33 weken zwanger en zooo erg rugpijn

05-12-2019 05:10 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi dames!

Nu 33 weken zwanger van ons tweede kindje. Onze dochter is 3,5.
De zwangerschap van mijn dochter ging relatief makkelijk en daar heb ik ontzettend van genoten ondanks wat klachten.
Ik voelde me de koning te rijk.

Wat heel anders is dan nu. Mijn leven is behoorlijk veranderd in tussen tijd. Ik werkte op een groep waardoor ik op de fiets naar het werk kon ( 10km enkele reis) en daar liep je ook veel. Ik heb een nieuwe functie sinds Dec 2018 als gezinsbehandelaar. Ik ga dus nu met de auto in een straal van 80 km rond ons huis gezinnen af. Mijn paard is in nov 2018 overleden en afgelopen januari heb ik een nieuw paard aangeschaft. Met het idee dat een tweede kindje er niet in zat voor ons na drie jaar proberen is dat een jong nog niet doorgereden merrie geworden. Dat maakte dat ik deze zwangerschap veel eerder heb moeten stoppen met paardrijden dan bij de eerste. Op alle fronten leverde ik dus fysieke beweging in. Ik ging wel twee keer per week naar de sportschool maar dat is toch heel andere belasting. Al snel lukte dat ook niet meer.

Mijn bekken speelt onwijs op. Volgens mijn fysiotherapeut gaat mijn rug overcompenseren doordat dat bekken instabiel is en mijn buikspieren verslappen door de zwangerschap probeert mijn rug alles bij elkaar te houden. En ik heb zooooo rugpijn ervan! Ik doe alle oefeningen en krijg massage van de fysio 1 x p week maar het helpt nauwelijks. Als ik 30 min in bed lig weet ik van de pijn al niet meer hoe ik moet liggen. Meestal slaap ik wel 4 uur door omdat ik zo moe ben maar dan wordt ik wakker van de pijn en kom niet meer in slaap. Ik heb al een voedingskussen om me te stutten en twee gewone kussens. Ook slik ik PCM

Ook ben ik overdag veel meer rust in gaan bouwen op dit moment werk ik enkel de ochtenden en dan nog vaak vanuit huis.

Naast de rugpijn en pijn in mijn bekken ben ik al tig maanden verkouden, heb ik gisteren voor de derde keer deze zwangerschap flinke buikgriep met koorts en spugen gehad. Mijn B12 vit D en tsh waren te laag. ( ik slik al jaren thyrax en moet in de zwangerschap elke maand bloed laten prikken) en ik heb bijna doorlopend harde buiken. Dit zou ook door t bekken komen wat mijn banden extra op spanning zet.

Ik ervaar het als heel zwaar en kan ook totaal niet genieten momenteel wat ik wel zo graag wil van dit meisje in mijn buik en deze zeker weten laatste zwangerschap!

Iemand tips om beter te slapen of toch meer te berusten in dat ik bijna niks meer kan doen? Ik vind het ook zo sneu voor mijn dochtertje. Ze vraagt al de hele week of we gaan zwemmen maar ik zie het gewoon niet zitten. Ook heeft ze een shetlandertje waar ze gek op is maar momenteel alleen op kan rijden als opa ook mee gaat om op te zadelen en haar erop te tillen.
Gelukkig gaat ze drie dagen p week naar de opvang waar ze lekker los kan gaan en thuis speelt ze heerlijk en ik investeer nu veel in knutselen en bakken wat ze ook geweldig vind. Alleen moet ik nog zo vaak nee verkopen door lichamelijk klachten
where ever you go, go with your heart
Alle reacties Link kopieren
Je doet wat je kunt!!
Het is heel vervelend, maar het is gewoon nog even doorzetten. Je hoeft je écht niet schuldig te voelen naar je dochtertje.
:hug: zet m op.
Dit herken ik zo van mijn 2e zwangerschap. Helaas geen tips behalve wees niet te hard voor jezelf. :hug:
Alle reacties Link kopieren
Ik had dit ook, liep met 33 weken zelfs op krukken. Voelde me ook ontzettend schuldig naar mijn dreumes toe..
Ik heb twee tips, een goede bekkenbrace doet wonderen. Daardoor heb ik echt nog wat langer het vol kunnen houden. De Rafys bekkenbrace van 15 cm had ik, vaak via MP wat goedkoper te krijgen. Daarnaast heb ik met 37 een nachtje in 't ziekenhuis gelegen om, onder sedatie en met controle van de kleine, weer eens een goede nacht te maken. Voelde me als herboren daarna! Succes, mocht je meer willen weten stuur me dan ff een pm.
Alle reacties Link kopieren
Heel vervelend. Gelukkig weet je dat het Max 7-8 weken is. Er komt op korte termijn een eind aan., al voelt dat misschien nu niet zo. Sterkte met het uitzitten en aftellen :hug:
Alle reacties Link kopieren
Oh wat balen Skawa :(

Ik had het bij de zwangerschap van mijn zoon en ben er altijd bang voor bij een tweede. Bij mij ging het beter toen zoon ingedaald en vast in het bekken lag. Want dan heb je daar wat stabiliteit van. Fietsen voelde bij mij ook nog wel aardig. En een warme kruik voor mijn overspannen rugspieren. Verder geen tips, behalve klagen :P
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
Toch gaan zwemmen, maar dan zonder dochter?
En dan niet fanatiek baantjes trekken, maar lekker dobberen.

In het water ben je gewichtsloos, misschien voelt dat wel heel lekker?
Heb je een sauna in de buurt met een zoutbad? Daar kun je echt in drijven zonder er zelf iets voor te doen.
Alle reacties Link kopieren
Kussen onder je knieën wanneer je op je rug slaapt en tussen je knieën wanneer je op je zij slaapt. Je bekken ondersteunen met een bekkenband. Maar die zit niet altijd even lekker. Een lange dunne sjaal om je heupen/bekken binden onder je buik helpt vaak ook erg goed. Bij het staan 1 voet wat hoger zetten, bijvoorbeeld op zo'n kinder opstapje. Wanneer je dan naar voren buig doe je dit vanuit je heupen en niet vanuit je rug.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet hoe goed je dochter kan omkleden.. maar een vriendin van mij gaat elke dag zwemmen. Juist omdat ze er in het warme water geen last van heeft. En haar dochter van 3 weegt niks in het water. Elke dag van 9 tot 12 zwemmen ze. Thuis eten ze en dan gaan ze allebei 3 uur slapen..
Haar dochter klimt op het bankje voor het afdrogen. Losse kleding aan en gaan.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle reacties. Zo een bekken brace kende ik niet, ga ik is googlen. Heb wel een steunende buikband maar fysio raadde sterk aan die enkel tijdens autorijden te gebruiken.

Mijn dochtertje kan idd zelf op het omkleed plankje klimmen maar het water is hier niet zo comfortabel warm net te fris eigenlijk. Ik ga vrijdag maar weer een poging doen om met haar te zwemmen.

Warme kruik heb ik inderdaad ook elke avond mee:) en zo zoutbad om te drijven klinkt heerlijk! Is niet dichtbij maar misschien moet ik mezelf daar is op trakteren. Gelukkig hier thuis wel een fijn ruim bad
Slapen doet ze echt niet meer overdag maar we gaan altijd wel even chillen zij met een filmpje en ik even liggen.
where ever you go, go with your heart
Alle reacties Link kopieren
Wat naar Lux dat je het bij de eerste al had, kan me voorstellen dat je angst dan groter is ( terecht denk ik)

Ik stond bij de eerste nog te dansen op woetstok de avond voor mijn bevalling. Kon toen ook nog fietsen. Lukt nu niet door de harde buiken niet eens door t bekken
where ever you go, go with your heart
Alle reacties Link kopieren
Heb je een fysio die gespecialiseerd is in zwangerschap / bekkenklachten?

Ik had het bij mijn 1e zwangerschap ook. Ik werkte vanaf 20 weken al halve dagen omdat ik niet kon zitten of staan van de pijn. Volgens de fysio die ik toen had lag het ook aan spierzwakte. De fysio heeft ook helemaal niet geholpen toen.

Ik ben nu 32 weken zwanger en met 14 weken speelde het al op. Ik heb direct een fysio gezocht die alleen maar zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten behandeld. Na 4 sessies was ik van de pijn af. Nu voel ik het soms nog wel eens, dan doe ik 2 dagen mijn oefeningen weer en dan gaat het weer goed.

Ik zeg niet dat het er mee opgelost kan worden. Volgens de fysio was het beeld heel wisselend namelijk en kon het alle kanten op gaan. Ik merkte nu duidelijk dat ik bij iemand kwam die er verstand van had.
Alle reacties Link kopieren
Hi Tinkeltje,

Ja heb ik. Met de oefeningen heb ik relatief weinig echt pijn nog in mijn bekken. In het begin wel bij bv voeten vegen of lopen. Alleen die rugpijn die is zo erg en die krijg ik niet minder ter hoogte van mijn bh bandje.
where ever you go, go with your heart
Alle reacties Link kopieren
Ah ok. Ik had ook echt pijn in mijn rug, maar dat bleek dus uit het bekken te komen. Vandaar.
Alle reacties Link kopieren
Ja de pijn in mijn onderrug komt weer vanuit het bekken die is wel wat minder nu maar de pijn in mijn midden en bovenrug is juist niet te doen daar staat alles ook strak om te compenseren blijkbaar
where ever you go, go with your heart
Alle reacties Link kopieren
Skawa: ik herken die pijn bij je bh band. Hij is gewoon ondragelijk! Ik kan meestal een paar uur liggen en dan begint het weer te branden. Wat een hel!!

Wat ik vaak doe is rekken. Ik ga op bed op mijn knieën zitten. Doe mijn knieën iets uit elkaar zodat als ik naar voren buig mijn buik er tussen kan. Mijn hoofd laat ik dan op het bed rusten en mijn buik raakt ook het bed. Soort bid houding. Dit schijnt ook goed voor de bekken te zijn (aldus de bekken fysio). Zo probeer ik rustig te blijven liggen.

Snachts loop ik gemiddeld een uur rond in huis om van de pijn af en te komen.
Verder geen tips.

Ps ben 33 weken zwanger van een tweeling
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar... Heb bekkeninstabiliteit gehad, moest met 32 weken stoppen met werken vanwege harde buiken en heb ook zóveel rugpijn gehad! Precies hetzelfde als jij denk ik, heb naar gehad bij goede oefeningen van een gespecialiseerde fysio, heb ook zo'n bekkenband gehad een hele stevige van de fysio, en qua slapen... Echt heel erg weinig uren gemaakt al die tijd, enige plek wat lukte was op een matras op de grond met een kist ertegenaan waar ik dan een kussen tussen propte waar ik schuin tegenaan kon liggen met verder kussen tussen m'n knieën en onder m'n buik...
En op de bank beneden, die kon ik schuin zetten zodat m'n rug ook steun had.
Echt vreselijk, gelukkig was het zo goed als meteen na de bevalling over die rug, het bekken heeft nog een tijd geduurd maar is nu ook over (zoon 11mnd)

Hou vol, er komt een einde aan en uiteindelijk ben je weer jezelf! Echt! :P
Alle reacties Link kopieren
Skawa schreef:
05-12-2019 16:19
Ja de pijn in mijn onderrug komt weer vanuit het bekken die is wel wat minder nu maar de pijn in mijn midden en bovenrug is juist niet te doen daar staat alles ook strak om te compenseren blijkbaar
Precies dit had ik, echt de hel gewoon zo'n pijn deed dat! Door het gewicht van m'n buik, de doorgezakte rug, zwakke bekken.
Mijn gespecialiseerde fysio gaf aan dat daardoor een paar thoracale wervels blokkeerden/niet goed meer meedraaiden, ik moest m'n bovenrug naar links en rechts draaien zodat die blokkade wat losser kwam, dat hielp dan echt wel...
Zoek echt een goede fysio voor zwangeren, scheelt alles!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven