
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26
zondag 11 april 2010 om 18:27
Gister gegeten bij schoonvader. Bij de borrel hadden we turks brood met allerlei lekkere dipjes (peppadew dip, avocado dip, knoflook dip, humus etc.) en als avondeten kregen we een kiptaartje met kip, kersen, kappertjes, oude kaas en tandoorikruiden ingepakt in croissantdeeg, Erbij een salade van rucola, veldsla, tomaat, avocado en ei. Was heerlijk allemaal!
Vanavond eten we uit de vriezer. Pasta met boursin-perzik-kipsaus.
Vanavond eten we uit de vriezer. Pasta met boursin-perzik-kipsaus.
zondag 11 april 2010 om 20:02
zondag 11 april 2010 om 21:12
Zo even een paar dagen niet gekeken en weer 10 pagina's erbij! Met weer een hoop lekkere ideeën.
Gisteren zelf pizza gemaakt, of eigenlijk zelf belegd want de bodems had ik kant en klaar gehaald. Met gegrilde groente, kerstomaatjes en halfgedroogde tomaatjes ham en voor manlief rode peper en voor mij verschillende soorten kaas.
Vanochtend na het opstaan begonnen met een boeuf bourguignon die lekker de hele dag heeft opgestaan, daar een lekker stuk van dat 'artisan' stokbrood bij. Was erg lekker.
Vanaf morgen een paar dagen op training in een hotel in Egmond (zuiderduin) dus dat wordt een paar dagen matig eten (we zijn er vaker geweest en het eten is niet super daar), maar verder wel gezellig.
Gisteren zelf pizza gemaakt, of eigenlijk zelf belegd want de bodems had ik kant en klaar gehaald. Met gegrilde groente, kerstomaatjes en halfgedroogde tomaatjes ham en voor manlief rode peper en voor mij verschillende soorten kaas.
Vanochtend na het opstaan begonnen met een boeuf bourguignon die lekker de hele dag heeft opgestaan, daar een lekker stuk van dat 'artisan' stokbrood bij. Was erg lekker.
Vanaf morgen een paar dagen op training in een hotel in Egmond (zuiderduin) dus dat wordt een paar dagen matig eten (we zijn er vaker geweest en het eten is niet super daar), maar verder wel gezellig.

zondag 11 april 2010 om 21:34
Pizza gehaald. Kwam langs mijn favo Italiaan (qua pizza's dan), met houtoven. Ze hebben daar een super Pizza vegetariana. Maar toch vond ik 'm deze keer een beetje tegenvallen. Er zaten paddestoelen op die denk ik gedroogd waren en net lang geweekt. Ze waren een beetje taai. Jammer. De truffelsaus die eropzat was wel goddelijk.
maandag 12 april 2010 om 08:50
maandag 12 april 2010 om 09:03
maandag 12 april 2010 om 09:31
Zo, daar ben ik ook weer eens. Vanavond maak ik zelf pastasaus met italiaanse gehaktballetjes...nu al zin in!
Wij eten eigenlijk nooit courgette...alleen als het toevallig door een gerecht moet!
Met pasen had ik wel een hartig taartje van courgette gemaakt, was erg lekker, maar niet zo goed voor de lijn
Wij eten eigenlijk nooit courgette...alleen als het toevallig door een gerecht moet!
Met pasen had ik wel een hartig taartje van courgette gemaakt, was erg lekker, maar niet zo goed voor de lijn
maandag 12 april 2010 om 10:42
ik las hier ook iets over kip met boursin en perzik?
Courgette eet ik ook, ik rul gehakt (kruiden erdoor) courgette in schijfjes en tomaten uit blik/pak erbij. Deksel op de pan af en toe roeren. Dat eet ik dan met aardappelen of stokbrood heel lekker en erg makkelijk.
Ik eet eigenlijk courgette altijd met schil, jullie ook?
Courgette eet ik ook, ik rul gehakt (kruiden erdoor) courgette in schijfjes en tomaten uit blik/pak erbij. Deksel op de pan af en toe roeren. Dat eet ik dan met aardappelen of stokbrood heel lekker en erg makkelijk.
Ik eet eigenlijk courgette altijd met schil, jullie ook?

maandag 12 april 2010 om 11:49
Heb m'n mega-eetdag gisteren overleefd.
De high tea was heerlijk en m'n vriendin had alles zelf gemaakt.
We startten eerst met een hartige ronde met mini-sandwiches met komkommer-munt salade en eiersalade, mini-croissants met smeerbare geitenkaas met kruiden, mini quiches en gevulde tomaatjes. Mjum
Daarna de zoete ronde met scones met clotted cream en jam, muffins, cake en allerlei soorten fruit.
Ik ben om 3 uur gestopt met eten en om 7 uur zaten we achter de dis bij een ander vriendinnetje en ik had zowaar een beetje honger bij de heerlijke geuren uit haar keuken.
Voor: brie gewikkeld in rauwe ham uit de oven op sla met pijnboompitten en honing
Hoofd: gestoomde rode zeebaars op saffraanrijst met een zalige zure salsa erop van tomaten, koriander en een uitje (gelukkig best licht verteerbaar maar zooo lekker, ga ik ook vaker maken!)
Na: abrikozencrumble.... mjummmm
Ik heb vandaag een balansdag. Ga een grote maaltijdsalade met zalm brouwen en vriendlief krijgt er dan nog een stokbrood brij.
De high tea was heerlijk en m'n vriendin had alles zelf gemaakt.
We startten eerst met een hartige ronde met mini-sandwiches met komkommer-munt salade en eiersalade, mini-croissants met smeerbare geitenkaas met kruiden, mini quiches en gevulde tomaatjes. Mjum
Daarna de zoete ronde met scones met clotted cream en jam, muffins, cake en allerlei soorten fruit.
Ik ben om 3 uur gestopt met eten en om 7 uur zaten we achter de dis bij een ander vriendinnetje en ik had zowaar een beetje honger bij de heerlijke geuren uit haar keuken.
Voor: brie gewikkeld in rauwe ham uit de oven op sla met pijnboompitten en honing
Hoofd: gestoomde rode zeebaars op saffraanrijst met een zalige zure salsa erop van tomaten, koriander en een uitje (gelukkig best licht verteerbaar maar zooo lekker, ga ik ook vaker maken!)
Na: abrikozencrumble.... mjummmm
Ik heb vandaag een balansdag. Ga een grote maaltijdsalade met zalm brouwen en vriendlief krijgt er dan nog een stokbrood brij.
maandag 12 april 2010 om 12:26
quote:koreveen schreef op 12 april 2010 @ 11:49:
Heb m'n mega-eetdag gisteren overleefd.
De high tea was heerlijk en m'n vriendin had alles zelf gemaakt.
We startten eerst met een hartige ronde met mini-sandwiches met komkommer-munt salade en eiersalade, mini-croissants met smeerbare geitenkaas met kruiden, mini quiches en gevulde tomaatjes. Mjum
Daarna de zoete ronde met scones met clotted cream en jam, muffins, cake en allerlei soorten fruit.
Ik ben om 3 uur gestopt met eten en om 7 uur zaten we achter de dis bij een ander vriendinnetje en ik had zowaar een beetje honger bij de heerlijke geuren uit haar keuken.
Voor: brie gewikkeld in rauwe ham uit de oven op sla met pijnboompitten en honing
Hoofd: gestoomde rode zeebaars op saffraanrijst met een zalige zure salsa erop van tomaten, koriander en een uitje (gelukkig best licht verteerbaar maar zooo lekker, ga ik ook vaker maken!)
Na: abrikozencrumble.... mjummmm
Ik heb vandaag een balansdag. Ga een grote maaltijdsalade met zalm brouwen en vriendlief krijgt er dan nog een stokbrood brij.Ik wou dat ik jou was gisteren!!
Heb m'n mega-eetdag gisteren overleefd.
De high tea was heerlijk en m'n vriendin had alles zelf gemaakt.
We startten eerst met een hartige ronde met mini-sandwiches met komkommer-munt salade en eiersalade, mini-croissants met smeerbare geitenkaas met kruiden, mini quiches en gevulde tomaatjes. Mjum
Daarna de zoete ronde met scones met clotted cream en jam, muffins, cake en allerlei soorten fruit.
Ik ben om 3 uur gestopt met eten en om 7 uur zaten we achter de dis bij een ander vriendinnetje en ik had zowaar een beetje honger bij de heerlijke geuren uit haar keuken.
Voor: brie gewikkeld in rauwe ham uit de oven op sla met pijnboompitten en honing
Hoofd: gestoomde rode zeebaars op saffraanrijst met een zalige zure salsa erop van tomaten, koriander en een uitje (gelukkig best licht verteerbaar maar zooo lekker, ga ik ook vaker maken!)
Na: abrikozencrumble.... mjummmm
Ik heb vandaag een balansdag. Ga een grote maaltijdsalade met zalm brouwen en vriendlief krijgt er dan nog een stokbrood brij.Ik wou dat ik jou was gisteren!!
maandag 12 april 2010 om 15:42
quote:Zoomix schreef op 12 april 2010 @ 12:26:
[...]
Ik wou dat ik jou was gisteren!! hahaha Zoomix, zeg je dat ook nog als ik meld dat ik 's morgens 2 uur op de wielrenfiets tegen de wind in heb moeten buffelen? Alvast calorietjes verbranden omdat ik anders helemaal dichtgroei met dit soort dagen....
[...]
Ik wou dat ik jou was gisteren!! hahaha Zoomix, zeg je dat ook nog als ik meld dat ik 's morgens 2 uur op de wielrenfiets tegen de wind in heb moeten buffelen? Alvast calorietjes verbranden omdat ik anders helemaal dichtgroei met dit soort dagen....
maandag 12 april 2010 om 16:23
Korenveen, lekker abricozencrumble, mocht je een recept hebben graag, ik heb nog tutti frutti wat op moet binnenkort.
Nazife, lekker courgette hoewel ik het niet al te vaak maak. Ik heb iets lekkers als voorgerecht met tonijn (vers), of wat lekker is als hoofdgerecht, gevuld met gehaktmengsel en pasta.
Voor die de oven inging;
Nazife, lekker courgette hoewel ik het niet al te vaak maak. Ik heb iets lekkers als voorgerecht met tonijn (vers), of wat lekker is als hoofdgerecht, gevuld met gehaktmengsel en pasta.
Voor die de oven inging;
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 12 april 2010 om 18:00