EN wat eten we vandaag?

22-03-2010 21:26 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren




Vertel ons wat je vandaag gaat eten!!!







Wegens succes zijn onze vorige topics gesloten, maar niet getreurd, hier is het nog na te lezen!



2e deel





En wat eten we vandaag?



mylenevalerie in "En wat eten we vandaag?"
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:nazife schreef op 10 april 2010 @ 10:59:

grmpf *beetje jaloers* Op de zalm of de cavia's?
Haha, ik vraag me af of je er veel succes mee zult hebben Nazife.



In Vietnam heb ik ook geroosterde hond zien liggen op de markt trouwens...



Fiets regelmatig langs dat restaurantje en vraag me al jaren af of het iets is. Dus ik ben benieuwd naar je ervaringen Teigera!



Vanavond maak ik rucola-basilicum pesto. En dan maak ik een soort Pasta a la Genovese, met sperzieboontjes, aardappel & pesto.



Oh en heb nogsteeds wat tabouleh over (want at toch alleen), dus dat wordt een luxe lunch.
quote:nazife schreef op 10 april 2010 @ 11:00:

en maar zeggen "tante weet eeeeecht niet waar je cavia's naartoe zijn"Soort Flappie... Zou maar uitkijken.
Alle reacties Link kopieren
@mrsc, de zalm. Nazman en ik zijn er gek op maar het is best prijzig. (als ik ECHT bevallig wil zijn maak ik zalm uit de oven met dille saus).

@GB zou zielig zijn ja. herinner me nog dat dat schaapje waar ik in die 3 dagen helemaal verliefd op was geworden opeens morsdood op de keukentafel lag en mijn opa de nier eruit haalde en zomaar in zn mond stopte. *jeugd trauma*
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het net aan mijn man gevraagt en hij zegt dat het wel klopt van die cavia's.

In sommige gebieden vind je inderdaad wel cavia op de markt en is er een traditioneel gerecht wat gemaakt wordt van cavia.

Cavia's komen oorspronkelijk uit Chili en Peru en leven daar nog in het wild.

Het is een specialiteit daar.

Mijn man heeft het dus ook al eens gegeten.



Ik moet die vriendin van mij toch maar eens vragen, en dan ook hoe ze dat klaarmaken enzo.









Smakelijk straks!
Alle reacties Link kopieren
quote:nazife schreef op 10 april 2010 @ 11:05:

@mrsc, de zalm. Nazman en ik zijn er gek op maar het is best prijzig. (als ik ECHT bevallig wil zijn maak ik zalm uit de oven met dille saus).



Oh lekker ja!



@GB zou zielig zijn ja. herinner me nog dat dat schaapje waar ik in die 3 dagen helemaal verliefd op was geworden opeens morsdood op de keukentafel lag en mijn opa de nier eruit haalde en zomaar in zn mond stopte. *jeugd trauma*



Oh bah ik kan me dat jeugdtrauma heel goed voorstellen!

Ik zou dat niet kunnen hoor, een dier slachten.

Mijn man wel, die doet echt jagen met pijl en boog en die kan ook de dieren slachten enzo en dan stopt hij de in de diepvries.

Klaarmaken kan ik dan wel, maar bij het slachten blijf ik liever uit de schuur.....
Alle reacties Link kopieren
Volgens mijn man moet je vanavond een cuy chactado bestellen, maar ik zou hem niet vertrouwen.....
quote:Teigera schreef op 10 april 2010 @ 10:25:

@MV: een pasta gratineren met wat kaas in de oven is wel lekker ja! Maar dat moet je niet mer Parmezaanse kaas doen, dan is de smaak weg.



Nog vergeten te reageren. Parmezaanse kaas smelt ook niet zo goed.



Wel lekker, gegratineerde pasta MV.
Alle reacties Link kopieren
Ik ook niet, mrc heeft immers ook al schattige cavia gegeten

Volgens mij is Nazman niet zo'n held die een schaap zou slachten. Vorige suikerfeest(onze eerste samen) zijn we naar een boer gegaan die een islamitische jongen in dienst heeft. Schaapje wordt dan netjes voor ons geslacht. Je mag het ook niet zelf doen. schoonvader had aangeboden het voor ons te doen maar ik zag mezelf die badkamer alweer schrobben nee bedankt. En dan: waar moet je dat schaap uberhaupt laten in een flat?
Alle reacties Link kopieren
quote:nazife schreef op 10 april 2010 @ 11:37:

Ik ook niet, mrc heeft immers ook al schattige cavia gegeten

Volgens mij is Nazman niet zo'n held die een schaap zou slachten. Vorige suikerfeest(onze eerste samen) zijn we naar een boer gegaan die een islamitische jongen in dienst heeft. Schaapje wordt dan netjes voor ons geslacht. Je mag het ook niet zelf doen. schoonvader had aangeboden het voor ons te doen maar ik zag mezelf die badkamer alweer schrobben nee bedankt. En dan: waar moet je dat schaap uberhaupt laten in een flat?



Dat is dan handig ja, dat het schaap voor je geslacht wordt.

De badkamer Mr.C. krijgt toch echt grote ruzie met mij mocht hij een dier slachten in onze badkamer.

Hij doet het 'netjes' in de schuur en ruimt het ook op.

Maarja inderdaad, als je een flat hebt gaat dat was lastig ja, wij hebben gelukkig een ruime tuin!
Alle reacties Link kopieren
quote:nazife schreef op 10 april 2010 @ 11:37:

Ik ook niet, mrc heeft immers ook al schattige cavia gegeten





Ja....

Ik ben pas 1 keer in Peru geweest, mijn man al veel vaker.

Hij zegt als je nog eens mee naar Peru gaat moet je dat toch echt proberen.

Nou eeuuuhhh....
Alle reacties Link kopieren
maarja...misschien is het wel lekker?
Alle reacties Link kopieren
Enge verhalen hiero zeg! Bleh!



Gisteren hebben vriendlief en ik lekker tagiatella met stukjes zalm, spinazie en roomsaus op. Smaakte erg lekker. Vanavond wordt het denk ik nasi, met gebakken ei, kipsaté, kroepoek en stukjes augurk. Echt weekend-voer vind ik dat!
Alle reacties Link kopieren
hihi zoomix ik vind het juist echt doordeweeks voer maar wel lekker(krijg nu alweer honger mensen...)
Alle reacties Link kopieren
hmm ja cavia's ach ik ben niet zo heel moeilijk eerlijk gezegd met eten, of je nou een koe, een cavia of een vis eet het komt op hetzelfde neer. Maar ik begrijp wel dat sommige mensen het daar vervelende ideeën bij hebben. Ik heb op reis (voornamelijk Azië) vaak met de lokale pot meegegeten en dan weet je vaak niet eens wat je krijgt maar ik weet wel dat het niet altijd kip, koe of varken was. Je hebt in NL trouwens ook wele en paar goede Afrikaanse restaurants o.a. in Rotterdam waar je heelijk kunt eten maar vaak wat exotischer dieren als antilope.



Ik geloof dat het voor mij tijd wordt voor de lunch want ik krijg er ook trek van. Alleen als ik dan hier gelezen heb, is mijn zin in een bruin bammetje met beleg altijd een stuk minder. Ik ben echt een verwend nest!
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad, ik zie ook niet veel verschil tussen een zalm, een cavia en een schaap.



Uhhh als eten dan, als dieren zelf wel. Staat er een beetje raar.



Vanavond eet ik bij mijn ouders...omelet.



Mijn oven werkte heel goed trouwens. Ik vind het ook leuk dat ik weer dingen kan ga bakken.
Liever elitair dan een pauper!
Alle reacties Link kopieren
Cavia's eens in de zoveel tijd komt er een recept daarvan voorbij hier op 't forum *loop hier al veel te lang rond*



Ik eet eigenlijk alleen kip (want dat zijn toch lelijke beesten ) varken en koe. En alleen de 'oude' dieren. Kalfsvlees eet ik niet, en lam ook niet. Principe kwestie.

Ik eet trouwens maar weinig vlees. Meestal vegetarisch of vis.



Gisteren naar een heerlijk tapas-restaurant geweest (vriendin van mij komt daar wekelijks ) en daarna gaan dansen. Met iets te veel wodka... bweuh...

Nu hang ik brak op de bank, vannacht maar bij vriendin blijven slapen. Net op weg naar huis al wat boodschappen gedaan, maar eigenlijk moet ik zo de deur uit naar de Albert Cuyp.
Alle reacties Link kopieren
Blegh... ik heb écht geen zin om de deur uit te gaan...

Nazife, zit er bij jou in de stad niet ergens een stoffenwinkel? Ik moet een grote witte lap jersey hebben.
Oh, wat een rare verhalen en vooral een viezige foto!! Jullie zijn wel druk geweest met mijn Peruaanse avontuur straks he? Haha.



Ik ben op zich niet zo moeilijk met eten, en ik wil ook best iets nieuws proberen. Maar ik eet geen orgaanvlees (dat is dan weer voor mij een principekwestie, hihi) dus een hele cavia zal ik nooit gaan eten. Ik zou best wel een stukje cavia-filet willen eten of als sate ofzo. Als ik maar geen organen hoef te eten!
Alle reacties Link kopieren
Fijne recepten dames!

Aan de andere kant: ik wil altijd alles proeven voor ik er een oordeel over wil/kan vellen dus wie weet ga ik ooit cavia eten. Peru staat ook op mijn reisverlanglijstje * is stilletjes dus heeeeeeel jaloers op Teigera *



Wij eten vanavond tilapia in wijn gestoofd met rozemarijnaardappeltjes uit de oven en haricots verts geroerbakt met een beetje citroenschil. Natuurlijk moet vis zwemmen dus ik ga lekker even struinen in mijn wijnkelder, euh trapkast waarvan de wijnvoorraad flink is aangevuld na de proeverij van vorige week.
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriendin is in Equador geweest en kreeg caaf voorgeschoteld. Nou no way dat ik dat eet. Ik ben ook ooit eens in China geweest en toen heb via via via op laten schrijven waar ik zogenaamd "allergisch" voor was en alleen op laten schrijven wat ik wel mocht eten. Ik ben geen type van ik probeer alles. Ik kan er niets aan doen.



Net boodschappen gedaan. Ik was in een Turkse toko maar die Sucuk kon ik er niet vinden. Zal wel even googlen hoe het eruit ziet maar die zaak had het iig niet.



Nou stond het niet voor vandaag op het menu maar leek me handig om alvast in huis te hebben.



Bij mij blijft het dus die pasta en dan even gratineren in de oven.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Ik hou m'n hart ook vast voor m'n reis naar China a.s. zomer Myleen
Alle reacties Link kopieren
haha ik heb in China echt heerlijk gegeten, heb er 6 weken gereist in september en ik vond het fantastisch. Wel heb daar niet echt veel met op de markt of met de pot mee kunnen eten want manlief heeft een darmziekte dus wij zijn tegenwoordig wat voorzichtiger met eten om te voorkomen dat hij ziek wordt.

Ik heb trouwens in China veel vis gegeten (indien je wel in de buurt van een meer/zee/rivier bent, dan weet je dat het vers is) Ook kun je super veel groenteschotels bestellen dus ook als je niet van vlees houdt of er voorzichtig mee wilt zijn kun je goed uit de voeten naar mijn idee. (ze bestellen nl. alles los in china in de meeste restaurants) Je moet alleen even wennen aan de eetgewoonten van de andere restaurantgasten maar daar heb ik me ook niet al te druk over gemaakt, das nu eenmaal hoe ze daar zijn en je eraan ergeren heb je alleen jezelf mee. (en soms is het wel handig als je iets heel vies hebt kun je het ongeneerd uitspugen )
Alle reacties Link kopieren
quote:AgentL schreef op 10 april 2010 @ 17:02:

Ik hou m'n hart ook vast voor m'n reis naar China a.s. zomer Myleen



Het land is geweldig maar hun eetgewoontes niet. Alles wat poten heeft of beweegt eten ze. Het is wel schoon daar want je ziet nergens ongedierte of zwerfdieren , maar in die grote supermarkten maken ze het ter plekke voor je dood. Nou daar ben ik maar even ver vandaan van gebleven. 1 keer in een toprestaurant ECHTE (volgens zeggen de beste) Peking Duck gegeten. Gelukkig hadden we met ons groepje de tolk uitgenodigd om mee te gaan. Mooie ronde tafel met een grote mega ronde schaal, bijna net zo groot als de tafel die op een draaischijf staat, dat zie je daar overal/veel.

De tolk kon per bakje zeggen wat het was. Want van snavel tot pootjes tot noem maar op, niets verspillen ze. Maar ik heb dat niet willen proberen. Ik heb het bij de eendeborst gehouden. Spannend genoeg voor mij .



Ik heb net gegoogeld op sucuk, gek he dat ik het niet kon vinden, ik dacht dat jullie het over een Turkse kaas hadden, dus dan kan je het niet vinden bij de kaas he! Had ik beter bij de worst kunnen zoeken.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
We gaan inderdaad richting zee, ik verheug me nu al op de verse vis! Ben best wat gewend qua chinees eten/eetgedrag. Mijn tante komt uit china, we gaan dan ook haar familie opzoeken



Oooh, nu heb ik opeens zin in Pekingeend!



Het is dat ik nu te brak ben, maar anders was ik even richting Nieuwmarkt gefietst...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven