
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26

zondag 4 april 2010 om 13:42
Haha, die sucuk maakt de tongen los hier!! Zodra ik aan mijn vriend voorstelde om sucuk met eieren te eten als lunch was hij om, haha. Ik heb het als volgt gemaakt, geinspireerd door Sartans omschrijving en een recept op internet: plakjes sucuk twee minuutjes aanbakken, ei eroverheen breken, met deksel erop laten stollen. Dan tomaat in plakjes eroverheen (zonder het vloeibare binnendeel), nog even in de pan laten. Daarna op Turks brood gelegd, met wat verse koriander erover. Het was hier een groot succes! Paprika erbij leek me ook wel lekker, ook zoals jij het omschrijft Sartan, maar dat heb ik niet in huis. En Nazife, met peterselie klinkt idd ook goed!
@Nazife: pangasiusfilet is erg lekker uit de oven. Bijvoorbeeld een pakketje maken van aluminiumfolie met pangasiusfilet en verschillende groenten, dan aluminiumfolie-zakje dichtvouwen op een klein puntje na en bouillon erin schenken. Dit in de oven leggen. Of de filet van een lekker korstje voorzien, b.v. door eerst door de bloem te halen, dan door een geklutst ei en dan door een mengsel van paneermeel en lekkere kruiden (b.v. cajunkruiden). Dit lekker bakken. Overigens, pangasiusfilet is ook goed te wokken, al moet je t niet te lang in de pan laten.
@Nazife: pangasiusfilet is erg lekker uit de oven. Bijvoorbeeld een pakketje maken van aluminiumfolie met pangasiusfilet en verschillende groenten, dan aluminiumfolie-zakje dichtvouwen op een klein puntje na en bouillon erin schenken. Dit in de oven leggen. Of de filet van een lekker korstje voorzien, b.v. door eerst door de bloem te halen, dan door een geklutst ei en dan door een mengsel van paneermeel en lekkere kruiden (b.v. cajunkruiden). Dit lekker bakken. Overigens, pangasiusfilet is ook goed te wokken, al moet je t niet te lang in de pan laten.
zondag 4 april 2010 om 14:03
*nog steeds zin in sucuk*
Damn, maar het is zo vet! Heb je 'ie Turkse tosti's wel eens gehad? Met peynir en sucuk. Recept staat op het tosti-topic. (zit nu in de trein dus kan het niet opzoeken)
Gisteren weer Pintxos gegeten. Met z'n 2en 6 Pintxos gedeeld. Ik vond vooral de ananas met geitenkaas lekker, en dadels met manchego. Ook nog een bord venusschelpen gehad. Heerlijk!!
Ben nu op weg naar m'n opa en oma. Zal daar wel iets eten, of anders kijk ik wat er bij m'n moeder in de vriezer ligt (ze is zelf niet thuis).
Ik hoop niet dat Opa die vieze pudding van de Turkse toko maakt. Die is niet te (vr)eten
(bij hun in de stad is een nieuwe Turkse winkel geopend, letterlijk 2 deuren naast de Turkse supermarkt die er al zat. Ik snap 't niet
Nu heeft opa daar een poedertje ontdekt waarmee je pudding maakt. Maar niemand vind t lekker behalve opa. Hij laat t dan ook aan iedereen proeven )
Damn, maar het is zo vet! Heb je 'ie Turkse tosti's wel eens gehad? Met peynir en sucuk. Recept staat op het tosti-topic. (zit nu in de trein dus kan het niet opzoeken)
Gisteren weer Pintxos gegeten. Met z'n 2en 6 Pintxos gedeeld. Ik vond vooral de ananas met geitenkaas lekker, en dadels met manchego. Ook nog een bord venusschelpen gehad. Heerlijk!!
Ben nu op weg naar m'n opa en oma. Zal daar wel iets eten, of anders kijk ik wat er bij m'n moeder in de vriezer ligt (ze is zelf niet thuis).
Ik hoop niet dat Opa die vieze pudding van de Turkse toko maakt. Die is niet te (vr)eten
(bij hun in de stad is een nieuwe Turkse winkel geopend, letterlijk 2 deuren naast de Turkse supermarkt die er al zat. Ik snap 't niet
Nu heeft opa daar een poedertje ontdekt waarmee je pudding maakt. Maar niemand vind t lekker behalve opa. Hij laat t dan ook aan iedereen proeven )
zondag 4 april 2010 om 14:15
Ach, ik ken het recept voor Turkse tosti's natuurlijk ook uit m'n hoofd (moest even overstappen in Nazife-stad ).
Dressing maken van olijfolie, limoensap, vers gesneden koriander en peper. Daar de peynir doorheen prakken.
Boterham (liefst een witte, maar een pide is ook lekker) besmeren met peynir-mengsel. Hier plakjes suçuk op leggen en andere boterham
erop. Nog een takje koriander bovenop het brood (voor de leuk ) en grillen in een tosti-apparaat.
Dressing maken van olijfolie, limoensap, vers gesneden koriander en peper. Daar de peynir doorheen prakken.
Boterham (liefst een witte, maar een pide is ook lekker) besmeren met peynir-mengsel. Hier plakjes suçuk op leggen en andere boterham
erop. Nog een takje koriander bovenop het brood (voor de leuk ) en grillen in een tosti-apparaat.


zondag 4 april 2010 om 16:18
uiteindelijk heb ik een pasta gemaakt van zonnebloemolie, geraspte knoflook, paprikapoeder, komijn, kurkuma, cayennepeper, zout, peper en veel in kleine stukjes gescheurde peterselie. daar de filets mee ingewreven. Door de bloem gehaald en gebakken in de pan. geserveerd met doperwten-rijst en peynir salade..
zondag 4 april 2010 om 21:54
quote:Mac123 schreef op 04 april 2010 @ 12:51:
Suusz: dat klinkt net zoals mijn schoonmoeder. Liefste schoonmoeder van de wereld, maar echt koken kan ze niet.
haha ja same here! Ik had trouwens verkeerd gegokt vandaag. Het was soep (champigon en en tomaat uit blik) en verder uitgebreid broodjes uit de oven, paasstol, suikerbrood, matzes met verschillende soorten beleg. Ook lekker. Drie soorten ijs waren vandaag pecan/caramel, slagroom en chocolade. Met vruchtjes, hagelslag of slagroom naar keuze. Kortom de calorieën voor vandaag zijn binnen!
Die tosti klinkt lekker maar eens op zoek naar de lokale Turk hier in de buurt!
Suusz: dat klinkt net zoals mijn schoonmoeder. Liefste schoonmoeder van de wereld, maar echt koken kan ze niet.
haha ja same here! Ik had trouwens verkeerd gegokt vandaag. Het was soep (champigon en en tomaat uit blik) en verder uitgebreid broodjes uit de oven, paasstol, suikerbrood, matzes met verschillende soorten beleg. Ook lekker. Drie soorten ijs waren vandaag pecan/caramel, slagroom en chocolade. Met vruchtjes, hagelslag of slagroom naar keuze. Kortom de calorieën voor vandaag zijn binnen!
Die tosti klinkt lekker maar eens op zoek naar de lokale Turk hier in de buurt!

zondag 4 april 2010 om 23:07
Ik heb bij m'n (chinese) tante gegeten, samen met opa en oma.
Eerst rundvleessalade en soep met stokbrood. Daarna wat chinese gestoomde hapjes. Mijn favoriet: bapao's met een custardvulling Zóóó lekker!
M'n tante had ook nog wraps gemaakt met loempiavulling. Die wraps waren dan niet weer heel erg lekker, de vulling wel
Het toetje (viennetta) heb ik afgeslagen.
Morgen gaan we bowlen & steengrillen met m'n moeder, haar vriend, zusjes en stiefzusjes.
Eerst rundvleessalade en soep met stokbrood. Daarna wat chinese gestoomde hapjes. Mijn favoriet: bapao's met een custardvulling Zóóó lekker!
M'n tante had ook nog wraps gemaakt met loempiavulling. Die wraps waren dan niet weer heel erg lekker, de vulling wel
Het toetje (viennetta) heb ik afgeslagen.
Morgen gaan we bowlen & steengrillen met m'n moeder, haar vriend, zusjes en stiefzusjes.

maandag 5 april 2010 om 11:23
Zometeen wordt er een uitgebreide lunch gehouden bij mijn ouders met het hele gezin. Ieder stel neemt iets zoets en iets hartigs mee. Vriend gaat zometeen een Iraanse omelet maken, iets dat typisch in de lente wordt gegeten, ik geloof dat het kuku sabzi heet. In ieder geval is het een groenten- en kruidenomelet, met geroosterde walnoten, geserveerd met tomaat en yoghurt op Turks brood. Ben erg benieuwd! Het zoete gedeelte is de mangoclafoutis van Yette geworden, hij staat nu in de oven en het ziet er goed uit!
maandag 5 april 2010 om 12:22
maandag 5 april 2010 om 12:27
Als ik door al mijn paashapjes ben heen geworsteld dan koop ik ook een keer sucuk, volgens mij nog nooit gegeten. Hoewel, vroeger dagelijks bij een Turkse familie gegeten maar toen was ik jong en geen idee hoe het allemaal heette.
Ben ook diverse keren op vakantie geweest naar Turkeye maar daar had je van die hele mooie buffetten met overheerlijke hapjes, maar van veel weet ik nog de naam niet.
Moet niet vergeten het recept van Sartan op te slaan.
Age, je zei dat je zou mailen over dat foodcoutching, ben je mij vergeten of heb je het nog te druk gehad? Ben niet ongeduldig hoor maar dacht, misschien is de mail niet aangekomen.
Ben ook diverse keren op vakantie geweest naar Turkeye maar daar had je van die hele mooie buffetten met overheerlijke hapjes, maar van veel weet ik nog de naam niet.
Moet niet vergeten het recept van Sartan op te slaan.
Age, je zei dat je zou mailen over dat foodcoutching, ben je mij vergeten of heb je het nog te druk gehad? Ben niet ongeduldig hoor maar dacht, misschien is de mail niet aangekomen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 5 april 2010 om 12:50
Nee hij eet nog niet veel mee is net 13 maanden,schoonmoeder belde net of we tussen 3 en half 4 wilden komen en dan konden wij vast wel wat eten....
(ik heb van de week een beetje moeilijk gedaan aan de telefoon want ik snapte niet waarom hij niet daar kon slapen terwijl wij dan rustig zaten te eten en dat snap ik eigenlijk nog steeds niet..)
(ik heb van de week een beetje moeilijk gedaan aan de telefoon want ik snapte niet waarom hij niet daar kon slapen terwijl wij dan rustig zaten te eten en dat snap ik eigenlijk nog steeds niet..)
maandag 5 april 2010 om 13:11
Tja Dolfje 13 maanden is nou niet echt een leeftijd dat ze al lekker aan de dis kunnen zitten. Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat ik oud en nieuw vierde bij mensen met kinderen. Kindje was geloof ik 3 maanden oud maar dat moest en zou wakker gemaakt moeten worden om 00.00. Kindje was vervolgens de hele tijd aan het huilen, raar he?
Ik doe het nu nog als wij eters krijgen, ik geef gewoon eerst de kids eten rond 1800 daarna zit ik een leuke dvd aan en gaan de volw. eten. Het is een stuk rustiger dan in de tent.
Ik doe het nu nog als wij eters krijgen, ik geef gewoon eerst de kids eten rond 1800 daarna zit ik een leuke dvd aan en gaan de volw. eten. Het is een stuk rustiger dan in de tent.
maandag 5 april 2010 om 13:30
quote:Yoie schreef op 05 april 2010 @ 13:11:
Tja Dolfje 13 maanden is nou niet echt een leeftijd dat ze al lekker aan de dis kunnen zitten. Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat ik oud en nieuw vierde bij mensen met kinderen. Kindje was geloof ik 3 maanden oud maar dat moest en zou wakker gemaakt moeten worden om 00.00. Kindje was vervolgens de hele tijd aan het huilen, raar he?
Ik doe het nu nog als wij eters krijgen, ik geef gewoon eerst de kids eten rond 1800 daarna zit ik een leuke dvd aan en gaan de volw. eten. Het is een stuk rustiger dan in de tent.
Ik zou het fijn vinden als mijn zwager+schoonzusje en schoonouders ook zo zouden denken...
Het is niet dat ik het geen leuk kind vind maar vriend en ik hebben altijd het gevoel dat als zij er zijn wij net zo goed niet hadden kunnen komen..beetje voor spek en bonen(omdat we op de eten pijler zitten en niet de relatie pijler )
Zeg ik lees hier van alles over sucuk en turkse tosti ik moet me er eens in gaan verdiepen want het klinkt allemaal erg lekker!Ken sucuk ook nog niet,moest googelen wat het was...
Tja Dolfje 13 maanden is nou niet echt een leeftijd dat ze al lekker aan de dis kunnen zitten. Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat ik oud en nieuw vierde bij mensen met kinderen. Kindje was geloof ik 3 maanden oud maar dat moest en zou wakker gemaakt moeten worden om 00.00. Kindje was vervolgens de hele tijd aan het huilen, raar he?
Ik doe het nu nog als wij eters krijgen, ik geef gewoon eerst de kids eten rond 1800 daarna zit ik een leuke dvd aan en gaan de volw. eten. Het is een stuk rustiger dan in de tent.
Ik zou het fijn vinden als mijn zwager+schoonzusje en schoonouders ook zo zouden denken...
Het is niet dat ik het geen leuk kind vind maar vriend en ik hebben altijd het gevoel dat als zij er zijn wij net zo goed niet hadden kunnen komen..beetje voor spek en bonen(omdat we op de eten pijler zitten en niet de relatie pijler )
Zeg ik lees hier van alles over sucuk en turkse tosti ik moet me er eens in gaan verdiepen want het klinkt allemaal erg lekker!Ken sucuk ook nog niet,moest googelen wat het was...