indische kip

09-05-2010 17:04 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
hey ik heb laatst een recept van indische kip gemaakt, het stond hier ook op het forum. het bevatte onder andere: tomaten purree, sambal, knoflook, ketchup en pindakaas.



het recept lijkt me heel lekker en alle reacties op de site waar van ik deze heb en ook van het forum zijn dat ze het heel lekker vinden.



wat doe ik fout, bij mij wordt het smeeeeerig



en ik ben van plan om het zo weer te gaan maken.. miss had ik eerst mijn bui niet
Alle reacties Link kopieren
Dit heb je laatst toch ook al gevraagd?
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
laatst ? nee niet dat ik me kan herinneren. en als het wel zo is heb ik geen antwoord gekregen
Alle reacties Link kopieren
3 dagen geleden"marinade kip" topic van jou.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Je bent scherp vandaag Nouschi.. Je zit al bij de vutters, neem ik aan?
Alle reacties Link kopieren
Indische kip



350 gr kipfilet bakken met peper en zout

4 uien/4 tenen knoflook klein,

kip bakken en uit de pan, ui en knoflook fruiten en blussen met kopje water vervolgens;

9 EL ketchup

9 EL zoete ketjap

6 EL azijn

6 EL bruine suiker

4 EL pindakaas



even sudderen, kip erbij, severen met basmati rijst en groenten of salade,



eet smakelijk!





Geknipt en geplakt van een ander topic; kàn gewoon niet misgaan en is overheerlijk!
Tja eh... ik heb het ook een keer gemaakt maar vond het dus echt niet lekker! Voor mij véél te zoet (en ook nog zoete ketjap en in de ketchup zit ook suiker) brrrrr. Liever iets dat een beetje in de buurt komt van echt Indonesisch (lees: pittig)



Smaken verschillen!
Alle reacties Link kopieren
Mischien heb je een paar dagen terug pijnboompitten gegeten, dat je nu alles smerig vind, want ik heb vorige keer ook gereageerd over je marinade voor kip. en er waren toen ook mensen die je aanraden om verse knoflook (van een bol dus) te proberen ipv. knoflookpoeder.
Alle reacties Link kopieren
@sartan, ik gebruik geen zoete ketjap én ik gooi er drie theelepels sambal bij :-)



Dus ik kan me er wel iets bij voorstellen hoor, dat je het te zoet vindt.

Maar an sich is het een makkelijk recept, snel klaar en je kunt er leuk mee variëren.
Alle reacties Link kopieren
quote:noahtb schreef op 09 mei 2010 @ 17:27:

Je bent scherp vandaag Nouschi.. Je zit al bij de vutters, neem ik aan? Neee zo lang ben ik er nog niet.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
quote:nouschi schreef op 09 mei 2010 @ 17:17:

3 dagen geleden"marinade kip" topic van jou.Jij bent goehoed .
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Anders probeer je eens een boemboe, Ayicik. Bijvoorbeeld Ajam Paniki.
Alle reacties Link kopieren
Als ik jou was zou ik eens tussen de PAKJES kijken...
Alle reacties Link kopieren
quote:ydoj schreef op 09 mei 2010 @ 18:42:

Als ik jou was zou ik eens tussen de PAKJES kijken...
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Zie hier de antwoorden op je vraag.
Alle reacties Link kopieren
Zo maak ik hete kip:



Ingrediënten

1 potje sambal brandal

8 kipkarbonades

1 lepeltje aromat

4 uien

2 tomaten

1 kippenbouillonblokje

.Bereiden

Voorbereiding:



Met mes gaten in kip prikken en insmeren met aromat. Goed op kamertemp laten komen.





Marinade:



Uien snippenen, in wok met zonnebloem olie licht fruiten.



Tomaten in acht parten snijden en erbij.



Sambal (hele potje)+ kippenbouillonblokje erbij en een scheutje water.



Even laten sudderen.





Oven:



Leg de kipdelen in een ovenschaal en giet de marinade erover.



30' bij 160 gr. Dan draaien en nogmaals 30' op 160 gr.
Alle reacties Link kopieren
Ajam pedis

500 - 750 gram kip (in stukken)

2 uien (gesneden)

1 a 2 teentjes knoflook

1 djoeroek poeroet (citroenblaadjes)

zout

2 dl water

2 el olie

2 el sambal oelek

klein schepje suiker

1 tl ketoembar (koriander)

½ tl djintan (komijn)

1 tl trassie (bij de toko)

1 schijfje laos (kneus deze)

1 stengel sereh(citroengras) (kneus deze



Bak de kip bruin in de olie

Haal de kip eruit

Doe dan de uien in de pan en fruit deze.

Knoflook erbij en bak dit nog ff aan!

Vervolgens de rest van de ingredienten erbij laat dit even bakken.

Kip erbij

Water erbij en sudderen maar.

Indien nodig nog xtra water erin doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een heerlijk kiprecept, duivelse kip;



400 gr kipfilet in blokjes in een marinade zetten van olijfolie, zakje nasikruiden van Conimex (niet die met die groenten er in, gewoon zakje kruiden), lepel ketjap en lepel sambal (naar smaak).



Vervolgens kip bakken, 500 gram uienringen toevoegen, bakje champignons in plakjes toevoegen, 300 ml. water toevoegen, half maggi kipbouillonblokje erbij, heel klein scheutje azijn, blikje tomatenpurre (kleinste, geconcentreerd) toevoegen, dan op laag vuur met deksel op pan een klein half uurtje laten pruttelen. Naar smaak nog sambal en/of ketjap toevoegen. Heeeerlijk met rijst erbij. Als je extra maakt, smaakt het de volgende dag nog lekkerder omdat ale smaken lekker zijn 'ingewerkt'.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven