Baby's verwacht in januari 2024

30-05-2023 13:54 40 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Er is al een kletstopic 'uitgerekend in januari 2024', maar dat is vol verklaard. Ik ben vast niet de enige forummer die ook in die maand uitgerekend is, dus open ik een nieuw topic! Wie o wie is er nog meer zwanger en verwacht haar baby in januari '24? Ik ben op zoek naar wat lotgenoten, zodat we elkaar door de vele maanden die ons nog te wachten staan heen kunnen slepen :jump:
Alle reacties Link kopieren Quote
Leuk! Had ook al zitten spieken in dat andere topic ;-).

Ik ben begin januari uitgerekend. Kloppend hartje gezien, maar vind het nog wel spannend door eerdere ervaringen. Zal later uitgebreider reageren!

En gefeliciteerd Pinaco :).
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
gefeliciteerd beiden en een fijne zwangerschap gewenst!
Cogito ergo sum.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier ook! Voor nu uitgerekend midden januari, maar heb nog geen echo gehad en ben niet 100% zeker van mijn eisprong dus het kan nog wat veranderen. Morgen de eerste echo (pretecho), aangezien ik niet nog 2 weken wilde wachten op de echo bij de verloskundige.

Ik ga volgende maandag op vakantie en ik wil gewoon heeel graag weten of het vruchtje op de goede plek zit voor ik wegga. Heb al allemaal horror scenario’s in mijn hoofd dat het een bbz kan zijn en dat dan net in het vliegtuig mijn eileider kapot gaat met alle gevolgen van dien. Slaat nergens op, ik weet het.
Alle reacties Link kopieren Quote
@daisies: wat leuk dat je al een echo hebt gehad. Wil je meer vertellen over eerdere ervaringen?

@cactus: wat leuk, veel plezier morgen! Je maakt het wel spannend met je doemscenario :lol: maak je je zorgen?

En is dit jullie eerste kindje?
Alle reacties Link kopieren Quote
Goede echo gewenst Cactusjeprik! Snap dat je voor je vakantie wel wil weten of het goed zit, zou ik ook willen.

Dit is mijn 3e zwangerschap. We hebben een kindje van 6. Ik was toen snel zwanger en het ging allemaal goed. Ruim 2 jaar geleden weer zwanger geraakt, toen pas na ruim een jaar proberen. Helaas kregen we bij de termijnecho slecht nieuws, veel vocht rondom de foetus. Na vlokkentest bleken er meerdere chromosoomafwijkingen te zijn, en gaven de klinisch genetici aan dat ze somber waren over de overlevingskansen, en als het kindje wel levend geboren zou worden, ze meervoudig gehandicapt zou zijn. We hebben de zwangerschap toen afgebroken.
Hierna zijn we met IVF-PGD gestart. Afgelopen september gestart met poging 1, waaruit één embryo is teruggeplaatst, maar ben toen niet zwanger geworden. Dit jaar poging 2, leek eerst niet zo goed te gaan, maar nu dus toch zwanger! Vind het dus nog erg spannend allemaal en kijk steeds maar kleine stapjes vooruit. Over een week weer echo, dan als het goed is 9,5 week.

Is het voor jullie het eerste kindje? En Pinaco wanneer heb jij een echo?
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
@whoopsadaisies spannend! Kan me voorstellen dat je zeker na je ervaring van de vorige keer nog wel even in spanning zit tot je een paar weken verder bent. Ik ga voor je duimen dat alles dit keer wel goed is :)

@pinaco ik maak me meer zorgen dan ik had gedacht. Ben normaal heel positief en totaal geen stresskip, maar de hormonen nemen een loopje met me denk ik.

Voor ons eerste kindje, dus ook geen flauw idee wat ik allemaal kan verwachten komende maanden ;)
Alle reacties Link kopieren Quote
@daisies: wat een verhaal. Jullie hebben al een boel achter de rug. Maakt dat deze zwangerschap spannender? First things first: super dat het deze ronde is blijven plakken :heart: fijn dat je volgende week een echo hebt! En jullie andere kindje, is dat een jongetje of een meisje?

@cactus: hormonen kunnen heeeel raar zijn haha. Ik hoop dat dat wegzakt gedurende de zwangerschap en je zorgen afnemen.

Dit is mijn tweede zwangerschap. Uit de eerste is een heel lief en gezond zoontje voortgekomen :biggrin: Hij zal net 2 jaar zijn als nummer 2 komt, dus er zit niet heel veel tijd tussen:
De eerste zwangerschap heb ik alles gelezen wat los en vast zit, podcasts geluisterd, noem maar op. Had overal een standpunt over ingenomen en een plan gemaakt. Nu sta ik er veel relaxter in. Ik maak me geen zorgen dat er iets niet goed zou kunnen zijn (terwijl die kans natuurlijk net zo groot is) en ga er vanuit dat de zwangerschap en bevalling net zo makkelijk/normaal gingen als de vorige keer.

Wij hebben over 2 weken de eerste echo! Dan zit ik op 8 weken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben bij deze zwangerschap echt een stuk terughoudender dan bij de eerste, zo van 'eerst maar zien dat het goed gaat'. Ik kijk dus niet veel verder dan de volgende echo, en zou het liefst pas in het 2e trimester gaan kijken voor opvang en kraamzorg. Maar dat is niet praktisch met de huidige wachttijden ;-). Dus misschien na de volgende echo doen, dan ga ik richting de 10 weken.

We hebben ook een zoontje! Leuk kind al zeg ik het zelf ;-) .

Cactus, hoe was de echo? Hopelijk was'ie goed en kun je relaxed op vakantie!
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
Nee de luxe om te wachten heb je niet hè :facepalm: opvang vinden wordt weer lastig ben ik bang.

Cactus hoe was je echo?
Alle reacties Link kopieren Quote
Gisteren weer echo gehad en een mooi gegroeid embryo met kloppend hartje gezien :heart:. Zo'n 9,5 week nu. Eind volgende week termijnecho, en nipt is aangevraagd. Dat is even wat geregel omdat we de uitgebreide / medische nipt willen doen.
En kdv en kraamzorg ook maar vast aangevraagd. Zo wordt het toch allemaal wat echter!

Hoe is het met jullie? Last van kwaaltjes? Ik ben behoorlijk moe en misselijk, dus alles gaat een tandje langzamer.
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat leuk! En ook al lekker bezig met regelen, goed zo. Heb je het nieuws al met mensen gedeeld?

Herkenbaar, de kwaaltjes. Ik ben zoooo moe! Het begint al als ik wakker word ;-) en tussen de middag en direct na het werken kan ik zo in slaap vallen. Vorige keer was dat na het eerste trimester voorbij, dus daar hoop ik weer op.

Wij hebben volgende week de eerste echo!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hmm gisteren had ik last van licht bloedverlies en kramp. Ik weet dat het kan en dat het niet erg hoeft te zijn, maar is dan toch even spannend. Het is ook weer over gegaan, dus ga er maar vanuit dat het in orde is. Maar zal blij zijn als we volgende week een goede echo hebben :heart:
Alle reacties Link kopieren Quote
Oef dat is schrikken, Pinaco! Hopelijk blijft het nu weg. En bij twijfel kun je altijd vast even de verloskundige bellen, hier zijn ze in ieder geval echt meelevend hoor!

Hier weten een aantal familieleden en vrienden er al van. We waren immers al een tijdje met IVF bezig dus dan krijg je af en toe de vraag hoe het er dan voor staat ;-). Wel allemaal goede contacten hoor, niks opdringerigs. Komende week vertellen we het aan nog een aantal mensen die dichtbij ons staan, verder wachten we even tot nipt en 13w-echo. Mijn leidinggevende heb ik wel al ingelicht omdat ook op het werk alles een tandje langzamer gaat nu, hij reageerde heel fijn!

Hebben jullie al mensen ingelicht?
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
Leuk! Hebben jullie het op een creatieve manier gedeeld, of meer recht toe recht aan? Fijn ook dat je leidinggevende leuk reageerde, dat helpt!

Ik heb het mijn zus en mijn beste vriendin verteld, verder is het nog een geheimpje. We gaan het volgende week aan mijn schoonouders vertellen en einde van de maand aan de vrienden. Sommigen vermoeden al wel wat, omdat ik al een paar keer geen alcohol gedronken heb. Er wordt ook wel subtiel naar gevraagd, maar dat serveren we dan subtiel af ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
we hebben het gewoon verteld, gewoon recht toe recht aan dus. De vrienden en familie die het al weten, wisten het zo vroeg, dat het nog te pril was om echt uit te pakken. Verder willen we het (na een hopelijk goede nipt en 13w-echo) ook gewoon vertellen / appen naar mensen die we minder vaak spreken. Misschien nog iets verzinnen dat we een kort filmpje opnemen waarin zoon het vertelt, of zo.

Hoe houden jullie het uit in de warmte? Vind het wel extra lastig nu ik al moe en misselijk ben (maar zometeen wel nog even lekker buiten zitten hoor!)
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,

Mag in ook met jullie meelezen/kletsen?
Ik ben eind januari uitgerekend van ons eerste kindje.
We hebben een kloppend hartje gezien op de eerste echo met 6weken en 6dagen. :heart: Maar toch blijft het voor mijn gevoel nog wel even spannend!
Onze familie weet het nu, vrienden krijgen het binnenkort te horen, mijn vriend gaat een weekend weg met vrienden voor dat de termijn echo is geweest, dus daarom vertellen we het toch maar wat vroeger… al zou het voor sommige niet als verassing komen gezien ik ook wel van een drankje hou normaal gesproken! :biggrin:

Ik voel mij eigenlijk best heel prima, alleen in de middag voel ik mij steeds heel weeïg en met de gedachte aan bepaalde dingen eten wordt ik misselijk haha. Bijzonder wat er ineens gebeurt in en met je lichaam!

Hoe voelen jullie je nu?
Ik heb nog niet echt last van de warmte, maar ik heb wel een beetje angst voor de zon, ik ben als de dood voor een zwangerschapsmasker… laat ik nou net van een zongebruind gezicht houden :loveit:

@pinaco, is het bloedverlies ondertussen gestopt? Dat is wel schrikken in elk geval.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Yesterday! gefeliciteerd! Inderdaad bijzonder dat je bij het zien / ruiken / denken aan sommige dingen ineens zo misselijk kunt worden hè.

Ik doe ook maar voorzichtig met de zon (ben sowieso al een bleekscheet :-D), dan maar wat extra smeren / pet op en zo.
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
@Daisies: begrijpelijk dat je tot dan wacht met de rest! Wel leuk he, om het al te delen met de mensen dichtbij :heart:

Ik kan niet zoveel met die hitte. Vind het vreselijk, zwanger of niet :$ Dus ik schuil veel binnen en in de airco, pak nog meer rust (want moé!!).

@Yesterday: Welkom :jump: Wat leuk dat jullie al een echo hebben gehad. Fijn dat je je verder wel prima voelt. Dat ruiken en weeïge gevoel is herkenbaar haha. Wat betreft vrienden: Verraad veel he, als je een keer niet mee drinkt... Ik ben ervan overtuigd dat onze vrienden het al lang doorhebben, ik sla normaal niet over haha.

Wat betreft zon: Pas er echt mee op. Die vlekken komen sneller dan je denkt. Ik draag de hele zomer factor 50 op m'n gezicht en een petje, zou er zoooo van balen als ik een masker krijg!
Alle reacties Link kopieren Quote
We hebben gisteren de eerste echo gehad :heart: alles was in orde, mooi kloppend hartje gezien. Dit weekend gaan we het onze families vertellen :heart:
Alle reacties Link kopieren Quote
jeeeeej gefeliciteerd pinaco :jump:
Veel plezier met het vertellen!

@Cactus hoe gaat het met je?
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
wij hebben een goede termijnecho gehad vandaag :heart:
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
Super fijn :D
Alle reacties Link kopieren Quote
Goedemorgen! Hebben jullie een goed weekend gehad?

Ik was zaterdag alleen met mijn zoontje, dus dat was een vrij intensieve dag. Ge-sloopt was ik zondag! Helemaal tot op het bot afgewerkt :-$ Ik ben 4x "even gaan liggen" om te rusten :hihi: Gelukkig was ik gisteren ook nog vrij en zit ik vandaag weer redelijk fris en fruitig op mijn werk.

Heb mezelf wel voorgenomen om gebruik te maken van het recht op 1/8 meer pauze, om te voorkomen dat ik aan het einde van de week weer total loss ben. Gaat gelukkig vrij makkelijk omdat ik veel thuis werk.

Hoe is dat voor jullie? Houdt je werkgever rekening met extra pauze/rust? Krijg je daar ruimte voor?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ken het recht op 1/8 meer pauze niet, maar doe het wel rustiger aan. Met toestemming van mijn leidinggevende (andere collega's weten er nog niets van). Ik denk dat ik gemiddeld maar 6 van de 8u per werkdag werk nu...

Dus zou zeggen, doe rustig aan ;-). Weet iemand op je werk het al? En jullie families waren denk ik blij met het leuke nieuws?
happiness = reality - expectations

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven