Uitgerekend eind Mei begin Juni 2019

24-09-2018 03:50 73 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hi Allemaal,

Een aantal dagen geleden positief getest helemaal blij. We zijn in verwachting van ons 2e wondertje. Graag zou ik hier kletsen met dames die ook eind Mei begin Juni 2019 zijn uitgerekend. De andere groep zit al redelijk vol. Wie schrijft er mee?
Naam (leeftijd)KindjeUitgerekendGeslachtAfspraken Bijzonderheden
Door87 (31/25)2e29 Mei????
Alle reacties Link kopieren
Welkom Prinsesconsuela! (leuke nick :proud:) Waarom krijgen jullie een vlokkentest, vanwege de miskraam?

Tiramisuusje, ik hoop dat je dit keer niet zo misselijk bent. Ik heb overgegeven tot een week of 30, hopelijk blijft me dat dit keer bespaard.

Poppedotje, welkom!

Ik heb vanochtend nog een keer getest en de streep werd direct zichtbaar, ik ben dus weer even gerustgesteld. Vanmiddag maar even een VK bellen voordat we op vakantie gaan.
Alle reacties Link kopieren
Hey Door87, wat leuk dat je een topic hebt geopend voor eind mei/begin juni. Ik schrijf ook graag mee hier!

Ik weet sinds zo’n 1,5 week nu dat ik zwanger ben van ons 2e kindje. Volgens berekening op internet zou ik 27 mei uitgerekend zijn. Ik ben trouwens 27 en man is 31. We gebruikten al een aantal maanden geen condooms meer, maar was de eerste maand dat we er echt voor gingen.
Welkom nieuwe meiden!

@fiona; fijne vakantie alvast!

Ik heb ook vanmiddag de verloskundige gebeld. Ik heb 17 okt de eerste afspraak en echo. Dan zou ik ongeveer 7 weken zijn.
Ik heb eigenlijk nog weinig klachten. Alleen wat moe en gevoelige borsten. En ik heb het idee dat mijn broeken nu al strak zitten...
Alle reacties Link kopieren
Wat leuk al die afspraken al! Ik ga deze zaterdag naar een info sessie bij het geboorte centrum, maar volgens mij krijg ik dan verder geen echo, etc. Ik ga waarschijnlijk pas met 13 weken een echo doen omdat ik dan thuis ben en naar m'n oude gynaecoloog kan gaan en het ook makkelijker is met de gezondheidsverzekering. We wonen nu sinds ruim 6 maanden voor het werk van mijn man in het buitenland.

Ik begin hier wel een beetje last van kwaaltjes te krijgen. Ik heb echt nergens trek in (behalve brood, koekjes en droge dingen), maar qua avondeten kan ik echt niks bedenken. En vanochtend met het tandenpoetsen, moest ik overgeven. Met m'n vorige zwangerschap had ik ook altijd heel erg dat kokhalzen met tandenpoetsen, voor de rest gelukkig nooit echt overgegeven tijdens de zwangerschap. Ik hoop dat deze zwangerschap ook weer zo verloopt.

Hebben jullie het al aan mensen verteld? Ik wil het aan onze ouders vertellen met een foto van onze zoon met een trui "best brother on earth" zodat ze er allemaal tegelijk achter komen. En daarna willen we het ook aan de rest van de familie en beste vrienden vertellen. Of wachten jullie echt tot het eerste trimester voorbij is?

Willen jullie trouwens het geslacht weten? Wij wilden het bij onze zoon een verrassing houden en deze keer ook weer :)
Globetrotter, Ik wil het het liefst meteen aan iedereen vertellen, dat deed ik de vorige keren ook. Man wil nog even wachten, dus we hebben afgesproken te wachten tot de termijnecho. Hij denkt dat het lastig is voor de kinderen als we nu het blije nieuws vertellen en het eventueel mis zou gaan. Ik wil op m’n werk even wachten tot mijn functioneringsgesprek geweest is, want Ik wil stevig staan bij mijn salarisonderhandelingen en ik weet dat mijn werk flink in de problemen komt als ik met verlof ga @(
Door87, kom je zelf ook nog meepraten? Het zou leuk zijn als we de Tabel kunnen updaten!
Alle reacties Link kopieren
Fiona fijn dat je gerust bent gesteld. Wat kan je je zelf toch gek maken he af en toe, zo herkenbaar.

Wij laten een vlokkentest doen vanwege mijn chronische ziekte. Er is 50% kans dat ik het door geef en als dat gebeurd dan breken we de zwangerschap af.

Wij komen ook in aanmerking voor een PGD traject (embryo selectie) maar we willen het eerst via de natuurlijke weg proberen. Kansen zijn via PGD erg klein dat het lukt omdat mijn gen fout op een plek zit waar weinig DNA is en het moeilijk te herleiden zal zijn of de embryo gezond is of niet.

Dus het is erg spannend, het kan alle kanten opgaan.

Linda spannend! En hier vooral misselijk, moe en opgeblazen darmen.

globetrotter wij hebben het bij de vorige zwangerschap direct aan beide ouders verteld, eigenlijk vooral met het oog op de vlokkentest. Toen ik een MK kreeg was het erg fijn om dit direct te kunnen delen.

Maar voor nu weten we niet goed hoe te handelen en laten we het nog heel even bezinken. De miskraam die ik had was de ergste vorm die je kan krijgen volgens de arts in het ziekenhuis en we zijn daar zo van geschrokken. Voor nu laten we het goede nieuws nog even bij ons alleen en de VK wil ik pas over een week of 2 opbellen.

tiramisuus wat lijkt me dat lastig zo met je werk! Je bent voorlopig nog niks verplicht om te melden dus zou dat ook zeker nog niet doen!

Ik wens iedereen nog een fijne dag :high5:
Alle reacties Link kopieren
Even kort want ik zit op mijn vakantieadres op mijn mobiel, dat forumt niet zo lekker. Ik hoop ook dat Door nog terugkomt, want met een tabel is het wat beter uit elkaar te houden.

Misschien kan iemand onder een gezamenlijke gebruikersnaam een nieuw topic maken zodat we allemaal de tabel zelf kunnen aanpassen als we dat willen?

Later reageer ik even uitgebreider. Prinsesconsuela, wat heftig zeg..
Alle reacties Link kopieren
Goede avond,

Ook mij lijkt het leuk om mee te schrijven. Vorige week ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van ons eerste kindje. De voorlopige uitgerekende datum is 7 juni. Hoewel ik al wel merk dat ik wat minder energie heb en dat mijn borsten en darmen gevoelig zijn, moet het besef nog wel even tot mij doordringen.

Wij zijn er nog niet over uit wanneer we het willen vertellen aan onze ouders. Aan de ene kant is het fijn om het snel te delen, maar het is ook wel fijn om nog even zelf aan het idee te wennen.

Sterkte prinsesconsuela! Lijkt me een onzekere periode nu.
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd nieuwe meiden! Leuk dat jullie meeschrijven.
Ik heb 24 oktober de vroege echo en 13 november de intake bij de verloskundige. Erg spannend allemaal.

Wij willen pas na dat gesprek iets vertellen. Vanavond krijgt mijn sportmaatje het wel te horen;)

Maar kunnen jullie mij helpen bij DE smoes voor dit weekend. Ik ga met 2 vriendinnen naar het oktoberfest. Normaal drink ik veel pullen bier op zo'n dag. Maar wat moet ik nu zeggen. Het is nog te vroeg om ze het te vertellen. En antibiotica trappen ze echt niet in... :-?
Ongemerkt vullen met ratler 0.0?
Alle reacties Link kopieren
Hi dames! Leuk om mee te schrijven. Wij weten net sinds 1 week dat we zwanger zijn van onze eerste. Ik denk dat we op 9 juni uitgerekend zijn. Op 29 okt intake en 31okt de 1e echo. Zo spannend allemaal. Vorige week een ongeduldig gevoel. Je droomt er zolang van en dan is het raak en gebeurd er niets; geen buik, geen echo's niet kunnen shoppen. De symptomen zijn er overigens overduidelijk; super moe, gevoelige borsten, hormonaal, grotere borsten maar zelfs ook tepels!

@maan heel veel succes, gaat je niet lukken dus maar vertellen? Of zorgen dat jij de pot beheert en altijd de drank haalt?
Alle reacties Link kopieren
Welkom Tippietop, gefeliciteerd! Ik herken het spannende gevoel. Gelukkig kan je eind deze maand al bij de vk terecht voor een echo.

Maan, lijkt me lastig om het geheim te houden. Kan je niet met de auto gaan en zeggen dat je de bob bent?
fiona: goed idee van een nieuw topic met een speciale nick!
Maan: dat gaat je never nooit niet lukken. Ik drink sowieso altijd heel erg weinig en ben altijd de Bob en toch sta ik al af en toe met mijn mond vol tanden. Kun je niet zeggen dat je mee doet met een of andere alcoholvrij challenge? Een soort dry-july maar dan in Oktober?

Ook welkom tippietop en herfstzonnetje!

Ik heb vanavond een afspraak met een vk. Dit is de tweede vk die ik deze week zie, omdat ik graag eerst wilde kijken of het klikt, je moet toch ontzettend veel vertrouwen in een vk hebben, zeker als je een thuisbevalling wil doen (tenminste, ik dan). Dus vandaag gesprek met de tweede vk, zij is min of meer gespecialiseerd in thuisbevallingen, wat in dit land nog zeldzaam is, dus ik denk wel dat ik voor haar kies. Maar we zullen het zien. Hopelijk kan ik dan ook snel mijn termijn echo plannen, want ik wil bubs graag eventjes zien!
Alle reacties Link kopieren
Is er iemand die een nieuw topic kan openen onder een gezamenlijke gebruikersnaam? Dan wordt het wat overzichtelijker met een tabel die up to date blijft. Ik ben op vakantie, dus mij gaat het nu even niet lukken.

Maan, lastig zeg, misschien toch niet mee gaan of gewoon eerlijk zijn?

Tiramisuusje, hoe was de afspraak bij de VK?

Andere meiden: welkom en gefeliciteerd!

Ik merk dat ik nu al een buikje krijg, en ik ben nog maar 5 weken. Zal dat zijn omdat het de tweede zwangerschap is? Ik ben ook vrij slank, dus je ziet het daardoor al snel als mijn buik wat opgezet is. Ik heb de eerste echo op 26 oktober en dan op 5 november de intake. Zo spannend!
Fiona, Ik zal maandag een nieuw topic openen en hier de inloggegevens van de nick plaatsen. Ik ben in t weekend niet in de buurt van een computer.

Vk afspraak was goed! Ze komt erg nuchter over, wat wel goed is in een vk.

De 18e heb ik termijnecho
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd nieuwe meiden!
Een nieuw topic is wel handig idd. En dan de tabel updaten, wel net zo overzichtelijk!

Fijn tiramisuutje dat je een goed gevoel bij de verloskundige hebt. Is zeker belangrijk bij de keus voor thuisbevalling.

Dankjewel voor de tips. Ik heb gebeld, er is voldoende alcoholvrij bier bij de tap en ik start met een enorme kater🤣. Ik zie wel hoe het loopt en anders komen ze er achter.
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden,

Hoe gaat het met iedereen?

Hier zorgen om het feit dat ik niet misselijk genoeg ben, terwijl ik genoeg andere kwaaltjes heb. Borsten doen zeer, enorme eetlust, heel moe, lage rugkramp, af en toe last van geuren. Maar de misselijkheid is er met vlagen en ik ben een beetje bang dat dat een slecht teken is. Zal wel door de MK komen van Juli.

Heb de VK gebeld vanmorgen. Aan de hand van mijn laatste menstruatie ben ik vandaag 6 weken. Over 2,5 week de eerste echo. Heel spannend maargoed we wachten het maar gewoon af.

Fijn om even mn hart te kunnen luchten.

Fijne week allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Ik herken je gevoel hoor :) Overal last van behalve misselijkheid en dan begin je toch onzeker te worden. Ben af en toe wel een beetje "weeïg" maar niets bijzonders. Vermoeidheid is de laatste 2 dagen iets minder maar komt dat ik er de afgelopen week ook meer aan toe heb gegeven.
Alle reacties Link kopieren
Ja vervelend gevoel he :-(

Goed dat je aan de vermoeidheid toe geeft! Doe ik ook wanneer het kan. We moeten gewoon extra lief zijn voor onszelf in deze fase 😃
Alle reacties Link kopieren
Met al die andere symptomen zou ik er lekker van genieten dat je (nog?) niet misselijk bent! Spannend dat je echo al dichterbij komt!

Ik had vandaag ook veel last van mijn onderrug. Ik dacht juist dat dat misschien een slecht voorteken zou zijn dus het stelt me gerust dat ik niet de enige ben. Daarnaast slaap ik snachts helaas slecht en heb ik ook last van zete borsten, een weeig gevoel en een opgeblazen buik. Gelukkig dus ook niet heel misselijk!
Alle reacties Link kopieren
Maan12 schreef:
06-10-2018 09:32

Dankjewel voor de tips. Ik heb gebeld, er is voldoende alcoholvrij bier bij de tap en ik start met een enorme kater🤣. Ik zie wel hoe het loopt en anders komen ze er achter.
Hoe is het gegaan zaterdag? Heb je het verborgen kunnen houden en een leuke dag gehad?
Alle reacties Link kopieren
Fijn dat het goed gaat met iedereen. Hier ook de zelfde symptomen. Alleen ook erg last van mijn darmen (en diarree) maar gelukkig niet misselijk.
Zijn er al meiden die deze week echo hebben?

Het is gisteren gelukt! Ik heb de eerste pul bier die we gehaald hebben, kunnen legen in de wc. Had blikje 0.0 bij me en dat erin gedaan. 2e ronde precies hetzelfde. En daarna haalde iedereen voor zich omdat het een eind lopen naar de bar was. En ik had net op het moment dat mijn 2 vriendinnen de pul leeg hadden, hem natuurlijk half vol🤣. En die 'kater' hielp natuurlijk ook mee met mijn drinktempo. Pff gelukkig nu geen feestjes meer waarbij ik iets moet verzwijgen.
Alle reacties Link kopieren
HerfstZonnetje schreef:
08-10-2018 17:39
Met al die andere symptomen zou ik er lekker van genieten dat je (nog?) niet misselijk bent! Spannend dat je echo al dichterbij komt!

Ik had vandaag ook veel last van mijn onderrug. Ik dacht juist dat dat misschien een slecht voorteken zou zijn dus het stelt me gerust dat ik niet de enige ben. Daarnaast slaap ik snachts helaas slecht en heb ik ook last van zete borsten, een weeig gevoel en een opgeblazen buik. Gelukkig dus ook niet heel misselijk!
Nou ik had dus even online opgezocht naar lage rugkramp omdat ik het ook vreemd vond. Toen las ik dat het met je normale menstruatieklachten te maken kan hebben. Dat als je dit tijdens je menstruatie ook voelt het niet gek is om er nu ook last van te hebben. En veel andere vrouwen die er ook last van hebben gehad. Dus dat stelde mij wel gerust 😁
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook veel last van mijn onderrrug, en dat tijdens de hele vorige zwangerschap ook gehad. Misselijk werd ik pas bij 6-7 weken.

Wij zijn nog steeds op vakantie. Ik ben erg moe en heb soms last van mijn buik, maar ben nog niet misselijk gelukkig. Ik heb wel al echt een klein buikje, ben erg opgeblazen.

Maan, wat fijn dat het gelukt is!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb helderrood bloedverlies, ik denk dat het mis is :cry:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven