
Rijst of Pasta met Spinazie, Kip en???
donderdag 27 mei 2010 om 12:10
Hoi,
Ik moet vanavond koken, maar ben zelf niet lekker en heb geen fut om boodschappen te doen.
Nu hebben we nog verse spinazie in de koelkast liggen + nog wat rucala, uien, courgette etc. en Kipfilet in de diepvries.
Mij leek het dus wel handig daar iets van te maken en dan te eten met rijst of pasta.
Hebben jullie lekkere tips qua iets van marinades of een sausje zodat het niet zo droog is?
Bedankt alvast!
Ik moet vanavond koken, maar ben zelf niet lekker en heb geen fut om boodschappen te doen.
Nu hebben we nog verse spinazie in de koelkast liggen + nog wat rucala, uien, courgette etc. en Kipfilet in de diepvries.
Mij leek het dus wel handig daar iets van te maken en dan te eten met rijst of pasta.
Hebben jullie lekkere tips qua iets van marinades of een sausje zodat het niet zo droog is?
Bedankt alvast!


donderdag 27 mei 2010 om 12:12
@adeline
Heb je knoflook en sojasaus? Dan kun je de (stukjes) kip marineren in een mengels van knoflook, sojasaus en olijfolie. Dat laat je ongeveer 20 min intrekken.
Daarna bak je de kip zo in de koekenpan. Verder gewoon de rijst en spinazie erbij. Ik doe zelf altijd nog wat sojasaus over de rijst.
Heb je knoflook en sojasaus? Dan kun je de (stukjes) kip marineren in een mengels van knoflook, sojasaus en olijfolie. Dat laat je ongeveer 20 min intrekken.
Daarna bak je de kip zo in de koekenpan. Verder gewoon de rijst en spinazie erbij. Ik doe zelf altijd nog wat sojasaus over de rijst.
donderdag 27 mei 2010 om 12:29
quote:Lucifer1983 schreef op 27 mei 2010 @ 12:12:
@adeline
Heb je knoflook en sojasaus? Dan kun je de (stukjes) kip marineren in een mengels van knoflook, sojasaus en olijfolie. Dat laat je ongeveer 20 min intrekken.
Daarna bak je de kip zo in de koekenpan. Verder gewoon de rijst en spinazie erbij. Ik doe zelf altijd nog wat sojasaus over de rijst.
Lijkt mij lekker. Ik zou alleen pasta doen? Rijst en spinazie trekt mij niet zo.
Of lekker kip met tomaat, ui en marinade saus en rijst.
Of pasta, kip, spinazie en iets met kaas.
Ja wat lekker is, dat hangt voor mij af van je saus. Heb je iets met tomaten, of kaas, of andere saus om er iets mee te maken?
Oja, ik heb ook een keer heerlijk gevulde courgette gemaakt. Of je doet het met rijst of pasta. Daar kan je zoveel mee, zeker ook met kip. Idem lekker maken met kruiden en een tomatensausje.
@adeline
Heb je knoflook en sojasaus? Dan kun je de (stukjes) kip marineren in een mengels van knoflook, sojasaus en olijfolie. Dat laat je ongeveer 20 min intrekken.
Daarna bak je de kip zo in de koekenpan. Verder gewoon de rijst en spinazie erbij. Ik doe zelf altijd nog wat sojasaus over de rijst.
Lijkt mij lekker. Ik zou alleen pasta doen? Rijst en spinazie trekt mij niet zo.
Of lekker kip met tomaat, ui en marinade saus en rijst.
Of pasta, kip, spinazie en iets met kaas.
Ja wat lekker is, dat hangt voor mij af van je saus. Heb je iets met tomaten, of kaas, of andere saus om er iets mee te maken?
Oja, ik heb ook een keer heerlijk gevulde courgette gemaakt. Of je doet het met rijst of pasta. Daar kan je zoveel mee, zeker ook met kip. Idem lekker maken met kruiden en een tomatensausje.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
donderdag 27 mei 2010 om 12:43
kipfilet marineren in sojasaus, zonnebloemolie, knoflook (geperst), sambal. (als je verse gember hebt past dit er ook goed bij, gemberpoeder kan ook). Ik doe er zelf nog citroensap bij en ketoembar (gemalen koriander). Kip paar uur in de marinade laten staan.
kip in ovenschaal laten garen (of roerbakken) met de ui (in grove ringen). Ik gooi er dan vaak nog een blikje met bamboescheuten doorheen maar misschien heb je dat niet in huis.
spinazie en rucola als salade serveren met olie/azijndressing. Eventueel zongedroogde tomaatjes erdoor of een gekookt eitje. Geroosterde pijnboompitten of cashews kan ook.
De rijst serveren met dotje creme fraiche waar je bieslook of heel fijn gesneden lente-uit doorheen roert. Andere mogelijkheid is rijst met rozijnen te serveren.
kip in ovenschaal laten garen (of roerbakken) met de ui (in grove ringen). Ik gooi er dan vaak nog een blikje met bamboescheuten doorheen maar misschien heb je dat niet in huis.
spinazie en rucola als salade serveren met olie/azijndressing. Eventueel zongedroogde tomaatjes erdoor of een gekookt eitje. Geroosterde pijnboompitten of cashews kan ook.
De rijst serveren met dotje creme fraiche waar je bieslook of heel fijn gesneden lente-uit doorheen roert. Andere mogelijkheid is rijst met rozijnen te serveren.
donderdag 27 mei 2010 om 13:08