
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26

donderdag 15 april 2010 om 20:06
Hier het recept voor de brownies met witte chocolade (ze worden dus wel bruin he, hihi):
Nodig voor 9 brownies:
120 g boter
225 g witte chocolade
90 g gehakte walnoten
2 eieren
150 g bruine suiker
125 g zelfrijzend bakmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in met 18x18 cm en bekleed het met bakpapier (dat laatste is in mijn ervaring niet nodig hoor).
Hak 175 g witte chocolade en alle walnoten grof. Smelt de resterende chocolade samen met de boter au bain marie en roer goed. Laat het mengsel wat afkoelen.
Klop de eieren los met de suiker. Meng de afgekoelde gesmolten chocolade en vervolgens het meel, de resterende stukjes witte chocolade en de walnoten erdoor. Stort het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de brownie 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hij moet net stevig aanvoelen en in het midden nog wat zacht zijn. Laat de cake in de vorm afkoelen. Geniet!
Nodig voor 9 brownies:
120 g boter
225 g witte chocolade
90 g gehakte walnoten
2 eieren
150 g bruine suiker
125 g zelfrijzend bakmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in met 18x18 cm en bekleed het met bakpapier (dat laatste is in mijn ervaring niet nodig hoor).
Hak 175 g witte chocolade en alle walnoten grof. Smelt de resterende chocolade samen met de boter au bain marie en roer goed. Laat het mengsel wat afkoelen.
Klop de eieren los met de suiker. Meng de afgekoelde gesmolten chocolade en vervolgens het meel, de resterende stukjes witte chocolade en de walnoten erdoor. Stort het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de brownie 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hij moet net stevig aanvoelen en in het midden nog wat zacht zijn. Laat de cake in de vorm afkoelen. Geniet!
donderdag 15 april 2010 om 23:33
Net 3 nachten in een hotel gezeten voor een training, was best vermoeiend (vooral omdat het 's avonds in de bar erg gezellig was). Het eten daar is niet om over te schrijven dus dat sla ik over.
Vanavond lekker makkelijk gekookt met een tartaartje met een saus van ui, knoflook, veel paprikapoeder en creme fraiche. Erbij spercieboontjes en rostirondjes uit de oven.
Vanavond lekker makkelijk gekookt met een tartaartje met een saus van ui, knoflook, veel paprikapoeder en creme fraiche. Erbij spercieboontjes en rostirondjes uit de oven.
vrijdag 16 april 2010 om 00:51
quote:hiltje schreef op 15 april 2010 @ 19:39:
Aardappelpuree (had er teveel melk in gedaan en was dus eigenlijk aardappelsoep). Spinazie ala creme (uit de diepvries) en een gehaktbal waar ik ook niet over te spreken was.
Was dus niet heel erg vies en dus wel opgegeten maar meer dan maagvulling was het niet.
(en nu kijk ik naar die kookprogramma's en lees ik jullie menuutjes en baal ik dat ik niet echt lekker heb gegeten)
Gelukkig kreeg ik vanavond een onverwachte herkansing. Er kwam opeens rond 20.30 uur een vriend van mij langs die nog niet had gegeten.
Toen ben ik spontaan en heel erg ala Sophia Loren/ Nigella Lawson een risotto in elkaar gaan flansen. Heerlijk: gast aan de keukentafel met een glas wijn en ik met de wijn in de hand roeren in de pan.
De risotto werd geimproviseerd met een rood uitje, knof (natuurlijk witte wijn en bouillon) en doperwtjes en blokjes gerookte zalm die ik nog in de vriezer had.
Heb zelf nog een half bordje meegegeten en het was heerlijk.
Aardappelpuree (had er teveel melk in gedaan en was dus eigenlijk aardappelsoep). Spinazie ala creme (uit de diepvries) en een gehaktbal waar ik ook niet over te spreken was.
Was dus niet heel erg vies en dus wel opgegeten maar meer dan maagvulling was het niet.
(en nu kijk ik naar die kookprogramma's en lees ik jullie menuutjes en baal ik dat ik niet echt lekker heb gegeten)
Gelukkig kreeg ik vanavond een onverwachte herkansing. Er kwam opeens rond 20.30 uur een vriend van mij langs die nog niet had gegeten.
Toen ben ik spontaan en heel erg ala Sophia Loren/ Nigella Lawson een risotto in elkaar gaan flansen. Heerlijk: gast aan de keukentafel met een glas wijn en ik met de wijn in de hand roeren in de pan.
De risotto werd geimproviseerd met een rood uitje, knof (natuurlijk witte wijn en bouillon) en doperwtjes en blokjes gerookte zalm die ik nog in de vriezer had.
Heb zelf nog een half bordje meegegeten en het was heerlijk.
vrijdag 16 april 2010 om 09:14
hiltje klinkt lekker die risotto!
hier vanavond het -al jaren- favoriete gerecht van manlief: mexcicaans bestaande uit prutje, vandaag van kip, kidney bonen mais en paprika. Erbij zure room, geraspte kaas, tomaten en sla. En wraps (anders eet het helemaal zo rot) en álles moet apart geserveerd want anders schijnt het lang zo lekker niet te zijn
hier vanavond het -al jaren- favoriete gerecht van manlief: mexcicaans bestaande uit prutje, vandaag van kip, kidney bonen mais en paprika. Erbij zure room, geraspte kaas, tomaten en sla. En wraps (anders eet het helemaal zo rot) en álles moet apart geserveerd want anders schijnt het lang zo lekker niet te zijn

vrijdag 16 april 2010 om 09:19
Gisteren nog even snel boodschappen gedaan. Ik wilde champignons & courgette in zaanse mosterdsaus maken. Kom ik thuis... Crème Fraîche vergeten. Dus uiteindelijk spaghetti aglio, olio con peperoncino gemaakt, met wat gegrilde aubergine & rucola erbij. Was wel ok. Zometeen dus crème fraîche halen en vanavond mijn plan in de herkansing.
Had wel een bekertje ijs gehaald bij Monte Pelmo, dus dat maakte wel wat goed.
Had wel een bekertje ijs gehaald bij Monte Pelmo, dus dat maakte wel wat goed.
vrijdag 16 april 2010 om 09:27
Lab 111 was echt een groot succes!!! Leuke tent, erg vriendelijke bediening en héérlijk gegeten!
Vanavond nog geen flauw idee. Had nog gemarineerde speklapjes in de vriezer liggen en die heb ik er uit gehaald. Misschien iets van frietjes en salade erbij en dan is het wel best voor vandaag. Wil na het eten nog lekker even uitwaaien op het strand, dus even makkelijk vandaag!
Vanavond nog geen flauw idee. Had nog gemarineerde speklapjes in de vriezer liggen en die heb ik er uit gehaald. Misschien iets van frietjes en salade erbij en dan is het wel best voor vandaag. Wil na het eten nog lekker even uitwaaien op het strand, dus even makkelijk vandaag!
vrijdag 16 april 2010 om 13:09
Ik zit even in de bieb, mijn laptop is kapot. Vanochtend voor reparatie weggebracht maar het ziet er niet naar uit dat hij gemaakt kan worden. Dus voorlopig zal ik denk ik niet meer op het forum zijn. Ik duim dat ze hem weten te maken maar de kans is niet groot.
Baal als een stekker
Baal als een stekker
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 16 april 2010 om 13:59
quote:mylenevalerie schreef op 16 april 2010 @ 13:09:
Ik zit even in de bieb, mijn laptop is kapot. Vanochtend voor reparatie weggebracht maar het ziet er niet naar uit dat hij gemaakt kan worden. Dus voorlopig zal ik denk ik niet meer op het forum zijn. Ik duim dat ze hem weten te maken maar de kans is niet groot.
Baal als een stekker owww meid wat erg voor je!!!
Ik zit even in de bieb, mijn laptop is kapot. Vanochtend voor reparatie weggebracht maar het ziet er niet naar uit dat hij gemaakt kan worden. Dus voorlopig zal ik denk ik niet meer op het forum zijn. Ik duim dat ze hem weten te maken maar de kans is niet groot.
Baal als een stekker owww meid wat erg voor je!!!
vrijdag 16 april 2010 om 14:20