
Wat geef ik m'n schoonvader te eten?
woensdag 17 maart 2010 om 19:51
Vrijdag komt m'n schoonvader langs en blijft een hapje eten. Op zich niet vreemd, hij komt wel vaker, maar dan wel altijd met m'n schoonmoeder. Meestal maak ik dan een hartige taart, maar ik weet dat hij dat niet superlekker vindt (en m'n schoonmoeder wel).
De vraag is dus wat ik moet maken. Ik ben echt een waardeloze kok, een biefstukje een beetje smakelijk bakken kan ik eigenlijk niet. Jammer, want anders had ik dat wel gedaan.
Maar ja, wat dan? Hij houdt niet van spaghetti, vindt rijst ook niet superlekker en eet gewoon het liefst de Hollandse pot. Ik zit dus een beetje klem.....
Hebben jullie nog suggesties?
De vraag is dus wat ik moet maken. Ik ben echt een waardeloze kok, een biefstukje een beetje smakelijk bakken kan ik eigenlijk niet. Jammer, want anders had ik dat wel gedaan.
Maar ja, wat dan? Hij houdt niet van spaghetti, vindt rijst ook niet superlekker en eet gewoon het liefst de Hollandse pot. Ik zit dus een beetje klem.....
Hebben jullie nog suggesties?

woensdag 17 maart 2010 om 20:29
quote:YEPSA schreef op 17 maart 2010 @ 20:25:
[...]
Volgens hem was dit en heel speciaal ingredient.
Wou hij dus echt niet eten.
( Wat de boer niet kent enzo)
At hij wel eens uit "opoffering" spaghetti mee, kreunde hij altijd over knoflook.
Totdat mijn ma geen knof had en het dus niet erbij kon doen, klaagde hij dat "het" (pasta) de vorige keren toch wel íets beter te eten was.
Tja...
Klinkt als mijn opa. Lust geen knoflook. Zegt ie. Proeft het meteen als het ergens in zit. Zegt ie. Ruikt het meteen. Zegt ie.
Niet waar dus
[...]
Volgens hem was dit en heel speciaal ingredient.
Wou hij dus echt niet eten.
( Wat de boer niet kent enzo)
At hij wel eens uit "opoffering" spaghetti mee, kreunde hij altijd over knoflook.
Totdat mijn ma geen knof had en het dus niet erbij kon doen, klaagde hij dat "het" (pasta) de vorige keren toch wel íets beter te eten was.
Tja...
Klinkt als mijn opa. Lust geen knoflook. Zegt ie. Proeft het meteen als het ergens in zit. Zegt ie. Ruikt het meteen. Zegt ie.
Niet waar dus
woensdag 17 maart 2010 om 20:31
Gegrilde kip of spare ribs, dat soort dingen zijn altijd geslaagd bij mannen. Allebei praktisch kant en klaar te koop bij de slager.
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
woensdag 17 maart 2010 om 20:38
Gwoon hollandse pot wil meneer, hij heeft de hartige taart al vaak genoeg gegeten.
Hutspot,
Zuurkoolschotel,
Boerenkool,
Etc,inclusief bijpassende worst, speklap of gehaktbal.
Verspil geen energie aan gecarameldiseerde aardappeltjes of weet ik wat,
Daar wordt hij happy van.
Dus, lekker makkelijk voor jou,
Enne
terug denkend aan mijn vader;
Een biefstukje vond hij ook niks,
Vond hij teveel "maalwerk"
* Toch was pa een leuke vent hoor! Alleen zijn eetprincipes waren
ehm,ietwat eigenzinnig*
Hutspot,
Zuurkoolschotel,
Boerenkool,
Etc,inclusief bijpassende worst, speklap of gehaktbal.
Verspil geen energie aan gecarameldiseerde aardappeltjes of weet ik wat,
Daar wordt hij happy van.
Dus, lekker makkelijk voor jou,
Enne
terug denkend aan mijn vader;
Een biefstukje vond hij ook niks,
Vond hij teveel "maalwerk"
* Toch was pa een leuke vent hoor! Alleen zijn eetprincipes waren
ehm,ietwat eigenzinnig*
woensdag 17 maart 2010 om 20:46
donderdag 18 maart 2010 om 08:38
Kreeg gister onverwacht bezoek, dus kon niet meer langs komen.
Wat een goede suggesties, zeg! Ik denk dat het het lentestamppotje wordt, dat moet nog wel lukken
Nog even over de opmerkingen die gemaakt zijn. Natuurlijk kan ik aan m'n schoonvader vragen wat hij wil eten. Het is alleen een lieverd, dus hij zal, net als m'n man, zeggen dat het niks uitmaakt. Maar het is een beetje een man van de oude stempel, spaghetti en rijst is al snel te exotisch.
Waarom ik geen gehaktbal kan maken en wel een hartige taart? Ik denk dat dat vooral komt omdat ik zelf he-le-maal niet van Hollandse pot houd en wel van hartige taarten. Ik ben er ook echt goed in, maak de heerlijkste varianten en iedereen vraagt zelf altijd of ik weer een hartige taart wil maken.
Ik houd me aanbevolen voor nog meer suggesties, maar tot zover iedereen super bedankt!
Wat een goede suggesties, zeg! Ik denk dat het het lentestamppotje wordt, dat moet nog wel lukken
Nog even over de opmerkingen die gemaakt zijn. Natuurlijk kan ik aan m'n schoonvader vragen wat hij wil eten. Het is alleen een lieverd, dus hij zal, net als m'n man, zeggen dat het niks uitmaakt. Maar het is een beetje een man van de oude stempel, spaghetti en rijst is al snel te exotisch.
Waarom ik geen gehaktbal kan maken en wel een hartige taart? Ik denk dat dat vooral komt omdat ik zelf he-le-maal niet van Hollandse pot houd en wel van hartige taarten. Ik ben er ook echt goed in, maak de heerlijkste varianten en iedereen vraagt zelf altijd of ik weer een hartige taart wil maken.
Ik houd me aanbevolen voor nog meer suggesties, maar tot zover iedereen super bedankt!
donderdag 18 maart 2010 om 12:04
Het klinkt als mijn schoonvader Als hij alleen komt, probeer ik meestal ook Hollandse pot te maken, maar eigenlijk krijg ik daar meer commentaar tips over dan meer 'exotische' gerechten. Mijn schoonmoeder maakt de bal gehakt net weer anders dan ik...
Toen laatst mijn schoonouders een paar dagen langskwamen, dat betekende vier maaltijden (een keer uit eten, dus nog maar drie keer koken): heb ik een keer pasta met roomkaas gemaakt, een keer fajitas en een keer stampot (geloof boerenkool). Het meest was hij te spreken over de pasta en fajitas... Conclusie: geen peil op te trekken
Succes vanavond!
Toen laatst mijn schoonouders een paar dagen langskwamen, dat betekende vier maaltijden (een keer uit eten, dus nog maar drie keer koken): heb ik een keer pasta met roomkaas gemaakt, een keer fajitas en een keer stampot (geloof boerenkool). Het meest was hij te spreken over de pasta en fajitas... Conclusie: geen peil op te trekken
Succes vanavond!

donderdag 18 maart 2010 om 12:12
Ik had van het weekend zo'n braadzak. Ik denk dat je filetjes 40 minuten moet doen ofzo, anders wordt het wel erg droog.
Ik moest trouwens erg lachen om je topictitel en het eerste wat ik dacht was: wil je hem houden of langzaam aan vergiftigen?
Maar ik lees dat het een lieve man is, dus je wel hem vast houden.
Je kunt ook lekker een groenteschotel in de oven doen hoor. Prei roerbakken en aardappels koken, gehakt rullen met zout peper en knoflook, dit boven op elkaar in een ovenschaal, laagje kaas eroverheen, een kwartiertje onder de grill: heerlijk!
Ik moest trouwens erg lachen om je topictitel en het eerste wat ik dacht was: wil je hem houden of langzaam aan vergiftigen?
Maar ik lees dat het een lieve man is, dus je wel hem vast houden.
Je kunt ook lekker een groenteschotel in de oven doen hoor. Prei roerbakken en aardappels koken, gehakt rullen met zout peper en knoflook, dit boven op elkaar in een ovenschaal, laagje kaas eroverheen, een kwartiertje onder de grill: heerlijk!
donderdag 18 maart 2010 om 13:03
Keeprunning, dat bedacht ik me ook net: ik maak het natuurlijk net weer anders dan hij gewend is...
Maakt niet uit, de beste man krijgt morgen een lekker kipfiletje uit de braadzak, aardappelpartjes uit de oven (in een pan bakken mislukt op de één of andere manier altijd) en bloemkool met een sausje. Kan ik weinig aan verknallen toch?
Katherina, dank voor je antwoord, dan houd ik gewoon 40 minuten aan, aan zoiets zat ik zelf ook aan te denken. Wel tricky eigenlijk, straks is het óf een schoenzool óf schoonvader zit zaterdag de hele dag op de plee. Nou ja, dan waardeert hij m'n hartige taarten de volgende keer des te meer .
Maakt niet uit, de beste man krijgt morgen een lekker kipfiletje uit de braadzak, aardappelpartjes uit de oven (in een pan bakken mislukt op de één of andere manier altijd) en bloemkool met een sausje. Kan ik weinig aan verknallen toch?
Katherina, dank voor je antwoord, dan houd ik gewoon 40 minuten aan, aan zoiets zat ik zelf ook aan te denken. Wel tricky eigenlijk, straks is het óf een schoenzool óf schoonvader zit zaterdag de hele dag op de plee. Nou ja, dan waardeert hij m'n hartige taarten de volgende keer des te meer .
donderdag 18 maart 2010 om 13:07
donderdag 18 maart 2010 om 13:09
Zosnel wordt het niet droog hoor, kipfilet kan ook best dik zijn, en met 40 minheb je kans dat het nog niet gaar is, ik doe gewoon 10 min korter dan op de verpakking staat, maar dan laat ik de kip wel even rusten voordat het eten op tafel komt, zelfs al doe je het even lang als voor de kippenpootjes, dan is het nog niet super droog.
donderdag 18 maart 2010 om 13:31
quote:blijfgewoonbianca schreef op 18 maart 2010 @ 13:07:
Als je hem anders ook dingen voorzet die hij niet lekker vindt, waarom zou je je dan nu wel druk maken? Die man heeft vast al lang een zakkie krentenbollen in zijn jaszak zitten die hij naar binnen propt zodra hij buiten staat.
*ziet schoonvader al naar de wc sluipen met een broodtrommel...*
Als je hem anders ook dingen voorzet die hij niet lekker vindt, waarom zou je je dan nu wel druk maken? Die man heeft vast al lang een zakkie krentenbollen in zijn jaszak zitten die hij naar binnen propt zodra hij buiten staat.
*ziet schoonvader al naar de wc sluipen met een broodtrommel...*
donderdag 18 maart 2010 om 13:42
quote:Katherina schreef op 18 maart 2010 @ 12:12:
Pasta met roomkaas, keep running? Hoe dan hoedan hoedan?
Weinig spectaculair hoor (al was het voor mijn schoonouders wel exotisch, spaghetti kenden ze nog wel...)
Dit was tagliatella met spinazie, spek, ui en roomkaas en het viel gelukkig in de smaak.
Pasta met roomkaas, keep running? Hoe dan hoedan hoedan?
Weinig spectaculair hoor (al was het voor mijn schoonouders wel exotisch, spaghetti kenden ze nog wel...)
Dit was tagliatella met spinazie, spek, ui en roomkaas en het viel gelukkig in de smaak.
vrijdag 19 maart 2010 om 13:25
quote:blijfgewoonbianca schreef op 18 maart 2010 @ 13:07:
Als je hem anders ook dingen voorzet die hij niet lekker vindt, waarom zou je je dan nu wel druk maken? Die man heeft vast al lang een zakkie krentenbollen in zijn jaszak zitten die hij naar binnen propt zodra hij buiten staat.Het is niet dat hij het niet lekker vindt, ik maak ook echt hele lekkere hartige taarten . Ik wil gewoon, nu hij alleen komt, eens een keer iets maken wat hij echt lekker vindt, dus Hollandse kost.
Als je hem anders ook dingen voorzet die hij niet lekker vindt, waarom zou je je dan nu wel druk maken? Die man heeft vast al lang een zakkie krentenbollen in zijn jaszak zitten die hij naar binnen propt zodra hij buiten staat.Het is niet dat hij het niet lekker vindt, ik maak ook echt hele lekkere hartige taarten . Ik wil gewoon, nu hij alleen komt, eens een keer iets maken wat hij echt lekker vindt, dus Hollandse kost.
vrijdag 19 maart 2010 om 16:23
quote:blijfgewoonbianca schreef op 18 maart 2010 @ 13:07:
Als je hem anders ook dingen voorzet die hij niet lekker vindt, waarom zou je je dan nu wel druk maken? Die man heeft vast al lang een zakkie krentenbollen in zijn jaszak zitten die hij naar binnen propt zodra hij buiten staat.ik eet stiekem altijd nog een keer als ik thuiskom na avondeten bij schoonouders. Ze kunnen heerlijk koken hoor, maar ze eten zo snel en dan heb ik daarna nog honger
Als je hem anders ook dingen voorzet die hij niet lekker vindt, waarom zou je je dan nu wel druk maken? Die man heeft vast al lang een zakkie krentenbollen in zijn jaszak zitten die hij naar binnen propt zodra hij buiten staat.ik eet stiekem altijd nog een keer als ik thuiskom na avondeten bij schoonouders. Ze kunnen heerlijk koken hoor, maar ze eten zo snel en dan heb ik daarna nog honger