
En, wat eten we vandaag?
dinsdag 28 juni 2011 om 14:33
Jeutje, ik dacht zondag bij het nieuwe topic makkelijk weer aan te kunnen haken, maar jullie gaan wel erg snel met wel leuke verhalen hoor!
Zie dat er hier veel saladeliefhebbers zijn. Is niet zo mijn ding, liever warm eten.
Dolfje, die quinoa en bulgur (en aanverwante artikelen) trekken mij ook niet zo.
Gister gekruide kriel, vis en worteltjes op. I.v.m. vriezerruimte nodig, vanavond denk ik ook maar weer vis. jaaaa, dat scheelt ook heel veel in ruimte zo'n plat visje voor 1 persoon. Erbij weet ik nog niet, misschien puree.
Zie dat er hier veel saladeliefhebbers zijn. Is niet zo mijn ding, liever warm eten.
Dolfje, die quinoa en bulgur (en aanverwante artikelen) trekken mij ook niet zo.
Gister gekruide kriel, vis en worteltjes op. I.v.m. vriezerruimte nodig, vanavond denk ik ook maar weer vis. jaaaa, dat scheelt ook heel veel in ruimte zo'n plat visje voor 1 persoon. Erbij weet ik nog niet, misschien puree.

dinsdag 28 juni 2011 om 15:34
Dan waai je toch gewoon af en toe binnen, thee. Het is niet verplicht om alles bij te houden en op alles te reageren. Soms is het gewoon niet te doen.
Duqqa maak ik zelf, KV. De eerste keer had ik het van een vriendin gekregen die het mee had genomen uit Australië (lekker logisch). Ik vond het wel een goed concept, dus toen heb ik even gegoogled op recepten. Er is wel veel te vinden. Het kan gespeld worden als duqqa of dukkah. Er zitten iig noten in (kan met hazelnoten, pistachenoten, amandelen, maar ook met een combi), zout, komijn en korianderzaad. En verder zijn er verschillende varianten te vinden.
De bloemkool doe ik ongeveer zoals dit recept: klik
Duqqa maak ik zelf, KV. De eerste keer had ik het van een vriendin gekregen die het mee had genomen uit Australië (lekker logisch). Ik vond het wel een goed concept, dus toen heb ik even gegoogled op recepten. Er is wel veel te vinden. Het kan gespeld worden als duqqa of dukkah. Er zitten iig noten in (kan met hazelnoten, pistachenoten, amandelen, maar ook met een combi), zout, komijn en korianderzaad. En verder zijn er verschillende varianten te vinden.
De bloemkool doe ik ongeveer zoals dit recept: klik
dinsdag 28 juni 2011 om 16:02
Zo, ik ben even een uurtje te paard het bos in geweest, manman, we moesten heel rustig aan doen want voor de paarden is het eigenlijk ook te heet, maar in stap glibber je er nog bijna vanaf van het zweet Maar verder wel heerlijk.
Eerst even douchen en dan maar eens bedenken wat ik ga eten. Had met oog op de voorspelde buien tijdens de spits bedacht dat ik eerder richting Friesland (naar een opera) zou gaan en daar wat zou eten, maar op Buienradar zie ik niks verontrustends, dus ik eet lekker thuis. Ik heb wel zin in kippenpoten, geloof ik. En dan met ouwerwetse sla, zoiets. Voor de Afrikaanse kippensoep vind ik het iéts te warm
Eerst even douchen en dan maar eens bedenken wat ik ga eten. Had met oog op de voorspelde buien tijdens de spits bedacht dat ik eerder richting Friesland (naar een opera) zou gaan en daar wat zou eten, maar op Buienradar zie ik niks verontrustends, dus ik eet lekker thuis. Ik heb wel zin in kippenpoten, geloof ik. En dan met ouwerwetse sla, zoiets. Voor de Afrikaanse kippensoep vind ik het iéts te warm
dinsdag 28 juni 2011 om 16:33
Wat klinkt dat toch goed, KV, lekker kayakken in het water achter je tuin. Vakantie in eigen achtertuin, lekker hoor!
Hoe is het gegaan bij de kaakchirurg, Giraffe? Hopelijk heb je niet teveel napijn!
Een paar uur geleden trok het hier helemaal dicht met een paar spatjes regen, maar nu is de zon weer volop aanwezig en vallen de mussen weer, incl. ondergetekende, van het dak! Die benauwdheid slaat me echt volledig lam!
Rustig aan met die voet, hè Dolfje!
Ik vind boodschappen doen ook niet erg en doe het ook alleen (met m'n lijstje ). Als man wel eens meegaat, moeten we altijd naar andere dingen kijken, dan ik wil en schiet het voor geen meter op, hoewel ikzelf ook wel van die boodschappendagen heb dat ik voor geen meter opschiet (vind het ook leuk om een beetje in schappen te snuffelen, nieuwe dingen te kijken en verpakkingen te lezen), maar dan doe ik het tenminste zelf.
Die dukkah heb ik ook wel eens op TasteSpotting langs zien komen. Lijkt me echt superlekker! Wat doe je dan, GB, beetje brood soppen in olijfolie en dan in de dukkah?
Maar in Afrika is het toch ook haske warm, Moos, en daar eten ze nou juist die kippensoep... Lekker zo'n ritje te paard.
*begin contactgrillbericht* Heb m'n contactgrill ontvangen (als jullie gestoord van me worden, hoor ik het wel ), maar hij is wat beschadigd en eerlijk gezegd, is de kwaliteit ook niet helemaal zo flitsend als ik gedacht had en al helemaal niet voor die prijs, dus ik ben nu in conclaaf met de fabrikant. Kijken of ze me een beetje tegemoet kunnen komen. *einde contactgrillbericht*
Hoe is het gegaan bij de kaakchirurg, Giraffe? Hopelijk heb je niet teveel napijn!
Een paar uur geleden trok het hier helemaal dicht met een paar spatjes regen, maar nu is de zon weer volop aanwezig en vallen de mussen weer, incl. ondergetekende, van het dak! Die benauwdheid slaat me echt volledig lam!
Rustig aan met die voet, hè Dolfje!
Ik vind boodschappen doen ook niet erg en doe het ook alleen (met m'n lijstje ). Als man wel eens meegaat, moeten we altijd naar andere dingen kijken, dan ik wil en schiet het voor geen meter op, hoewel ikzelf ook wel van die boodschappendagen heb dat ik voor geen meter opschiet (vind het ook leuk om een beetje in schappen te snuffelen, nieuwe dingen te kijken en verpakkingen te lezen), maar dan doe ik het tenminste zelf.
Die dukkah heb ik ook wel eens op TasteSpotting langs zien komen. Lijkt me echt superlekker! Wat doe je dan, GB, beetje brood soppen in olijfolie en dan in de dukkah?
Maar in Afrika is het toch ook haske warm, Moos, en daar eten ze nou juist die kippensoep... Lekker zo'n ritje te paard.
*begin contactgrillbericht* Heb m'n contactgrill ontvangen (als jullie gestoord van me worden, hoor ik het wel ), maar hij is wat beschadigd en eerlijk gezegd, is de kwaliteit ook niet helemaal zo flitsend als ik gedacht had en al helemaal niet voor die prijs, dus ik ben nu in conclaaf met de fabrikant. Kijken of ze me een beetje tegemoet kunnen komen. *einde contactgrillbericht*

dinsdag 28 juni 2011 om 16:40
Ja, precies zo. Een schaaltje met olie en een schaaltje met duqqa. Brood eerst in de olie dippen en dan in de duqqa.
Zonde van de grill. Hij gaat dus terug neem ik aan?
Net even boodschappen gedaan bij de marokkaanse super. Ze pakken altijd je boodschappen in in (teveel) plastic zakjes. Nam btw wel zelf een tas mee, maar dan doen ze het nog steeds eerst in die tasjes, dus daar ben ik maar mee gestopt. Gebruik die zakjes nu gewoon in de pedaalemmer. Maar dat terzijde. Nu werkt er een nieuwe jongen en die stopt steeds de bananen, perziken, mango's e.d. ONDER in de tas. Wáárom? Volgende x ga ik er iets van zeggen. Zit je met beurs fruit.
Ik heb trouwens nog een andijvievraag. Er staat hier een potje waar ansjovis in heeft gezeten. Op olie. Die olie zit er dus nog in. En ik weet nooit wat ik met die olie moet doen. Want eigenlijk mag dat dus niet door de gootsteen... Wat doen jullie daarmee. Of beter, wat is daarvoor de regel?
Zonde van de grill. Hij gaat dus terug neem ik aan?
Net even boodschappen gedaan bij de marokkaanse super. Ze pakken altijd je boodschappen in in (teveel) plastic zakjes. Nam btw wel zelf een tas mee, maar dan doen ze het nog steeds eerst in die tasjes, dus daar ben ik maar mee gestopt. Gebruik die zakjes nu gewoon in de pedaalemmer. Maar dat terzijde. Nu werkt er een nieuwe jongen en die stopt steeds de bananen, perziken, mango's e.d. ONDER in de tas. Wáárom? Volgende x ga ik er iets van zeggen. Zit je met beurs fruit.
Ik heb trouwens nog een andijvievraag. Er staat hier een potje waar ansjovis in heeft gezeten. Op olie. Die olie zit er dus nog in. En ik weet nooit wat ik met die olie moet doen. Want eigenlijk mag dat dus niet door de gootsteen... Wat doen jullie daarmee. Of beter, wat is daarvoor de regel?
dinsdag 28 juni 2011 om 17:03
Hier is het nu ook bloedbenauwd, Lampje. Ik zit te kleffen op de bank. Niet fijn. (anders zo ff een verkoelend kayak-tochtje doen.... )
Balen van je contactgrill! Nothing will beat the old one. Hoop dat het lukt hem terug te sturen!
Mmm, klinkt heel goed die duqqa en bedankt voor de bloemkoolroosterlink, GB!
Wat stom inderdaad je fruit onderin. Dat nog niemand anders daar iets van gezegd heeft.
Je andijvievraag daar heb ik geen antwoord op. Ik koop nooit ansjovis (hoewel het heel lekker is)
Moos, heb je een eigen paard? Gaaf hoor, lekker paardrijden maar moet er ook niet aan denken met dit weer op een warm lijf te zitten.
Thee, we kleppen inderdaad heel veel Maar je kan altijd aanhaken.
Balen van je contactgrill! Nothing will beat the old one. Hoop dat het lukt hem terug te sturen!
Mmm, klinkt heel goed die duqqa en bedankt voor de bloemkoolroosterlink, GB!
Wat stom inderdaad je fruit onderin. Dat nog niemand anders daar iets van gezegd heeft.
Je andijvievraag daar heb ik geen antwoord op. Ik koop nooit ansjovis (hoewel het heel lekker is)
Moos, heb je een eigen paard? Gaaf hoor, lekker paardrijden maar moet er ook niet aan denken met dit weer op een warm lijf te zitten.
Thee, we kleppen inderdaad heel veel Maar je kan altijd aanhaken.


dinsdag 28 juni 2011 om 17:13
quote:GeorgieBrown schreef op 28 juni 2011 @ 17:06:
[...]
Niet alleen met ansjovis, maar bijv. ook met zongedroogde tomaten, of olijven, of andere dingen op olie.
Ik doe de deksel erop en gooi die potjes met olie en al zo in de glasbak.
Trouwens ik gooi potjes altijd vuil(jam,pindakaas,pesto,tapenade etc) altijd vuil in de glasbak,als ik eerst elke keer de warmwater kraan aan moet zetten om al die potjes uit te spoelen is het volgens mij nog slechter voor het milieu en voor mijn beurs.
[...]
Niet alleen met ansjovis, maar bijv. ook met zongedroogde tomaten, of olijven, of andere dingen op olie.
Ik doe de deksel erop en gooi die potjes met olie en al zo in de glasbak.
Trouwens ik gooi potjes altijd vuil(jam,pindakaas,pesto,tapenade etc) altijd vuil in de glasbak,als ik eerst elke keer de warmwater kraan aan moet zetten om al die potjes uit te spoelen is het volgens mij nog slechter voor het milieu en voor mijn beurs.

dinsdag 28 juni 2011 om 17:39
quote:winniethepooh schreef op 27 juni 2011 @ 22:19:
@Sart: even een brutale vraag: wat kosten die pie's eigenlijk?
Zit even op de site te kijken en zie dat ie ook hier op de markt staat, maar zie nergens de prijzen vermeld staan.Hey win je betaalt 4 euro voor een enkele pie en 3 kosten een tientje. Ik haal er dus meestal 6 en er gaan er 4 in de vriezer (met 2 tegelijk) Vind ik een mooie prijs doe er zoals gezegd een salade bij en dan heb je een maaltijd (zonder is het echt te weinig voor ons en het frisje is er heerlijk bij)
@Sart: even een brutale vraag: wat kosten die pie's eigenlijk?
Zit even op de site te kijken en zie dat ie ook hier op de markt staat, maar zie nergens de prijzen vermeld staan.Hey win je betaalt 4 euro voor een enkele pie en 3 kosten een tientje. Ik haal er dus meestal 6 en er gaan er 4 in de vriezer (met 2 tegelijk) Vind ik een mooie prijs doe er zoals gezegd een salade bij en dan heb je een maaltijd (zonder is het echt te weinig voor ons en het frisje is er heerlijk bij)

dinsdag 28 juni 2011 om 17:49
Hahaha KV "piesposts" da's een (of meerdere) andere pijlerT volgens mij
Voor de ziekenboeg: Giraffe hoop dat je kaak oké is en Dolfje hoe is het met je voet is de cortisone aangeslagen?
GB bloemkool roosteren klinkt briljant dat ga ik absoluut binnenkort proberen!
Lampje, gelijk heb je als de contactgrill tegenvalt zeker iets proberen te doen aan de prijs en anders rücksichtlos terugsturen en verder zoeken naar de grill van je dromen
OT: heb linzencurry gegeten van Marqt met raita (eigen brouwsel) erbij.
't was mwah maar dacht dat ik zou gaan sporten. Maar heb nu geen puf meer veel te benauwd. Hier trouwens nog niks geen regen, nakkes, nada en dat terwijl de dienstregeling van de treinen helemaal aangepast is zodat veel van mijn collega's maar moeilijk thuis kwamen vanmiddag... Okay beetje off topic maar moest t ff kwijt...
Voor de ziekenboeg: Giraffe hoop dat je kaak oké is en Dolfje hoe is het met je voet is de cortisone aangeslagen?
GB bloemkool roosteren klinkt briljant dat ga ik absoluut binnenkort proberen!
Lampje, gelijk heb je als de contactgrill tegenvalt zeker iets proberen te doen aan de prijs en anders rücksichtlos terugsturen en verder zoeken naar de grill van je dromen
OT: heb linzencurry gegeten van Marqt met raita (eigen brouwsel) erbij.
't was mwah maar dacht dat ik zou gaan sporten. Maar heb nu geen puf meer veel te benauwd. Hier trouwens nog niks geen regen, nakkes, nada en dat terwijl de dienstregeling van de treinen helemaal aangepast is zodat veel van mijn collega's maar moeilijk thuis kwamen vanmiddag... Okay beetje off topic maar moest t ff kwijt...
dinsdag 28 juni 2011 om 18:09
quote:GeorgieBrown schreef op 28 juni 2011 @ 16:40:
Ja, precies zo. Een schaaltje met olie en een schaaltje met duqqa. Brood eerst in de olie dippen en dan in de duqqa.
Ik heb trouwens nog een andijvievraag. Er staat hier een potje waar ansjovis in heeft gezeten. Op olie. Die olie zit er dus nog in. En ik weet nooit wat ik met die olie moet doen. Want eigenlijk mag dat dus niet door de gootsteen... Wat doen jullie daarmee. Of beter, wat is daarvoor de regel?Ik heb altijd een glazen potje in mijn aanrechtskastje staan, daarin doe ik overtollig bakvet (bijv. om minder vette jus te hebben of ander bakvet. Als je wel eens boter gebruikt, dan dat erop gieten zodat er een stolsellaagje overheen zit. Ik doen het dan wel gewoon in de vuilniszak.
Ja, precies zo. Een schaaltje met olie en een schaaltje met duqqa. Brood eerst in de olie dippen en dan in de duqqa.
Ik heb trouwens nog een andijvievraag. Er staat hier een potje waar ansjovis in heeft gezeten. Op olie. Die olie zit er dus nog in. En ik weet nooit wat ik met die olie moet doen. Want eigenlijk mag dat dus niet door de gootsteen... Wat doen jullie daarmee. Of beter, wat is daarvoor de regel?Ik heb altijd een glazen potje in mijn aanrechtskastje staan, daarin doe ik overtollig bakvet (bijv. om minder vette jus te hebben of ander bakvet. Als je wel eens boter gebruikt, dan dat erop gieten zodat er een stolsellaagje overheen zit. Ik doen het dan wel gewoon in de vuilniszak.
dinsdag 28 juni 2011 om 18:13
quote:GeorgieBrown schreef op 28 juni 2011 @ 17:06:
[...]
Niet alleen met ansjovis, maar bijv. ook met zongedroogde tomaten, of olijven, of andere dingen op olie.
Oh ja, aanvulling, bewaar de olie's of meng ze, evt. knof en kruiden er bij in. Een scheutje is lekker door beslag van hartige pannenkoeken (of om ze daarin te bakken. Zelfde geldt voor omelet.
Of maak er brooddip-olie van.
[...]
Niet alleen met ansjovis, maar bijv. ook met zongedroogde tomaten, of olijven, of andere dingen op olie.
Oh ja, aanvulling, bewaar de olie's of meng ze, evt. knof en kruiden er bij in. Een scheutje is lekker door beslag van hartige pannenkoeken (of om ze daarin te bakken. Zelfde geldt voor omelet.
Of maak er brooddip-olie van.
dinsdag 28 juni 2011 om 18:18
Ik ga straks even bijlezen. Het noodweer is uiteindelijk niet losgebarsten. Het is hier nog steeds godvergeten heet. 35 graden zag ik net. Ben echt een liefhebber van warmte, zon en mooi weer, maar het kan ook te gek worden.
Ben vandaag onverwachts met een vriendinnetje op stap geweest. Ze belde eind van de ochtend in tranen op of ik tijd voor d'r had. Dus 15 minuten later stond ze voor de deur (ze wilde perse hier naartoe komen). Bleek dat haar relatie nu echt geklapt is.
Dus vanmiddag wat spulletjes wezen shoppen voor d'r en ook even binnen geweest bij de kringloopwinkel. Wat leuke kastjes gespot die met een schuurbeurt en een lik verf weer helemaal leuk zijn!
Het kan zijn dat ze tijdelijk bij mij intrekt, maar ze is nu even naar huis toe. Dus ik hoor het wel. Evt. kan ze ook tijdelijk naar mijn ouders.
Zo eerst maar eens de bulgur in de week zetten...
Ben vandaag onverwachts met een vriendinnetje op stap geweest. Ze belde eind van de ochtend in tranen op of ik tijd voor d'r had. Dus 15 minuten later stond ze voor de deur (ze wilde perse hier naartoe komen). Bleek dat haar relatie nu echt geklapt is.
Dus vanmiddag wat spulletjes wezen shoppen voor d'r en ook even binnen geweest bij de kringloopwinkel. Wat leuke kastjes gespot die met een schuurbeurt en een lik verf weer helemaal leuk zijn!
Het kan zijn dat ze tijdelijk bij mij intrekt, maar ze is nu even naar huis toe. Dus ik hoor het wel. Evt. kan ze ook tijdelijk naar mijn ouders.
Zo eerst maar eens de bulgur in de week zetten...
dinsdag 28 juni 2011 om 19:47
Zo, alles gelezen maar maar weinig onthouden Werd ook even afgeleid door iemand van de VVD die op het journaal absurde uitspraken deed over mijn werk Ik ben blij dat ik morgen actie ga voeren.
Geroosterde bloemkool klinkt lekker, dat ga ik binnenkort ook eens proberen.
Met olie weet ik ook nooit zo goed wat ik ermee moet doen.
Lampje, vervelend van die contactgrill. Ik zou 'em inderdaad maar terugsturen dan. En ben het met Sartan eens dat je nu natuurlijk op zoek moet naar de contactgrill op het witte paard
Hier begint het nu te rommelen en wordt het donker. Commerciele tv is er zojuist ook uit geknald dus de bliksem zal wel ergens ingeslagen zijn.
Geroosterde bloemkool klinkt lekker, dat ga ik binnenkort ook eens proberen.
Met olie weet ik ook nooit zo goed wat ik ermee moet doen.
Lampje, vervelend van die contactgrill. Ik zou 'em inderdaad maar terugsturen dan. En ben het met Sartan eens dat je nu natuurlijk op zoek moet naar de contactgrill op het witte paard
Hier begint het nu te rommelen en wordt het donker. Commerciele tv is er zojuist ook uit geknald dus de bliksem zal wel ergens ingeslagen zijn.