Zwanger worden na miskraam

06-01-2021 09:43 1875 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Dit topic is om te schrijven over zwanger worden na een miskraam of meerdere miskramen.

Het wachtwoord voor de tabel is verkrijgbaar bij de schrijvers. Je kunt inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord en vervolgens de tabel aanpassen.

Zwanger worden
NaamLeeftijdKindNodBijzonderheden
NaamLeeftijdKindNODBijzonderheden
naamxxx??-


Zwanger :cheer2:
NaamLeeftijdKind #UDEchoAfspraakBijzonderheden
moderatorviva wijzigde dit bericht op 24-06-2022 16:11
Reden: Titel gewijzigd nav verzoek
66.70% gewijzigd
Saga ik slik precies hetzelfde. En die multi zijn inderdaad groot.
Hoe voel jij je nu?
De vorige cyclus voelde ik al een week ‘groeipijn’ van de follikel en de dag ervoor en de dag van voelde ik ovulatiepijn en had ik cervixslijm. Dat is dus nu niet, op af en toe die steekjes na. Ik ben zo het vertrouwen in m’n lichaam kwijt dat ik nu denk: klopt dit allemaal wel?

An goed dat je er zo in staat, dat als de twijfel blijft, je wel voor de onderzoeken gaat. Fijn dat je huisarts daar zelf al mee kwam.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wauw wat veel geschreven!

An790 wat lief dat je zo hebt bij gelezen bij iedereen. En hopelijk kom je zelf wat meer tot rust en dan kijken wat je gevoel zegt.

Morange gefeliciteerd met je zwangerschap en wat fijn dat je een kloppend hartje hebt gezien.!

Saga nu officieel gefeliciteerd!! En fijn dat je echo is ingepland!

_Amber_ vervelend die misselijkheid! Maar voor het goede doel.

Appelbloesem ja dat gevoel heb ik soms! Ene keer meer dan de ander, het is vooral als mensen dan super snel zwanger worden. Bij ons lukte het voor het eerst naar 1,5 jaar en dat ging mis. Ja moet eerlijk zeggen dat ik echt door de grond ging. Nu vind ik het oké maar merk dat ik elke cyclus in het ziekenhuis zwaarder vind worden.

Afwachtertje hmm ja dat is vroeger dan verwacht, en snap dat je het gek vindt, maar geloof me de meting in het ziekenhuis kan je eigenlijk niet omheen, het is alleen bij jou wel de vraag wanneer die springt.. dat kan volgens mij al vanaf 20 mm maar ook langer zoals de vorige keer bij jou.

Misschien stelt het je gerust maar ik zat vandaag op dag 8 waar de vorige keer cyclus op die dag 2 follikels van 14 mm waren. Was er vandaag nog weinig allemaal rond de 10 mm en heel veel, dus nog niks echt aan het doorgroeien. Ze dachten dat ze me kende maar zo zie je maar weer. De arts wilde dinsdag pas weer kijken ik heb zelf aangeven maandag te willen kijken omdat ik weet dat m’n lichaam zo snel een grote sprong maakt. Maar zo zie je maar weer je lichaam is steeds anders. In spuit nu wel ipv in de ochtend nu de avond de hormonen dat maakt wel een beetje verschil voor de meeting vanochtend. Wanneer heb je weer een controle?

Grappig alle Vitakruid gebruikers. Ik slik zelf ook alles van Vitakruid en ook de folaat zuigtabletten. Dit was allemaal op aanraden van de orthomoleculaire therapeut. Inderdaad prijzig maar als het doet wat het moet doen.

Hopelijk ben ik niemand vergeten!!
sanne_joy wijzigde dit bericht op 09-04-2021 20:47
Reden: Te snel op enter geklikt
13.53% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Dag dames tijdje niet geweest hier. En tot mijn blijdschap lees ik dat ik drie dames kan feliciteren! Van harte Amber, sage en Morange het is jullie van harte gegund en ik hoop dat alles goed blijft gaan!
Sanne Joy wat fijn dat je jouw ervaring deelt. Vervelend dat het bij jou ook niet zo gaat als ‘normaal’. Hopelijk maandag een mooie controle. Goed dat je dat zelf hebt aangegeven.

Ze zeggen dus dat ze kunnen zien dat de follikel aan het gaan is doordat hij dan vervormt. Heb jij dit ook al eens gehad/gezien? Weet jij misschien binnen hoeveel tijd hij dan daadwerkelijk springt of kan dat als nog heel verschillend zijn? En zijn bij jou de symptomen van de ovulatie altijd hetzelfde of verschilt dat wel eens (als je die hebt)?
Ik krijg nu namelijk geen controle meer, dus ik heb geen idee. Alleen advies om te vrijen om de dag en volgende week vrijdag bloed te prikken op progesteron.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi Afwachtertje,

Ik durf het niet te zeggen eigenlijk. Omdat bij mij alles kunst matig wordt opgewekt. Maar dat is al bij 18mm. Dan prik ik in de avond pregnyl voor een eisprong die binnen 36 - 40 uur plaats vindt. Dit doen ze omdat hij vanaf 20 mm natuurlijk kan springen en dat is bij mij niet de bedoeling.

Ik ben daarom ook nooit meer bezig met de ovulatie signalen. Voorheen ook niet hoor. Ik dacht altijd om de dag vrijen dan zit je altijd goed. Ovulatie testen hebben het bij mij nooit gedaan. Maar kan aannemelijk zijn als hij negatief is dan toch? Omdat de piek al is geweest? Ik deed vanaf dag 10 tot en met dag 25 deze methode. Ik had dan ook een hele lange en onregelmatige cyclus.

Ik snap dat je er onzeker van wordt, maar probeer het beetje los te laten en gewoon om de dag te vrijen de komende dagen.
Het is ook omdat je in het ziekenhuis dit allemaal kan zien. Dit maakt je nog onrustiger en onzeker. Maar als je zonder hulp zwanger wordt weet je het ook niet en lukt het ook vaak. Vertrouw daarbij ook een beetje op de artsen. (Moet ik zeggen haha)

Volgens mij is het namelijk wel verschillend hoe snel het dan gaat dat hij springt. Weet ik nog vanaf de tijd dat ik nog geen IUI deed maar wel monitoring kreeg in het ziekenhuis. Alleen het bloedprikken wijst dan inderdaad uit dat er een eisprong heeft plaatsgevonden. En of je hormoon waardes in orde zijn. Mij gaven ze toen ook advies om de dag te vrijen. Maar kan me herinneren dat ze nooit precies wisten wanneer hij sprong.

Ik vind het zelf niet vervelend nu. De vorige keren gingen zo snel dat mijn gevoel zegt iets meer rijping is denk ook goed. Ik loop nu gelijk met mijn eerste IUI en die was succesvol dus daar hou ik me aan vast. :-D overigens waren er echt heeeel veel eitjes. Dus ben benieuwd of er wel iets gaat doorgroeien of ik misschien wel overstimulate heb. Dan breken ze alles af helaas.

Maar ik weet inmiddels dat mijn lichaam rare sprongen maakt. Waar het soms de ene dag nog niet goed was kon het de volgende dag wel zo zijn. Dus vandaar heb ik gewoon een extra controle gevraagd.

Hopelijk kan je het een beetje los laten. Wat geven ze dan bij jouw aan als uiterlijke datum wanneer je kan testen/ ongesteld wordt?
Of zeggen ze daar niks over? Omdat ze niet precies weten wanneer de eisprong is?

Zo heel verhaal. Hopelijk helpt het je, en even genieten met je partner :redrose:
Dank je wel Sanne Joy voor je uitgebreide berichtje. Ik besefte me vanochtend ook dat het me misschien alleen maar onrustig en onzeker maakt dat je alles zo duidelijk mee krijgt. Aan de ene kant is het heel fijn om te weten wat er gebeurt, maar bij mij is het ook weer zo wisselend dat ik er voor m’n gevoel niet meer op kan vertrouwen. En dat ik dat wel op m’n lichaam kon, maar dat ik daarin nu ook niks voel qua ovulatie(symptomen).
Het helpt misschien ook niet mee dat er 2 fertiliteitsmedewerksters zijn, waarvan de één heel fijn en duidelijk is en de ander vind ik persoonlijk wat minder fijn. Achteraf blijf ik dan toch met vragen zitten. Heb nu inderdaad ook niet te horen gekregen wanneer ik kan testen. Maar misschien is het voor hen ook lastig qua mijn LF. Ik weet het niet.

Dus ik ga het nu inderdaad los laten. We gaan gewoon het advies opvolgen van om de dag vrijen.
En dan volgende week het bloed prikken afwachten.
Sorry voor de ego posts...

Hopelijk heb jij een hele mooie poging en geen overstimulatie. Klinkt goed dat het tot nu toe net zo verloopt als de poging die raak was. Ik ga duimen!
anoniem_647341163f165 wijzigde dit bericht op 10-04-2021 12:33
9.32% gewijzigd
Grappig Afwachtertje, meestal kennen mensen dat merk niet! Ik gebruik bewust vitakruid vanwege de vorm van foliumzuur ed die er in zit. Ik voel me goed! Ik was toevallig net begonnen met een workout elke ochtend van tien minuten en daar voel ik me echt fijn bij, endorfine :) En ik had vanmorgen 2-3 op de CB wekenindicator, met 14 dpo, dat voelt ook heel fijn.

Ik kan me voorstellen dat je het vertrouwen in je lichaam wat kwijt bent, ook als het niet klopt qua cervixslijm enzo! Heel vervelend. Ik weet niet of jij wel eens intern je baarmoedermond checkt, bij mij voel je rondom de ovulatie echt heel duidelijk dat het dan megazacht en open is. Dat zou nog een extra check kunnen zijn als je je daar oké bij voelt, maar weet niet hoe nuttig dat is als je het nooit doet. Misschien is wat Sannejoy zegt wel beter nog; vertrouwen op de artsen en meting en regelmatig vrijen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Saga wauuww dat is top die 2-3 weken!! En 14 dpo is ver!! Ga je nog blijven testen?
En wat goed van je work outs! Daar voel je je achteraf altijd lekker bij!

En klopt wat je zegt over VitaKruid! Daarom wordt het ook vaak aangeraden door orthomoleculaire therapeuten.

Afwachtertje ja dat is stom hè dat die artsen anders zijn. Ik had dus gister ook een nieuwe arts en dan denk ik wel ja ik weet het beter, ik doe dit al een aantal maanden. Vandaar dat ik er ook niet op vertrouwde om pas dinsdag terug te komen. Beetje eigenwijs misschien maarja kan ik achteraf niet denken wat als....

Zet hem op dit weekend!! :lol:
Alle reacties Link kopieren Quote
Sanne_joy & afwachtertje: wat komt er veel kijken bij jullie trajecten. En lastig als het steeds net even anders verloopt. Ik heb bewondering voor jullie! Hoop dat het gauw raak is voor jullie. Doet me ook beseffen dat ik echt nog niet moet zeuren. Ik heb me denk ik teveel vergeleken met vrouwen die binnen een paar maanden gezond zwanger werden.

Saga: wauw dat klinkt heel goed, wat fijn zeg! :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Nooit1blijvenzitteN: hoe gaat het? Nog niet ongesteld geworden? Spannend joh! En symptomen?
An790 inderdaad, irritant dan zo’n lichte menstruatie. Bij mij is die uiteindelijk nog wel zwaarder geworden (ook zwaarder dan mn eerste biochemische miskraam zegmaar) en ook dan gemiddelde menstruatie, maar qua beloop van het bloedverlies en de symptomen is het zo anders dan ik gewend ben. Maar dat betekent inderdaad vrij weinig… Terecht overigens dat je huisarts zelf onderzoeken aan bood. Mijn gyn was er dan weer een stuk terughoudender in (die ziet natuurlijk ook vaker de uitslag dan huisartsen) en conculdeerde dat de kans op een zwangerschap nog altijd groter is dan de kans op een miskraam. Maar de onrust dat er IETS kan zijn waar je wat aan kan doen is wel op de achtergrond aanwezig. En ik snap dat je soms denkt dat je je teveel vergelijkt met mensen die snel zwanger zijn geworden, ik vind de IUI en IVF verhalen ook heftig en heb zeer veel respect voor meiden zoals Afwachtertje en Sanne Joy. Maar ‘wachten ope en zwangerschap’ is nu eenmaal heel moeilijk. 2x een positieve test met toch alle verwachtingen van dien, die dan weer gecrushed worden door d emiskramen zijn ook niet makkelijk. Ik denk dat je frustratie er gewoon mag zijn!
Morange gefeliciteerd!
En April, ik begrijp heel goed wanneer er een afwijkende TSH waarde is en wanneer niet en hoe de NL endocrinologen hiermee omgaan. Maar er zijn wel wat aanwijzingen dat een waarde onder de 2 ook beter is om zwanger te worden. En zeker worden er mensen zwanger met lage en hoge waardes, maar als het moeilijker gaat, is het iets dat meespeelt. En als het dan wat langer duurt plus 2x een miskraam dan ga je over alles twijfelen. Ik ga er ook niets aan laten doen, maar elk ‘open eindje’ frustreert natuurlijk. Mijn lijstje neemt natuurlijk toe: 2x miskraam dus hoger risico op miskraam, EUG dus hoger risico op EUG, 8/9mnd bezig etc. Maar dat parkeren lukt meestal nog goed.

Afwachtertje: hmm irritant dat het dan weer anders loopt allemaal. Nog wel gezellig gemaakt in de slaapkamer? En nog een LH piek kunnen vinden? Ik kon zelf ook nooit mijn ovulatie vaststellen voor de zwangerschappen/miskramen/EUGs, maar nu heb ik opeens duidelijke symptomen. Maar dan nog durf ik niet de dag exact te bepalen obv mn symptomen. Ik heb ooit ovulatietesten gekocht zodat ik wist wanneer mn eisprong was (en die was vroeger dan mn cyclus gedeeld door 2 of cycluslengte -14 dagen etc), nu gebruik ik ze na miskramen om mn cyclus te tracken. Bij een onregelmatige cyclus heeft het zeker zin om ovulatie testen te doen. Misschien ook maar gewoon vertrouwen op je lijf en om de dag seks hebben… Gek om dan zo begeleid te worden en dan ‘opeens’ losgelaten te worden in de rest van je cyclus. En zeker als je dan net niet de fijne medewerker treft. Overigens, mocht je dat durven is het wel goed om zoiets terug tekoppelen, wellicht weet die medewerker helemaal niet dat ze informatie vergeet te geven oid.
Sanne Joy wat goed dat je hebt aangedrongen op maandag afspraak ipv dinsdag. Spannend dus komende dagen voor jullie! Ik vind dat je echt sterk er mee om gaat!
En Saga, wauw een goede CB indicator test is echt heel fijn! Ik zou die vroege echo gewoon laten staan. Zwangerschap op dejuiste plaats en een zichtbaar embryo zijn al 2 mijlpalen. En wie weet ook al een kloppend hartje met die termijn is al helemaal mooi meegenomen. De kans dat het daarna nog mis gaat is heel klein (maar komt helaas wel voor inderdaad), maar dan heb je nu bij een goede echo in ieder geval iets eerder zekerheid dat het geen lege vruchtzak is oid en je nog wat extra dagen/weken in spanning moet zitten. Ik duim nog steeds
Nooit1blijvenzitten ik ben ook heel benieuwd hoe het met je gaat?

Saga wauw wat super fijn dat je 2-3 kreeg op 14 dpo!! Hele geruststelling. En goed van de workouts, dat geeft inderdaad een lekker gevoel.

Sanne Joy ik vind het ook heel sterk hoe je ermee omgaat. En snap helemaal dat je daarop hebt aangedrongen. Beter dat inderdaad dan achteraf denken ‘wat als’.

An lief dat je dat zegt. Zoals Banaantje ook zegt: bij iedereen die zwanger probeert te worden en dan vooral na een miskraam/miskramen, is het logisch dat er frustratie en verdriet is...

Banaantje ik heb geen LH piek gevonden tot nu toe. Misschien was ik dan toch al te laat. Gister kreeg ik wel cervixslijm en ook af en toe een drukkende buikpijn, dus misschien was dat dan toch de laatste groeispurt van de follikel. We vrijen nu gewoon om de dag en hopen dat we daarmee goed zitten. We zien het wel. Het was inderdaad misschien fijner geweest nog een controle te krijgen, maar ik laat dat los. Benieuwd naar de bloeduitslag van de progesteron van komende vrijdag.
Hoe gaat het met jou verder?
anoniem_647341163f165 wijzigde dit bericht op 11-04-2021 10:12
0.64% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
An, iedereen hoopt dat ze zonder veel tegenslag een kind mogen krijgen. Jouw verdriet/teleurstelling mag er ook zijn, ook als andere mensen nog meer te verduren hebben. Voor mij voelt het ‘recht hebben op verder onderzoek’ soms als erkenning voor verdriet, maar dat staat uiteindelijk gewoon los van elkaar.
Wel vind ik het altijd extra wrang inderdaad als vrouwen na heel lang eindelijk zwanger zijn en het dan alsnog misgaat. Zo oneerlijk :-(.

Bij mijn eerste zwangerschap was ik dus zo’n geluksvogel die direct zwanger was en bleef. Ik snap dat je daar jaloers op bent Sanne_Joy! Ik heb wel andere vervelende zwangerschapscomplicaties gehad toen (met herhalingsrisico), en vaak gedacht ‘zwanger worden gaat tenminste wel goed!’ Zeker bij mijn eerste miskraam ben ik daar heel boos over geweest.
Alle reacties Link kopieren Quote
Banaantje_88 schreef:
10-04-2021 13:44
Nooit1blijvenzitteN:
En April, ik begrijp heel goed wanneer er een afwijkende TSH waarde is en wanneer niet en hoe de NL endocrinologen hiermee omgaan. Maar er zijn wel wat aanwijzingen dat een waarde onder de 2 ook beter is om zwanger te worden. En zeker worden er mensen zwanger met lage en hoge waardes, maar als het moeilijker gaat, is het iets dat meespeelt.
Ja dat zei ik ook. Dat mijn endocrinoloog van mening was dat TSH tussen de 1 en 2 echt beter was dan boven de 2. Sterker nog, ze wilde mij gewoon instellen rond de 1 en daar was ik alleen maar blij mee. Maar als ik dat zo op het forum plemp zonder nuance gaan meiden zich echt zorgen maken en daar heb je wel een verantwoordelijkheid in als zorgverlener vind ik (ik werk ook als zorgverlener)

Daarom heb ik het geprobeerd te nuanceren dat er ook zat zwangerschappen optreden buiten die TSH waardes want dat is ook gewoon zo. En daarom doen de meeste eerstelijns zorgverleners ook niet heel veel met een iets ruime of krappe TSH waarde. Want wat moeten ze er dan mee doen.... gezonde vrouwen op schildklier medicatie zetten? Dan heb je pas echt kans op ontregelingen en loop je risico dat het het alleen maar langer duurt voor je zwanger wordt. Moet allemaal netjes ingesteld worden.

Als je moeilijker zwanger wordt is het natuurlijk wel iets om naar te kijken. Maar dan zou ik sowieso specialistische zorg vragen en niet alleen de mening van de huisarts.

Wat ik maar bedoel te zeggen was: er zijn veel meiden die vragen hebben over schildklier en vruchtbaarheid en waarom het ene land het anders doet dan het andere land. Op 1 zo’n vraag reageerde ik ook. Want ik kan me voorstellen dat het onzekerheid geeft. Het gaat me niet om een lesje wel en niet afwijkende TSH waardes. Maar wat ik zou doen als ik echt denk dat mijn schildklier iets te maken heeft met mijn fertiliteit zit: vraag de mening van een internist-endocrinoloog, dan weet je hoe het voor jouw specifieke situatie zit. Die kennis is er bij endocrinologen echt wel in Nederland, ik spreek uit eigen ervaring (en dan heb ik het in deze dus niet over een huisarts, verloskundige of fertiliteitsarts).
Alle reacties Link kopieren Quote
Lief wat jullie zeggen! :) Ik weet ook wel dat mijn frustratie er mag zijn. Maar toch ook goed om het in een ander perspectief te plaatsen.

Afwachtertje, lastig dat het zo onduidelijk is dit keer. Maar met om de dag vrijen zitten jullie vast goed inderdaad, hopelijk is dat een kleine geruststelling.
Even een update vanaf hier.
Aan de hand van mijn gevoel en mijn temperatuur denk ik eigenlijk dat ik nog geen eisprong heb gehad.
Vanochtend telefonisch contact daarover gehad met de (minder fijne helaas) fertiliteitsmedewerkster en zij is ervan overtuigd dat dit wel zo is. Ze zegt dat een extra echo, wat ik eerlijk gezegd wel fijn had gevonden, geen zin heeft.
Dus ik moet gewoon vrijdag laten bloed prikken en dan afwachten of er inderdaad een (goede) ovulatie heeft plaats gevonden. Misschien heeft ze als nog wel gelijk.
Als ik zo meteen naar huis wordt gestuurd met de Clomid, wil ik gewoon m’n cyclus in elk geval een beetje in kaart hebben.
Ik blijf zelf voor de zekerheid gewoon doorgaan met ovulatie testen en dan zie ik het wel.

Voor degenen die goed zijn met temperatuurkaartjes, hierbij de mijne:
https://ibb.co/m6t9Qgb

Misschien wordt iemand anders er wijzer van. Mijn temp wisselt ontzettend deze maand.
Wat vervelend Afwachtertje, dat je niet mag komen en zo twijfelt. Ik begrijp soms niet goed waarom er niet wat meer op de vrouw wordt vertrouwd, veel vrouwen kunnen hun lichaam goed aanvoelen. Ik heb even naar je kaartje gekeken ook. Op basis van je temperatuur kan je inderdaad niet concluderen dat er een eisprong is geweest. Op welke dag ongeveer zou de eisprong zijn volgens je echo? Heb je normaal ook een dipje rondom dag van eisprong? Dipjes wijzen meestal op oestrogeen, dat is er wel veel voor de eisprong, misschien dat je de komende dagen een goede stijging gaat zien.
Saga fijn dat je bevestigd wat ik zelf dus ook al dacht. Vrijdag zei ze dat de follikel aan het aan was. Vandaag verwoordde ze dat toen de eisprong plaats vond.
En dat vond ik al raar: 3 dagen daarvoor was de grootste follikel 12mm, terwijl ze bij mij bij de twee keer dat er een eisprong is geweest, pas bij 22-24mm sprongen.
Ergens voelde ik me afgescheept, maar ik dacht ik zal me wel weer te druk maken. Ik ga het gewoon afwachten en zien wat deze ronde brengt. Heb er alleen nu niet zoveel vertrouwen meer in.
De vorige keer had ik trouwens een flinke dip de dag van of één dag voor de eisprong.

Heb jij al de eerste echo al ingepland?
Vrijdag zei ze dat de follikel aan het aan was. Vandaag verwoordde ze dat toen de eisprong plaats vond.
Wat bedoel je precies? Aan het groeien was? Ik dacht dat gemiddeld 2 mm per dag is voor groei? Geen idee waar ik dat vandaan heb hoor! Dan zou gister of vandaag een eisprong kunnen zijn, maar zou de kans groot zijn dat je woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag een positieve LH test hebt gehad... Mag ik je vorige kaarje zien?

Lukt het jullie om de dag seks te hebben? Dan maak je toch alsnog een hele goede kans, ondanks dat de datum onzeker is.. Ik snap dat je het graag precies wilt weten hoor, ook voor je nod en om te weten hoe lang je LF is, maar ik zou als ik jou was niet de hele ronde afschrijven.

Ik wilde eigenlijk mijn echo de 29e plannen, maar m'n vk heeft liever dat ik het vanaf 7+5 doet ivm meer zekerheid dat kloppend hart dan echt wat betekent zeg maar. Volgens menstruatie is dat 3 mei (volgens ovulatie iets later), maar dan ga ik dus wel voor de 3 mei. Dan zit ik in ieder geval over de 7 weken. Vorige keer werd er 6+3 gemeten en dat ging alsnog mis, dus misschien wel fijn iets later te gaan om te kijken of de groei klopt.

Ik ben met heel saai datawerk van een onderzoek bezig, dus iets teveel online :whistle:
Vrijdag verwoordde ze het als dat hij aan het gaan was (de follikel was vervormd) en was haar advies dat we om de dag zouden vrijen. Vanochtend verwoordde ze het als dat vrijdag de eisprong al was geweest. Dat verwarde mij ook. Vorige cyclus was dat ook al vaag: 21e zei ze toen ook dat hij ging en de 22ste was hij nog steeds aan het gaan. En vanochtend zei ze wel dat ik de vorige cyclus op dag 21 de eisprong had gehad. Het is toch allemaal verwarrend, of ligt dit nou aan mij 😅

Vanaf vrijdagochtend ben ik dus begonnen met ovulatietesten en ik heb nog geen positieve gehad. We gaan inderdaad gewoon om de dag seks proberen te hebben.

Hier m’n kaartje van de vorige cyclus:
https://ibb.co/7VSgpJg

3 mei dus, spannend!! Hopelijk een hele mooie echo en dat het daarna ook gewoon goed blijft gaan 🍀
Succes met het datawerk..
Alle reacties Link kopieren Quote
Bah afwachtertje, wat vervelend dat het zo onduidelijk loopt. Zo heb je echt je hele cyclus onzekerheid :-(.

Wat vind je er zelf van om die echo wat later te plannen Saga?
Heb je deze link ooit eens gelezen? Daar staat een tabel in met kansen op een goede zwangerschap:
https://www.nvog.nl/wp-content/uploads/ ... 8-2007.pdf
Alle reacties Link kopieren Quote
Afwachtertje vervelend dat je zo twijfelt en dat ze in het ziekenhuis niet even willen kijken. Maar het is wel zo als die gesprongen is is kunnen ze dat nu volgens mij alleen zien aan het vocht wat overblijft van het gesprongen blaasje.(weet het niet 100% zeker) Bloed prikken moet de rest uitwijzen. Follikels groeien vaak 2 mm per dag vanaf 14 mm. Daarvoor gaat het wat minder hard.(vandaag weer geleerd omdat ik meestal bij de eerste controle al 14 mm had) maar is vast per persoon verschillend. De kansen voor zwangerschap zijn gewoon goed natuurlijk als je het om de dag doet. En nog even doen misschien voor de zekerheid?

Misschien doe je dit al hoor. Maar ik hou alle datums bij op m’n telefoon met ook de metingen. Zo kan ik zelf ook een beetje met m’n verstand erbij blijven.

Al zat ik er vandaag volledig naast helaas nog weinig groei wel 1 follikel van 14 mm dus die gaat sowieso doorgroeien maar de rest was niks/ weinig. Nu hoef ik woensdag pas weer ze verwachten dan dat hij 18 mm is en misschien komt er nog een kleinere mee


Saga wat vind je er inderdaad van wat later te plannen? Je twijfelde eerst zo of je die vroege datum wilde pakken toch? Lekker saai data van werk haha! Hoe voel je je verder?

Appelbloesem nou zeker wat je zegt. Iedereen heeft wel ergens pech een wat meer dan de ander. Maar ik heb hierin dan pech ja het is zo. Weinig aan te doen dan gezond eten, supplementen slikken, minder alcohol en koffie. En zoals jij aangeeft snel zwanger maaar wel met veel complicaties. Wil je daar iets over kwijt?

An979 nee hoor ieder z’n eigen tegenslag. Dit is op dit moment een grote in mijn/ ons leven maar goed zo heeft ieder z’n tegenslag. Wat banaantje zegt. Iedereen mag teleurgesteld en verdrietig zijn. Iedereen maakt zo z’n dingen mee ook buiten het zwanger worden/ blijven natuurlijk!

Banaantje & Afwachtertje bedankt voor de lieve woorden. Ik ben van uit mezelf wel echt heel positief ingesteld moet ik zeggen. Al vind ik dat nu lastig maar ik heb veel vertrouwen en ik denk altijd maar elke maand is er eentje dichterbij. Ik ben blij dat we in deze tijd leven waarin veel mogelijk is medisch.

Interessant om over de schild klier te lezen. Toen ik begon in het ziekenhuis was dit allemaal goed.
Misschien ga ik het nogmaals aanvragen te checken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dames, ik ben de hele dag al hartstikke misselijk maarre... hou de vlaggen nog maar even binnen want dochterlief had afgelopen 3 dagen buikgriep :sick:

Heb via mobiel bijgelezen en het was nogal veel (leuk!) Maar dan vergeet ik tegen wie ik ook weer wat wil zeggen: echt petje af voor diegenen die dat wel steeds goed kunnen! Ik moet dan echt een Word document maken en steeds alt+tab heen en weer met t forum!
Wel onthouden: Sanne Joy en afwachtertje respect zeg, voor al die onzekerheid en toestanden aan je lijf. Ik vind het al gedoe en soms ook al strontvervelend om seks toch ook wel een beetje op de klok te hebben. Maar dat is echt wel peulenschil in vergelijking met alle onzekerheden en testen en toestanden in zo'n traject. Went dat? Of blijft het elke keer weer nieuw stom/ raar/ onzeker (of valt dat wel mee)?
Aan de zwangeren: hoera! Dat doet mijn hoop iig leven!

Ik ga morgen testen maar weinig hoop, heb ook wel wat krampjes. Kan ook komen omdat ik morgen net als dochtertje hartstikke buikgrieperig ben :-?
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh ja An Ik heb 1 tsja geef het maar een naampje "biochemische zwangerschap", "missed abortion", "vroege miskraam", "chemical"... gehad en 1 miskraam op 11 weken, toen we dus al een hartje gezien hadden.

Mijn VK zei inderdaad dat ik onderzoek mocht laten doen, maar dat dat vooral bestaat uit bloedonderzoek naar gekke waardes. Omdat ik niet meer heel jong ben, laten we het er voorlopig bij: leeftijd speelt hier zeker mee en ik word wel redelijk snel zwanger, maar raak het dus ook redelijk makkelijk kwijt.

Hoe dan ook: zodra je zo'n streepje ziet is zo'n kindje er eigenlijk al, in gedachten. Dat loslaten is gewoon ontzettend verdrietig en logisch dat je daar van van je stuk raakt. Niks raars of schamenswaardigs aan.

Overigens is mijn ervaring dat als ik het mensen vertel -als het toevallig ter sprake komt- dat de mensen die niet te maken gehad hebben met een miskraam in de minderheid lijken te zijn.
Werk ook veel met mannen en die hebben het er dan ook heel open over, vaak zeggen ze ook: in mijn tijd en zeker met mannen, praatte je daar niet over en dat is niet goed. Niet dat het ons helpt, maar ik vind daar toch een beetje troost in: het komt echt heel vaak voor en het komt ook heel vaak goed!
Alle reacties Link kopieren Quote
Even snel een update van mijn kant; ik ben vanochtend eindelijk ongesteld geworden (en dat ook nog precies twee weken nadat ik dacht mijn eisprong te hebben, wat dus achteraf zo was), dus op weg naar iui #6. Morgen bloedprikken, medicatie laten instellen, echo en over een dag of 13 weer op het wachtbankje. Ik heb er op een of andere manier weer zin in, hoe gek dat misschien ook klinkt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Lulu fijn dat het toch klopte. En snap dat je er zin in hebt.. geeft je toch weer moed en hoop! Ik duim voor 6!

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven