
Picknickrecepten
donderdag 18 maart 2010 om 17:52
Het mooie weer komt eraan (jaja, zomer in mijn bol ), en dan ga ik graag picknicken! Maar ik heb het wel een beetje gezien met mijn geeikte sandwiches, en baksels die ik maak vallen eigenlijk altijd een beetje tegen als ze koud geworden zijn. Dus wie heeft er nog lekkere picknickrecepten? Ik weet dat ik via smulweb ed heeeel veel kan vinden, maar ik ben juist benieuwd naar dingen die mensen zelf al eens geprobeerd hebben (en die in de smaak vielen natuurlijk).

donderdag 18 maart 2010 om 17:58
De bekende wraps; met zalm, sla en roomkaas bijvoorbeeld. Of wraps met kipfilet: Bak de stukjes kipfilet van tevoren en doe er wat paprika, ui en prei doorheen en stop dit in de wraps.
Pittige bladerdeeg-gehakthapjes met paprika
Koude pannekoeken (zelfgebakken natuurlijk) met stroop etc.
Fruitsalade
Gegrilde kippenpootjes
Stokbrood met kruidenboter
Bladerdeeg met een cocktailworstje
Pittige bladerdeeg-gehakthapjes met paprika
Koude pannekoeken (zelfgebakken natuurlijk) met stroop etc.
Fruitsalade
Gegrilde kippenpootjes
Stokbrood met kruidenboter
Bladerdeeg met een cocktailworstje

donderdag 18 maart 2010 om 18:14
Bij de hema kun je nu van die leuke stapelpannetjes kopen om mee te nemen naar de picnick:
met daarin bv een couscous salade :
aubergine grillen
gamba's grillen (marineren in knoflook!!)
rode paprika in stukjes
komkommer in stukjes
couscous in bak doen en overgieten met beetjes hete visbouillon tot deze mooi gaar is (je hoeft het dus niet te koken!)
dressing maken van knoflook, limoen, olijfolie, wat djinten en verse koriander
alles mengen.
met daarin bv een couscous salade :
aubergine grillen
gamba's grillen (marineren in knoflook!!)
rode paprika in stukjes
komkommer in stukjes
couscous in bak doen en overgieten met beetjes hete visbouillon tot deze mooi gaar is (je hoeft het dus niet te koken!)
dressing maken van knoflook, limoen, olijfolie, wat djinten en verse koriander
alles mengen.
Computer says nooooo
donderdag 18 maart 2010 om 18:20
Ik maak ook wel eens zo'n salade, maar dan met taboulleh (of zoiets, ik koop het bij de marokkaanse winkel). Dat maak ik met groentebouillon en meng het met ontvelde tomaten, goede olijfolie, komkommer, rode ui, zout en peper en veel verse koriander.
Ik neem ook altijd veel druiven en aardbeien mee. Zelfgemaakte limonade met versgeperste citroenen en limoenen en munt.
Broodjes met een soort tapenade van kalamataolijven, tonijn, sla en dunne plakjes tomaat.
Turks brood met smeersels.
Ik neem ook altijd veel druiven en aardbeien mee. Zelfgemaakte limonade met versgeperste citroenen en limoenen en munt.
Broodjes met een soort tapenade van kalamataolijven, tonijn, sla en dunne plakjes tomaat.
Turks brood met smeersels.
donderdag 18 maart 2010 om 19:07
Nou, dat zijn al veel ideeen! Klinkt lekker allemaal!
Dyaa, heb je ook een recept voor de pittige gehaktflapjes? (als ik zo mag gokken gehakt, sambal of peper en dan in bladerdeeg? Of komt er meer bij kijken?) En is dat koud dus ook wel lekker?
En Star, hoe maak jij de frittata? En de omelet met mierikswortelroomkaas (of is dat precies wat de naam doet vermoeden?)
Couscoussalade ga ik zeker ook eens proberen, ben ik altijd wel benieuwd naar maar nog nooit gemaakt. Ik hou niet van gamba's, dus probeer het misschien met kip.
Heb je wel eens een koude soep geprobeerd Kiki? Is er één die je aan kunt raden? Trekt me niet echt maar ben altijd in voor iets nieuws.
En ik ga snel bij de Hema kijken, leuk om wat leuke hebbedingetjes te hebben voor de picknick! Weet iemand ook waar je een mooi gewatteerd picknickkleed met plastic onderkant kunt vinden? Daar ben ik al tijden naar op zoek.
Dyaa, heb je ook een recept voor de pittige gehaktflapjes? (als ik zo mag gokken gehakt, sambal of peper en dan in bladerdeeg? Of komt er meer bij kijken?) En is dat koud dus ook wel lekker?
En Star, hoe maak jij de frittata? En de omelet met mierikswortelroomkaas (of is dat precies wat de naam doet vermoeden?)
Couscoussalade ga ik zeker ook eens proberen, ben ik altijd wel benieuwd naar maar nog nooit gemaakt. Ik hou niet van gamba's, dus probeer het misschien met kip.
Heb je wel eens een koude soep geprobeerd Kiki? Is er één die je aan kunt raden? Trekt me niet echt maar ben altijd in voor iets nieuws.
En ik ga snel bij de Hema kijken, leuk om wat leuke hebbedingetjes te hebben voor de picknick! Weet iemand ook waar je een mooi gewatteerd picknickkleed met plastic onderkant kunt vinden? Daar ben ik al tijden naar op zoek.



donderdag 18 maart 2010 om 19:15
quote:Vlinder1234567 schreef op 18 maart 2010 @ 19:07:
Nou, dat zijn al veel ideeen! Klinkt lekker allemaal!
Dyaa, heb je ook een recept voor de pittige gehaktflapjes? (als ik zo mag gokken gehakt, sambal of peper en dan in bladerdeeg? Of komt er meer bij kijken?) En is dat koud dus ook wel lekker?
En Star, hoe maak jij de frittata? En de omelet met mierikswortelroomkaas (of is dat precies wat de naam doet vermoeden?)
Couscoussalade ga ik zeker ook eens proberen, ben ik altijd wel benieuwd naar maar nog nooit gemaakt. Ik hou niet van gamba's, dus probeer het misschien met kip.
Heb je wel eens een koude soep geprobeerd Kiki? Is er één die je aan kunt raden? Trekt me niet echt maar ben altijd in voor iets nieuws.
En ik ga snel bij de Hema kijken, leuk om wat leuke hebbedingetjes te hebben voor de picknick! Weet iemand ook waar je een mooi gewatteerd picknickkleed met plastic onderkant kunt vinden? Daar ben ik al tijden naar op zoek.Ik ben mijn computer voor je aan het doorzoeken!
Nou, dat zijn al veel ideeen! Klinkt lekker allemaal!
Dyaa, heb je ook een recept voor de pittige gehaktflapjes? (als ik zo mag gokken gehakt, sambal of peper en dan in bladerdeeg? Of komt er meer bij kijken?) En is dat koud dus ook wel lekker?
En Star, hoe maak jij de frittata? En de omelet met mierikswortelroomkaas (of is dat precies wat de naam doet vermoeden?)
Couscoussalade ga ik zeker ook eens proberen, ben ik altijd wel benieuwd naar maar nog nooit gemaakt. Ik hou niet van gamba's, dus probeer het misschien met kip.
Heb je wel eens een koude soep geprobeerd Kiki? Is er één die je aan kunt raden? Trekt me niet echt maar ben altijd in voor iets nieuws.
En ik ga snel bij de Hema kijken, leuk om wat leuke hebbedingetjes te hebben voor de picknick! Weet iemand ook waar je een mooi gewatteerd picknickkleed met plastic onderkant kunt vinden? Daar ben ik al tijden naar op zoek.Ik ben mijn computer voor je aan het doorzoeken!


donderdag 18 maart 2010 om 19:17
Bladerdeeg-gehakthapjes
Voor 40 stuks:
400 gram rundergehakt
1 rode en 1 gele paprika
2 grote uien
2 eetlepels Philadelphia bieslook (of gewoon van AH)
olijfolie
potje rode pesto (140 gram)
sambal
20 velletjes bladerdeeg
eventueel 2 eieren
• Bak het gehakt rul zonder boter in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijdt ondertussen de uien en de paprika’s in kleine blokjes.
• Wanneer het gehakt gaar is, giet het dan af. Doe dan de uien en paprika erbij met een klein scheutje olijfolie. Bak dit ongeveer vijf minuten.
• Doe twee eetlepels philadelphia bieslook en het potje pesto door groenten- en gehaktmix. Roer het goed en doe er een theelepeltje sambal bij en eventueel wat peper.
• Laat dit lekker sudderen zodat de smaken goed mengen. Je saus is nu klaar!
• Bestuif je werkvlak met bloem, zodat het bladerdeeg niet gaat plakken.
• Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijdt ze allemaal in vieren. De helft van de vierkantjes neem je apart en daar maak je met een mes sneetjes in. Dit is bovenkant voor de hapjes.
Schep op elk vierkantje zonder sneetjes een hoopje vleesmengsel.
Leg de bovenkantjes met de sneetjes op het vlees en druk de zijkanten met een vork aan.
Je kan nu de hapjes nog besmeren met losgeklopt ei, maar dat is niet nodig.
Twintig minuutjes in de oven op 200 graden en klaar zijn je hapjes!
Je kan deze hapjes heel makkelijk een paar dagen vooraf maken. Loop alle stappen gewoon door, je gaat ze alleen niet bakken. Doe ze in de diepvries en bak ze af op de dag dat je ze wilt serveren. Eet smakelijk!
Voor 40 stuks:
400 gram rundergehakt
1 rode en 1 gele paprika
2 grote uien
2 eetlepels Philadelphia bieslook (of gewoon van AH)
olijfolie
potje rode pesto (140 gram)
sambal
20 velletjes bladerdeeg
eventueel 2 eieren
• Bak het gehakt rul zonder boter in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijdt ondertussen de uien en de paprika’s in kleine blokjes.
• Wanneer het gehakt gaar is, giet het dan af. Doe dan de uien en paprika erbij met een klein scheutje olijfolie. Bak dit ongeveer vijf minuten.
• Doe twee eetlepels philadelphia bieslook en het potje pesto door groenten- en gehaktmix. Roer het goed en doe er een theelepeltje sambal bij en eventueel wat peper.
• Laat dit lekker sudderen zodat de smaken goed mengen. Je saus is nu klaar!
• Bestuif je werkvlak met bloem, zodat het bladerdeeg niet gaat plakken.
• Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijdt ze allemaal in vieren. De helft van de vierkantjes neem je apart en daar maak je met een mes sneetjes in. Dit is bovenkant voor de hapjes.
Schep op elk vierkantje zonder sneetjes een hoopje vleesmengsel.
Leg de bovenkantjes met de sneetjes op het vlees en druk de zijkanten met een vork aan.
Je kan nu de hapjes nog besmeren met losgeklopt ei, maar dat is niet nodig.
Twintig minuutjes in de oven op 200 graden en klaar zijn je hapjes!
Je kan deze hapjes heel makkelijk een paar dagen vooraf maken. Loop alle stappen gewoon door, je gaat ze alleen niet bakken. Doe ze in de diepvries en bak ze af op de dag dat je ze wilt serveren. Eet smakelijk!
donderdag 18 maart 2010 om 19:19
Ik rol mijn omelet altijd op in blokjes, dus bedankt Star, ik ga jouw tip ook een keer proberen!
Over dat picknickkleed: ik ben geen fan. Het is lastig te wassen en door de combi plastic/textiel gaat het makkelijk stikken en stinken. Wij hebben een heel groot fleecekleed van IKEA. Dat is een beetje dikker dan van die goedkope fleecedoekjes van Action/Blokker etc. en als ik het dubbel vouw dan is het net zo goed tegen dauwdruppels e.d.. Na een paar avonden picknicken gooi ik het in de wasmachine et voilà, schoon en fris!
Over dat picknickkleed: ik ben geen fan. Het is lastig te wassen en door de combi plastic/textiel gaat het makkelijk stikken en stinken. Wij hebben een heel groot fleecekleed van IKEA. Dat is een beetje dikker dan van die goedkope fleecedoekjes van Action/Blokker etc. en als ik het dubbel vouw dan is het net zo goed tegen dauwdruppels e.d.. Na een paar avonden picknicken gooi ik het in de wasmachine et voilà, schoon en fris!
donderdag 18 maart 2010 om 19:20
Bladerdeeghapjes?
Vond deze vrij recent: http://www.kookse.tv/rece ... g-met-blauwe-aderkaas.php
Volgens mij is dit ook lekker in andere varianten en kruiden.
Vond deze vrij recent: http://www.kookse.tv/rece ... g-met-blauwe-aderkaas.php
Volgens mij is dit ook lekker in andere varianten en kruiden.