
Rabarber

vrijdag 30 april 2010 om 22:57
Ik heb maar 2 goedlukkende recepten met rabarber. Heeft er iemand nog meer lekkere recepten met rabarber?
En nog een vraagje: ik heb er nooit bij stilgestaan maar vandaag zei een vriendin dat je oude en jonge hebt. Hoe kun je herkennen of de rabarber die in de supermarkt ligt oude of jonge is. Oude schijn je namelijk eerst te moeten schillen.
Help!
En nog een vraagje: ik heb er nooit bij stilgestaan maar vandaag zei een vriendin dat je oude en jonge hebt. Hoe kun je herkennen of de rabarber die in de supermarkt ligt oude of jonge is. Oude schijn je namelijk eerst te moeten schillen.
Help!
vrijdag 30 april 2010 om 23:05
Wat zijn je goedlukkende recepten?
Wat wil je maken? Moes, koude, warme gerechten, taart, gezond?
Het allerlekkerste is natuurlijk verse rabarber uit je eigen tuin. Dus als je plek hebt kan ik dat absoluut aanraden. Makkelijke plant, heeft echter wel ruimte nodig.
Oude of jonge rabarber, daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord....
Wat wil je maken? Moes, koude, warme gerechten, taart, gezond?
Het allerlekkerste is natuurlijk verse rabarber uit je eigen tuin. Dus als je plek hebt kan ik dat absoluut aanraden. Makkelijke plant, heeft echter wel ruimte nodig.
Oude of jonge rabarber, daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord....

vrijdag 30 april 2010 om 23:10





zaterdag 1 mei 2010 om 12:45
Rabarber tiramisu
Ingrediënten
500 gram rabarber
1/4 l rode druivensap
50 gram suiker
200 gram magere kwark
150 gram yoghurt
1 pakje vanillesuiker
80 gram lange vingers
kaneel
Voorbereiding: 30 min
Afkoelen: 30 min.
Bereiding
-Rabarber wassen, de uiteinden eraf halen en in stukken van ongeveer 2 cm snijden
- met sap en suiker in een pan doen en bij een gemiddeld vuur aan de kook brengen
- 10 minuten op een laag vuur laten staan zodat de rabarber zacht wordt
- laten afkoelen
- kwark, yoghurt, vanillesuiker en kaneel tot een gladde crème roeren
- de bodem van een schaal met lange vingers bedekken, een deel van de rabarbermoes daaroverheen en daarna een deel van de kwark/yoghurt massa.
En daarna verder in laagjes werken totdat alles op is. Nog wat kaneel erover heen en 30 min in de koelkast zetten.
Ingrediënten
500 gram rabarber
1/4 l rode druivensap
50 gram suiker
200 gram magere kwark
150 gram yoghurt
1 pakje vanillesuiker
80 gram lange vingers
kaneel
Voorbereiding: 30 min
Afkoelen: 30 min.
Bereiding
-Rabarber wassen, de uiteinden eraf halen en in stukken van ongeveer 2 cm snijden
- met sap en suiker in een pan doen en bij een gemiddeld vuur aan de kook brengen
- 10 minuten op een laag vuur laten staan zodat de rabarber zacht wordt
- laten afkoelen
- kwark, yoghurt, vanillesuiker en kaneel tot een gladde crème roeren
- de bodem van een schaal met lange vingers bedekken, een deel van de rabarbermoes daaroverheen en daarna een deel van de kwark/yoghurt massa.
En daarna verder in laagjes werken totdat alles op is. Nog wat kaneel erover heen en 30 min in de koelkast zetten.
zondag 2 mei 2010 om 15:31
Aangezien er hier echte rabarber experts zitten meteen even een vraagje:
Wanneer kun je de stengels (met bladeren) afknippen van rabarber uit de tuin?
Ik heb voor het eerst rabarber in de tuin en hij heeft al flink wat bladeren, staat zelfs pas 2 week in de tuin, maar ik weet niet zo goed wanneer ik nu voor het eerst rabarber crumble uit eigen tuin kan eten
Wanneer kun je de stengels (met bladeren) afknippen van rabarber uit de tuin?
Ik heb voor het eerst rabarber in de tuin en hij heeft al flink wat bladeren, staat zelfs pas 2 week in de tuin, maar ik weet niet zo goed wanneer ik nu voor het eerst rabarber crumble uit eigen tuin kan eten