Werk & Studie alle pijlers

Wat betalen aan vriend

17-10-2020 12:07 58 berichten
Alle reacties Link kopieren
Een vriend is voor mij een vriendendienst aan het uitvoeren. Het is iets dat ik zelf niet kan. Je hebt er bepaald materiaal en gereedschap voor nodig wat ik zelf niet heb. Als ik het zou laten doen kost het ongeveer 500 euro. Wat zou een redelijke vergoeding zijn?
Alle reacties Link kopieren
madamecannibale schreef:
17-10-2020 12:18
Dat heb ik gedaan maar dan zegt hij “niets” 😉

Knipoogt hij er ook echt bij?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou een vriend niet betalen tenzij je dat van tevoren hebt afgesproken. Tenzij hij een professional is, óf tenzij het meer een soort kennis is voor wie jij andersom eigenlijk nooit wat zou doen (en die het dus alleen doet omdat het een specialistische vaardigheid is, niet omdat jullie goed bevriend zijn).

Als hij druk is met een verbouwing thuis zou ik een keer ontbijt laten bezorgen bijvoorbeeld. Of inderdaad een paar keer een maaltijd verzorgen. Of vragen of je hem kunt helpen met de eindschoonmaak als alles klaar is maar hij nog wel moet schoonmaken.
Alle reacties Link kopieren
apiejapie schreef:
17-10-2020 13:45
Ik denk dat dat ook aan de band en situatie ligt. Aan mijn schoonmoeder zou ik wel vragen om gordijnen te maken omdat ze dit goed kan. En ze wil ons helpen op deze manier waarop het ons financieel geld scheelt. Van een kennis zou ik dit niet vragen.
Denk dat wel of niet een vergoeding veelal afhangt van
- de band
- kun je ook eens wat terugdoen
- gaat het om een werkgerelateerde klus, waar de ander normaal zijn geld mee verdiend (bijv website bouwen) of gewoon handigheid (laminaat leggen). Voor dat eerste zou ik veel eerder betalen
Oeps, ik zeg dus eigenlijk letterlijk wat jij al gezegd had :)

Overigens zou ik wel altijd aanbieden materiaalkosten te betalen. Maar als hij dan weigert, ga ik niet op eigen houtje bedenken wat het materiaal gekost moet hebben en dat dan alsnog geven.
Alle reacties Link kopieren
madamecannibale schreef:
17-10-2020 12:14
Ja het is een vriendendienst. Aan de andere kant weet ik ook dat hij erg druk is met een verbouwing. En komt hij dit toch op zijn vrije zaterdag doen. 500 vind ik inderdaad ook wat veel. Hij heeft zelf materiaal meegenomen. Als ik dat zou moeten kopen was ik denk al wel minstens 100 euro kwijt. Ik zat zelf aan 200 te denken.
Ga jij weer helpen met de verbouwing😂😂
Alle reacties Link kopieren
Vragen bij betreffende vriend wat hij verwacht?
Ik zou 200 euro en een etentje bij jouw thuis doen. 200 ivm de uren die hij er mee bezig is geweest. Die tijd had hij ook aan zijn eigen klus kunnen besteden en eten vind hij vast fijn... kan hij daarvoor of daarna weer klussen 😁
Daarnaast is het uitspreken van dank ook fijn! En wat een fijne vriend heb jij!!
Luci_Morgenster schreef:
17-10-2020 12:42
Ik niet. Ik zou het heel fijn en netjes vinden als iemand toch mijn tijd en arbeid/kunde op prijs zo stellen.
Ook al heb ik het zelf aangeboden. Of had het niet gehoeven.

Als je daar beledigd over bent spoor je niet.
Wat een idiote beredenering! Als ik een vriend een vriendendienst wil bewijzen dan zou ik ook beledigd zijn als ik dan tóch geld in mijn handen gedrukt krijg. Ik help mijn vrienden namelijk graag, zoals ook zij mij graag helpen als ik hen nodig heb. Als ik er stiekem toch graag geld voor zou willen hebben, dan zeg ik dat gewoon. Wij vrienden zijn namelijk gewoon open en eerlijk naar elkaar!

Dat ik hen daarnaast een kaartje, bloemetje of wat dan ook wil sturen, wordt alleen maar als ‘niet nodig, maar wel lief‘ gewaardeerd.
Alle reacties Link kopieren
Een paar flessen wijn / bak bier.
Of een fles champagne.

Komt altijd van pas.
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven