Laag vetpercentage en kans op zwangerschap

12-04-2018 19:36 52 berichten
Hallo allemaal,

Mijn man en ik overwegen om in de nabije toekomst te gaan proberen... Ik zit alleen ergens mee. Ik ben afgelopen jaar door het stoppen met mijn medicatie best wat afgevallen. Mijn gewicht is ondertussen stabiel en nog net 'gezond' met een bmi van 19.
Ik heb alleen de afgelopen jaren veel tijd besteed aan krachttraining en best wat spiermassa opgebouwd. In die tijd liet ook regelmatig mijn vetpercentage meten, wat al niet hoog was, en daarna dus van 53 naar 45 afgevallen. Ik heb het vandaag bij dezelfde specialist laten meten en het komt neet op een vetpercentage van 16.4.

Ik ben bang dat dit misschien de kansen op een zwangerschap kan beinvloeden. Hoe het met mijn cyclus zit weet ik niet, ik heb al jaren een implanon en word hierdoor nooit ongesteld, deze zit er ook nog steeds in :)

Ik weet niet of hier vrouwen zijn die in dezelfde situatie hebben geprobeerd zwanger te raken, en wat jullie gevoel hierbij is geweest? Ik eet en voel me verder gewoon hartstikke gezond!

We willen niet op heel korte termijn gaan proberen, maar mocht dit een factor zijn dan wil ik mijn uiterste best gaan doen om wat vet te kweken! Ik overweeg om een afspraak bij de huisarts te maken, maar wilde alvast wat meer feedback. Internet is nogal verwarrend over dit onderwerp.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben met een gewicht van 44kg en een lengte van 165cm meteen de 1e cyclus zwanger geworden. Ondanks dat ik overal hoorde dat mijn lage BMI een storende factor zou kunnen zijn. Ik moet wel zeggen dat mijn gewicht een stabiel gewicht was en ik kort voor het proberen niet was afgevallen oid
doornroosje9 schreef:
16-04-2018 14:38
Maar even nog dit, sorry. :biggrin:

Hoe weet hij dan of dat jij daar nog ver vanaf zit? De meeste vrouwen hebben natuurlijk niet zoveel spiermassa en dan een 'normaal' vetpercentage. Hoe weet hij dan, door te kijken, dat het ok is bij jou? En nee, 16% is niet alarmerend laag, maar het zit echt tegen de ondergrens aan. Die cijfers zijn er niet voor niets natuurlijk.
Tja, dat weet ik natuurlijk niet. Heb het percentage wel genoemd, maar ik denk dat veel mensen die een vetpercentage van 16% hebben en daarbij weinig spiermassa vaak ook minder gezond zijn? Ik weet het niet.
Afwachten tot de implanon eruit gaat en dan zien we wel weer verder, ik vond het in ieder geval een erg geruststellend gesprek. Voordat de implanon eruit gaat wil ik eerst stoppen met roken, misschien kom ik dan al wel aan.. XD

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven