zoetzure saus
zondag 11 juli 2010 om 20:22
zondag 11 juli 2010 om 23:33
Wanneer je bovenstaande zoetzure saus maakt, ongeveer zoals ik hem ook wel eens maak, dan is het wel het lekkerste als die bruine suiker/stroop licht gecarameliseerd is en verder kun je naar believen nog een theelepel/mespunt sambal toevoegen en dus stukjes ananas en/of zoetzuur/atjar.
Eet smakelijk alvast.
Eet smakelijk alvast.
maandag 12 juli 2010 om 13:31
Zo maak ik hem altijd;
Ingrediënten:
2 dl ananassap
2 el tomatenpuree
1 el tomatenketchup
2 el witte wijnazijn
1 el citroensap
3 el suiker
2 el sojasaus
1 el olie
2 1/2 cm gemberwortel fijngehakt
1 teentje knoflook geperst
1 el maizena
chilisaus
droge sherry
Bereidingswijze:
Ingrediënten (behalve gember /knof, maizena, sherry en chilisaus) in een kom roeren.
Olie in de wok verhitten, gember/knoflook even roerbakken, ovg. ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen. Maizena aanmaken en toevoegen. Saus op smaak brengen met wat chilisaus en droge sherry.
Ingrediënten:
2 dl ananassap
2 el tomatenpuree
1 el tomatenketchup
2 el witte wijnazijn
1 el citroensap
3 el suiker
2 el sojasaus
1 el olie
2 1/2 cm gemberwortel fijngehakt
1 teentje knoflook geperst
1 el maizena
chilisaus
droge sherry
Bereidingswijze:
Ingrediënten (behalve gember /knof, maizena, sherry en chilisaus) in een kom roeren.
Olie in de wok verhitten, gember/knoflook even roerbakken, ovg. ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen. Maizena aanmaken en toevoegen. Saus op smaak brengen met wat chilisaus en droge sherry.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.