Zwanger worden - augustus 2020

11-08-2020 17:36 622 berichten
In/vlak voor deze hittegolf is voor vele van ons een spannende periode aangebroken. Wij gaan voor een 1e of 2e kindje. Hopelijk snel een tabel vol met :cheer2:

Stuur een berichtje naar Neweve voor het algemene wachtwoord
Aanpassingen kunnen anders dikgedrukt in je post gezet worden, dan nemen we het mee.
Naam Leeftijden KindjeRonde NOD / UDBijzonderheden
Flowerlilly 29/321
Floor78928/302ntb :rose:
Morange33/3121?
gebruikersnaambestaatal130/301105-10
Mikla 25/271307-12
kleinvosje33/371:cheer2:
Danya12326/331424-12
Jools8732/332425-12
*Metta*38/422 4Feb MK 5+0 & 10+5
Elena_26/291:cheer2:27-03-21pretecho: 5 oktober
Blauwblikje 29/301:cheer2: 24-0430-11 20 weken echo
Sannee-Y9228/321 :cheer2:
Dahliaknol30/371 :cheer2:
neweve30/301 :cheer2: 22-0710-12 echo
anoniem_64bb9a92678d4 wijzigde dit bericht op 22-07-2021 10:54
49.78% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@neweve Luister goed naar je lichaam en doe het inderdaad wat rustiger aan als je merkt dat je last hebt de volgende dag! Ik merk ook heel erg dat ik totaal niet fit meer ben. De lockdown helpt daar ook niet echt bij. Ik beweeg echt te weinig. Voor mijn zwangerschap ging ik 2 á 3 keer per week naar de sportschool. Nu doe ik niks aan sport en werk ik thuis. Mijn conditie is inmiddels dus echt 0 haha.

@morange Dat zijn wel even momenten waarop je er dan toch mee geconfronteerd wordt.. Wel fijn om te horen dat het beter met je gaat en dat je cyclus weer op gang is.

@blauwblikje Fijn dat bij jou ook alles goed gaat! Ik vind het nu wel erg lastig dat de winkels dicht zijn. Heb jij daar ook moeite mee? Vind het toch wel vervelend om alles online te moeten bestellen. Soms wil je gewoon het stofje voelen of zien hoe het eruit ziet.

Verder gaat het bij mij op zich wel goed. Ik heb wel nog steeds bekkenklachten en lig snachts af en toe wakker van de pijn. Ook baal ik er wel van dat ik geen 3D echo meer heb kunnen laten maken. Ik keek daar enorm naar uit. Of een zwangerschapsfotoshoot. Je mag maar met twee personen buiten zijn. Dus alle fotografen zeggen dat zij als derde persoon niet mee mogen om foto’s te maken. Ik probeer wel te relativeren maar soms kan ik er wel echt een beetje emotioneel van worden. Het is niet hoe je het je van te voren had voorgesteld. Zullen de zwangerschapshormonen wel zijn.

Ik hoop dat er binnenkort weer positieve berichten geplaatst worden :) En dat jullie dan wel na versoepelingen alle leuke dingen kunnen/mogen doen tijdens jullie zwangerschap!
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad niet leuk, Elena! Zeker niet als het je eerste kindje is, i.v.m. babyspullen kopen. Bij een tweede kindje heb je toch al veel en is dat minder erg (zo voelt het voor mij dan). Ik hoop toch wel op wat versoepelingen tijdens mijn zwangerschap, aangezien ik pas in het najaar moet bevallen. In de zomer zal het vast sowieso wel beter zijn, toch? Plus als de vaccinaties eindelijk wat op gang komen...

Hoe gaat het met de rest hier? Niemand die aan het aftellen is naar zijn NOD?
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,

Ik ben weer een poosje niet actief geweest op dit forum maar alles gaat prima verder. Het was gewoon even een bizar drukke periode door het klussen en verhuizen. Zo druk zelfs dat wij het nauwelijks hebben geprobeerd in de afgelopen ronde. Maar goed, we gaan er weer voor deze maand ;-)

@Jools gefeliciteerd! Wat leuk!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een tijdje niet op het forum gekeken. Ik was er gewoon te erg mee bezig steeds en constant op het forum kijkt helpt dan ook niet mee. Ik was de vorige maand een paar dagen over tijd, maar dus niet zwanger. Echt teleurstellend dat je lichaam zo raar kan doen.

@kleinvosje Ben je nu verhuisd en klaar met klussen of nog steeds bezig. Opzich ook wel lekker om er even niet zo mee bezig te zijn.

@Elena Wat jammer dat er zoveel dingen niet kunnen, die je graag zou willen doen.

JoolsHoe gaat het, niet te veel klachten?
Oh jongens... Ik ben gewoon zwanger!! Deze ochtend getest na 3 dagen over tijd. Heeel bizar!! Heb totaal geen kwaaltjes... Is dit erg?
Alle reacties Link kopieren
Jaaa Danya gefeliciteerd!! Wat fijn!
En niks mis met die kwaaltjes hoor. Geniet er maar van zo lang die er niet zijn!
Alle reacties Link kopieren
Danya123 schreef:
28-02-2021 08:37
Oh jongens... Ik ben gewoon zwanger!! Deze ochtend getest na 3 dagen over tijd. Heeel bizar!! Heb totaal geen kwaaltjes... Is dit erg?
Wat leuk, gefeliciteerd!
Zegt niets hoor, sommige mensen hebben veel kwaaltjes, andere geen.
Alle reacties Link kopieren
Danya123 schreef:
28-02-2021 08:37
Oh jongens... Ik ben gewoon zwanger!! Deze ochtend getest na 3 dagen over tijd. Heeel bizar!! Heb totaal geen kwaaltjes... Is dit erg?
Gefeliciteerd! :cheer:
Ik had ook niet veel kwaaltjes, af en toe wat kramp (en dan iedere keer bang toch ongesteld te worden). Pas vanaf een week of 6 was ik mega moe en soms wat misselijk (nooit overgegeven of echt misselijk meer weeïg dat ik even iets moest eten).
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Danya gefeliciteerd!! Geen schrik hebben dat je (nog) geen kwaaltjes hebt, voor hetzelfde geld komt dit nog (hard :p) binnen enkele weken :). En anders heb je geluk! Bij mijn eerste zwangerschap had ik zo goed als geen kwaaltjes, alleen af en toe duizelig bij rechtstaan en wat jeukende borsten. Niks misselijk of moe! Geniet ervan dat je kwaaljesloos bent!

Morange, jammer dat je niet zwanger was ondanks overtijd te gaan, je lichaam kan je inderdaad erg voor de gek houden...

Hier valt het goed mee qua kwaaltjes. Wel vermoeid maar dat is precies ook al iets beter, en heeft er ook mee te maken dat er hier al eentje rondloopt, dat maakt een tweede zwangerschap toch sowieso iets vermoeider :). Verder niets noemenswaardig. Vorige week de eerste echo gehad en een mooi kloppend hartje! Dus helemaal blij hier.
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Jools en Danya!! Wat een heerlijk nieuws!! :heart:

Kleinvosje, hoe is het in jouw nieuwe huis?

Ik ben hier een tijd minder actief geweest. Ik ben aan het balen en geloof er gewoon niet in dat ik "zomaar" zwanger kan worden. Na iedere poging verwacht ik steeds geen 2e streep en tot nu toe is dat helaas ook zo.

Mijn cyclus is weer raar aan het doen. Deze keer geen stress of iets anders wat de oorzaak zou kunnen zijn. Ik heb nu toch om een doorverwijzing gevraagd naar de gynaecoloog. De wachttijd is waarschijnlijk 2 maanden. :'(

Mijn cyclus is iedere keer erg lang en nu had ik weer een uitschieter van 50!! dagen. Ik ben gewoon zo bang dat ik misschien niet of moeilijk zwanger kan worden. Nu is er ook iemand in mijn omgeving die ieder moment kan bevallen en iedereen is helemaal blij en "oooh baby" en dat steekt wel. Natuurlijk ben ik superblij voor haar en gun ik haar al het geluk, maar het steekt dat het hier maar niet wil lukken. Testen altijd omowit.

Ik heb voor deze ronde weer dure ovulatietesten gekocht. Ik vond die van Clearblue heel fijn en duidelijk. Ben benieuwd of ik hier meer aan heb en er meer duidelijk wordt.
Gefeliciteerd Danya! Mooi nieuws, geen kwaaltjes is prima en ze kunnen nog makkelijk komen haha.

Gebruikersnaam, wat shit zeg.. een wachttijd van 2 maand is ook gewoon niet oké, zeker als je dit zo graag wilt. Dat duurt een eeuwigheid. Ik had zelf ook zulke lange cyclussen, en het is wel gelukt. Maar snap dat je er onzeker van wordt. Hoop dat je qua ovulatie wat duidelijkheid krijgt inderdaad. Ik duim voor je.
Alle reacties Link kopieren
Sannee, wat een lief berichtje! Heb jij verdere onderzoeken gehad of is het bij jou "gewoon" gelukt? Echt superfijn dat het bij jou allemaal goed is gekomen.

Ik vind het zo frustrerend, eerst paar keer cyclus van 36, toen 41, 38, 52, 38, 50... echt geen peil op te trekken..
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend Gebruikersnaam... ik heb ook wel langere cyclussen, maar vooral vlak na het stoppen met de pil had ik cyclussen van 50 dagen. Dat verkortte dan dat ongeveer 34-35 dagen en toen zwanger (vorige zwangerschap). Nu bij deze zwangerschap ook cyclussen die wat variëren, van 26 tot 37 dagen.
Je krijgt wel positieve ovulatietesten? Ik was wel tevreden van de gewone goedkope van de action, als je ze lang moet gebruiken omwille van lange cyclus is dat wel een uitkomst, en ik kreeg er ook knaltesten mee :).
Heb je al geprobeerd te temperaturen? Heb ik in mijn laatste cyclus gedaan, dan zie je ook wel duidelijk wanneer je je ovulatie gehad hebt, niet handig om zwanger te worden maar wel om inzicht te krijgen in je cyclus :).
Alle reacties Link kopieren
gebruikersnaambestaatal1 schreef:
03-03-2021 13:30
Sannee, wat een lief berichtje! Heb jij verdere onderzoeken gehad of is het bij jou "gewoon" gelukt? Echt superfijn dat het bij jou allemaal goed is gekomen.

Ik vind het zo frustrerend, eerst paar keer cyclus van 36, toen 41, 38, 52, 38, 50... echt geen peil op te trekken..
Bijzonder dat het ook om en om lijkt te zijn, want onder de 42 dagen wordt gezien als normaal lang. Daarboven heb je waarschijnlijk een eisprong gemist. Ter motivatie, ik ben ook zwanger geworden de cyclus nadat ik een eisprong heb gemist. Omdat je minder vaak een eisprong hebt heb je minder kansen maar kansen zijn verder gewoon nog aanwezig.

Soms kan het helpen om je zorgverzekering te bellen, die kunnen zien of er bij een ander ziekenhuis misschien een kortere wachttijd is (al moet je dan voor eventuele onderzoeken/behandelingen mogelijk wel langer reizen).
Een andere optie kan zijn om je huisarts te vragen of hij bepaalde onderzoeken (hormoonlevels bloed) al kan inzetten, eventueel in overleg met de gyn (Mogelijk heeft de gyn van jouw ziekenhuis een optie voor tele-consultatie/meekijkconsult (dat is een soort advies van de specialist aan de huisarts consult). Dan is je eerste consult bij de Gyn misschien al vergelijkbaar met een vervolgafspraak.

De tip van joolz om te starten met temperaturen is ook een goede.
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
@gebruikersnaam die lange cyclussen zijn echt heel vervelend! Hier ook nog steeds heel wisselend, soms kort (17) en dan weer lang (47! Dagen) zoals hierboven genoemd kan temperaturen wel echt nuttig zijn, ik heb nooit knal positieve ovulatietesten gehad en door te temperaturen kan ik toch nog ‘iets’ meten.

Uiteindelijk heb ik een doorverwijzing naar de gyn gehad, wachttijd hier is ongeveer een maand, echter ivm verzekering ‘moet’ ik naar een ander ziekenhuis dus een weekje langer wachten.


Ik zit nog gezellig op het wachtbankje maar ik verwacht er niks van, achteraf vruchtbare dagen weinig gebruik van kunnen maken omdat we bij m’n schoonouders logeerden haha.

In m’n omgeving is ook echt een babyboom en dat raakt me soms wel een beetje. Vooral dat het dan stellen zijn waarvan ik denk ‘was dat wel de bedoeling?’ Bijv een stel woont nog niet samenwoont. Ik merk dat ik het onbewust heel erg vergelijk. Ik wil ook gewoon blij zijn voor anderen!

Hopelijk hebben we snel allemaal positief nieuws!
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend zeg zo'n lange onregelmatige gebruikersnaambestaatal.

Voor jou ook Flowerlilly dat het zo wisselend is.

Mijn ovulatie deze maand was een paar dagen eerder dan verwacht en het is er niet zoveel van gekomen. Dus probeer maar lage verwachtingen te hebben.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zojuist een rare cyclus achter de rug. Positieve ovulatietest op dag 15 maar geen andere vruchtbaarheidsverschijnselen zoals slijm (ewcm) vooraf maar wel een paar dagen later op cyclusdag 18. Onze timing was dan misschien niet goed deze maand... heel frustrerend. Ben inmiddels alweer ongesteld. Op naar ronde 8, zucht...
Jammer kleinvosje:( snap dat je baalt. Hopelijk ronde 8 een betere ronde..
Alle reacties Link kopieren
Wat jammer zeg kleinvosje
Alle reacties Link kopieren
:hug:
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Jools, ik ben nu inderdaad begonnen met temperaturen. Hopelijk geeft dat meer duidelijkheid. Goede tip.

Flowerlilly, balen dat jij ook zo'n gekke cyclus hebt. Moeilijk he, zo'n babyboom? Bij mij ook iemand die onbedoeld zwanger is. Dat steekt dan wel een beetje, ook al gun je de rest natuurlijk ook gewoon al het geluk.

Begrijp goed dat je baalt Kleinvosje. Pff...

Ik gebruik nu Clearblue ovulatietest die de 4 meest vruchtbare dagen moet weergeven. Volgens een online berekening zou ik vanaf dinsdag vruchtbaar moeten (kortste cyclus gerekend) zijn en zondag mijn ovulatie moeten hebben. Ik dacht ik begin wat eerder met testen, dan kan ik het niet missen.

Maar... ik begrijp er nu al niks meer van! Bij de ovulatietest is een rondje lage vruchtbaarheid, een knipperende smiley dat je vruchtbaar bent en een gewone smiley dat je vruchtbaar bent/ovulatie eraan komt. Gister had ik een rondje en vandaag een smiley. HOE DAN.

Ik las net wel dat verplaatsing een vals positieve uitslag kan geven? Normaal leg ik de test direct neer en kom er niet meer aan, maar nu werd ik wakker en kon niet meer slapen, dus ik dacht ik test even. Terwijl de test aan het nadenken was heb ik hem meegenomen (wel continu horizontaal gehouden) en op mijn nachtkastje gelegd.

Ik haalde het teststaafje er net uit en het zijn inderdaad 2 vrij donkere strepen.

Wat moet ik hier nu mee? Ik wil morgen inderdaad verder testen. Al weet ik niet zeker of dat kan, want hij onthoudt de uitslag.

Weet even niet zo goed wat ik hier mee moet.
Ben wel blij dat mijn vriend en ik het gister gezellig hadden. Dat scheelt een beetje stress haha.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon verder testen en verder van elkaar genieten. Als de test verder oploopt heb je meer duidelijkheid en als dat niet zo was, was dit waarschijnlijk je piek. (dan weer 2 weken geduld hebben).
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt Neweve, ben ik inderdaad aan het doen.
Gister had ik weer een rondje/niet vruchtbaar en vandaag ineens weer een smiley. Begreep er niks meer van, dus net gewoon 3 verschillende testen gedaan omdat ik nu wel duidelijkheid wil, haha. Had ik nog liggen, niet speciaal gekocht hoor. 2 geven een smiley aan (ovulatie komt er aan) en 1 een knipperende smiley (vruchtbaar). De overige test was sensitest, kan nou niet zeggen dat ik die heel donker vind. Clearblue was wel vrij donker. Met temperaturen nog geen stijging. Ben wel benieuwd of ik er nog iets van duidelijkheid uit krijg haha.
Alle reacties Link kopieren
Elena, vandaag uitgerekend! Hoe is het met je?
Alle reacties Link kopieren
Blauwblikje schreef:
27-03-2021 14:21
Elena, vandaag uitgerekend! Hoe is het met je?
:-o check tabel. Spannend!

@ blauw blikje, voor jou ook alweer de laatste maand. Hoe voel jij je?
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven