
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26

zaterdag 27 maart 2010 om 14:21
quote:juniper8 schreef op 27 maart 2010 @ 13:27:
Suuz, volgens mij wel ja. Had 'm van een of andere receptensite geplukt. Misschien is dat beter inderdaad, zonder die siroop vooral. Bahbah, niet lekker..
Ik hou ook niet van slagroomtaarten enzo, het moet altijd fruitig zijn bij mij. Heb eigenlijk nog nooit gehad dat ik een zelfgemaakte taart niet lekker vond
Scheelde wel weer in de calorieën haha..Vooral zonde ook van het werk want het is een redelijk bewerkelijk gerecht... je kunt eigenlijk net zo makkelijk een citroencake met maanzaad bakken
Suuz, volgens mij wel ja. Had 'm van een of andere receptensite geplukt. Misschien is dat beter inderdaad, zonder die siroop vooral. Bahbah, niet lekker..
Ik hou ook niet van slagroomtaarten enzo, het moet altijd fruitig zijn bij mij. Heb eigenlijk nog nooit gehad dat ik een zelfgemaakte taart niet lekker vond

Scheelde wel weer in de calorieën haha..Vooral zonde ook van het werk want het is een redelijk bewerkelijk gerecht... je kunt eigenlijk net zo makkelijk een citroencake met maanzaad bakken
zaterdag 27 maart 2010 om 15:03
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa ik mag het zeggen. Vanochtend kon ik niet op Viva, iig niet scrollen maar nu zag ik de blog van angel 5;
zie hier
En daar verklapt ze; ik ben met een paasdiner bezig voor alle forummers. Van alles heb ik iets gemaakt, nee niet uit een kookboek maar iets van mijzelf, waardoor ik hoop dat het voor vele leuk en lekker is.
Er zitten ook wel hele simpele dingen bij hoor, maar ik kan mij gewoon niet voorstellen dat iedereen uren in de keuken wilt staan. Pasen is leuke dingen doen en daar mag een lekker hapje bij. Dus ik hoop dat er tussen alles iets lekkers zit.
31 maart komt de blog!!!
zie hier
En daar verklapt ze; ik ben met een paasdiner bezig voor alle forummers. Van alles heb ik iets gemaakt, nee niet uit een kookboek maar iets van mijzelf, waardoor ik hoop dat het voor vele leuk en lekker is.
Er zitten ook wel hele simpele dingen bij hoor, maar ik kan mij gewoon niet voorstellen dat iedereen uren in de keuken wilt staan. Pasen is leuke dingen doen en daar mag een lekker hapje bij. Dus ik hoop dat er tussen alles iets lekkers zit.
31 maart komt de blog!!!
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zaterdag 27 maart 2010 om 19:12
zaterdag 27 maart 2010 om 20:20
quote:Cherise1981 schreef op 27 maart 2010 @ 10:37:
Dank je wel Mv! Ik ga die met geitenkaas maken heb ik besloten! Bedankt voor de recepten!Graag gedaan, hoop dat je het ook een succes vindt. Ik heb in de jaren veel geprobeerd maar deze 3 zijn voor mij persoonlijk echt een van de lekkerste. Succes alvast.
Dank je wel Mv! Ik ga die met geitenkaas maken heb ik besloten! Bedankt voor de recepten!Graag gedaan, hoop dat je het ook een succes vindt. Ik heb in de jaren veel geprobeerd maar deze 3 zijn voor mij persoonlijk echt een van de lekkerste. Succes alvast.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zaterdag 27 maart 2010 om 22:58
Hey dat klinkt leuk MV? Zelf werk ik beide paasdagen 's avonds, maar voor een andere keer ben ik heel benieuwd.
Vanavond heb ik lekker makkelijk gedaan en viscuisine in de oven gegooid met puree en worteltjes erbij. Als nagerecht de tiramisu die over was van gisteren, en die smaakte vandaag eigenlijk nog beter.
Vanavond heb ik lekker makkelijk gedaan en viscuisine in de oven gegooid met puree en worteltjes erbij. Als nagerecht de tiramisu die over was van gisteren, en die smaakte vandaag eigenlijk nog beter.
zaterdag 27 maart 2010 om 23:15
Morgen krijg ik een vriend te eten.
Ik heb op de markt zalmfilet gekocht en wil die gaan pocheren in visbouillon met witte wijn en ga daar dan een klassieke witte wijn saus bij maken (met room en boter en een lente uitje). Erbij verse spinazie (roerbakken) en aardappelpuree (met dun laagje kaas uit de oven).
Als toet (en wellicht al voor de koffie visite die eerder komt) maak ik een mango-claffoutis.
Eventueel kan ik te voren nog een koppie van mijn groene soep van vandaag serveren.
Ik heb op de markt zalmfilet gekocht en wil die gaan pocheren in visbouillon met witte wijn en ga daar dan een klassieke witte wijn saus bij maken (met room en boter en een lente uitje). Erbij verse spinazie (roerbakken) en aardappelpuree (met dun laagje kaas uit de oven).
Als toet (en wellicht al voor de koffie visite die eerder komt) maak ik een mango-claffoutis.
Eventueel kan ik te voren nog een koppie van mijn groene soep van vandaag serveren.

zondag 28 maart 2010 om 08:29
Vandaag weer ei hihihi. Ik wil voor het paasmenu nog een amuse maken, wat borrelhapjes en een toetje.
Ik denk dat als ik klaar ben met het paasmenu ik een jaar geen eieren meer kan zien . Ik denk dat er nu al 4 dozen met eieren erdoor gegaan zijn.
Ik denk dat als ik klaar ben met het paasmenu ik een jaar geen eieren meer kan zien . Ik denk dat er nu al 4 dozen met eieren erdoor gegaan zijn.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zondag 28 maart 2010 om 09:48
4 dozen? das flink wat! Ik ben dol op eieren dus hier worden ze ook veel gegeten, bedenk me eigenlijk nu dat sinds ik zwanger ben ik nóg meer eieren eet. Jammer dat ik ze op een aantal manieren niet meer kan eten nu maar dat komt wel weer! Ik ben dus heel benieuwd naar je menu MV.
Vanavond doen wij aan restverwerking dus oud hollands menu: aardappeltjes met spinazie, soldaatjes én.....een gekookt ei!
Vanavond doen wij aan restverwerking dus oud hollands menu: aardappeltjes met spinazie, soldaatjes én.....een gekookt ei!

zondag 28 maart 2010 om 11:53
@MV: wat leuk, zo'n viva-paasmenu! Ik ga er zeker naar kijken, ben benieuwd.
Gisteravond in een strandtentje gegeten, met Turkse gerechten. En ik heb even in de keuken gespiekt, ook Turkse koks. Vooraf verschillende vegetarische mezze (op de kaart werd het gespeld als meze maar ik dacht dat het mezze was?) en als hoofdgerecht had ik een stoofpotje met garnalen en paprika en champignons. Toe een stukje chocolade-notentaart. Erg lekker!
Vanavond eet ik bij mijn ouders, nog geen idee wat het gaat worden.
Gisteravond in een strandtentje gegeten, met Turkse gerechten. En ik heb even in de keuken gespiekt, ook Turkse koks. Vooraf verschillende vegetarische mezze (op de kaart werd het gespeld als meze maar ik dacht dat het mezze was?) en als hoofdgerecht had ik een stoofpotje met garnalen en paprika en champignons. Toe een stukje chocolade-notentaart. Erg lekker!
Vanavond eet ik bij mijn ouders, nog geen idee wat het gaat worden.