
Moussaka opleuken
dinsdag 8 juni 2010 om 13:38
Hallo,
Tja bij gebrek aan inspiratie een pak wereldgerechten Moussaka meegenomen. Alle benodigdheden erbij gehaald, maar gezien ik niet dol op aubergines ben (die ik er voor manlief wel in doe) zit ik te denken om hem wat te pimpen. Keukenkastjes zijn vol; suggesties? Wat kan er in de moussaka als extra gerecht???
Tja bij gebrek aan inspiratie een pak wereldgerechten Moussaka meegenomen. Alle benodigdheden erbij gehaald, maar gezien ik niet dol op aubergines ben (die ik er voor manlief wel in doe) zit ik te denken om hem wat te pimpen. Keukenkastjes zijn vol; suggesties? Wat kan er in de moussaka als extra gerecht???
dinsdag 8 juni 2010 om 13:41
Moussaka IS een gerecht... en daar horen juist aubergines in. Maar mijn suggestie is om dat pak wereldgerechten bij het vuilnis te flikkeren want daar pimp je je gerecht zeker niet mee op...
Moussaka is een aardappel-aubergine gerecht uit de oven. Wat voegt dat pak nu in hemelsnaam toe aan je eten?
Ingrediënten kruidenmix:
Tomaat, maïszetmeel, suiker, aroma (bevat selderij), zout, gistextract, knoflook, paprikapoeder, peterselie, plantaardig vet, uipoeder, kaneel, maltodextrine, oregano, cayennepeper, rode bietenextract, rode wijnextract, paprika-extract, dextrose.
Ofwel: blik gepelde tomaten ev. aanvullen met tom.puree. Peper en zout heb je vast in huis. Net als verse ui, knoflook. Wat paprikapoeder, kaneel, oregano, peper en een flinke scheut rode wijn... Zo makkelijk is het...
Ingrediënten sausmix:
Tarwebloem, gemodificeerd aardappelzetmeel, maltodextrine, kaas, magere melkpoeder, gistextract, zout, natuurlijk mineraalzout**, suiker, plantaardig vet, melkweipoeder, uipoeder, smeltzout E339, foelie, aroma.
Roux maken (boter smelten en bloem erdoor strooien, paar minuten bakken). Met melk aanlengen tot saus, peper, zout en eventueel wat kaas erdoor. Foelie en wat cayennepeper voor de smaak...
Damn...dat was moeilijk...
Ingrediënten groente:
Aubergine.
Die voeg je vers toe mag ik hopen... (oh..horror...er zal toch geen gedroogde aubergine in zo'n pak zitten.... )
Maak er een rucolasalade bij met wat feta en tomaat en serveer er ciabatte oid bij.
Moussaka is een aardappel-aubergine gerecht uit de oven. Wat voegt dat pak nu in hemelsnaam toe aan je eten?
Ingrediënten kruidenmix:
Tomaat, maïszetmeel, suiker, aroma (bevat selderij), zout, gistextract, knoflook, paprikapoeder, peterselie, plantaardig vet, uipoeder, kaneel, maltodextrine, oregano, cayennepeper, rode bietenextract, rode wijnextract, paprika-extract, dextrose.
Ofwel: blik gepelde tomaten ev. aanvullen met tom.puree. Peper en zout heb je vast in huis. Net als verse ui, knoflook. Wat paprikapoeder, kaneel, oregano, peper en een flinke scheut rode wijn... Zo makkelijk is het...
Ingrediënten sausmix:
Tarwebloem, gemodificeerd aardappelzetmeel, maltodextrine, kaas, magere melkpoeder, gistextract, zout, natuurlijk mineraalzout**, suiker, plantaardig vet, melkweipoeder, uipoeder, smeltzout E339, foelie, aroma.
Roux maken (boter smelten en bloem erdoor strooien, paar minuten bakken). Met melk aanlengen tot saus, peper, zout en eventueel wat kaas erdoor. Foelie en wat cayennepeper voor de smaak...
Damn...dat was moeilijk...
Ingrediënten groente:
Aubergine.
Die voeg je vers toe mag ik hopen... (oh..horror...er zal toch geen gedroogde aubergine in zo'n pak zitten.... )
Maak er een rucolasalade bij met wat feta en tomaat en serveer er ciabatte oid bij.
dinsdag 8 juni 2010 om 13:43
Oei, ben dus een keukenbarbaar... Sorry... Vertel er dan nu wel even bij dat ik hoogzwanger (lees een dag over tijd ben) en me nergens toe kan zetten momenteel en al helemaal geen keuken-inspiratie heb momenteel. Ik kijk alleen maar it naar die enorme entrecote en filet americain die ik al 9 maanden niet mag eten!!
dinsdag 8 juni 2010 om 13:49
quote:Mamalijntje schreef op 08 juni 2010 @ 13:43:
Oei, ben dus een keukenbarbaar... Sorry... Vertel er dan nu wel even bij dat ik hoogzwanger (lees een dag over tijd ben) en me nergens toe kan zetten momenteel en al helemaal geen keuken-inspiratie heb momenteel. Ik kijk alleen maar it naar die enorme entrecote en filet americain die ik al 9 maanden niet mag eten!!
haha, dat vind ik wel het beste excuus dat ik kan bedenken ! Bij deze is het je vergeven (de aankoop van het pak dan hihi).
Flikker dus alsnog dat pak met extracten en e-nummers weg en bestel bij de griek een portie voor je vent en voor jou ook iets lekker...
Succes met je bevalling!!
Oei, ben dus een keukenbarbaar... Sorry... Vertel er dan nu wel even bij dat ik hoogzwanger (lees een dag over tijd ben) en me nergens toe kan zetten momenteel en al helemaal geen keuken-inspiratie heb momenteel. Ik kijk alleen maar it naar die enorme entrecote en filet americain die ik al 9 maanden niet mag eten!!
haha, dat vind ik wel het beste excuus dat ik kan bedenken ! Bij deze is het je vergeven (de aankoop van het pak dan hihi).
Flikker dus alsnog dat pak met extracten en e-nummers weg en bestel bij de griek een portie voor je vent en voor jou ook iets lekker...
Succes met je bevalling!!

dinsdag 8 juni 2010 om 14:06
Uiteraard Griekse salade erbij, stokbrood en tzatziki.
Moussaka (zo doe ik het zelf niet maar probeer met je mee te denken)
Verse tomaat. Courgette in lange repen ipv de aubergines. Verse ui.
Ik doe wel eens een laag aardappelpuree en een laag gebakken aardappelschijfjes.
Ja en alles wat je meer doet is geen moussaka meer.
Moussaka (zo doe ik het zelf niet maar probeer met je mee te denken)
Verse tomaat. Courgette in lange repen ipv de aubergines. Verse ui.
Ik doe wel eens een laag aardappelpuree en een laag gebakken aardappelschijfjes.
Ja en alles wat je meer doet is geen moussaka meer.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.