
Viva vrekkenclub

woensdag 30 december 2009 om 09:35
Zijn er meer mensen die het moeilijk vinden om geld uit te geven?
Ik vind het erg leuk om te besparen, zuinig te zijn etc. maar heb niet bepaald een geldprobleem. Daarom pas ik niet echt bij topics waar mensen zuinig zijn om uit het rood, of rond te komen.
Ik spaar gewoon graag. Zeker omdat ik geen pensioen heb en straks toch ergens van moet leven.
Wie wil er mee doen met de Viva vrekkenclub en wat doen jullie om geld te besparen?
En moeten we nog iets met een tabel?
Bijvoorbeeld een lijst met hoeveel geld we niet hebben uitgegeven, wat we anders wel hadden gedaan?
Ik vind het erg leuk om te besparen, zuinig te zijn etc. maar heb niet bepaald een geldprobleem. Daarom pas ik niet echt bij topics waar mensen zuinig zijn om uit het rood, of rond te komen.
Ik spaar gewoon graag. Zeker omdat ik geen pensioen heb en straks toch ergens van moet leven.
Wie wil er mee doen met de Viva vrekkenclub en wat doen jullie om geld te besparen?
En moeten we nog iets met een tabel?
Bijvoorbeeld een lijst met hoeveel geld we niet hebben uitgegeven, wat we anders wel hadden gedaan?

woensdag 19 mei 2010 om 11:41

woensdag 19 mei 2010 om 11:43
Wij bezuinigen overigens niet op brood, we bakken het zelf in de broodbakmachine. Deels speltbloem, deels lichtvolkorenmeel. Dit komt van onze vaste molen.
Goedkoop (goedkoper) is het niet, zeker niet met die speltbloem, maar lekker brood is voor ons een basisbehoefte, daarvoor ga ik geen kleffe fabriekshap te kopen.
Goedkoop (goedkoper) is het niet, zeker niet met die speltbloem, maar lekker brood is voor ons een basisbehoefte, daarvoor ga ik geen kleffe fabriekshap te kopen.
woensdag 19 mei 2010 om 11:44
woensdag 19 mei 2010 om 11:52
vriezer doen wij ook veel, vooral macaroni/spaghetti en boerenkool enzo. Dat maak ik eigenlijk standaard voor 4 (dan ook gelijk vlees erbij). Verder denk ik dat wij onbewust toch vaak duur avondeten. Als we bijvoorbeeld zo'n knorr wereldgerecht eten moet je daar toch nog best wel veel bij halen (zure room, sla, geraspte kaas etc).
Wij eten wel eigenlik 7 dagen in de week 's avonds thuis en eten gezamelijk 10-12 sneden brood per dag.
Ach, ik ga er mee aan de gang en zal jullie op de hoogte houden!
Konijnenvriendin, hoop dat je nog wel met plezier schrijft, en ik denk dat ik juist nog van jou kan leren!
Trouwens, de C1000 heeft nu een vleespakket aanbieding:
4 varkensfiletlappen
4 zigeunergehaktschnitzels
4 slagers hamburgers
4 kipkrokantschnitzels
400 gram shoarma
400 gram stroganoff gehakt
voor 10 euro, doen jullie hier weleens wat mee?
Het klinkt mij wel goed in de oren (niet alles spreekt even aan, maar het kan volgens mij prima) en we eten er dan samen toch snel 10x van...
Wij eten wel eigenlik 7 dagen in de week 's avonds thuis en eten gezamelijk 10-12 sneden brood per dag.
Ach, ik ga er mee aan de gang en zal jullie op de hoogte houden!
Konijnenvriendin, hoop dat je nog wel met plezier schrijft, en ik denk dat ik juist nog van jou kan leren!
Trouwens, de C1000 heeft nu een vleespakket aanbieding:
4 varkensfiletlappen
4 zigeunergehaktschnitzels
4 slagers hamburgers
4 kipkrokantschnitzels
400 gram shoarma
400 gram stroganoff gehakt
voor 10 euro, doen jullie hier weleens wat mee?
Het klinkt mij wel goed in de oren (niet alles spreekt even aan, maar het kan volgens mij prima) en we eten er dan samen toch snel 10x van...
woensdag 19 mei 2010 om 14:18
Ik wilde niemand aanvallen hoor. Als ik een beetje stellig klonk is dat hooguit mijn eigen frustratie dat het geld er weer flink uitvliegt hier.
Konijnenvriendin: dank voor je antwoord. Blij dat ik weet dat het echt 200,- is (dus niet een losse gok) en dat het dus echt kan. Het klinkt ook alsof je prima en lekker eet!
Konijnenvriendin: dank voor je antwoord. Blij dat ik weet dat het echt 200,- is (dus niet een losse gok) en dat het dus echt kan. Het klinkt ook alsof je prima en lekker eet!
woensdag 19 mei 2010 om 14:40
quote:freggeltje83 schreef op 19 mei 2010 @ 11:52:
Trouwens, de C1000 heeft nu een vleespakket aanbieding:
4 varkensfiletlappen
4 zigeunergehaktschnitzels
4 slagers hamburgers
4 kipkrokantschnitzels
400 gram shoarma
400 gram stroganoff gehakt
Nee. Eigenlijk eten wij dat soort vlees nooit.
@Konijnenvriendin: je hoeft je niet aangevallen te voelen, dat je met weinig rond kan komen, is toch alleen maar prettig?
Ik denk dat bij de meesten hier de verbazing gewoon groot is. Dat kan toch?
Trouwens, de C1000 heeft nu een vleespakket aanbieding:
4 varkensfiletlappen
4 zigeunergehaktschnitzels
4 slagers hamburgers
4 kipkrokantschnitzels
400 gram shoarma
400 gram stroganoff gehakt
Nee. Eigenlijk eten wij dat soort vlees nooit.
@Konijnenvriendin: je hoeft je niet aangevallen te voelen, dat je met weinig rond kan komen, is toch alleen maar prettig?
Ik denk dat bij de meesten hier de verbazing gewoon groot is. Dat kan toch?
woensdag 19 mei 2010 om 15:42
Knap hoor 200 euro! Je hoeft je niet te veranwoorden maar we leren graag van je, zie het zo maar:)
Wij hier 500-600 per maand met zijn 4-en, incl. luiers. Ik heb nu (even) minder mogelijkheid om naar goedkope supers te gaan maar het moet maar even zo. Ben wel benieuwd naar je menu van maandag:
quote:konijnenvriendin schreef op 19 mei 2010 @ 11:25:
Maandag:allebei thuis ontbeten, ik alleen thuis geluncht, vriend op werk met brood van thuis, 'savonds heb ik mijn moeder gegeten en mijn vriend met collega's ivm vergadering.Eet je je moeder in een keer of vries je een deel in?
Wij hier 500-600 per maand met zijn 4-en, incl. luiers. Ik heb nu (even) minder mogelijkheid om naar goedkope supers te gaan maar het moet maar even zo. Ben wel benieuwd naar je menu van maandag:
quote:konijnenvriendin schreef op 19 mei 2010 @ 11:25:
Maandag:allebei thuis ontbeten, ik alleen thuis geluncht, vriend op werk met brood van thuis, 'savonds heb ik mijn moeder gegeten en mijn vriend met collega's ivm vergadering.Eet je je moeder in een keer of vries je een deel in?
woensdag 19 mei 2010 om 16:10
Konijnenvriendin, je bent juist onze goeroe, ons grote voorbeeld! Het klinkt namelijk ook alsof je er niets voor hoeft te laten, gezond en gevarieerd eet.
Mijn vrekkenfrustratie: al 3 Etossen afgefietst, en nog geen shampoo. Overal uitverkocht. Kan bij Etos wel zo'n bon krijgen dat ik het voor zelfde prijs volgende week nog kan halen, maar toch: zucht. Als iets in de aanbieding is, koop dan ff goed in.
Freggeltje, die vleespakketten van de C1000 vind ik altijd heel aanlokkelijk (al is de enige C1000 hier in de buurt weg sinds vorige maand), maar ik ben de enige die vlees eet, dus dan moet ik zoveel invriezen. En gehaktschnitzels en strogranoffgehakt zou ik anders ook nooit eten, klinkt niet aantrekkelijk. die kipkrokantburgers daarentegen, MMMM....
Als ik ooit kinderen heb lijkt het me wel ideaal!
Het leven van vriend en mij is veel onregelmatiger (hebben ook 2 huizen nog tijdelijk). Deze week maandag met hem en zn zus gegeten, dinsdag ik gekookt voor 3 vriendinnen, vanavond samen, morgen heb ik borrel, vrijdag samen, weekend moet ik werken (weet niet hoe laat ik dan klaar ben, misschien eet ik wel daar). Ontbijten doe ik altijd thuis, lunchen zo'n 4 a 5 keer per week. Vriend neemt nooit brood mee, dus brood blijft vaak liggen.
Invriezen doe ik wel, we hebben nu al discussie over wiens koelkast in nieuwe huis komt. Mijn oude lelijke (met 3 vrieslades) of zijn mooie nieuwe hippe met klein vriesvakje. Hij snapt het nut niet van een vriezer, terwijl ik er altijd heel veel gebruik van maak.
Vandaag wel voor 10,40 boodschappen gedaan. Is voor vanavond, morgen overdag en voor vrijdag t/m avondeten. Veel uit voorraadkast gebruiken. ben eigenlijk heel trots
Mijn vrekkenfrustratie: al 3 Etossen afgefietst, en nog geen shampoo. Overal uitverkocht. Kan bij Etos wel zo'n bon krijgen dat ik het voor zelfde prijs volgende week nog kan halen, maar toch: zucht. Als iets in de aanbieding is, koop dan ff goed in.
Freggeltje, die vleespakketten van de C1000 vind ik altijd heel aanlokkelijk (al is de enige C1000 hier in de buurt weg sinds vorige maand), maar ik ben de enige die vlees eet, dus dan moet ik zoveel invriezen. En gehaktschnitzels en strogranoffgehakt zou ik anders ook nooit eten, klinkt niet aantrekkelijk. die kipkrokantburgers daarentegen, MMMM....
Als ik ooit kinderen heb lijkt het me wel ideaal!
Het leven van vriend en mij is veel onregelmatiger (hebben ook 2 huizen nog tijdelijk). Deze week maandag met hem en zn zus gegeten, dinsdag ik gekookt voor 3 vriendinnen, vanavond samen, morgen heb ik borrel, vrijdag samen, weekend moet ik werken (weet niet hoe laat ik dan klaar ben, misschien eet ik wel daar). Ontbijten doe ik altijd thuis, lunchen zo'n 4 a 5 keer per week. Vriend neemt nooit brood mee, dus brood blijft vaak liggen.
Invriezen doe ik wel, we hebben nu al discussie over wiens koelkast in nieuwe huis komt. Mijn oude lelijke (met 3 vrieslades) of zijn mooie nieuwe hippe met klein vriesvakje. Hij snapt het nut niet van een vriezer, terwijl ik er altijd heel veel gebruik van maak.
Vandaag wel voor 10,40 boodschappen gedaan. Is voor vanavond, morgen overdag en voor vrijdag t/m avondeten. Veel uit voorraadkast gebruiken. ben eigenlijk heel trots
woensdag 19 mei 2010 om 16:58
Over gezond en gevarieerd eten: er zwerft bij eten een topic rond over afschuwelijke recepten. Daar zitten toch echt dingen bij (zeg maar: de typische studentenhap) die gezond en goedkoop zijn (en ik vind sommige ook best lekker maar daarover verschillen de meningen duidelijk). Je hebt ook kookboeken die hierop inspringen, de "365 dagen eten onder 10 gulden" achtige kookboeken (jaja guldens, kookboeken uit de jaren '80 en '90). En biologisch: heb je een tuin? balkon? Ga snuffelen op gratis af te halen of marktplaats. Daar zijn ook genoeg gratis plantenbakken e.d. te vinden. Kijk bij het kleine moestuin topic op Thuis. Vooral bepaalde kruiden zijn heel goed te kweken (stekjes munt iemand? af te halen in Delft).
woensdag 19 mei 2010 om 17:20
Ik zal het topic eens lezen Bertrade!
Wat zijn jullie goedkope recepten????
Vanavond wordt het hier nasi, met gebakken eitje, zonder vlees.
Heb zak zilvervliesrijst gehaald (halve kilo voordeelpak bij AH), had nog bak nasigroente in vriezer, nog eieren in de koelkast en zelfs nog zak kroepoek in de kast. Klaar
Over rijst gesproken, vroeg me af of rijst bij AH goedkoop is of niet. Iemand dat soort dingen ooit uitgerekend, waar de basisdingen nou het goedkoopst zijn?
Nog een goedkoop recept: macaroni, met lekker veel groente, beetje gehakt, zakje kruiden. En natuurlijk aardappelen/groente/vlees (mits je de groente neemt die beetje betaalbaar zijn)
Wat zijn jullie goedkope recepten????
Vanavond wordt het hier nasi, met gebakken eitje, zonder vlees.
Heb zak zilvervliesrijst gehaald (halve kilo voordeelpak bij AH), had nog bak nasigroente in vriezer, nog eieren in de koelkast en zelfs nog zak kroepoek in de kast. Klaar
Over rijst gesproken, vroeg me af of rijst bij AH goedkoop is of niet. Iemand dat soort dingen ooit uitgerekend, waar de basisdingen nou het goedkoopst zijn?
Nog een goedkoop recept: macaroni, met lekker veel groente, beetje gehakt, zakje kruiden. En natuurlijk aardappelen/groente/vlees (mits je de groente neemt die beetje betaalbaar zijn)

woensdag 19 mei 2010 om 17:51
*raapt moed bij elkaar*
Ik vind het best moeilijk te zeggen, maar ik kan niet zonder vlees Ik hoef geen kilo's per maaltijd te eten, maar een speklapje bij de stamppot. Vlees in de pasta of nasi. Zonder vind ik het echt niet lekker!!
Wel vind ik de vleesvervangers best goed te eten. Dan zou ik best een dagje zonder vlees kunnen, op die manier. Maar alleen extra groenten, ei, kaas oid alleen hoef je bij mij niet mee aan te komen
Mijn goedkope recepten is gewoon pasta en wok met rijst. Pasta kan je goedkoop maken met alleen macaroni, gehakt, goedkope groenten zoals courgette, champignons en prei. Een pakje voor saus erbij (of heel vrekkerig, tomatenpuree gewoon ) en klaar!!
Bij de wok gooi je goedkope groenten bij elkaar, een pakje voor saus erbij (of simpel oestersaus, sojasaus of ketjap), snelkookrijst koken en wederom is het weer klaar!!
Het leuk hiervan is dat je het net zo duur/luxe kan maken zoals je het zelf wilt. Ik gooi dan soms garnalen of biefstuk erbij. Als groenten Shiitake of peulen.
Wel eet ik kwaliteitrijst....Ik hoef de troep van de supermarkt ECHT niet. Het enige wat oke is, is Pandan en Basmati rijst. Ik koop altijd bij de toko, grote zakken van minimaal 5 kg. Hoeveel het kost weet ik niet (kan wel een keer checken), maar wellicht in verhouding goedkoper dan supermarkt. Maar bij mij draait het met name om de smaak. Ik haal altijd hele korrel rijst, met een goede geur/aroma en een goede structuur (dus een beetje plakkerig, geen losse korrel) Hier mag niet op gevrekt worden
Ik vind het best moeilijk te zeggen, maar ik kan niet zonder vlees Ik hoef geen kilo's per maaltijd te eten, maar een speklapje bij de stamppot. Vlees in de pasta of nasi. Zonder vind ik het echt niet lekker!!
Wel vind ik de vleesvervangers best goed te eten. Dan zou ik best een dagje zonder vlees kunnen, op die manier. Maar alleen extra groenten, ei, kaas oid alleen hoef je bij mij niet mee aan te komen
Mijn goedkope recepten is gewoon pasta en wok met rijst. Pasta kan je goedkoop maken met alleen macaroni, gehakt, goedkope groenten zoals courgette, champignons en prei. Een pakje voor saus erbij (of heel vrekkerig, tomatenpuree gewoon ) en klaar!!
Bij de wok gooi je goedkope groenten bij elkaar, een pakje voor saus erbij (of simpel oestersaus, sojasaus of ketjap), snelkookrijst koken en wederom is het weer klaar!!
Het leuk hiervan is dat je het net zo duur/luxe kan maken zoals je het zelf wilt. Ik gooi dan soms garnalen of biefstuk erbij. Als groenten Shiitake of peulen.
Wel eet ik kwaliteitrijst....Ik hoef de troep van de supermarkt ECHT niet. Het enige wat oke is, is Pandan en Basmati rijst. Ik koop altijd bij de toko, grote zakken van minimaal 5 kg. Hoeveel het kost weet ik niet (kan wel een keer checken), maar wellicht in verhouding goedkoper dan supermarkt. Maar bij mij draait het met name om de smaak. Ik haal altijd hele korrel rijst, met een goede geur/aroma en een goede structuur (dus een beetje plakkerig, geen losse korrel) Hier mag niet op gevrekt worden
woensdag 19 mei 2010 om 18:29
Ok hou je vast: Ik denk dat ik met z'n 2-en de 200 euro niet haal per maand. Ik ben gemiddeld tussen de 30-50 euro kwijt aan boodschappen per week. Ik ga naar de c1000 en de AH.
Ik kom nooit bij de Aldi of de Lidl. Dus ik vind die 200 euro helemaal niet zo raar.
Wat wel enorm scheelt: Ik heb nooit koeken of snacks of dat soort dingen in huis. Hebben we geen behoefte aan.
Ow ja, en ik haal morgen het vleespakket van de C1000. Kunnen we weer even vooruit....we eten ook maar weinig vlees.
@Lovestar: ik ben erg benieuwd naar de rijst, wat dat kost. Wij eten namelijk ook veel rijst.
Ik kom nooit bij de Aldi of de Lidl. Dus ik vind die 200 euro helemaal niet zo raar.
Wat wel enorm scheelt: Ik heb nooit koeken of snacks of dat soort dingen in huis. Hebben we geen behoefte aan.
Ow ja, en ik haal morgen het vleespakket van de C1000. Kunnen we weer even vooruit....we eten ook maar weinig vlees.
@Lovestar: ik ben erg benieuwd naar de rijst, wat dat kost. Wij eten namelijk ook veel rijst.
woensdag 19 mei 2010 om 18:37
Wij hebben onze verzekeringen via een tussenpersoon (verzekeringskantoor) lopen, diegene is een familielid, dus ik vond het een beetje vervelend om daar zomaar een verzekering weg te halen. Maar nu heb ik vandaag een nieuwe autoverzekering afgesloten bij de anwb en die is 90 euro per jaar goedkoper met hele goede voorwaarden. En de oude wordt keurig opgezegd door tussenpersoon, waar heb ik me druk om gemaakt? Het is dus best de moeite waard om zelf een beetje rond te shoppen op independer enz. Misschien handig om te weten: ik kwam er vandaag achter dat verzekeringen tegenwoordig per dag op te zeggen zijn, dus geen opzegtermijn meer! Een grote verbetering!
Vraagje: hebben jullie je verzekeringen los afgesloten of via een tussenpersoon?
Vraagje: hebben jullie je verzekeringen los afgesloten of via een tussenpersoon?

woensdag 19 mei 2010 om 18:43
Ik sluit alles zelf af. Had verder geen reden oid. Waarom zou je het eigenlijk via een tussenpersoon willen doen?? Wat zijn de voor-en nadelen?
@Tinkeldel
Wat voor rijst eet jij? Wel lekker/goede?? Pfff, ik heb geen flauw idee wat ik kwijt ben aan een 5kg (kwalitatief en lekkere!!!) rijst. Ik gok 17 euro. Maar pin me er niet aan vast, in de winkel kijk ik en verder onthou ik het niet Volgens mij is dat wel goedkoper dan losse zakken of pakken in de supermarkt toch??
Ik zal het onthouden de volgende keer dat ik weer rijst moet scoren.
@Tinkeldel
Wat voor rijst eet jij? Wel lekker/goede?? Pfff, ik heb geen flauw idee wat ik kwijt ben aan een 5kg (kwalitatief en lekkere!!!) rijst. Ik gok 17 euro. Maar pin me er niet aan vast, in de winkel kijk ik en verder onthou ik het niet Volgens mij is dat wel goedkoper dan losse zakken of pakken in de supermarkt toch??
Ik zal het onthouden de volgende keer dat ik weer rijst moet scoren.
woensdag 19 mei 2010 om 18:43
woensdag 19 mei 2010 om 18:47
woensdag 19 mei 2010 om 19:15
quote:Bertrade schreef op 19 mei 2010 @ 16:58:
Over gezond en gevarieerd eten: er zwerft bij eten een topic rond over afschuwelijke recepten. Daar zitten toch echt dingen bij (zeg maar: de typische studentenhap) die gezond en goedkoop zijn (en ik vind sommige ook best lekker maar daarover verschillen de meningen duidelijk).
Het smerige recepten-topic!!!
Je gaat toch niet serieus menen dat je daar inspiratie voor gezonde en goedkope recepten uit kunt halen
Het is echt zooooo vies wat daar allemaal staat (recepten met smac en knakworst en frikandel als basis....)
Over gezond en gevarieerd eten: er zwerft bij eten een topic rond over afschuwelijke recepten. Daar zitten toch echt dingen bij (zeg maar: de typische studentenhap) die gezond en goedkoop zijn (en ik vind sommige ook best lekker maar daarover verschillen de meningen duidelijk).
Het smerige recepten-topic!!!
Je gaat toch niet serieus menen dat je daar inspiratie voor gezonde en goedkope recepten uit kunt halen
Het is echt zooooo vies wat daar allemaal staat (recepten met smac en knakworst en frikandel als basis....)

woensdag 19 mei 2010 om 20:08
quote:Tinkeldel schreef op 19 mei 2010 @ 18:47:
@Lovestar: Ik denk dat de rijst die jij eet lekkerder is, maar ik ken het verschil niet. Ik houd (en eigenlijk mijn vriend veel meer) wel van kwalitatief goed eten, en daar wil ik best wel wat meer voor betalen.
Even een andijvievraag: wat houdt hele korrel in?
Schroom niet om te vragen hoor!!
Ik vertel het aan iedereen die het wilt horen: (goede) rijst van de toko is veeeeeeeel lekkerder dan supermarkt rijst (de goedkope soorten dan)
Zover ik het weet, is de standaard rijst van de supermarkt (dus de snelkookrijst en nog meer van de goedkope varianten) meestal niet van hele korrel. Daardoor moet je vaak de rijst afgieten, is het vrij droog en "korrelig".
Goede (want je heb natuurlijk ook minder goede soorten) rijst van de toko is van hele korrel,moet je vaak nog wassen, duurt even met bereiding (10 min koken en 10 min nastomen), maar komt dan stevig geheel eruit en sommige mensen zouden het plakrijst noemen, maar dat is het niet. De rijst zit gewoon "aan elkaar".
De rijst die ik eet vind ik lekkerder smaken, lekker geuren (belangrijk voor de smaak) en is voedzamer. De hele korrel vult je maag beter en proeft lekkerder in je mond. Je eet gewoon ECHT rijst.
Ohja, hele korrel herken je omdat de rijst "heel" is zeg maar. Moet je maar eens goed naar de rijst kijken. Vaak is het al gebroken. Tja, je kan het vergelijken met chips. Gebroken chip is meestal minder lekker dan hele chippies. Nou ja, chips=rijst. De vergelijking is een beetje vreemd, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel
@Lovestar: Ik denk dat de rijst die jij eet lekkerder is, maar ik ken het verschil niet. Ik houd (en eigenlijk mijn vriend veel meer) wel van kwalitatief goed eten, en daar wil ik best wel wat meer voor betalen.
Even een andijvievraag: wat houdt hele korrel in?
Schroom niet om te vragen hoor!!
Ik vertel het aan iedereen die het wilt horen: (goede) rijst van de toko is veeeeeeeel lekkerder dan supermarkt rijst (de goedkope soorten dan)
Zover ik het weet, is de standaard rijst van de supermarkt (dus de snelkookrijst en nog meer van de goedkope varianten) meestal niet van hele korrel. Daardoor moet je vaak de rijst afgieten, is het vrij droog en "korrelig".
Goede (want je heb natuurlijk ook minder goede soorten) rijst van de toko is van hele korrel,moet je vaak nog wassen, duurt even met bereiding (10 min koken en 10 min nastomen), maar komt dan stevig geheel eruit en sommige mensen zouden het plakrijst noemen, maar dat is het niet. De rijst zit gewoon "aan elkaar".
De rijst die ik eet vind ik lekkerder smaken, lekker geuren (belangrijk voor de smaak) en is voedzamer. De hele korrel vult je maag beter en proeft lekkerder in je mond. Je eet gewoon ECHT rijst.
Ohja, hele korrel herken je omdat de rijst "heel" is zeg maar. Moet je maar eens goed naar de rijst kijken. Vaak is het al gebroken. Tja, je kan het vergelijken met chips. Gebroken chip is meestal minder lekker dan hele chippies. Nou ja, chips=rijst. De vergelijking is een beetje vreemd, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel
woensdag 19 mei 2010 om 20:46
woensdag 19 mei 2010 om 20:58
Hier ook iemand die zuinig geld uitgeeft aan eten, maar wel lekker eet. Vooraf beetje plannen, boodschappenlijstje maken, naar Lidl voor 'merkloze' dingen en voor een paar merk-dingen zoals Honig naar de Supercoop.
Ik besteed wekelijks voor 1 persoon ongeveer ¤25,- aan eten (hoogstens ¤30,-).
Ik varieer met aardappels, pasta en rijst en heb altijd vlees en groenten erbij.
Ik ga weinig uit eten, puur omdat ik het duur vind en gewoon niet zoveel te besteden heb.
En 1 dag per week eet ik bij m'n ouders.
Ik besteed wekelijks voor 1 persoon ongeveer ¤25,- aan eten (hoogstens ¤30,-).
Ik varieer met aardappels, pasta en rijst en heb altijd vlees en groenten erbij.
Ik ga weinig uit eten, puur omdat ik het duur vind en gewoon niet zoveel te besteden heb.
En 1 dag per week eet ik bij m'n ouders.

woensdag 19 mei 2010 om 21:52
quote:freggeltje83 schreef op 19 mei 2010 @ 11:52:
Trouwens, de C1000 heeft nu een vleespakket aanbieding:
4 varkensfiletlappen (weeg deze dingen vóór en na het koken -bakken lukt niet- want de helft is pekelwater met eiwitten.)
4 zigeunergehaktschnitzels (de helft van het gewicht is nat paneermeel, een kwart van het gewicht is pekelwater met eiwitten)
4 slagers hamburgers (al helemaal niet meer te traceren)
4 kipkrokantschnitzels (kipschnitzels worden gemaakt van separeervlees. dat zijn de restjes die aan de kippenvermaalmachines blijven hangen. De helft is weer vochtig omhulsel, vermoedelijk overjarige cornflakes)
400 gram shoarma (volgespoten met pekelwater en smaaktstoffen om de leeftijd te verdoezelen).
400 gram stroganoff gehakt (zie shoarma).
voor 10 euro, doen jullie hier weleens wat mee?
Het zal wel duidelijk zijn dat ik nooit zulke "aanbiedingen" koop. Vlees is hier bewust geminderd, liever drie keer per week een goed stukje op mijn bord, dan zeven keer per week een chemische meelbal.
Kipfilets kunnen zelfs tot drie keer hun eigen gewicht worden opgespoten.
De keuringsdienst van waarde had hier ooit een uitzending over, en heeft geprobeerd om een vleeskuiken op te voeden tot scharrelkip. Dit lukte niet, het beest zakte letterlijk door zijn pootjes, en was geprogrammeerd op doorvreten.
Sindsdien heb ik ook geen kip meer gegeten.
Trouwens, de C1000 heeft nu een vleespakket aanbieding:
4 varkensfiletlappen (weeg deze dingen vóór en na het koken -bakken lukt niet- want de helft is pekelwater met eiwitten.)
4 zigeunergehaktschnitzels (de helft van het gewicht is nat paneermeel, een kwart van het gewicht is pekelwater met eiwitten)
4 slagers hamburgers (al helemaal niet meer te traceren)
4 kipkrokantschnitzels (kipschnitzels worden gemaakt van separeervlees. dat zijn de restjes die aan de kippenvermaalmachines blijven hangen. De helft is weer vochtig omhulsel, vermoedelijk overjarige cornflakes)
400 gram shoarma (volgespoten met pekelwater en smaaktstoffen om de leeftijd te verdoezelen).
400 gram stroganoff gehakt (zie shoarma).
voor 10 euro, doen jullie hier weleens wat mee?
Het zal wel duidelijk zijn dat ik nooit zulke "aanbiedingen" koop. Vlees is hier bewust geminderd, liever drie keer per week een goed stukje op mijn bord, dan zeven keer per week een chemische meelbal.
Kipfilets kunnen zelfs tot drie keer hun eigen gewicht worden opgespoten.
De keuringsdienst van waarde had hier ooit een uitzending over, en heeft geprobeerd om een vleeskuiken op te voeden tot scharrelkip. Dit lukte niet, het beest zakte letterlijk door zijn pootjes, en was geprogrammeerd op doorvreten.
Sindsdien heb ik ook geen kip meer gegeten.

woensdag 19 mei 2010 om 21:59
Ik merk dat ik inderdaad meer op kwaliteit let, vooral bij basisbehoeften.
Mijn brood is belangrijk, mijn vlees moet goed zijn, vis vind ik lastiger om te traceren.
Rijst moet lekkere basmati zijn. Voor de camping haal ik wel van die UncleBens, maar dat is omdat die in (voor krampeerders praktische) afgietzakjes zit. De smaak is echter een stuk minder.
Aardappels zijn Bildtstars, en soms een Opperdoezer.
Spercieboontjes zijn meestal niet lekker, het zou fijn zijn als ze het "merk" erbij vermeldden, de preludes zijn het lekkerste. Moppeman wil dit jaar weer een moestuintje hebben.
Melk en karnemelk liefst bio, rauwe melk bij de boer lukt me helaas niet meer, ze zijn ermee gestopt.
Mijn brood is belangrijk, mijn vlees moet goed zijn, vis vind ik lastiger om te traceren.
Rijst moet lekkere basmati zijn. Voor de camping haal ik wel van die UncleBens, maar dat is omdat die in (voor krampeerders praktische) afgietzakjes zit. De smaak is echter een stuk minder.
Aardappels zijn Bildtstars, en soms een Opperdoezer.
Spercieboontjes zijn meestal niet lekker, het zou fijn zijn als ze het "merk" erbij vermeldden, de preludes zijn het lekkerste. Moppeman wil dit jaar weer een moestuintje hebben.
Melk en karnemelk liefst bio, rauwe melk bij de boer lukt me helaas niet meer, ze zijn ermee gestopt.

woensdag 19 mei 2010 om 22:37
quote:moppetoet schreef op 19 mei 2010 @ 21:52:
[...]
Het zal wel duidelijk zijn dat ik nooit zulke "aanbiedingen" koop. Vlees is hier bewust geminderd, liever drie keer per week een goed stukje op mijn bord, dan zeven keer per week een chemische meelbal. Hier ben ik helemaal mee eens. Ik ben zelf eigenlijk ook niet echt fan van dingen met "iets erom heen". Niet zozeer vanwege het erom heen, maar juist vanwege de inhoud. De structuur van het vlees is weg. Ik eet kip, maar dan ook niet echt kip. Snappen jullie het nog hahaha!!
[...]
Het zal wel duidelijk zijn dat ik nooit zulke "aanbiedingen" koop. Vlees is hier bewust geminderd, liever drie keer per week een goed stukje op mijn bord, dan zeven keer per week een chemische meelbal. Hier ben ik helemaal mee eens. Ik ben zelf eigenlijk ook niet echt fan van dingen met "iets erom heen". Niet zozeer vanwege het erom heen, maar juist vanwege de inhoud. De structuur van het vlees is weg. Ik eet kip, maar dan ook niet echt kip. Snappen jullie het nog hahaha!!