
kipfilet in oven: hoe lang?

vrijdag 28 mei 2010 om 12:10
Ingrediënten
2 stuks kipfilet 1 ons bacon 1 deciliter witte wijn 1 bakje champignons 2 stuks tomaten (of een aantal cherrytomaatjes) 3 eetlepels zilveruitjes zout peper
Materialen
1 ovenschaal
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C. Doe de bacon onderop in een licht ingevette ovenschaal, daaroverheen de kipfilet in stukjes gesneden. Daar overheen de champignons en de zilveruitjes. Vervolgens hier wat zout en peper naar smaak overheen doen. Daarna de witte wijn eroverheen schenken en dan tot slot de plakjes tomaat erbovenop leggen. Dit 30 minuten in het midden van de oven zetten.
Iets ander recept, en heteluchtoven kan iets minder warm, maar zou het ook in ovenschaal leggen
2 stuks kipfilet 1 ons bacon 1 deciliter witte wijn 1 bakje champignons 2 stuks tomaten (of een aantal cherrytomaatjes) 3 eetlepels zilveruitjes zout peper
Materialen
1 ovenschaal
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C. Doe de bacon onderop in een licht ingevette ovenschaal, daaroverheen de kipfilet in stukjes gesneden. Daar overheen de champignons en de zilveruitjes. Vervolgens hier wat zout en peper naar smaak overheen doen. Daarna de witte wijn eroverheen schenken en dan tot slot de plakjes tomaat erbovenop leggen. Dit 30 minuten in het midden van de oven zetten.
Iets ander recept, en heteluchtoven kan iets minder warm, maar zou het ook in ovenschaal leggen
vrijdag 28 mei 2010 om 12:10


vrijdag 28 mei 2010 om 12:17
Als je de kip hebt gevuld kunstig weer dicht maken met prikkertjes en omwikkelen met de spek. Dan even aanbakken, zodat de kip mooi dicht schroeit en de spek een beetje bruin/krokant bakt. In een ovenschaal leggen en dan verder afbakken tussen de 180 en 200 graden gedurende 20 min. Het hangt natuurlijk ook heel erg af van de dikte van kipfilet hoe lang deze moet garen. Wat de kip lekker mals houdt, is hem in folie te verpakken alvorens je hem in de oven doet. Als je dan in het pakketje folie nog wat kruiden doet, die ook in de boursin zitten (provencaalse) en een klein scheutje witte wijn, dan krijg je een heerlijke smaakje aan de kip. Het vocht in de folie kun je na afloop nog een sausje van maken door even in te laten koken, evt. met nog een schepje boursin of scheutje room. Smakelijk!


vrijdag 28 mei 2010 om 12:20


vrijdag 28 mei 2010 om 12:23

vrijdag 28 mei 2010 om 12:25
quote:elninjoo schreef op 28 mei 2010 @ 12:17:
[...]
lijkt me dat de boursin er dan uitlooptzoals naski zegt, als je hem goed dichtmaakt (en de snede niet al te breed maakt, maar wel diep) en omwikkelt met spek valt dat wel mee. Vlees dat je in de oven wilt laten garen moet je altijd even dichtschroeien in de pan, anders wordt het minder mals/sappig. Het droogt dan sneller uit (tenzij je de hele tijd gaat sprenkelen met het braadvocht dat in de schaal loopt).
[...]
lijkt me dat de boursin er dan uitlooptzoals naski zegt, als je hem goed dichtmaakt (en de snede niet al te breed maakt, maar wel diep) en omwikkelt met spek valt dat wel mee. Vlees dat je in de oven wilt laten garen moet je altijd even dichtschroeien in de pan, anders wordt het minder mals/sappig. Het droogt dan sneller uit (tenzij je de hele tijd gaat sprenkelen met het braadvocht dat in de schaal loopt).
vrijdag 28 mei 2010 om 12:26
Geen kipfilet maar wel met boursin en zeer zeer zeer verantwoord qua vetten, kh en afvallen. Jouw gerecht in de overn klinkt ook heelijk overigens mjammie
Broccoli beetgaar koken.
Paar plakjes ontbijtspek knasperig bakken.
Ui fruiten in beetje vet van ontbijtspek.
Varkenhaas in stukjes erbij.
Boursin (light of cuisine als ze hebben, zelf vind ik die normale lekkerder, zit sterkere smaak aan!) van 80 gram erdoor met beetje kookvocht of water.
Alles door elkaar met beetje kaas in de oven....
Broccoli beetgaar koken.
Paar plakjes ontbijtspek knasperig bakken.
Ui fruiten in beetje vet van ontbijtspek.
Varkenhaas in stukjes erbij.
Boursin (light of cuisine als ze hebben, zelf vind ik die normale lekkerder, zit sterkere smaak aan!) van 80 gram erdoor met beetje kookvocht of water.
Alles door elkaar met beetje kaas in de oven....
anoniem_96409 wijzigde dit bericht op 28-05-2010 12:27
Reden: wel handig op recept dan te plaatsen
Reden: wel handig op recept dan te plaatsen
% gewijzigd
vrijdag 28 mei 2010 om 12:30


vrijdag 28 mei 2010 om 12:30
quote:Kleintjecool schreef op 28 mei 2010 @ 12:26:
Geen kipfilet maar wel met boursin en zeer zeer zeer verantwoord qua vetten, kh en afvallen. Jouw gerecht in de overn klinkt ook heelijk overigens mjammie
Broccoli beetgaar koken.
Paar plakjes ontbijtspek knasperig bakken.
Ui fruiten in beetje vet van ontbijtspek.
Varkenhaas in stukjes erbij.
Boursin (light of cuisine als ze hebben, zelf vind ik die normale lekkerder, zit sterkere smaak aan!) van 80 gram erdoor met beetje kookvocht of water.
Alles door elkaar met beetje kaas in de oven....kan je ook met kipfilet doen, maar dit is een lekker recept zeg, ga ik eens proberen, heb nog een stronk broccoli liggen.
Geen kipfilet maar wel met boursin en zeer zeer zeer verantwoord qua vetten, kh en afvallen. Jouw gerecht in de overn klinkt ook heelijk overigens mjammie
Broccoli beetgaar koken.
Paar plakjes ontbijtspek knasperig bakken.
Ui fruiten in beetje vet van ontbijtspek.
Varkenhaas in stukjes erbij.
Boursin (light of cuisine als ze hebben, zelf vind ik die normale lekkerder, zit sterkere smaak aan!) van 80 gram erdoor met beetje kookvocht of water.
Alles door elkaar met beetje kaas in de oven....kan je ook met kipfilet doen, maar dit is een lekker recept zeg, ga ik eens proberen, heb nog een stronk broccoli liggen.

vrijdag 28 mei 2010 om 12:32
quote:benmamma schreef op 28 mei 2010 @ 12:30:
Als je de kipfilet wel in bladerdeeg verpakt kun je erook nog wat champignons , paprika, ui enzo in doen, salade erbij en klaar voor die dag. Dan valt het wel weer mee met de callorietjes denk ik. (of hou ik mezelf al tijden voor de gek)ehm, een beetje, het is nou eenmaal een caloriebommetje dat bladerdeeg (roomboter, wit meel...). Maar je kunt ook folie of bakpapier gebruiken om een pakketje te maken, alleen haal je dat na het bereiden eraf.
Als je de kipfilet wel in bladerdeeg verpakt kun je erook nog wat champignons , paprika, ui enzo in doen, salade erbij en klaar voor die dag. Dan valt het wel weer mee met de callorietjes denk ik. (of hou ik mezelf al tijden voor de gek)ehm, een beetje, het is nou eenmaal een caloriebommetje dat bladerdeeg (roomboter, wit meel...). Maar je kunt ook folie of bakpapier gebruiken om een pakketje te maken, alleen haal je dat na het bereiden eraf.