Dressing it up!

30-05-2010 14:31 26 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoe maak jij jouw sladressing?







Ik gebruik yoghonaise, mosterd en honing, en mix dat met African Pepermix (Fair Trade pepermolen).

Een vriendin van mij gebruikt azijn, yoghurt en een beetje suiker.



En jij?
Alle reacties Link kopieren
honing, mosterd, azijn en olijfolie mjamm



bij elk chinees buffet zit er in de sla een soort zoete, yoghurt/mayo achtige dressing.iemand een idee wat voor soort dit is?
Ik gebruik alleen maar wat goede olijfolie. Heb vele soorten in de kast staan. Ik hou helemaal niet van dressings over de sla, dan proef ik alleen maar dressing en geen sla...
Azijn, olijfolie, mosterd, peper uit de molen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Een vriendin van mij gebruikt azijn, yoghurt en een beetje suiker.misschien bedoel ik die wel. je hebt mijn vraag al beantwoord voordat ik hem heb gesteld
Alle reacties Link kopieren
Balsamicoazijn, milde olijfolie, drupje ketchup (of mosterd, of alleen een beetje suiker) , peper, zout.



Gelijke delen honing en grove mosterd, aanlengen met yoghurt tot het niet meer plakt, peper, zout.
anoniem_61464 wijzigde dit bericht op 30-05-2010 14:36
Reden: aanvulling
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:cevree schreef op 30 mei 2010 @ 14:34:

[...]





misschien bedoel ik die wel. je hebt mijn vraag al beantwoord voordat ik hem heb gesteld

Wie weet! Ik zou niet weten wat je bedoelt, maar ken ook geen chinese buffetten. (mijn tante is chinese, ik kan het haar wel vragen maar volgens mij is het typisch iets westers )



Ik hou ook niet van heeeel veel dressing over mijn sla. Mijn moeder is daar goed in, bah! :puke:
Alle reacties Link kopieren
“It takes four men to dress a salad: a wise man for the salt, a madman for the pepper, a miser for the vinegar, and a spendthrift for the oil.”
Alle reacties Link kopieren
Ik vind veel olie in de dressing juist niet lekker, lang leve het azijn.
Alle reacties Link kopieren
///
Kijk me na, waar ik ga, ik ga mijn toekomst achterna
Alle reacties Link kopieren
Onze favo dressing:



4 delen olijfolie op 1 deel frambozenazijn.



Met 12 eetlepels olie en 3 frambozenazijn deze hoeveelheden erbij

2 theelepels rietsuiker (of gewone witte)

1 kleine eetlepel mosterd en mayonaise.

Klein gesnipperd rood uitje erdoor en flink wat uitgeperste knoflook.
Alle reacties Link kopieren
Op gekrulde slasoorten (lollo rosso, eikeblad, rucola etc)

-Olijfolie, frambozenazijn, knoflook, peper, zout, suiker (niet tot een mixje kloppen, gewoon los door de sla husselen,



en op ijsberg of gewone sla;

-yoghonaise, citroensap, honing, knof, en vaak een kruidenstrooiseltje van Oil & Vinegar (kan van alles zijn).
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Alle reacties Link kopieren
Een overheerlijke tuinkruidenvinaigrette volgens geheim recept, echt fantastisch!
Alle reacties Link kopieren
O, ik zie nu dat er maak staat, dan mag een kant-en-klaar zakje van Remia zeker niet meedoen .
Alle reacties Link kopieren
Olijfolie, citroensap (vers), peper en zout of



Olijfolie, peper, zout en granaatappel azijn of



Olijfolie, peper, zout, citroensap en komijn of



Olijfolie, knoflook, peper, zout, pestopaprika of



Olijfolie, knoflook, peper, zout en mayo of



Mayo, honing, mosterd met olie.
Alle reacties Link kopieren
Dille vind ik ook lekker door de salade btw
Alle reacties Link kopieren
quote:flint schreef op 30 mei 2010 @ 15:58:

O, ik zie nu dat er maak staat, dan mag een kant-en-klaar zakje van Remia zeker niet meedoen .

Inderdaad!



Bedankt voor alle tips! Hier kan ik zeker wel wat mee

Azijn staat op mijn boodschappenlijstje!
Alle reacties Link kopieren
quote:zusenzo schreef op 30 mei 2010 @ 16:02:

Olijfolie, peper, zout en granaatappel azijn ofVorige maand voor het eerst gegeten, in Turkije, mmmmmm! Denk je alles geproefd te hebben daar, maar nee hoor. Lekker dik ingekookt, beetje zoet-zurig, heerlijk in combi met bijv, kaas en (cashew-)noten door de salade,
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Alle reacties Link kopieren
citroensap, olijfolie, pul biber, gedroogde italiaanse kruiden en zout.
Alle reacties Link kopieren
quote:flint schreef op 30 mei 2010 @ 15:58:

O, ik zie nu dat er maak staat, dan mag een kant-en-klaar zakje van Remia zeker niet meedoen .foei! ik had het je nog zo verboden
Alle reacties Link kopieren
Olijfolie, balsamico azijn, en bruchetta
Alle reacties Link kopieren
quote:Very Cherry schreef op 30 mei 2010 @ 17:21:

[...]



Vorige maand voor het eerst gegeten, in Turkije, mmmmmm! Denk je alles geproefd te hebben daar, maar nee hoor. Lekker dik ingekookt, beetje zoet-zurig, heerlijk in combi met bijv, kaas en (cashew-)noten door de salade,Kan je hier ook kopen bij de turk, bramenazijn is ook heerlijk btw.
Alle reacties Link kopieren
Maar krijg je dan altijd die ingedikte (stroperige) versie? Balsamicoazijn bestaat namelijk ook in een dikke en in een dunne uitvoering
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Ik heb 2 favorieten:



- Olijfolie, Azijn, Mayonaise, Yoghurt, Mosterd, suiker, zout, verse zwarte peper, gesnipperd uitje, geprakt hardgekookt eitje, bieslook.



- Olijfolie, Witte Wijnazijn en honing
Alle reacties Link kopieren
Het enige wat ik door de salade doe is olie, citroensap en zout.



Maar ik maak ook nooit echt 'aparte' salades.

Gewoon groenvoer voor erbij, op tafel.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven