Zwanger worden met clomid

14-06-2018 17:05 1730 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hey iedereen,

Ik wilde eventjes een topic openen voor dames die zwanger proberen te worden met clomid. Ik weet dat er al heel wat groepen bestaan en soms zijn die dan zeer groot. Het kan wel gezellig zijn met een beknopter groepje. Dus al diegene die mee willen schrijven welkom!

Ik ben in mijn 2de ronde met clomid 50mg. Ik doe enkel folikelmetingen. Geen iui of geen bloedafname om te zien of er een ovulatie is gebeurd. Ik ben gestart in september 2017.
Alle reacties Link kopieren
mvh Veeeeeeel plezierrrrrr 🤗😉🎉
Life is a party to be thrown
Alle reacties Link kopieren
Net terug van de fertiliteitskliniek. Zaadonderzoek van partner was supergoed. Bij mij was alles ook in orde hormonenrapport was echt perfect dus hij snapt niet waarom ik onregelmatig ben. Geen medische verklaring.. hij zij dat we perfect normaal zwanger zouden kunnen worden. Maar dat ik hoogst waarschijnlijk te veel stress heb. We moeten ovulatie inductie + verder doen met iui.. nu wel geen clomid meer maar letrozol. Als alles goed verloopt kunnen we in maart starten en
anders pas april. Fingers crossed dat we toch nog in maart kunnen starten, alles is afhankelijk van deze cyclusduur🤞🏻.
@sparky fijn dat alles goed was.
Alle reacties Link kopieren
@Mvh26, goed gebruik gemaakt van je ei? Nu weer op het zenuwslopende wachtbankje dus!

@Sparky, fijn dat alles goed was. Hoop dat letrozole en iui beter voor je werkt en je snel zwanger bent.

Vanaf maandagmiddag heb ik ovulatietesten gedaan, toen ze dat grote ei zag. Op cd8 en cd9 in de ochtend zag ik goed een streepje maar nog wel licht dus naar mijn idee niet positief. Maar nu gistermiddag en vanochtend echt een nauwelijks waarneembaar streepje. Dus zou mijn piek dan toch al geweest zijn? Super verwarrend
Alle reacties Link kopieren
@arcticfox ja maar ik had tovh graag gehad dat er iets was dat ze konden oplossen want dit is eigenlijk niet tof. We zen perfect inorde waarom ben ik dan ontegelmatig en waarom lukt het dan niet?

@hardloopstudentje mijn fertiliteitarts zei dan als je een onregelmatige cyclus hebt die ovulatietesten brol zijn.. dat werkt niet en geeft je meerdere malen in de maand een positieve stick. Dus ik zou echt gewoon geen meer aanschaffen! Als je op meting gaat kunnen ze u perfect zeggen wanneer het gaat springen!
@sparky dat gevoel herken ik wel.
Bij ons is et tot nu toe ook niks gevonden waarom het niet zou lukken. Maar feit blijft dat ik nog nooit zwanger ben geweest
Ronde 8 ovulatie inductie alweer

Net als de rat van jullie heb ik ook wel dipjes. Van die dagen dat ik echt niet meer geloof dat het ooit nog goed gaat komen
Artic en sparky, best appart dat er bij jullie eigenlijk niks is gevonden dan! Aan de ene kant lastig want je weet niet waarom, aan de andere kant, theoretisch moet het gewoon kunnen!

Sparky weet niet of je blij moet zijn met letrozol, bij werkingen vond ik 5 x heftiger als clomid! Was echt 5 dagen ziek!
Alle reacties Link kopieren
@chelle goh ja we zullen wel zien.. ieder reageertd daar anders op ik had bij clomid ook eig geen bijwerkingen..
Alle reacties Link kopieren
@Sparky, ja ik maak de testen die ik nu nog heb op. We hebben nu gewoon om de dag seks ook dus het ei zullen we wel niet missen. Maar ik krijg geen echo's meer, dus maandag was die 19mm maar geen idee wanneer die nu springt. Dus daarom dacht ik even kijken met ovulatietesten. Maar daar word ik dus ook niet wijzer van.

Snap ook wel dat het dubbel is als er niks gevonden word. Ik baal heel erg dat ik pcos en verhoogd prolactine heb. Maar Ik weet hierdoor wel waardoor het ons niet zelf lukt en dat ik daar nu voor behandeld word.
Alle reacties Link kopieren
@hardloopstudent ooh dan zal die vandaag of gisteren gesprongen zijn spannend! Wie weet direct raak voor jou
Oeh spannend hardloop zet hem op!!

Sparky letrozol is van een hele andere orde! (Borstkanker medicijn) hoop voor je dat het werkt en dat je weinig klachten hebt!
Alle reacties Link kopieren
@chelle ja idd de specialist heeft dat uitgelegd. We zullen wel zien als ik er te ziek van word dan maar iets anders. Hij heeft dit gewoon voorgeschreven omdat ik niet wou spuiten ( naaldenfobie) ik word al zot bij pregnyl laat staan dat ik ze dan nu zelf elke dag moet zetten..
Is eigenlijk gekomen doordat ze nooit bloed kunnen prikken bij mij in mijn armen.. toch proberen ze altijd eerst en liggen ze te zoeken in mijn arm met die naald en uiteindelijk prikken ze alsnog in mijn hand :frusty:
@hardloopstudentje, ja we hebben zeker goed gebruik gemaakt van ons ei. Ik snap dat je een beetje in de war raakt van de ovulatietesten. Vorige maand gaf die bij mij zeker 4 dagen positief aan en een week later was die pas ECHT positief. Toen was de teststreep dus nog veel donkerder als de controlestreep.

Deze maand heb ik dus ook de ovulatietesten gebruikt en nu was het duidelijk te zien bij mij. Voor dat ik naar het ziekenhuis ging (in de ochtend) een licht streepje.. s'avonds (dus na de pregnyl spuit) weer zo'n mega donkere teststreep. De dag erna voelde ik de eisprong en nu wordt de test weer lichter.

Maar inderdaad bij iedereen is dit anders. Ik ken ook iemand waarbij de test helemaal niet overduidelijk positief aangeeft maar gewoon 2 lichtere streepjes maar beiden even gekleurd. Dit is haar lh-piek dus ik denk dat je ei wel is gesprongen als je testen nu weer lichter worden..
Alle reacties Link kopieren
sparky fijn dat er eigenlijk niets bijzonders uit de testen kwam, dan betekend het dus dat het zou moeten lukken! Maar snap wel dat je liever iets had gezien waar ze iets aan konden doen! Uiteindelijk word ook jij zwanger!
Succes! Ik ga duimen dat jullie in maart kunnen beginnen! Hopelijk heb je niet teveel bijwerkingen van de letrozol

hardloop ik denk dat je ei idd dan al geweest is! Mss voor de zekerheid nog even doorgaan met seksen hihi! Ik hoop het zo voor jullie. We zijn allemaal wel toe aan goed nieuws hihi

Hier niks te melden! Dinsdag begonnen met spuiten en a.s dinsdag afspraak voor een echo. Fingers crossed dat dit nu gelijk aanslaat!
Mn vriend laat begin maart weer testen en dan met urine erbij!
Life is a party to be thrown
Alle reacties Link kopieren
Nou mijn ovulatietest had vanochtend weer een duidelijk streepje. Nog lang niet zo donker als de controle streep maar wel weer een stuk duidelijker dan gister. Dus ik snap er officieel geen bal meer van, denk nu dat mijn ei dus toch nog moet komen en even groter is gaan groeien. Ik test in ieder geval nog even braaf door.

En ik bespring mijn vriend ook nog maar even een aantal dagen voor de zekerheid, haha.
Alle reacties Link kopieren
@ hardloop ik zou echt niet meer testen! Zoals ik al zei zelfs de specialist is niet te spreken over ovutesten. Je wordt daar alleen maar onzekerder van.
Als maandag uw eitje 19 mm was gaat dat dinsdag 21mm zijn woensdag 23 mm en vandaag 25mm.
Doorgaans met clomid is dit zo.
Uw eitje springt rond 20-22 mm dus de kans dat het nu nog gaat springen kan maar is klein. Ik zou gwn om den dag nog eventjes voort doen en dan heb je het zeker niet gemist! Succes, ik duim :yes:
Haha grappig sparky dat bloedprikken herken ik! Infuus is dezelfde hel! Maar mocht je de letrozole ook zo heavy vinden! Spuiten steld echt niks voor naaltjes zijn flinter dun! Hier morgen weer een echo gepland staan
Alle reacties Link kopieren
Ja idd chelle spuiten stelt echt niks voor! Flinterdun en je voelt het bijna niet! En je hoeft niet in een ader te prikken he, gewoon random in je buik en hoppa! Klaar!
Life is a party to be thrown
Ik heb geen fobie voor naalden, maar ben in mijn aderen ook heel moeilijk aan te prikken.
Ik spuit gonal f en dat is echt een makkie om zelf te doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb net toch fertiliteit gebeld. Dat ik het gewoon allemaal zo onzeker vind en ik mezelf gek denk en er gestresst van word. Ondanks dat dat dus is waarom ze normaal die controle echo's niet doen, wil ze toch nu nog wel een echo maken om te kijken of ze me wat duidelijkheid kan geven. Ik mag om 16.15 komen. 

Ze gaf wel aan dat ik niet teveel hoop er op moet vestigen omdat het best kan zijn dat ze me niet meer duidelijkheid kan geven. Maar ik ga het zien vanmiddag. Ik hoop of geen eitje mee te zien of een dat die van 19 mm nu al een stuk groter is en dat die dus nog gaat springen.

@kiml, Chelle en articfox1, ik vind het wel knap het spuiten jullie redelijk makkelijk afgaat. Ik zou dat toch wel een dingetje vinden. Maar mijn vriend heeft al gezegd dat hij het dan wel voor me wil doen mocht het ooit zover komen.
@hardloop goed dat je toch langs mag komen. Zo vreselijk in de stress zotten schiet je ook niks mee op
In mijn eerste ronde clomid heb ik naast de follikelmeting ook een bloedafname gehad om de hormoon waarde te checken (of er dus daadwerkelijk een eisprong had plaatsgevonden)
Misschien dat je dat nog kan aankaarten?
Alle reacties Link kopieren
hardloop goed dat je nogmaals gebeld heb! Als er nog een eitje zit vraag dan om Ovitrelle, die doet je eitje springen na 36-40uur, dan weet je het zeker, is wel een spuit!
Die spuiten zien eruit als een insuline pen, kan je er misschien een beetje een voorstelling van maken!
En wat arctic zegt; je bloed laten testen, mss ook volgende week ergens zodat ze je progesteron level kunnen meten, als die laag is dsn is je eitje gesprongen!
Succes straks! Ik word er zelf ook helemaal nieuwsgierig van hihi!
Life is a party to be thrown
Alle reacties Link kopieren
Ik ben net terug van echo. Ze zag geen groot ei blaasje meer dus gaat er vanuit dat die al gesprongen is. Dus ik neem ook voorzichtig plaats op het wachtbankje. Mijn baarmoederslijmvlies was wel maar 4.5 mm. Daar zei ze niks van, maar als ik het Google is dat wel echt te dun. Nouja we wachten het af, voor nu is mijn NOD 11 maart. In het geval dat mijn ei vandaag is gesprongen.
Hardloop was er een geel lichaam te zien? Wel spannend allemaal! Ga duimen voor je!

Hier waren er 6 follikels vergroot, tussen de 7 en 9 Mm hopen dat er 1 of 2 maximaal 3 dominant worden! En niet allemaal! Maandag weer een echo spannend!
Alle reacties Link kopieren
@Chelle daar zei ze niks over. Wanneer zou je dat kunnen zien dan?
Ik duim voor jou dat er maandag 2 eitjes mooi doorgegroeid zijn!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven