
Borrelhapjes!
vrijdag 28 december 2007 om 11:31
Gevulde eieren, pittig
Ingrediënten
6 eieren, hardgekookt
3/4 el mayonaise
1 tl pittige mosterd
2/3 tl gemalen cayennepeper
2 el platte peterselie, zeer fijn gehakt
2 tl geraspte mierikswortel
zout
paprikapoeder
kappertjes op azijn
tuinkers
Bereiden
Pel en halveer de eieren. Wip de eidooiers eruit en prak deze fijn in een diep bord. Vermeng de dooiers met de mayonaise, mosterd, cayennepeper, peterselie en mierikswortel. Breng het op smaak met zout. Vul de halve eieren met dit mengsel. Garneer met paprikapoeder en een kappertje. Verdeel de tuinkers over een schaal en zet hier de eieren op.
Gevulde eieren met garnalen
Ingrediënten
6 eieren, hardgekookt
100 gr hollandse garnalen
1 el zure room
1 el tomatenketchup
stukje komkommer
zout
versgemalen peper
Bereiden
Eieren pellen, halveren, dooiers eruit wippen en fijnprakken in een kom. Komkommer wassen, schillen en raspen boven de kom met de dooiers. Meng de zure room, ketchup, zout en peper door de dooiers. Houd enkele garnalen achter voor de garnering en schep de rest door het eidooiermengsel. Vul de halve eieren met dit mengsel en garneer met de achtergehouden garnalen.
Gevulde eieren met mango
Ingrediënten
8 gekookte eieren
basilicum
1 el mayonaise
1-2 tl kerriepoeder
2 el mangochutney (potje)
zout
versgemalen peper
Bereiden
Chutney klein snijden. Eieren halveren en dooiers eruit scheppen. Dooiers fijnprakken en mengen met de mayonaise en de chutney. Op smaak brengen met fijngesneden basilicum, kerriepoeder, zout en peper. Het mengsel in de eiwithelften scheppen.
Wraps met roomkaas
Ingrediënten
2 wraps
1 pakje Monchou
1 rode pakrika
1 uitje
1 pakje hamreepjes
peper
Bereiden
Paprika en ui heel fijn snijden. Dit vermengen met de roomkaas (Monchou) De hamreepjes er door roeren en eventueel peper toevoegen.
Dit mengel over de wrap uitsmeren.
De wrap oprollen en in plastic folie rollen.
De rollen ongeveer 2 uur in de koelkast laten opstijven. Daarna folie verwijderen en de rol in dunne plakjes snijden.
Ik heb vorige week de hartige muffins van Honig gemaakt. Erg simpel, snel en lekker! Kan je 1 á 2 dagen van te voren al maken!
Succes!
Ingrediënten
6 eieren, hardgekookt
3/4 el mayonaise
1 tl pittige mosterd
2/3 tl gemalen cayennepeper
2 el platte peterselie, zeer fijn gehakt
2 tl geraspte mierikswortel
zout
paprikapoeder
kappertjes op azijn
tuinkers
Bereiden
Pel en halveer de eieren. Wip de eidooiers eruit en prak deze fijn in een diep bord. Vermeng de dooiers met de mayonaise, mosterd, cayennepeper, peterselie en mierikswortel. Breng het op smaak met zout. Vul de halve eieren met dit mengsel. Garneer met paprikapoeder en een kappertje. Verdeel de tuinkers over een schaal en zet hier de eieren op.
Gevulde eieren met garnalen
Ingrediënten
6 eieren, hardgekookt
100 gr hollandse garnalen
1 el zure room
1 el tomatenketchup
stukje komkommer
zout
versgemalen peper
Bereiden
Eieren pellen, halveren, dooiers eruit wippen en fijnprakken in een kom. Komkommer wassen, schillen en raspen boven de kom met de dooiers. Meng de zure room, ketchup, zout en peper door de dooiers. Houd enkele garnalen achter voor de garnering en schep de rest door het eidooiermengsel. Vul de halve eieren met dit mengsel en garneer met de achtergehouden garnalen.
Gevulde eieren met mango
Ingrediënten
8 gekookte eieren
basilicum
1 el mayonaise
1-2 tl kerriepoeder
2 el mangochutney (potje)
zout
versgemalen peper
Bereiden
Chutney klein snijden. Eieren halveren en dooiers eruit scheppen. Dooiers fijnprakken en mengen met de mayonaise en de chutney. Op smaak brengen met fijngesneden basilicum, kerriepoeder, zout en peper. Het mengsel in de eiwithelften scheppen.
Wraps met roomkaas
Ingrediënten
2 wraps
1 pakje Monchou
1 rode pakrika
1 uitje
1 pakje hamreepjes
peper
Bereiden
Paprika en ui heel fijn snijden. Dit vermengen met de roomkaas (Monchou) De hamreepjes er door roeren en eventueel peper toevoegen.
Dit mengel over de wrap uitsmeren.
De wrap oprollen en in plastic folie rollen.
De rollen ongeveer 2 uur in de koelkast laten opstijven. Daarna folie verwijderen en de rol in dunne plakjes snijden.
Ik heb vorige week de hartige muffins van Honig gemaakt. Erg simpel, snel en lekker! Kan je 1 á 2 dagen van te voren al maken!
Succes!
vrijdag 28 december 2007 om 11:40
quote:Poezewoes schreef op 28 december 2007 @ 11:24:
Je kunt ze ook koud serveren (staat erbij...), dus van te voren maken. Wil je ze warm, dan piep je ze op in de oven en ja dan blijven ze knapperig. In de magnetron niet.Thanx. Ik ben iemand met twee linkerhanden in de keuken, dus daarom vraag ik zoveel.. Maar ik ga mijn best doen er een feestje van te maken..
Je kunt ze ook koud serveren (staat erbij...), dus van te voren maken. Wil je ze warm, dan piep je ze op in de oven en ja dan blijven ze knapperig. In de magnetron niet.Thanx. Ik ben iemand met twee linkerhanden in de keuken, dus daarom vraag ik zoveel.. Maar ik ga mijn best doen er een feestje van te maken..
vrijdag 28 december 2007 om 11:43
Deesi, dan zou ik het zeker niet te ingewikkeld maken, als je niet handig bent in de keuken. Met simpele hapjes kun je ook heel goed scoren. De wraps daar kun je niet veel aan verknallen, gevulde eieren ook niet echt. Pangsits zijn op zich niet moeilijk maar het loempiadeeg vraagt wel enige handigheid.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
vrijdag 28 december 2007 om 11:56
vrijdag 28 december 2007 om 11:58
Poezewoes, ben ik helemaal met je eens. Hou het simpel!
En Deesi, mocht je echt een keukenprinses willen gaan worden, dan zou ik je aan willen raden om gewoon in de keuken te gaan staan en het gewoon te gaan doen. Maar niet op dit soort dagen. Gewoon in de weekenden als je geen bijzondere plannen hebt.
Dat is eigenlijk het hele (gevulde) eieren eten. Proberen en doen! Is het mislukt, gewoon volgende keer nog een keer proberen!
(wel altijd diepvries pizza's in de vriezer hebben, heb je in ieder geval toch iets te eten als het echt niet lekker is!)
En Deesi, mocht je echt een keukenprinses willen gaan worden, dan zou ik je aan willen raden om gewoon in de keuken te gaan staan en het gewoon te gaan doen. Maar niet op dit soort dagen. Gewoon in de weekenden als je geen bijzondere plannen hebt.
Dat is eigenlijk het hele (gevulde) eieren eten. Proberen en doen! Is het mislukt, gewoon volgende keer nog een keer proberen!
(wel altijd diepvries pizza's in de vriezer hebben, heb je in ieder geval toch iets te eten als het echt niet lekker is!)
"ik ben het, Barbabelladingdong"
vrijdag 28 december 2007 om 11:59
quote:Chimichurri schreef op 28 december 2007 @ 11:56:
Deesi, die hartige muffins zijn echt heel erg simpel, gewoon doen wat er op het pak staat! Ik heb ze gemaakt met ham/kaas/ui en met zongedroogde tomaatjes/kaas/olijven. Beide waren een succes. Je maakt 12 stuks met 1 pak. Ze zien er erg mooi uit maar zijn wel erg machtig!Je kan dan ook de muffins in een mini muffin blik doen. Dan zijn ze wat handzamer en minder machtig!
Deesi, die hartige muffins zijn echt heel erg simpel, gewoon doen wat er op het pak staat! Ik heb ze gemaakt met ham/kaas/ui en met zongedroogde tomaatjes/kaas/olijven. Beide waren een succes. Je maakt 12 stuks met 1 pak. Ze zien er erg mooi uit maar zijn wel erg machtig!Je kan dan ook de muffins in een mini muffin blik doen. Dan zijn ze wat handzamer en minder machtig!
"ik ben het, Barbabelladingdong"
vrijdag 28 december 2007 om 12:10
vrijdag 28 december 2007 om 12:24
quote:Bar_Ba_Bella schreef op 28 december 2007 @ 11:59:
[...]
Je kan dan ook de muffins in een mini muffin blik doen. Dan zijn ze wat handzamer en minder machtig!Yep, dat had ik ook al bedacht...het was de eerste keer dat ik ze maakte dus ik wist niet dat ze zo machtig waren...en er zitten ook van die papieren muffinvormpjes bij, daardoor ziet het er ook zo leuk uit!
Ik heb ook de deegrolletjes met roomkaas van Honig geprobeerd. Deze waren niet te vreten!!!
[...]
Je kan dan ook de muffins in een mini muffin blik doen. Dan zijn ze wat handzamer en minder machtig!Yep, dat had ik ook al bedacht...het was de eerste keer dat ik ze maakte dus ik wist niet dat ze zo machtig waren...en er zitten ook van die papieren muffinvormpjes bij, daardoor ziet het er ook zo leuk uit!
Ik heb ook de deegrolletjes met roomkaas van Honig geprobeerd. Deze waren niet te vreten!!!
vrijdag 28 december 2007 om 12:29
quote:Poezewoes schreef op 28 december 2007 @ 12:20:
Heel handig hoor Sun, 1 gevuld eitje. Wat doe je dan met die andere helft he? Nou, nou?
muts!
maar eh....die kan je gebruiken in de mini-quiche ofzo. Of voor de vulling? Of eh, nou verzin jij ff snel dan een lekker happie met als ingredient een half gekookt eitje.......
Heel handig hoor Sun, 1 gevuld eitje. Wat doe je dan met die andere helft he? Nou, nou?
muts!
maar eh....die kan je gebruiken in de mini-quiche ofzo. Of voor de vulling? Of eh, nou verzin jij ff snel dan een lekker happie met als ingredient een half gekookt eitje.......
vrijdag 28 december 2007 om 12:38
vrijdag 28 december 2007 om 13:11
quote:Bar_Ba_Bella schreef op 28 december 2007 @ 11:58:
En Deesi, mocht je echt een keukenprinses willen gaan worden, dan zou ik je aan willen raden om gewoon in de keuken te gaan staan en het gewoon te gaan doen. Maar niet op dit soort dagen. Gewoon in de weekenden als je geen bijzondere plannen hebt.
Dat is eigenlijk het hele (gevulde) eieren eten. Proberen en doen! Is het mislukt, gewoon volgende keer nog een keer proberen!
En proeven...héél veel proeven!
En Deesi, mocht je echt een keukenprinses willen gaan worden, dan zou ik je aan willen raden om gewoon in de keuken te gaan staan en het gewoon te gaan doen. Maar niet op dit soort dagen. Gewoon in de weekenden als je geen bijzondere plannen hebt.
Dat is eigenlijk het hele (gevulde) eieren eten. Proberen en doen! Is het mislukt, gewoon volgende keer nog een keer proberen!
En proeven...héél veel proeven!
vrijdag 28 december 2007 om 16:08
quote:MaddyAlbright schreef op 28 december 2007 @ 13:39:
Maak een stuk of 8 lekkere tortillawraps (gevuld met gehakt, paprika, ui, crème fraiche etc.) en snijd deze in stukjes. Bij je vriendin in de oven, prikkertje erdoor, KLAAR!!!
Het klinkt heerlijk maar ik heb het idee dat de vulling eruit gaat vallen?!
Dan zou ik voor mini quiches kiezen met die vulling. In vieren delen en dat is door het ei- quichemengsel compacter denk ik.
Maak een stuk of 8 lekkere tortillawraps (gevuld met gehakt, paprika, ui, crème fraiche etc.) en snijd deze in stukjes. Bij je vriendin in de oven, prikkertje erdoor, KLAAR!!!
Het klinkt heerlijk maar ik heb het idee dat de vulling eruit gaat vallen?!
Dan zou ik voor mini quiches kiezen met die vulling. In vieren delen en dat is door het ei- quichemengsel compacter denk ik.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 28 december 2007 om 23:56
Kant-en-klare quiches even opwarmen in de oven en in puntjes snijden.
Bakje roomkaas vermengen met in stukjes gesneden gegrilde paprika (pot te koop bij AH), lepeltje op plak gerookte ham doen, halve cherrytomaat erop, plak dichtvouwen en vastprikken met cocktailprikkertje
Blaadjes van witlof halen, bakje selderiesalade over de blaadjes verdelen en stukjes walnoot erover verdelen. Ieder schuitje is een hapje.
Plakje seranoham op werkblad leggen, plukje rucola erop, dressing maken van 4 theelepels balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie, beetje dressing erop lepelen, geroosterde pijnboompitjes erop, plakje ham oprollen tot rolletje en vastprikken met cocktailprikkertje.
Hamlappen in blokjes snijden, in ketjapmarinade leggen (kant-en-klare fles), dagje laten marineren. Op moment supreme hapjespan bietsen en stukjes stevig braden. Potje Wijco-satésaus in de magnetron gooien (gebruiksaanwijziging staat op de pot), overlepelen in een bakje (evt lepeltje sambal doorroeren), vleesstukjes op schotel gooien, prikkertjes erbij en rondgaan.
Marshmellows, suikerperzikken, verse aardbeien, poffertjes aan satéstokjes rijgen.
Reepjes wortel, komkommer, selderij (even 2 min koken) met de voeten in een bakje knoflooksaus zetten. (Knoflooksaus: een potje creme fraiche, evenveel echte mayo, stuk of drie tenen knoflook persen, handje zilveruitjes/augurk/bieslook (wat je in huis hebt dus) snipperen en erdoor roeren, beetje peper. Dagje laten staan en klaar.)
Bakje kant-en-klare tonijnsalade kopen, blikje tonijn doorroeren, klein scheutje ketjap en ketchup erdoor (klein scheutje!), op toastjes scheppen als je er bent.
Toastjes besmeren met huzarensalade, plakje ei, tomatenketchupdruppel, paprikapoeder en kerrie erop strooien.
Good old blokjes kaas (smaakjeskaas van de kaasboer), mosterd en amsterdamse uien er naast.
Tomaten uithollen, hollandse garnalen van visboer halen, mayo, ketchup en beetje wiskey door elkaar roeren, garnalen erdoor scheppen (niet teveel saus, hoeft alleen maar een extra smaakje te geven), tomaat vullen met garnalenmengsel
Plakjes bladerdeeg in repen snijden (stuk of zeven per vel), insmeren met mosterd, cocktailworstjes in reepjes rollen, 20 min in oven, 180 graden. (Ongegaard, ingerold meenemen in een bakje)
... (Niet alles maken, kiezen!)
Enneh, veel plezier.
Bakje roomkaas vermengen met in stukjes gesneden gegrilde paprika (pot te koop bij AH), lepeltje op plak gerookte ham doen, halve cherrytomaat erop, plak dichtvouwen en vastprikken met cocktailprikkertje
Blaadjes van witlof halen, bakje selderiesalade over de blaadjes verdelen en stukjes walnoot erover verdelen. Ieder schuitje is een hapje.
Plakje seranoham op werkblad leggen, plukje rucola erop, dressing maken van 4 theelepels balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie, beetje dressing erop lepelen, geroosterde pijnboompitjes erop, plakje ham oprollen tot rolletje en vastprikken met cocktailprikkertje.
Hamlappen in blokjes snijden, in ketjapmarinade leggen (kant-en-klare fles), dagje laten marineren. Op moment supreme hapjespan bietsen en stukjes stevig braden. Potje Wijco-satésaus in de magnetron gooien (gebruiksaanwijziging staat op de pot), overlepelen in een bakje (evt lepeltje sambal doorroeren), vleesstukjes op schotel gooien, prikkertjes erbij en rondgaan.
Marshmellows, suikerperzikken, verse aardbeien, poffertjes aan satéstokjes rijgen.
Reepjes wortel, komkommer, selderij (even 2 min koken) met de voeten in een bakje knoflooksaus zetten. (Knoflooksaus: een potje creme fraiche, evenveel echte mayo, stuk of drie tenen knoflook persen, handje zilveruitjes/augurk/bieslook (wat je in huis hebt dus) snipperen en erdoor roeren, beetje peper. Dagje laten staan en klaar.)
Bakje kant-en-klare tonijnsalade kopen, blikje tonijn doorroeren, klein scheutje ketjap en ketchup erdoor (klein scheutje!), op toastjes scheppen als je er bent.
Toastjes besmeren met huzarensalade, plakje ei, tomatenketchupdruppel, paprikapoeder en kerrie erop strooien.
Good old blokjes kaas (smaakjeskaas van de kaasboer), mosterd en amsterdamse uien er naast.
Tomaten uithollen, hollandse garnalen van visboer halen, mayo, ketchup en beetje wiskey door elkaar roeren, garnalen erdoor scheppen (niet teveel saus, hoeft alleen maar een extra smaakje te geven), tomaat vullen met garnalenmengsel
Plakjes bladerdeeg in repen snijden (stuk of zeven per vel), insmeren met mosterd, cocktailworstjes in reepjes rollen, 20 min in oven, 180 graden. (Ongegaard, ingerold meenemen in een bakje)
... (Niet alles maken, kiezen!)
Enneh, veel plezier.
maandag 31 december 2007 om 14:11
maandag 31 december 2007 om 14:14
hoi hoi,
ik heb gisteren toevallig de wraps met zalm en roomkaas gemaakt en vroeg mij hetzelfde af. Maar ik denk dat ik ze ongeveer een kwartiertje van te voren eruit ga halen omdat het anders echt te koud is.
Ben trouwens wel benieuwd of Deesi nu lekker in de keuken staat te kokkerellen!
Liefs Barbabella
ik heb gisteren toevallig de wraps met zalm en roomkaas gemaakt en vroeg mij hetzelfde af. Maar ik denk dat ik ze ongeveer een kwartiertje van te voren eruit ga halen omdat het anders echt te koud is.
Ben trouwens wel benieuwd of Deesi nu lekker in de keuken staat te kokkerellen!
Liefs Barbabella
"ik ben het, Barbabelladingdong"