Zwanger worden vanaf juni 2020 (Tabel)

13-06-2020 13:09 437 berichten
Vervolg op
‘ Zwanger worden vanaf juni 2020’, met tabel.

Voor allen die willen aansluiten!
NaamLftKindRondeNOD/echo datum/ud Bijzonderheden
NWell 25/3015 30 december pcos, clomid50mg werkt niet, nu clomid 100mg
Mms25 27/311e:hug: 18 januari mk
Lize129/332e 1 jaar:hug: 22 december mk nov
Sali1985 34/372e 19mnd:flirting: ud half augustus
maMarjan leeftijd3e 6jr/2jr:flirting: :heart: ud 2 juni, 17/12 echo mk april ‘19
September10 30/351e :flirting: :heart: ud 25/2
Adventkalender 311:flirting:ud 19/3 mk mei
Zwartgroen (leeftijd)2:flirting: :heart: ud eind maart
Lalameme 25/28 2e 21mnd:flirting: :heart: 15 april UDguos vanwege groei dochter
pinguin00 262e 8mnd :flirting:Ud 2/5 mk aug '18. 18-06 opnieuw intake icsi
Kristie1988 31/322e 18mnd:flirting: :heart:u/d 3 mei1e kindje prematuur
anoniem_63ad9d62633bc wijzigde dit bericht op 23-12-2020 18:46
87.35% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet.
Maar dat Jan Dulles zijn dochter na 3 maanden verloren is, beangstigt mij enorm.
Dat ik nu alles wil doen om een gezond kindje in mij te laten groeien, maar door dat bericht geconfronteerd worden met dat dit pas het begin is.
Zal wel de zwangerschapshormonen zijn.
Alle reacties Link kopieren
Afschuwelijk he mamarjan.. ik vind inderdaad die eerste maanden met een mini zo onwijs eng en bang het kindje kwijt te raken.. het constand wakker schrikken en overtuigt zijn dat je kindje niet meer andemd. En dan te bedenken dat die nachtmerrie iemand zijn realiteit is. Niet te bevatten, ik kan mij niet voorstellen hoe veel zeer dat moet doen.
Alle reacties Link kopieren
Nwell, al zicht op een menstruatie? Datum voor OK gekregen, of krijg je pas als je je menstruatie hebt gehad een datum?

Lize, hoe is het?

Mms25 geniet van je vruchtbare dagen 🤪🤞🏼
Alle reacties Link kopieren
Lalameme; oh dat lijkt me spannend als je de baby een tijdje niet voelt, gelukkig is alles toch goed. Ben je inmiddels weer beter? Heb je nog last gehad van harde buiken? Ik hoop dat de baby nog een poos blijft zitten!

Mamarjan;
Kan me voorstellen dat het niet altijd makkelijk is om thuis te werken met de kinderen. Ik zie dat je bijna je 20 weken echo hebt, spannend hoor! Ik hoop dat jullie een mooie echo mogen hebben en dat het kindje gezond is met alles er op en eraan. Laat je weten hoe het gegaan is?

Mms; hoe is het? Heb jij je eisprong inmiddels alweer gehad?

Afgelopen weken gewend aan het idee dat ik geopereerd moest worden en me erbij neer gelegd en uiteindelijk ook wel naar uitgekeken want wil toch heel graag zwanger raken. Maar helaas vandaag telefonisch contact gehad dat de operatie de komende tijd niet door gaat ivm corona. De OK's zijn gesloten alleen spoed operaties worden uitgevoerd. Enorm balen dit, ik had het ook wel een beetje verwacht maar je hoopt natuurlijk dat het gewoon door kan gaan. Onduidelijk wanneer ik wel geholpen kan worden, kan wel een aantal maanden duren...
Ik probeer positief te blijven want er zijn mensen die veel erge dingen meemaken of wachten op een operatie wat veel ernstiger is. Maar voor mijn gevoel sta ik nu gewoon stil, en zit het zwanger worden de komende maanden er niet in... of ik moet toch uit mezelf een eisprong krijgen maar dat zie ik niet snel gebeuren.
(Sorry voor me lange verhaal maar moet even van me af schrijven) 🙈
Alle reacties Link kopieren
Nwell, wat een tegenvaller.
Bespreek je nog wel met de gynaecoloog wat die voor je kan betekenen, misschien een minder effectieve behandeling wel mogelijk op de ingrepen kamer, ipv OK... wie weet
Of in tussentijd andere medicijnen?
Want maanden afwachten is echt niet leuk.
Alle reacties Link kopieren
Och Nwell wat klote, daar mag je gewoon echt verdrietig om zijn! Ja er zijn ergere dingen maar dit overkomt jou. :hug: :hug: :hug:
Alle reacties Link kopieren
Even in twee delen want ik heb toch echt met je te doen Nwell. Dat berichtje verdiende echt even voorrang 😉

Ik heb voor het eerst ovulatietesten gebruikt. En het was precies op de dag dat ik dacht dat ik ovulatie heb ook een piek. Dus die tests heb ik niet nodig haha want ik voel het dus zelf goed. Dus 4 januari was mijn eisprong en goed gebruik van gemaakt dus we wachten deze ronde weer af.

Dus we zitten weer op het bekende wachtbankje, normaal nooit problemen mee zeker 3 dagen dpo niet. Alleen deze ronde sinds de eisprong ben ik net een tissuedoos. Herken mezelf bijna niet (ik ben behoorlijk rationeel) zo emotioneel en last van mijn borsten. En dat terwijl er nog helemaal niets kan zijn en ik weet dat het tussen mijn oren zit #placeboeffect :facepalm: Zal wel de tijd van het jaar zijn...

Lize hoe gaat het bij jou? Alles goed?

Sali aan het genieten op je wolkje? Wanneer is jou eerste echo?

Lalameme en mamarjan de feestdagen goed doorgekomen? Lijkt me wel heel speciaal om zwanger te zijn tijdens de feestdagen, geeft het toch een extra speciale lading. Verder alles goed?
Alle reacties Link kopieren
Ben ik weer haha :jump: sorry voor de eenzijdige spam...

Ik heb een zwaar wachtbankje deze ronde. Afgelopen ronde na mijn miskraam ging het eigenlijk erg goed, weinig mee bezig geweest. Ik kon ook oprecht zeggen dat het goed met me ging. Maar deze ronde betrap ik mezelf erop dat ik er best veel mee bezig ben :| Zoals gezegd al sinds de eisprong emotioneel, krampen/steekjes in mijn baarmoeder en last van mijn borsten (gevoelig voelen gespannen en zwaar, maar soms twijfel ik of het wel echt anders voelt; om gek van te worden).

Hopelijk gaat deze week snel voorbij iets in mij wil graag weten of ik het me inbeeld of dat er echt iets gaande is.
Ha lieve dames,
Nwell: wat een domper, lijkt me heel frustrerend om weer wat maanden extra te moeten wachten. Schrijf het vooral lekker van je af, hopelijk lucht het wat op. Kan me voorstellen dat het heel oneerlijk voelt.
Mms: en voor jou deels hetzelfde eigenlijk, het lijkt me een heel frustrerend wachtbankje nu. Een :hug: en :rose: voor jullie allebei!

Mamarjan, veel succes en plezier bij de 20wkn echo!

Hoe gaat het met de rest van de zwangere dames? Hier niet heel veel noemenswaardige zaken. De kleine in m'n buik maakt het gelukkig goed, ik fysiek nog steeds veel kwaaltjes en de lockdown (opvang dicht) maakt het er niet beter op. Nog even de kiezen op elkaar dus. Binnenkort weer een extra echo en daar kijk ik naar uit.
anoniem_371479 wijzigde dit bericht op 11-01-2021 12:22
1.09% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal!

Wat onwijs rot dat het nog zo lang gaat duren nu nwell.. die extra verlenging die waarschijnlijk komt zal nog wel een extra klap in je gezicht zijn. Knap hoe positief je blijft. Krijg je tot die tijd wel midicatie? In de hoop dat er toch een eisprong plaats vind? Enorm zwaar dit. Dikke knuffel!

Stom he mms. Hoe het soms redelijk op de achtergrond kan zijn, maar vaak continue aanwezig is. Die kinderwens. Ik had het zelf ook altijd na mijn eisprong. Daarvoor kun je toch weinig doen dan wachter op je eisprong. Wanneer is je nod? Ik duim met je mee, dat alles wat je voelt een prille zwangerschap is! :hug:

Hoever ben je nu zwartgroen? Einde komt in zicht he. Heel fijn nog even een extra echo! Is dat met een reden? Ja die lockdown maakt het niet fijner. Hier net zo.

Succes mamarjan! Laat je weten hoe de echo was?

Hier alles okeish. Veel harde buiken, en mijn bekken heeft het inmiddels volledig begeven dus ik zit echt aan huis gekuisterd nu. Ik kan ook geen boodschappen meer doen en langer dan 1 minuut lopen lukt niet meer. Het is niet anders! Morgen weer fysiotherapie. Hopelijk krijgt ze het wat los. Zorg voor dochter is dus inderdaad pittig nu het kdv ook niet meer mag. Schouders eronder maar en hopelijk blijft de kleine jongen de hele winter lekker in de buik.. we hopen maar het beste!
@Lalameme we zitten redelijk in hetzelfde schuitje als ik het zo lees :flag: Er was bij mij een indicatie voor groeiecho's (yay, extra echo's), maar gelukkig niets bijzonders aan de hand. Ik loop een paar weken op jou voor en zeker met de verlengde lockdown in het vooruitzicht ben ik al aan het aftellen tot m'n verlof.. Hopelijk kan de fysio wonderen verrichten voor je!
Alle reacties Link kopieren
Bij de 20 weken echo is alles gemeten. Volgens mij zijn er geen gekke dingen gevonden. Maar de uitslag zou naar de verloskundige gestuurd worden en werd dus niet met ons besproken... beetje raar vond ik dat. Bij de oudste kreeg ik te horen of beentjes/buikje/hoofdje groter/kleiner dan gemiddeld was, nu alleen dat hoofd erg groot was, maar geen tekenen waren voor een waterhoofd.

Morgen heb ik telefonisch contact met de verloskundige, dan maar even navragen. Of geen bericht goed bericht betekent.

Ook mijn bekken vindt het deze zwangerschap zwaarder dan de vorige. Ik werk daarom nu minder.
Alle reacties Link kopieren
Wat ontzettend raar mamarjan! Normaal bespreken ze het inderdaad gewoon. Heb je kunnen zien op het scherm op welke termijn het hoofdje gemeten werd? Ik kijk daar altijd mee om zelf een inschatting te hebben. Maar dat komt misschien door de vele guos die we bij dochter hadden hoor. Gaat nu automatisch. Ik ken het ook niet anders dan dat ze gewoon mededelingen doen tijdens de echo en eventuele grote dingen of conclusies bespreken na de echo.. ik zou de verloskundige bellen hopelijk kan ze wat geruststellen. Toen de pretecho van dochter slecht was en haar hoofdje veel te klein was hing de verloskundige binnen het uur aan de telefoon en moest ik de volgende dag naar de gyneacoloog en de dag daarna had ik de eerste guo. Dus ik hoop inderdaaf dat geen bericht goed bericht is! Wat onwijs onzeker :hug:

Hier een ijzer tekort! Dus we krijgen er nog een pilletje bij. Suiker was gelukkig in orde. Gezien mijn mini buikje ook verwacht. Aankomende dinsdag eindelijk een echo. Ik ben zo benieuwd. Maandag avond was heel spannend. Ik had 3 uur lang voorweeën om de 5 minuten, gelukkig zette het uiteindelijk niet door.

Hoe is het met jullie nwell, lize en mms?
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend om te horen zwartgroen, lalameme en mamarian dat jullie veel last hebben van jullie bekken... hopelijk kan de fysio iets voor jullie betekenen.

Lalameme fijn dat je suiker goed is. Gelukkig heb je geen drankje, die zijn zo smerig. Wel spannend dat je voorweeen had. Dat ze maar mooi weg mogen blijven!

Mamarian, al iets gehoord van de verloskundige? Hopelijk is alles goed?

Voor de zwangere dames merken jullie veel verschillen in de echo’s controles enz door het hele Corona gebeuren?

Zoals gezegd hier een zware Wachtweek. Merk dat omdat ik wel goede hoop heb ook extra bang ben voor de teleurstelling. Dan doet het toch extra zeer ofzo... merk dat ik me daar wel tegen wil beschermen.

En hier dus toch de “angst” dat ik het me allemaal inbeeld en het een grote mindfuck is. Afgelopen week was ik echt moe, niet fit, keelpijn, diarree. Lijkt me meer een buikgriep en mijn vriend had ook wat last daarvan. Gelukkig de enige negatieve test waar je wel blij mee bent, de Corona test. Dus dat is uitgesloten.

Oftewel zwaar wachtbankje nog 3 dagen tot mijn NOD. Wel nog steeds met momenten last van mijn borsten. Ene moment wel, dan weer niet, dan weer hard dan geen verschil. Met name in de ochtend en avond klachten en daarbij ook felle steken onder in mijn buik.

Dus ja geen idee, of een buikgriep of iets moois. Ik probeer te wachten tot (ruim) na het weekend om grotere teleurstelling te voorkomen.
Alle reacties Link kopieren
Verloskundige heb ik donderdag gesproken.
Zij is als laatste afgestudeerd en had inderdaad gezien dat hoofdje groot is.
En ja ik had het dus toch goed goed gezien P99, dus niet net een beetje groter. Ze had geen flauw idee of er iets mee moest, en zou gaan overleggen.
Praktijk is op vrijdag tm zondag dicht, behalve de dienstdoende, dus ik neem aan dat ik maandag gebeld zal worden.

Ik weet dat je naar ziekenhuis verwezen moet worden bij een hoofdje van p95 of groter, dus neem aan dat ik verwezen ga worden en als ze daar zelf niet mee komen, dan wil ik hen vragen zelf een echo te laten maken, op welke P hoofdje dan zit. Als hoofdje dan plots kleiner is, wacht ik nog wel af, maar anders overleg ik zelf gewoon met het ziekenhuis. (Nadeel en voordeel van zelf arts zijn).

Ondertussen zit mijn stress best hoog, eigenlijk niet om het hoofdje van ons kindje.

Mijn 2 beste vriendinnen hebben kanker en zitten in hun traject
Mijn vader kreeg kanker diagnose in 2017, mijn neef op z’n 38e. En opa’s ook kanker; al waren zij ouder.
Ik heb verder alleen tantes(4) en nichtjes (7), en de enige (overige) mannen in mijn omgeving zijn mijn echtgenoot en broer.
En mijn broer heeft gister gehoord, maandag te moeten starten met behandeling voor teelbal-kanker!
(Bij mijn neef dacht men aan blinde darm ontsteking, bleek dus kanker. Bij mijn broer dus vergelijkbaar, bij een kleine onschuldige operatie.... grote verbazing bij chirurg wat hij zag.)

Ik weet dat behandeling vaak erg succesvol is, maar weg spannend, erg spannend.
Alle reacties Link kopieren
Oh mms ik zie dat ik achterloop! Vandaag of morgen je nod? Hoe is het met je ? Ik denk aan je!

Lieve mamarjan. Ik begrijp zo ontzettend hoe je je voelt ♡ het is verschrikkelijk. Wij hebben dit doorgemaakt, dochter zat onder de 0. Ze spraken van microsefalie. Wie maakte de echo? Je zou dan inderdaad een guo in een gespecialiseerd ziekenhuis moeten krijgen.. och wat verschrikkelijk! :hug: ik hoop dat je heel heel snel meer hoort. Die onzekerheid is verschrikkelijk en nog harder hoop ik dat het lood alarm blijkt. Hoe is de verdere groei van jullie kindje? Ik denk aan je! Houd je ons op de hoogte? En als ik iets voor je kan betekenen, geef een gil. Dit is echt echt heel naar
Bij ons volgde meerdere guos en omdat haar verdere groei bijtrok, op het hoofdje na die bleef te klein vonden ze het niet drastisch genoeg wij gingen van microsefalie en zsm inleiden naar oh we kijken het aan en zien het na de geboorte. Dat was pittig, gelukkig was alles goed in ons geval bij geboote maar het geeft een onwijs nare twist aan je zwangerschap. En ook daarne bleef de angsy er nog lang in. Ik hoop echt dat het met een sisser afloopt lieve mamarjan.

En wat verschrikkelijk zo onwijs veel dierbare met die verschrikkelijke rot ziekte. Ik ben vorig jaar mijn opa verloren hieraan, afschuwelijk.. ik ben nog iedere dag heel boos op die ziekte. Het is echt verwoestend.. ik hoop dat veel dierbare van jou het gevecht mogen winnen! Wat zwaar zoveel zorgen tijdens een zwangerschap, heel veel kracht en sterkte gewenst♡
Alle reacties Link kopieren
@lalameme, ik zou sowieso een groei echo krijgen omdat de oudste 2 klein bij geboorte waren. (Bij 20 wkn was er niets bijzonders, maar bij geboorte waren hun hoofdjes normaal, de rest kleiner. Deze baby groeit ook normaal, maar hoofd dus groter).
Alle reacties Link kopieren
Mms; Ik zie dat je nod is geweest. Ben benieuwd, ik hoop dat je goed nieuws hebt! Laat je het ons weten?

Mamarjan; Goh wat naar zeg dat er zoveel zieken ik jou omgeving zijn. Wat een verschrikkelijke ziekte is het toch ook! Snap best dat dat je hier veel over nadenkt en de zwangerschap dan wat op de achtergrond treedt. Heb je inmiddels echo gehad in het ziekenhuis? Ik hoop dat alles goed is met de kleine & met jou ook. Dikke knuffel voor jou!

Lalameme; fijn dat de suiker goed is! Hoe is de echo gegaan? Heb je nog weer last gehad van voorweeën? Kan me best voorstellen dat je daar van schrikt. Hoe is het verder met jou?

Ik heb zelf niet zoveel te melden. Nog steeds niet ongesteld geworden, ik passeer nu bijna de 60 dagen...
Ik denk dat ik na het weekend maar even contact ga opnemen met de poli of ik niet op een andere manier geholpen kan worden. Snap best dat de operatie niet door kan gaan ivm corona. Maar ik hoop dat ik wel op een andere manier geholpen kan worden want de poli is wel gewoon open.
Alle reacties Link kopieren
Nwell, groot gelijk dat je belt. Ik hoop dat ze inderdaad nog een voorstel hebben. (Misschien verwijzen naar ziekenhuis waar minder COVID zorg is en gynaecologische ingrepen door gaan)

Ik krijg over 6 weken een standaard groei echo, dan zullen ze ook het hoofdje meenemen. Ze weten volgens mij ook niet zo goed wat ze er mee aan moeten.
Maar iig fijn dat ze er over 6 weken aandacht voor hebben.
Alle reacties Link kopieren
Voor zover ik weet zijn er wel meerdere opties Nwell. Ik weet er uiteraard niet alles over maar omdat wij met dochter een medischtraject ingingen (wel met andere problemen) wel heel veel uitgezocht en met veel meiden in contact gekomen. Speelt bij jou bijvoorbeeld pcos? Of hebben ze dat al uitgesloten of misschien nooit benoemd? Ik zou zeker bellen en als ze niets kunnen betekenen misschien een secondopinion in een ander fertiliteitscentrum? Als je daar zelf achter staat tenminste. Ik snap dat het enorm frustrerend is dat het zo lang duurd, helemaal zonder eisprong, anders had je gevoelsmatig nog een beetje kans gehad.. ik vond het toen al vervelend dat er zo enorm veel tijd tussen de afspraken zit en dat steld niets voor met hoelang jij nu moet wachten.. want die hele situatie met corona is ook wel echt nog uitzichtloos natuurlijk..

Wat ver weg nog mamarjan. Als je je er niet fijn bij voelt gewoon aangeven he? Onze dochter was wel echt uit de standaard waardes en zat onder de P0 zegmaar. Toen dus direct guos.

Onze kleine jongen zit nog lekker, we hebben een snelle niet officiele echo achter de rug waar zijn hoofdje 1.5 week achter liep. De waardes hiervan zijn verder niet benoemd. 2 februari een officiele groeiecho benieuwd hoe het dan is. 1.5 week is wel weinig in vergelijking met onze dochter dus ik maak mij daar niet direct druk om. Hier gaan de voorweeën door. ongeveer om de dag zijn ze een periode regelmatig en ze doen steeds meer zeer. Als het zo doorgaan eventjes een cervix meting om te kijken of die niet verkort of ontsluit. Ik heb geen bedrust gekregen maar ik moet wel zo veel mogelijk plat liggen. Al word het daar niet minder van. Elke week is er 1 bij, daar houden we ons aan vast. Vandaag 29 weken. ♡
Alle reacties Link kopieren
Sorry ik heb me de afgelopen week even teruggetrokken van het forum. Was er voor mijn gevoel te veel mee bezig en had een bittere teleurstelling dat er toch een menstruatie kwam.

Inmiddels alles weer op een rijtje, maar baalde echt van de mindfuck. De rondes dat je er een goed gevoel over hebt doen extra zeer... bleek toch een griepje te zijn, mijn vriend is daarna ook nog een week ziek geweest.

Nwell blijft echt klote zo met het hele Corona gebeuren. Het feit dat je er 0 invloed op hebt is zo shit. Ik kan me je frustratie wel voorstellen. Groot gelijk dat je contact opneemt met je behandelaar! :hug:

Lalamemefijn dat de kleine man lekker op zijn plekje blijft zitten en dat je nu alweer 29 weken bent. Maar spannend dat de voorweeen aan blijven houden. Hopelijk zetten ze niet door, want bij jou in je buik zit ie toch het beste.

Mamarjan :hug: wat een heftige periode zo met alles wat privé gebeurd en dan tegelijkertijd zwanger te zijn. Heb je inmiddels je GUO gehad? Hopelijk valt de p-lijn mee. En inderdaad ook nadeel van zelf arts zijn je weet ook teveel soms.

Hier gaat dus helaas mijn NOD naar 11 februari. Dus inmiddels kom ik alweer bijna bij mijn vruchtbare dagen (zal ergens rond het einde van de maand zijn). En dan weer afwachten. Ik hoop gewoon dat het ons snel weer gegeven mag zijn net zoals voor NWell! Maar het wachten plannen en dan weer wachten ben ik stiekem wel heel erg beu aan het raken :| Maar het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.
Alle reacties Link kopieren
Dat doet zeker zeer, wanneer je lichaam een loopje met je neemt.. dat zijn de naarste maanden. Dikke knuffel lieve mms ik duim met je mee deze ronde, ik doe een vruchtbaarheidsdansje voor je! :hug:
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel 🙏 alles verder rustig bij jou lalameme?

En hoe gaat het met NWell en Lize?

Even een hele andere vraag, sorry voor het lange verhaal alvast. Ik kreeg van de week een formulier onder ogen waaruit blijkt dat mijn moeder en zus drager zijn van een bepaald gen, dat zit er verkeerd om in. Fijn dat ze daar pas mee aan komen kakken als je al een miskraam hebt gehad! Anyway ik heb 50% kans om drager te zijn en dan heb je geen klachten. Risico is er wel dat je bij dragerschap meer kans op miskramen hebt en 10% kans op een kindje met een beperking omdat de draaiing dan niet stabiel zou zijn (sorry wazige uitleg maar ik ben geen dokter :shame: ).

Nu ben ik doorverwezen naar de klinisch geneticus om te kijken of ik drager ben en zo ja hoe groot het risico kan zijn op miskramen of erfelijke afwijkingen.

De arts huisarts raad aan om in de tussentijd de kinderwens in de koelkast te zetten tot de uitslag. Kan alleen 3-4 maanden duren! Ik baal ontzettend, en het voelt als een dilemma. Alleen mijn hoofd zegt er zijn geen familieleden met beperkingen en ik ben al een half jaar bezig... ga ik dan nu wachten of de natuur toch gewoon zien hoe het loopt?
Alle reacties Link kopieren
Mms, ik snap je verhaal goed hoor, goed beschreven.
Lastig dat nu de wens al lang genoeg gaande is en ook al echt een actieve wens is... en dan advies krijgt die voor de komende maanden op pauze te zetten.

Hoe weten je moeder en zus dat zijn dat gen hebben?
Hebben zij miskramen gehad? Hebben laat in de zwangerschap kindje verloren?
Je hoeft hier inhoudelijk geen antwoord op toegeven, maar gebruik die overweging hoe je het zou vinden mocht je in de komende maanden evt zwanger zou worden en of je dan zorgen zou maken over dat kindje.

Zwanger worden, maar ook afwachten, beide is begrijpelijke keus, maar ook andere keus is goed.
:hug:
Alle reacties Link kopieren
Oh wat een moeilijke situatie mms! Inderdaad een tweestrijd. Ik zou ook even bespreken of zij miskramen gehad hebben inderdaad en zo ja hoeveel dan, blijft toch lastig te zeggen ook wat de oorzaak van een miskraam uiteindelijk is, het kan ook altijd nog iets andets zijn dan die verkeerde gen.

Als ik terug denk aan hoe ik erin stond toen ik 6 maand bezig was zou ik denk ik, niet mijn kinderwens in de koelkast gezeg hebben, maaar dat is natuurlijk makkelijk om achteraf te zeggen, ik heb niet in jouw schoenen gestaan.

Ik zou de afweging maken wat jullie zouden doen met de wetenschap dat er een grote kan is dat jij drager bent als je toch voor de uitslag zwanger blijkt te zijn. Het lijkt mij namelijk wel ontezettend verdrietig een zwangerschap af te moeten breken als het kindje een syndroom zou hebben (of misschien zou dit kindje helemaal welkom zijn). Weet je ook welke syndromen een verhoogt risico zijn? Of is er dan uberhaubt meer kans op syndromen, niet iets specifieks.

Ik heb bij mijn eerste zwangerschap bijvoorbeeld geen nipt laten uitvoeren, omdat elk kindje welkom was. Toen ze een aantal weken later serieus dachten aan microsefelie en mij een toekomst beel werd geschets wat daar bij kan horen dacht ik daar anders over. Niet voor ons, maar voor het kind. Als het gaat om een beperking waarbij er geen levensqualiteit is ligt daar voor mij echt een streep nu, bij ons was daar alleen pas spraken van na de 24 weken. dan zou ik inderdaad nu wel wachten tot de uitslag in jullie geval.

Wachten op de uitslag is natuurlijk altijd de verstandigste keuze. Maar inderdaad het is weer verloren tijd en ik begrijp heel goed dat je na een half jaar bezig zijn, nog 4 maand later richting een jaar gaat, en dat doet zeer. De tijd gaat snel en ik denk dat daar ook een stuk angst speelt voor hoe lang het dan wel niet gaat duren. De kans op een miskraam zou mij nu niet direct tegen houden (mits je moeder en zus bijvoorbeeld niet heel veel miskramen gehad hebben) maar als er echt een hele grote kans is op een ernstig syndroom dan denk ik dat wij dat nu zouden uitstellen.

Dikke knuffel voor jou! mms! Sterkte met de keuze die jullie maken, bijde is helemaal goed. Kan je snel terrecht bij de klinisch geneticus? Ik hoop dat de onderzoeken en uitslagen heel snel volgen. Houd je ons op de hoogte? En schrijf lekker van je af wanneer je daar behoefte aan hebt he!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven