chocola smelten en weer stollen???

11-05-2010 10:35 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zou graag chocolaadjes in leuke vormpjes willen hebben.

Kan ik een reep chocola smelten en dan in vormpjes gieten en weer laten stollen, of verandert de smaak van de chocola dan?



Zag namelijk hele leuke chocolaadjes bij jamin overgoten met geboortemuisjes dus ik dacht dat ik die ook wel zelf kon maken



iemand een idee?
Alle reacties Link kopieren
Ja hoor dat kan! Smelten kan in de magnetron of eau-bain-marie.
Alle reacties Link kopieren
Wat voor vormpjes gebruik je dan gelukkigmeisje?
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat kan prima.



Voor het idee wat jij hebt kun je ook heel goed kant en klare chocolaadjes kopen. Bijv. die cupjes, nougat met chocolade en dan een klein laagje gesmolten chocolade erop strijken en dan in de muisjes dopen. Laten stollen en klaar ben je.

Daar kun je ook een zakje kant en klare chocolade voor kopen van Dr. Oetker. Nog makkelijker



Het is echt superleuk en makkelijk. Ik geef het vaak weg bij het kraamkado.



Je bent bijna uitgerekend he? Spannend hoor. Zelf sta ik ook op knappen, dus lekker bezig met alles klaar te maken!



Succes ermee!
...
Alle reacties Link kopieren
coolio! dan ga ik strakjes even flink kokkerellen



(bij jamin waren die chocolaadjes zooo duur...dat ik dacht...dat kan ik zelf ook wel )
Alle reacties Link kopieren
Dit is de kant en klare glazuur:



...
Alle reacties Link kopieren
Ik zou wel voor kookchocolade gaan, dat smelt beter en vloeit beter uit. (Verkade, supermarkt)
Alle reacties Link kopieren
Deze nougatblokjes bedoel ik:



...
Alle reacties Link kopieren
Je kunt ook kant en klare flikken kopen of whatever. Laagje gesmolten choco erop, muisjes erover en klaar ben je.
...
Alle reacties Link kopieren




...
Alle reacties Link kopieren
@dipper

ik zat te denken aan die minicupjes (vergelijkbare dingen die je ook voor kaarsen hebt, of waar je van die ijschocola?? (chocola waar je heeeeel misselijk van wordt) cupjes van hebt...



@queenie ja officieel nog 9 dagen, en jij? wanneer ben jij uitgerekend? ik zie je namelijk niet in het mei2010 forum...



ok, dus kant en klare chocolaadjes met een laagje chocola erop kan ook nog...ik zal kijken wat de supermarkt allemaal heeft (heb hier een kleintje)



@guinevieve wat is kookchocola? daar heb k nog nooooit van gehoord...ik dacht aan 'gewone' repen chocola namelijk...staat dat bij de bakspulletjes?
Alle reacties Link kopieren
@queenie

die foto's die je hebt geplaatst zijn dat jouw kunstwerkjes? want zoiets wilde ik idd maken
Wees voorzichtig met het smelten van chocolade, als je het te snel smelt of te lang verhit lijkt het alsof het gaat schiften., heel goor.



Je kunt het het beste in een pannetje doen, en deze weer in een grotere pan met kokend water hangen ( au bain marie) en dan al roerend smelten.
Alle reacties Link kopieren
Spannend! As maandag ben ik uitgerekend, dus nog 6 dagen. Ik schrijf niet mee in vaste topics, dat is niets voor mij nl Dus vandaar.



Bovenstaande heb ik gewoon even gegoogled, maar dat idee is het wel. Het ziet er altijd erg leuk uit. Ook heel leuk om kado te geven aan een kraamvrouw.



Heel veel succes met de laatste loodjes, en met chocolaadjes maken!
...
Alle reacties Link kopieren
Oh, en laat even weten of het gelukt is
...
Alle reacties Link kopieren
ik denk dat het vandaag wel moet lukken...vanmiddag even bij gyn. langs verder geen plannen....wow nog 6 daagjes...de 17e dus....jij ook succes met de laatste loodjes!!

is het je eerste? bij mij wel....
Alle reacties Link kopieren
Als je chocolade "gewoon" bain marie smelt en vervolgens weer laat stollen krijg je een lagere smelttemperatuur van de chocolade, waardoor het (in tegenstelling tot getempereede chocolade) al smelt bij het vasthouden en of aanraken van de chocolade.

Dit kan je voorkomen door de chocolade opnieuw te tempereren.

Werken met chocolade
Alle reacties Link kopieren
Het is mijn tweede, gelukkigmeisje. Dus we wachten het af. Van mij mag het allemaal wel gaan gebeuren, eerste was 10 dagen overtijd, dus grote kans dat ik over 2 weken nog gewoon loop



Heb jij alles een beetje klaar enzo?
...
Alle reacties Link kopieren
@kusunum

mmmmm dat ziet mij er allemaal veel te professioneel en moeilijk uit...het moet leuk blijven (maar geloof dat jij toch ook in de horeca zit....werk jij veel met chocola?)



@queenie

ik denk alles wel in orde te hebben...maar zal ongetwijfeld wel wat dingen vergeten zijn

van het weekend eindelijk een waterafstotend zeemachtig hoeslaken op bed gelegd (die plastic matjes...man één nachtje gebruikt en wers snachts wakker van het zweet....helemaal nat!)

beval sowieso in het ziekenhuis (medische indicatie) dus voor de bevalling niet heel veel voorbereidingen getroffen...maar psychisch voel ik me er klaar voor

denk elke ochtend.....shit, weer niks!

nog geen gerommel voorweeen of andere dingen...dus denk ook dat het hier nog wel even duurt....

jij al alles goed voorbereid? (zal voor een tweede wel makkelijker gaan dan voor een eerste...)
Alle reacties Link kopieren
Wat ook leuk is om lange vingers voor een deel in chocolade de dopen en daarna in de muisjes. Heb je ook geen probleem met dat de chocolade snel smelt bij aanraking.
Alle reacties Link kopieren
dat had ik ook al bedacht (maar dan met glazuur) maar hoe lang zouden de vingers dan knapperig blijven? vast maar 1-2 dagen....
Alle reacties Link kopieren
die lange vingers blijven denk ik niet zo lang lekker zodra je er iets aan toevoegt.



zelf heb ik van het weekend chocolade gesmolten en daarna in ijsblokjesvorm gegoten. Ging prima en kwamen er makkelijk uit ( zachte vormen) als je de chocolade na het smelten ervan laat afkoelen ( maar moet nog wel vloeibaar zijn) daarna muisjes erover strooien.

Moet lukken zo hoor.



succes, ook met de bevalling !
Alle reacties Link kopieren
@love2dance

geweldige tip van de ijsblokvormpjes...want ik wilde net vragen waar ik kleine (papieren) vormpjes kan kopen...zie overal wel standaard muffin papiertjes maar niet die hele kleine...



zal het strakjes eens proberen met siliconen(?) ijsblokvormpjes....maar eerst even weer uitrusten van boodschapjes en bezoek aan gyn
Alle reacties Link kopieren
zo de eerste 12 chocolaadjes zijn gemaakt (foto's volgen) en ben erg benieuwd wat het resultaat is...heb die siliconen ijsblokjes-hartjes gebruikt...

1 reep melk en 1 reep melk met butterscotch...puur en wit volgen nog....(ijsblokjesding was bijna vol...)



zal met een uurtje of wat wel droog zijn gok ik....maar ik kijk vanavond wel even of ik ze eruit kan krijgen....



iemand nog een idee waar ik die kleine vormpjes kan kopen? (vormpjes ala ijscups, 1-2 cm doorsnee)
Alle reacties Link kopieren
quote:gelukkigmeisje schreef op 11 mei 2010 @ 11:33:

@kusunum

mmmmm dat ziet mij er allemaal veel te professioneel en moeilijk uit...het moet leuk blijven (maar geloof dat jij toch ook in de horeca zit....werk jij veel met chocola?)



Nee, ik werk niet speciaal met chocolade. Vriend is Oempaloempa van beroep En vind patisserie ook erg interessant, dus kijk vaak mee als de koks bezig zijn met desserts.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven