Uitgerekend 2e helft juli 2021 *nieuw*

15-12-2020 19:56 533 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dit topic is er voor de iedereen die in de 2e helft van juli is uitgerekend!
Laat weten of je mee wil schrijven, dan zet ik je in de tabel :-) :jump:
Wil je iets aanpassen? Laat dat dikgedrukt aan mij weten!
Naam Leeftijd Uitgerekende
datum
Hoeveelste
kindje
Controle /Echo
Lapjeskat 28 18 juli :heart: 1e 3-2 controle 26-2 SEO
Bizarre 34 19 juli :heart: 1e 29-12
Olijfje 29 19 juli :heart: 1e 24-2 SEO
Neweve 30 19 juli :heart: 1e 24-2 SEO
Nolatjeee90 28 20 juli :heart: 1e 26-1 echo
SingleQueen 37 19 juli :heart: 1e
Nalala 31 20 juli :heart: 3e 19-01 controle
Puzzelstuk 21 juli :heart: 2e
Mirriemirrie 34 22 juli :heart: 2e 3-3 SEO
Cela 34 22 juli :heart: 1e
Plukje83 36 22 juli :heart: 2e 27-1 controle 23-2 SEO
Phloxx 29 26 juli :heart: 1e 20-1 echo
Lisedor 35 22 juli :heart: 3e 25-2 SEO
Aviendha 28 28 juli :heart: 1e 5-3 SEO
Janeway103 28 juli :heart: 2e 9-3 SEO
Vivavette 29 28 juli :heart: 1e 3-2 controle. 3-3 SEO
Lampje279 32 27 juli :heart: 1e 3-3 SEO
Fietsertje89 :hug:
Mathilde , Amber :hug:
mirriemirrie wijzigde dit bericht op 23-02-2021 07:48
30.82% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Lampje: Hier wordt die dus al wel aangeboden als je zelf betaald, (door het bureau dat ook de 20 weken doet) maar die echo's zijn nu allemaal geschrapt ivm corona.

Bizarre: Ik begreep van de vk dat er nu per regio afspraken zijn gemaakt. De KNOV is nog bezig met een landelijk beleid.
Alle reacties Link kopieren
Wat wordt hier veel geschreven zeg, leuk!!

Ik ben het wel met enkele anderen eens dat ik het ook niet perse op prijs zou stellen als mijn collega's er zo enorm bovenop zouden zitten of het maar blijven vragen.. Helaas heb ik het andere uiterste doordat ik al maanden full time thuis zit. Het grote voordeel daaraan is dat ze mijn mega-misselijkheid niet meekrijgen, iets wat ik op locatie echt niet had kunnen verbergen. Ik ben van plan om het in het nieuwe jaar te gaan delen op mijn werk - heb nu een jaarcontract wat in juni afloopt (dus precies als ik met verlof zal gaan). Ergens wel spannend, maar de intentie om het te om te zetten naar een vast contract is zo vaak uitgesproken dat het me ontzettend zou tegenvallen als dat wordt ingetrokken. Daarnaast ben ik zowat de enige in mijn team die full time werkt dus het zal ze echt niet tegenvallen als ik besluit wat uren minder te werken in de toekomst (wat ik wel van plan ben).

Wat betreft de NIPT zijn we er nog niet helemaal uit, met name over de nevenbevindingen (vriend wil dat wel, ik twijfel vanwege de onzekerheid als er wel wat gevonden wordt). We moeten ons daar nog even wat meer in verdiepen.

Qua vitamines neem ik zoals de meesten hier volgens mij schrijven foliumzuur + vitamine D. Ik heb een tijdje visolie capsules gebruikt maar dat is geen lekkere combi met mijn misselijkheid :mrgreen:. Die misselijkheid is overigens sinds enkele dagen wat af aan het nemen, dus daar ben ik super blij mee! Het lijkt wel alsof het passeren van de 9 weken grens een soort daling heeft ingezet.. :thumbsup: .

Voor geslacht heb ik echt geen voorkeur, vriend is toch wel eerlijk dat hij een jongen erg leuk zou vinden. Een voorgevoel heb ik zelf ook niet, maar we willen het als de termijn het toelaat wel graag weten omdat we allebei niet zo genderneutraal zijn ingesteld qua smaak. Het mag van mij best een beetje lichtroze of juist blauw zijn :love:. Buik is hier trouwens nog niet zichtbaar/merkbaar, maar ik zou het wel heel leuk vinden (ook voor vriend) ook al zouden het nu vooral darmen zijn haha.

Wat me wel opvalt nu we het nieuws met onze vrienden en familie hebben gedeeld, is dat zoveel mensen vragen of we al spullen/kleertjes/etc gekocht hebben? Alsof we vanaf nu haast hebben voelt het een beetje? We hebben nog helemaal niets gekocht (eerst maar eens de 12 weken zien te halen, en idealiter zelfs een goede 20 weken echo..). Krijgen jullie dat soort vragen ook?

Zo: mega update hier maar ik heb dus kennelijk nu ook weer wat meer energie om te schrijven!
0lijfje wijzigde dit bericht op 17-12-2020 13:34
Reden: Aanvulling ondanks al enorme verhaal
3.18% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Een voordeel van corona hebben, niemand kijkt raar op als je het in 1300 voor gezien houdt. Ik voel me 's ochtends prima (gisteren wat keelpijn, vandaag snotterig) maar stort in de middag gewoon in. Werk nu dus halve dagen.

@olijf, de babykamer zullen we ook pas later inrichten, wel dus al wat spulletjes gekocht om het mee te vertellen. Willen de mensen in je omgeving je misschien dingen cadeau doen en zijn ze bang dat je het al hebt?
Net zoals bij de collega's voelt dit als teveel bemoeienis. Maar ik lees wel vaker dat iedereen wat te zeggen/vragen heeft als je zwanger bent. Dus ik ga er maar vanuit dat het nooit goed is.

contract hier zou ik vanaf april contractverlenging dan wel een vast contract moeten krijgen. Ik maak me daar geen zorgen over. Wel een beetje over de overdracht van projecten als ik met verlof ben, er gaat veel starten komend jaar dus ik en collega's krijgen het druk...
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Even wat frustraties uiten : toevallig moet ik opzoek naar een nieuw kdv per mei voor zoontje en dacht ik geef gelijk spruit nr2 al door. Daar heb ik dan ongeveer per 1 nov opvang voor nodig. Zoonlief kan wel komen, maar spruit 2 pas vanaf januari 2022 :frusty:

Dat is toch absurd, ik woon totaal niet in de randstad. En dit bij meerdere kdv'en hier. Geen idee hoe ik dit moet gaan regelen.. nu al stress.

Dus tip van Mirrie: regel het op tijd!! :bonk:
Jeetje Mirrie, dat is echt irritant inderdaad! Goed dat je het zegt, ik had er zelf echt niet over nagedacht om dit te regelen. Het lijkt me ontzettend moeilijk om mijn kindje achter te moeten laten. Hoop dat ouders en schoonouders iets kunnen betekenen. Het zal in het centrum van Utrecht ook niet gemakkelijk zijn.
Ik was vandaag bij de verloskundige en kreeg te horen dat ik extra Calcium 1000 mg moet gaan slikken. Ben even vergeten te vragen waarom, maar moeten jullie dat ook?
Fijn dat je weinig last hebt van corona Neweve, ik ben momenteel best bang het te krijgen. Koorts is geloof ik niet bevorderlijk voor de baby, dus ik doe erg voorzichtig.
Spulletjes durf ik nog niet echt te kopen, eerst maar even de eerste 3 maanden doorkomen. Ik heb wel per ongeluk een zomerpakje gekocht voor iemand die net is bevallen, nu winterpakje erbij gekocht en ik overweeg het zomerpakje voor mijzelf te houden haha. Maar ik hou het nog open :)
Alle reacties Link kopieren
Mirrie: lastige situatie m.b.t. de opvang! Ik hoop dat je het kan regelen. Is er niet een alternatieve opvang die je in de tussentijd kan gebruiken, of bv. een gastouder? Het is voor mij wel een goede eye-opener om dit even op korte termijn in werking te zetten!

Cela: geen idee. Is ter sprake gekomen hoeveel zuivel je eet? Wellicht dat vk het gevoel had dat het op basis daarvan aangevuld kon worden?

Neweve: goed dat je gewoon voldoende rust pakt. Ik hoop echt dat je snel opknapt!

Wij hebben nog geen spulletjes gekocht. Ik wil eerst de termijnecho + NIPT afwachten. Wij zijn nu wel bezig met wat dingen in huis omgooien (en misschien nog een verbouwing plannen..) en als de beoogde kinderkamer "vrij" is, ken ik mezelf goed genoeg om te weten dat ik los ga! :-D
Alle reacties Link kopieren
Cela: Ik krijg als het goed is ook calcium voorgeschreven (gyn belt nog ivm medicatie) maar dat heeft te maken met complicaties van vorige keer.
Maar ik kan ook niet goed tegen lactose dus eet weinig zuivel.
Alle reacties Link kopieren
30-12 is de echo! (Eindelijk). Daarna maar eens kijken naar opvang, voelt voor de 1e echo echt te vroeg...

Hier net de intake gehad. Was een goed gesprek, corona heeft in principe geen invloed op de zwangerschap tenzij je inderdaad koorts krijgt. Dus dan moest ik aan de bel trekken. Ik ga meedoen met een centering pregnancy groepje, die initieel digitaal starten maar hopelijk uiteindelijk live kunnen.
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Neweve: fijn dat je een goede intake hebt gehad en dat je echo eindelijk gepland is!! Bij mij hebben ze ook centering pregnancy aangeboden, voor de volgende echo ga ik beslissen of ik dat wil of niet. Eens even inlezen!
Hier van de vk mail gehad, vooralsnog gaan alle echo's en afspraken door, alleen pretecho's niet. En alleen partner mag mee naar afspraken.
Verder stond er in dat we niet verplicht zijn om een mondkapje te dragen omdat die toch niet werken :facepalm: tenzij we een uitgebreide echo hebben want dat duurt zo een half uur....

Vandaag belde de vk over de nipt. Ze had contact gehad met een klinisch geneticus. De genetische afwijking die bij ons voorkomt, is 1mb groot. In de nipt kun je afwijkingen vanaf 10mb zien. Ze kunnen wel een vlokkentest doen, maar ik denk niet dat ik dat doe vanwege de risico's.

Dinsdag aan de kinderen verteld dat ik zwanger ben.
Ik had verwacht dat zoon eraan moest wennen en dochter vanaf moment 1 superblij, maar dat was dus helemaal andersom.
Zoon stond direct tegen mijn buik te kletsen en te zwaaien. Dochter daarentegen heeft een kwartier staan huilen tegen haar vader aan.
Pas vanochtend zei ze dat ze het niet meer eng vind en juist wel leuk.

Qua kwaaltjes wordt de misselijkheid erger, maar nog steeds zonder spugen, al scheelt dat soms niet veel. Daardoor ook weinig trek.
Vriend kan er weinig mee. Ik zei al tegen hem, het zou voor jou makkelijker zijn als ik wel moest spugen, dan was het tenminste zichtbaar :rofl:
Alle reacties Link kopieren
Ik heb mijn termijnecho nog niet gepland (uitgerekend op 23 juli 2021). Ik heb een medische indicatie, waardoor ik een gynaecoloog nodig heb. De fertiliteitskliniek had een zwangerschapsbrief naar mijn huisarts gestuurd, maar bij de huisarts hebben ze die blijkbaar niet ontvangen. Dus ze konden me al niets vertellen over de procedure. Ik ga maandag maar het ziekenhuis bellen, die weten vast hoe dit allemaal werkt.

Ik merk dat m'n humeur erg lijdt onder de zwangerschap. M'n partner is telkens het slachtoffer van m'n gechagrijn en dat vind ik buitengewoon vervelend voor haar. Ik ben niet heel erg misselijk, dat scheelt. Ik heb een paar druppels bloedverlies bij het afvegen, wel na het tillen. Maak me daar af en toe veel zorgen om. Heb wel een 8 wekenecho gehad met een enthousiast kloppend hartje.

Ik overweeg m'n werk in januari te informeren over m'n zwangerschap. Hoe doen jullie dat?
Alle reacties Link kopieren
Ik wil mijn werk informeren tijdens mijn maandelijkse update in januari of februari.

@lisedor, wat leuk dat je dochter en zoon zo enthousiast reageerden. Hebben ze al een voorkeur? (Ik was er als klein meisje van overtuigd dat ik een broertje kreet want dat ging altijd ok en om en ik was al een meisje :rofl:).
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
De een wil graag een zusje, de ander een broertje. Dus we gaan 1 van de 2 blij maken straks ;)

Ze hebben een verftekening gemaakt samen, met een hand van allebei en dan een poppenhandje ertussen. En daar dan 2 van.
Om de opa's en oma's in te lichten :)
Hey Wilgentak, Ben je nieuw in onze groep? In dat geval welkom! Ik heb mijn werk (leidinggevende en HR) al moeten informeren omdat ik ben uitgevallen voor 50% vanwege misselijkheid en veel overgeven. Er werd erg goed op gereageerd, ziekmelding loopt via het UWV en schijnt allemaal goed geregeld te zijn. Collega's weten het nog niet, daarmee wacht ik even tot na de 12 weken echo.
Ik snap dat het bloedverlies je bang maakt, wat zegt de VK erover? Tillen is nu sowieso ook niet handig, dus wellicht kan je dat voorlopig even aan je partner overlaten?

Heeft een van jullie overigens een tip voor een goed boek over gezond eten en gezonde gedragingen tijdens de zwangerschap? Ik merk dat dit mij erg bezig houdt en geregeld ook wel zenuwachtig maakt. Daarom ook een afspraak met dietist gepland. Maar zou mij ook graag thuis nog wat inlezen.

Ik hoop zelf op een meisje. Ik kan mij niet voorstellen dat ik een zoon krijg eigenlijk haha, ik ben veel beter met vrouwen. Maar mocht er een jongen komen dan ben ik natuurlijk hartstikke blij.

Liefs en een fijn weekend nog!
Alle reacties Link kopieren
@Wilgentak, welkom! Spannend dat je meteen naar de gynaecoloog moet, aan de andere kant fijn dat ze jou en de baby op die manier goed in de gaten gaan houden.

Mijn humeur is vrij prima eigenlijk. Best wel een opluchting, want ik ben op humeurgebied behoorlijk gevoelig voor hormonen (PMS) en op de pil ging ik ook niet zo lekker. Na de zwangerschap moet ik dat maar eens aankaarten bij de huisarts, want zo wil ik me altijd wel voelen (en altijd zwanger zijn is niet echt een optie).

Gisteren hebben we het via videobellen verteld aan mijn zussen en hun aanhang. Zij vinden het ook heel erg leuk!
Alle reacties Link kopieren
Welkom Wilgentak! Vervelend dat de communicatie niet goed loopt. Als je je niet lekker voelt bij het bloedverlies zou ik gewoon even bellen met de gynaecoloog.

Qua werk: heb ik het al aan de leiding moeten vertellen ivm werkzaamheden die ik niet meer mag uitvoeren. De rest merkt het vanzelf wel. Werk in een groot team, denk dat ik het na de termijn echo wel aan wat mensen vertel, dan doet de tamtam zn werk wel.

Cela Wat lijkt me dat vreselijk maar wbt misselijkheid en overgeven. Heb je ondertussen medicatie? Geen tips qua viering. Ben er niet zo mee bezig. Bij de eerste wel hoor, maar nu sta ik er niet zo bij stil. Van de week ook salade met zalm op. :facepalm: Ach ja dat zal ook wel los lopen. Maar wel slim inderdaad dat je dan een afspraak hebt bij de diëtiste! Hopelijk krijg je dat wat antwoorden.

Humeur, daalt regelmatig tot het nulpunt. Irritatie punt is snel bereikt en dat helpt een dwarse peuter van 3 niet bij. Helemaal niet nu de opvang deels voor hem dicht is, en ik geen me-time meer heb doordeweeks. Voel me soms geen leuke moeder meer, nou hoeft dat ook niet altijd , maar goed. Vriendlief springt goed bij als hij merkt dat ik op ontploffen sta ;)

Ik zie dat er nog wat echo's aankomen deze week. Succes meiden!
Alle reacties Link kopieren
Ik zit in twijfel wbt werk informeren. Wilde het eigenlijk in januari na de termijn echo doen, maar waarschijnlijk zie ik deze week mijn leidinggevende nog, en dan weer weken lang niet ivm thuiswerken. (Ik moet nog wat ophalen van kantoor)
Dus misschien dat ik het toch maar vast vertel omdat ik dat liever persoonlijk doe.
De rest van mijn collega's licht ik dan wel in na de termijn echo met een team call.
En het begint ook zichtbaar te worden, zeker in mijn formele werkkleding.. kan weinig broeken meer fatsoenlijk dicht krijgen. En in een pantalon zit al zo weinig rek.

Humeur Is hier ook een drama af en toe. Vooral man moet het ontgelden omdat ik me wel in wil houden tegen peuter.. wat soms best een uitdaging is met peuterpuber buien :proud: :facepalm:

Misselijkheid wordt hier wat beter. Dat wil zeggen, ik kan er nu beter mee omgaan en heb nu een beetje door dat ik regelmatig een cracker of haverkoekje pak om te voorkomen dat het weer op komt. De warme maaltijd gaat er dan ook beter in.

Ouders&schoonouders hebben we van 't weekend ingelicht. Zowel moeder als schoonmoeder hadden al een vermoeden.

Geslacht Ik heb niet echt een voorkeur. Ik heb al een meisje, dus zou een jongetje nu ook wel leuk vinden. Aan de andere kant vind ik 2 zusjes ook wel weer leuk (heb zelf zusjes). Opa en oma's aan beide kanten hebben alleen kleindochters, dus denk dat die nu eens op een jongetje hopen!
Alle reacties Link kopieren
Na een hoop heen en weer bellen heb ik dan toch die echo kunnen regelen in het ziekenhuis wat ik gekozen heb. Daar hoor ik welke gynaecoloog ik heb. Nou, dat is alvast geregeld. Pfff... Volgens mij heb ik al twee uur besteed aan telefoontjes met artsen en specialisten.

Er zijn nog een paar vrienden die het niet weten. Mensen wisten het bij ons al vrij vroeg, omdat ze wisten dat we in een IUI-traject zaten.

Over geslacht gesproken... mijn moeder vroeg laatst wat we dachten dat het ging worden. Wij antwoordden in koor met: 'Een baby!' Dat bedoelde ze blijkbaar niet :-D
Ze dacht zelf dat 't een jongetje ging worden, al hoopte ze stiekem ook wel op een kleindochter. Ze vindt ons echte jongensmoeders ;-D
We hopen eigenlijk gewoon op een gezond kind, we hebben echt geen voorkeur voor een geslacht. Allebei leuk!
Alle reacties Link kopieren
Welkom wilgentak en wat fijn dat het na een hoop geregel toch gelukt is haha. Valt niet mee..
mooie reactie trouwens hahaha. Een baby, laten we dat maar wel hopen!! :hyper:

Janeway als je een goede relatie hebt met de manager is het inderdaad wel leuk/fijn het face to face te vertellen. En dan inderdaad later aan de rest.

Qua vertellen op werk wachten wij eerst de uitslag van de NIPT af denk ik. Het scheelt dat er tot 20 januari toch weinig te doen is en zitten beide fulltime thuis te werken, dus dat moet wel lukken en dan hebben we hopelijk ook de uitslag al wel binnen!

Ik droomde vannacht dat we een meisje kregen haha, ben benieuwd of het een voorbode was :-D heb zelf geen voorkeur eigenlijk.

Staan er deze week al termijnecho’s gepland? Ik forum mobiel en kan de kolom echo’s niet zien hier, jammer!!
Alle reacties Link kopieren
Welkom Wilgentak, leuk dat je ook meeschrijft! Hoop dat het scheelt om binnenkort een vast aanspreekpunt te hebben! Heb je jouw zorgen mbt bloedverlies wel kunnen delen? Lijkt me wel belangrijk, ook als het niks is :)

Humeur is hier eigenlijk uitstekend. Gelukkig, anders had ik me erg schuldig gevoeld tov man, die al vanalles in huis extra doet ivm moeheid danwel misselijkheid of allebei. (misselijkheid wordt beter nu, moeheid erger hahah)
Wel heb ik sneller de neiging te huilen om dingen op TV. Herkende ik niet van mij.

Vertellen op werk; ik heb net toch maar even de directe collega gemaild omdat die een blok nachtdiensten voor me had bedacht in april, wat ws niet gaat (en iig niet hoeft), en het is zo lullig als je dat op kortere termijn moet gaan oplossing ipv nu het nog een conceptrooster is.
Mijn directe bazen (ik heb er 2 omdat ik zowel als arts als onderzoeker werk) spreek ik 4 en 6 januari, lijkt me prima om dan te bespreken. Kan ik daarna de rest van het team van stroopwafels voorzien (dan weet men hier voldoende).

Ik mocht vanmiddag voor een 'tussenecho' (ging gelukkig door), en die was geruststellend; 'de bosbes' was goed gegroeid, heeft nog steeds een kloppend hartje en was zichtbaar wat aan het bewegen :) helaas was dit niet de VK die erg geoefend is in metingen, dus meer duidelijkheid over de termijn volgt pas bij de termijnecho op 30-12. Maar ik was héél blij met de boodschap 'dit ziet er heel goed uit, met zo'n beeld is de kans op een miskraam gedaald tot minder dan 1% dus ik zou zeggen dat je het gerust je ouders kunt vertellen!'.

Dat laatste vind ik echt superspannend, vooral omdat het geen enorme emotie-uiters zijn, en ik het dus moeilijk inschatten vind om ik iets met hun (externe) reactie ga kunnen. Maar ik kijk er ook naar uit natuurlijk, want ik weet eigenlijk wel heel zeker dat ze (intern) heel blij gaan zijn. En de volgende dag vertellen we het de moeder en zus van mijn man, die zijn sowieso expressiever :hyper:
Heb lief, houd moed. Komt goed.
Alle reacties Link kopieren
Bleh ik ben de moeheidsverdubbelaar zat. Heb me vandaag ziek gemeld op werk. Ben te moe om me te concentreren maar te wakker om te slapen. Wissel nu forummen met met ogen dicht naar podcasts luisteren af. Bij vlagen ook enorm onzeker overde zwangerschap, maar het blijft plakken dus het zal het vast goed gaan daarbinnen...

Vorige week opgegeven en deze week gelijk de eerste bijeenkomst (centering pregnancy). Ik ben enorm benieuwd, vind het ook leuk om wat meer moeders in de regio te leren kennen.

@wilgentak welkom! Fijn datgene is gelukt een echo te regelen. Kan je snel terecht?

@Nola, slim om op de nipt uitslag te wachten. Ik moet hem nog inplannen (vandaag alle formulieren ontvangen). Ik wil igg een goede termijn echo en ergens daarna vertellen op werk, exacte timing moeten we nog maar even uitzoeken.
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Vertellen Wij hebben het dit weekend aan mijn ouders verteld. We hadden een kaartje met "Woohoo, zwanger!" op de voorkant ondersteboven op tafel gelegd (bij ons, ze kwamen op bezoek). Erin geschreven dat onze dochter eind juli grote zus wordt. En inderdaad, toen ze op de bank gingen zitten om te wachten op thee, pakten ze direct de kaart om te kijken wat erin stond. Had ik die nieuwsgierigheid goed ingeschat ;). Ze vonden het heel leuk, maar delen onze voorzichtigheid. Ik ben inmiddels vorige week 37 geworden. Is toch een beetje anders dan de 34 bij de vorige. We zijn ons nog bewuster van de risico's nu.

Dus broers/zussen doen we na de termijnecho, schoonouders de eerstvolgende keer dat we ze in persoon zien, en werk en de rest van de wereld na de NIPT. Ik werk volledig thuis tijdens de lockdown, dus het is makkelijk verbergen. Waarschijnlijk wachten we zelfs tot ik weer naar kantoor ga.

Intussen ben ik echt aan het aftellen naar de termijnecho. Die bevestiging krijgen dat alles nog steeds goed gaat zou wel heel welkom zijn. En een officiele UD. Bovendien krijgen we dan de formulieren voor NIPT en weten we dan precies vanaf wanneer de benodigde bloedafname gedaan mag worden. Ik vraag me af of je daarvoor nog steeds zo het ziekenhuis in mag lopen en een nummertje trekken :?:

Geslacht Och en als ik mag kiezen vind ik nog een meisje erbij wel leuk, maar een jongen is vast ook een leuk nieuw avontuur. Toch wel het gebruikelijke: Als het maar gezond is! Maar ja, ik ben nu al een meisjesmama, dus het is wel makkelijk dat gewoon door te zetten, haha. Luiheid :)
Alle reacties Link kopieren
Plukje hahaha wat mooi, je moeder. Ik zie dat ook zo voor me en mijn moeder zou precies hetzelfde doen :lol: blijft nog wel echt spannend he.. mij overvallen ook steeds wel vlagen van onzekerheid. Gelukkig steeds minder vaak en over niet al te lang hebben we (min of meer) zekerheid!
Mijn verloskundige zei dat je hier niet zomaar meer naar binnen kan lopen maar een afspraak moet maken om bloed te prikken. Ook prima!

Neweve blegh vervelend dat je je zo voelt. Lekker je rust pakken idd. Ik vind het zo gek dat het met vlagen gaat. Ik zeg van het weekend nog dat het beter lijkt te gaan en vandaag voel ik me 1 brok ellende en kan ik weer niks binnenkrijgen. Zo vreemd!

Fietsertje wat fijn een goede tussenecho!! Dat stelt lekker gerust. Ik ben benieuwd hoe je ouders gaan reageren. Laat je het ons weten?
Alle reacties Link kopieren
Wilgentalk welkom!

Fietsertje fijn dat je een goede echo had! Ik ben ook benieuwd hoe je familie gaat reageren haha

Neweve vervelend dat je zo moe bent. Krijg je nog vakantie zodat je wat kunt bijtanken?

Plukje wat grappig bedacht van die kaart! En fijn dat het op je werk nog niet zo snel hoeft te vertellen.

Wat betreft humeur moet ik eerlijk toegeven dat ik een ontzettend kort lontje heb. Ik kan om iets heel kleins echt flippen en dat ken ik totaal niet van mezelf. En ook overal om huilen, dramatisch... ik las wel over stemmingswisselingen rond de 8e/9e week dus ik beloof mijn vriend dat het beter wordt 🤭

En wij hebben het ook gehad over de NIPT. Mijn vriend was er gelijk over uit dat hij dat niet wil. Ik ben er zelf ook niet heel enthousiast over, omdat je eigenlijk nog niks weet na de test. Ik vind het dus een erg lastige keus. Hoe zijn jullie tot deze keuze gekomen van wel of niet doen? En is er ook iemand die de combinatietest doet?
Alle reacties Link kopieren
Ik reageer even selectief op de NIPT

Wij gaan het niet doen. Ik twijfelde een klein beetje maar dat is meer omdat zoveel mensen het wel doen, dan dat ik aan mijn eigen redenen twijfel.
Je hebt de keuze tussen accepteren of abortus, en ik wil geen abortus. Je hebt natuurlijk hele erge syndromen zonder kwaliteit van leven (Patau en Edwards), maar die kans is heel klein en daarna weer een grote kans dat de baby de bevalling niet eens redt. En dit zien ze vaak ook wel bij de 20 weken echo. Daarvoor wil ik niet in de stress zitten, want ook na NIPT weet je de uitslag niet zeker.
Een kind met down syndroom zou ik niet laten weghalen. Bij een nakomelingetje kan ik het me voorstellen (zou ik het denk ik alsnog niet doen) maar bij mn eerste voelt het als "Deze is niet goed, hup weg ermee en verder proberen voor de volgende." De volgende wordt misschien wel een psychopaat. Je weet het niet; het leven is nou eenmaal niet maakbaar. Sorry dat ik het zo grof opschrijf. Ik weet dat het mega kort door de bocht is, en voor anderen niet klopt, maar zo voelt het in mijn situatie. Maar ik veroordeel niemand om andere keuzes want iedereen heeft zn eigen gevoel en redenen en moet doen wat het beste voelt.
aviendha wijzigde dit bericht op 21-12-2020 20:17
5.67% gewijzigd
Forget about what I said; the lights are gone and the party's over

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven