ojee, dochter 15 mnd bedorven voedsel gehad...

09-10-2010 19:02 107 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vraagje, onze dochter 15 mnd heeft per ongeluk een opgewarmde pasta schotel met gehakt van 11 dagen oud gegeten!!!!



Hoe snel kan/zal ze hier last van krijgen????!!!

K!@%%$#*%!%!!!!!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou maar even de huisartsenpost bellen, voedselvergiftiging is geen pretje
Alle reacties Link kopieren
Ha bellen en geen oud voedsel binnen handbereik van je kind houden.
Alle reacties Link kopieren
waarom de hap bellen dan? Ok het is geen pretje en heel vervelend, maar de HAP kan hier toch ook niets mee doen?

Daarbij, er zijn waarschijnlijk nog geen klachten dus waarom bellen???
Alle reacties Link kopieren
Bbb heeft gelijk: pas bellen als ze klachten heeft.
quote:_Barbabella_ schreef op 09 oktober 2010 @ 19:05:

waarom de hap bellen dan? Ok het is geen pretje en heel vervelend, maar de HAP kan hier toch ook niets mee doen?

Daarbij, er zijn waarschijnlijk nog geen klachten dus waarom bellen???



Ik zou ook hap niet bellen. Die gaan echt haar maag niet leeg pompen ofzo hoor.



Handig ook wel, 2 topics....
Alle reacties Link kopieren
quote:_Barbabella_ schreef op 09 oktober 2010 @ 19:05:

waarom de hap bellen dan? Ok het is geen pretje en heel vervelend, maar de HAP kan hier toch ook niets mee doen?

Daarbij, er zijn waarschijnlijk nog geen klachten dus waarom bellen???Voedsel wat al 11 dagen in de koelkast staat en dus over de houdbaarheidsdatum is, kan voedselvergiftiging geven.
Alle reacties Link kopieren
Hoe kan het trouwens zijn dat de schimmel er nog niet op stond of het iig een beetje vreemd rook?



Ik denk dat je weinig kan doen behalve afwachten en voor de zekerheid misschien de HAP bellen of zij nog advies hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:feeks schreef op 09 oktober 2010 @ 19:07:

[...]





Voedsel wat al 11 dagen in de koelkast staat en dus over de houdbaarheidsdatum is, kan voedselvergiftiging geven.





ja en?

Wat denk je dat de HAP nu gaat zeggen dan.

Nou mevrouwtje, heel dom dat ze dat gegeven heeft maar... (vul maar iets in)

Dat kindje heeft nog niet eens verschijnselen en dan nog kan de HAP er niets mee doen. Als je lang aanhoudende klachten hebt, dan na 48 uur bellen, anders heeft het totaal toch geen zin?
Alle reacties Link kopieren
suze02 ja heel handig, gewoon een beetje stress, wist niet waar ik het onderwerp het beste kon plaatsen.
Alle reacties Link kopieren
quote:_Barbabella_ schreef op 09 oktober 2010 @ 19:10:

[...]





ja en?

Wat denk je dat de HAP nu gaat zeggen dan.

Nou mevrouwtje, heel dom dat ze dat gegeven heeft maar... (vul maar iets in)

Dat kindje heeft nog niet eens verschijnselen en dan nog kan de HAP er niets mee doen. Als je lang aanhoudende klachten hebt, dan na 48 uur bellen, anders heeft het totaal toch geen zin?Ze HOEFT niet te bellen hoor, IK zou dat alleen wel doen,maar het is niet verplicht
Alle reacties Link kopieren
Feeks, heb je door dat als mensen voor dit soort dingen de HAP gaan bellen, de ziektekosten de pan uit vliegen?

Waarom gaan bellen? Er is nog niets, kindje is niet ziek. Dus waarom zou je hiervoor gaan bellen?
Alle reacties Link kopieren
als ze er last van krijgt merk je dat wel, en als het heel erg is ga je naar de HAP, eerder niet, ze kunnen toch niks doen
Alle reacties Link kopieren
quote:feeks schreef op 09 oktober 2010 @ 19:12:

[...]





Ze HOEFT niet te bellen hoor, IK zou dat alleen wel doen,maar het is niet verplichtwaarom? kind is toch niet ziek?
Alle reacties Link kopieren
Vind ik ook; als ze ziek wordt, merk je het vanzelf. En al wordt ze ziek; een voedselvergiftiging is vervelend, maar je gaat er niet dood aan ofzo.



Vraag ik mij toch af wie je dochter in vredesnaam zulke oude pasta gegeven heeft en waarom die pasta niet allang weggegooid was. Ik bedoel, hoe komt 't dat een kind zoiets binnen krijgt?
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
Ik vraag me hetzelfde af Marels. Als ik pasta zo lang in de koelkast laat staan zit er een groen vachtje op.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook pas gaan bellen als ze echt ziek wordt.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap überhaupt niet dat je die pasta zo lang laat staan. Bij mij gaat toch alles na drie dagen max. echt wel weg. Dat iets bijna twee weken blijft staan, brrrr....

En hoe je dat dan aan je kind kunt geven? Schiet mij maar lek.



Maar goed, ik zeg al, ze zal er wel niet dood aan gaan. Dus ik snap de stress niet zo goed. Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze flink buikpijn krijgt.
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
misschien was het zo'n kant en klare hap, nou dan is er niet veel aan de hand, dat is soms een jaar na de houdbaarheidsdatum nog best te vreten
Alle reacties Link kopieren
Marels, bij mezelf kan ik het nog op studentenluiheid gooien
Ik zou even rustig afwachten. Datum opschrijven en je kindje in de gaten houden. Mocht ze erg ziek worden dan weet je waar het van komt en kun je dan snel actie ondernemen.
Alle reacties Link kopieren
't Was verse pasta. TO heeft een dubbel topic geopend (zucht).

Op het andere topic staat dat ze elf dagen geleden pasta gegeten heeft, en het restje in de koelkast gezet heeft. Gisteren weer pasta gegeten en weer een restje in de koelkast gezet. En vandaag het verkeerde restje aan dochter gegeven.



Ik snap het niet. Dat je 1. niet na drie dagen dat restje weggooit, 2. niet die rest weggooit als je weer pasta gaat maken, 3. niet het restje weggooit vóór je het andere kliekje in de koelkast zet.



Dus ik snap écht niet dat iemand dit voor elkaar krijgt. Maar zoals ik al zei; dochter zal er wel niet dood aan gaan. Hooguit krijgt ze buikpijn.
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
ik wil niet weten hoe die koelkast zich moet voelen...
Alle reacties Link kopieren
Voortaan de datum (groot) op het bakje zetten, zodat je weet wanneer het weg moet en je dit soort vergissingen voorkomt.
The time is now
quote:Marels schreef op 09 oktober 2010 @ 19:34:

Vind ik ook; als ze ziek wordt, merk je het vanzelf. En al wordt ze ziek; een voedselvergiftiging is vervelend, maar je gaat er niet dood aan ofzo.





O nee?

Tijdje geleden in het nieuws:

voedselvergiftiging door bedorven pasta



Ik zou haar heel goed in de gaten houden en bij de eerste tekenen van misselijkheid o.i.d. naar de HAP gaan

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven