/2 koffielepel gemberpoeder;

3 mespuntjes komijnpoeder;

zout en peper naar smaak.



Voorbereiding



Verwarm de oven voor op 150 graden.



Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze "schrikken". Houd apart.



Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de gehakte ui, de geperste teen knoflook, de fijngehakte platte peterselie.

Voeg er het korianderpoeder, de "ras el hanout", de kurkuma, het gemberpoeder, het komijnpoeder en peper en zout naar smaak aan toe.

Breek 1 ei boven dat alles.

Laat de keuekenmachine 2 keer kort draaien om alle ingredienten goed met elkaar te vermengen.





Bereidingswijze



Vet een bakplaat goed in en vorm een "brood" van het verkregen gehaktmengsel.

Maak een groef bovenin het gehaktbrood en leg daar achter elkaar de eieren in.

Maak de bovenkant van het gehaktbrood weer zodanig dicht dat de eieren geheel bedekt zijn. Strijk alles mooi glad, desnoods met een beetje water.



Maak wat inkepingen met een mes in de bovenkant van het gehaktbrood.

Bestrijk het "brood" met het losgeklopte overgebleven ei en zet in de oven.

Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Serveer met daarbij b.v. tomatensalade en/of gebakken aardappelen.
Alle reacties Link kopieren
Oke
Alle reacties Link kopieren
jot ik eet alles. Liefde gaat door de maag
Alle reacties Link kopieren
Alle reacties Link kopieren
O, die stokjes door die dingen... Hoe bedenk je het. Heerlijk!



Fijn dat het zo lekker was, Kaboutertje!
Alle reacties Link kopieren
Gezellig! Welkom Smulsmurf! Ik zie dat het mijn suggestie van een gehaktbrood wordt? Ik ben erg benieuwd. Vorderingen melden hier hoor! Succes!
Alle reacties Link kopieren
Jeetje dit ha mijn topic kunnen zijn! Hoewel ik uiterst bedreven ben in het maken van lekkere avondmaaltjes ( al zeg ik het zelf ) hangt er een vloek op alles wat ik probeer te maken met de ingredienten suiker, bloem en boter. Niet dat dat me ervan weerhoud om verdere pogingen te doen ( en anders heb ik in elk geval lekker van t beslag kunnen snoepen). Ik lees mee!
Alle reacties Link kopieren
Hahaha bedankt!



Nou de gehakt is al uit de vriezer, dus word morgen even flink hobbién op het gehaktbrood
Alle reacties Link kopieren
Ik heb er echt geen zin in.. erg he

Maar de hamburgers zijn in de aanbieding bij de D. dus mocht het mislukken.. dan eten we broodje hamburger
Alle reacties Link kopieren
Ha klein kaboutertje!! Wat goed dat het zo goed gelukt is...en dat het ook nog zo lekker was is natuurlijk helemaal top!!

Vanmiddag dus gehaktbrood...ben benieuwd! Een vriend van ons had het laatst gemaakt bij ons thuis...was lekker maar niet vre-se-lijk bijzonder. Hopelijk die van jou wel, want dan pik ik het recept!

Joh...en als je geen zin hebt doe je toch lekker een broodje hamburger?! Je hoeft toch niet iedere avond iets spectaculairs te maken?
Alle reacties Link kopieren
Nou ik zit er erg aan te denken om het naar morgen te schuiven, heb echt een baaldag vandaag!
Alle reacties Link kopieren
Nou...DOE dat gewoon lekker joh! Je hoeft niemand iets te bewijzen, dus koop die hamburgers en die broodjes en dat gehakt komt morgen wel hoor!!

Vervelend van je baaldag.... even een

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven