Zwanger worden na hersteloperatie sterilisatie man

31-05-2010 15:05 3226 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi,



Er zijn al zo veel topics over zwanger worden, maar er zijn maar weinig topics over zwanger proberen te worden na een herstel operatie van een sterilisatie bij de man.



Wie heeft hier ook ervaring mee of is nu ook aan het proberen om zwanger te raken na een hersteloperatie?



Ik ben 36 jaar en mijn vriend (eigenlijk aanstaande, want we gaan in juli trouwen ) is 39. Hij heeft zich drie jaar geleden laten steriliseren. Hij heeft al twee kinderen.



Ik zelf heb nog geen kinderen en wil vanaf kinds af aan al moeder worden. Na er uitgebreid over gepraat te hebben, heeft mijn vriend besloten om de sterilisatie ongedaan te laten maken. Begin april heeft de operatie plaatsgevonden. Vorige week hebben we de uitslag van de kwaliteit van het sperma ontvangen en dit is goed! 27 miljoen zaadcellen per ml, flinke activiteit en genoeg vloeistof. Vanaf zijn kant staat een natuurlijke zwangerschap niets in de weg.



De eerste "klus"ronde hebben we al achter de rug en niet zwanger. Ik had ook niet anders verwacht. Maar nu wordt het spannend. Eind deze week heb ik mijn vruchtbare periode. Dus op naar ronde 2!



Ik hoor graag ook jullie verhalen en zou het leuk vinden om een actief forum op te starten voor dames die momenteel in hetzelfde schuitje zitten. Kunnen we onze ervaringen uitwisselen en elkaar steunen.



Groeten,

Lady
Alle reacties Link kopieren
Dag allemaal,



Geen goed nieuws, de hersteloperatie is mislukt: na een semenonderzoek na een maand of 9 blijken er geen zaadjes aanwezig. Terwijl het zaad echt veranderd was, in de herkenbare variant. En nu langzamerhand weer is terugveranderd in een waterige variant. Waarschijnlijk heeft littekenweefsel het eea toch weer afgesloten. Wie heeft ervaring met evt second opionions? Bij wie? Zijn er nog opties om een mislukte hersteloperatie 'te herstellen'? Ik hoor graag jullie ervaringen. Graag willen we eerst dit goed onderzoeken voordat we verder kijken naar mogelijke andere opties om zwanger te worden. Overigens heeft mijn vriend (44) drie kinderen (die in een mum waren verwekt) en is er tijdens de operatie 'leven' aangetroffen. Bij voorbaat dank!



Annemieke (33)
Alle reacties Link kopieren
Beste Lady001 en ook anderen die dit mee maken. Mijn vriend heeft zich aantal jaaren geleden laten steriliseren.



Ik zelf heb nog geen kinderen n we willen samen een kind. Mijn vriend wil de sterilisatie ongedaan te laten maken, maar we hebben geen ervaring hier mee.



Zou u misschien ons meer informatie willen geven aan hoe en waar we kunnen gaan.



@Chana goed om te lezen dat bij jou is het gelukt.

@mamamuis gefeliciteerd!

@Lady001 veel sucess!
Alle reacties Link kopieren
Hallo Lady,

Heel benieuwd ben ik naar hoe het met jou gaat.

En hoe de berichten over je eventuele zwangerschap zijn.

Mijn vriend heeft vorige week een herstel operatie gehad.



Zag er niet best uit. De arts die hem 15 jaar geleden gesteriliseerd heeft, heeft gedacht dat mijn vriend nooit weer kinderen wilde. (tja, zo dacht hij er toen ook over).

Eerder heeft hij (nu 44 jaar), 2 meiden gekregen. Wij hopen dat wij ook snel zwanger mogen worden. (ik ben 29).



Groeten Vlindertje
Alle reacties Link kopieren
Hallo Vlindertje,



Mijn vriend en ik hebben volgende week donderdag ons eerst consultatie gesprek voor een hersteloperatie. We willen daarna een afspraak voor de operatie maken. Heel spannende voor ons beide.



Eerder heeft mijn vriend 4 kinderen (3meiden en 1 jongen) Hij is nu 48, ik ben 32 en geen kinderen, we willen zo graag een kind samen.



Aller beste en hoop dat u snel zwanger wordt.



groetjes

Alben
Alle reacties Link kopieren
Hoi Hoi Alben.

Waar heb jullie een afspraak? Ben benieuwd hoe de kansen voor jullie liggen.

Het herstellen van de operatie verloopt gelukkig prima. Vandaag een week geleden en hij is nu alweer aan het werk. (geen lichamelijk zwaar werk hoor).

Helaas zijn onze kansen klein doordat de sterilisatie nogal 'pruts werk' is geweest.

Hierdoor zijn de kansen tussen de 5% en 15% op doorstroom in de zaadleider. Beter dan niks natuurlijk.

En over 3 maanden testen of er doorstroom is! Heel erg spannend allemaal.



Heel veel succes alvast en hopen dat jij ook snel zwanger mag zijn.

Groetjes Vlindertje
anoniem_29452 wijzigde dit bericht op 27-08-2010 23:59
Reden: naam van arts genoemd
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hoi Vlinder,



bedankt voor u snel reactie en info. We gaan eerst aanstande donderdag naar st. Elisabeth Ziekenhuis tilburg voor consultatie. Ik was vrijdag aan het googlen en toen kwam ik aan een twitter pagina, daar willen wij ook deze week een afspraak gaan maken. Ik las dat ze veel ervaring hebben in vasovasostomie - hersteloperatie. Fijn te horen dat bij jullie de operatie was geen zwaar lichaamlijk werk.



Mijn vriend is 7 jaar geleden gesteriliseerde, ik hoop dat ons kansen wat groot zijn anders als het ons niet lukt dan gaan we IVF proberen.



Weet u misschien van ICIS?

Ik wens u veel success



Grtjes

Alben
anoniem_29452 wijzigde dit bericht op 28-08-2010 00:00
Reden: naam arts
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hallo Alben,



Zeg vooral maar jij in plaats van u.... ik ben 29 jaar.

In Doetichem doen ze regelmatig vasovasos (soms meerdere keren per week). Ik hoop dat het een goed ziekenhuis is. Het is bij ons in ieder geval goed bevallen.

Helaas is de uitslag voor ons niet zo heel positief, maar er is een kleine kans dat ik zwanger kan/mag raken. En die kans grijpen we met beide handen aan.



Bij mijn vriend was het al 15 jaar terug, dat is bij jullie gelukkig nog onder de 10 jaar!



Wat goed dat je vriend het met jou nog een keer wil proberen als hij al 4 kids heeft. Voor mijn vriend is een baby natuurlijk welkom maar hij heeft al 2 meiden en dat is voor hem voldoende. Maar ik wil echt heel graag kids, als het kan en mag.



ICSI weet ik wel het een en ander van. Een vriendin van mij is zwanger dmv ICSI. Dan wordt een zaadcel in een eicel geinjecteerd. En die moet gaan delen. Als deze deelt kan de embryo terug geplaats worden.



Of je wel of niet makkelijk een eicel bij de vrouw weg kan halen is natuurlijk ook afhankelijk van de regelmaat van de eisprong van de vrouw. En de kwaliteit van het zaad.



maar zover ben je toch nog niet? Eerst maar herstellen en op de natuurlijke manier proberen of je zwanger mag worden toch?



Liefs Vlinder
quote:Alben schreef op 15 augustus 2010 @ 13:24:

Hoi Vlinder,



bedankt voor u snel reactie en info. We gaan eerst aanstande donderdag naar [.............. ]Ziekenhuis voor consultatie. Ik was vrijdag aan het googlen en toen kwam ik aan Dr.[...] twitter pagina, daar willen wij ook deze week een afspraak gaan maken bij [...]Ziekenhuis . Ik las dat ze veel ervaring hebben in vasovasostomie - hersteloperatie. Fijn te horen dat bij jullie de operatie was geen zwaar lichaamlijk werk.



Mijn vriend is 7 jaar geleden gesteriliseerde, ik hoop dat ons kansen wat groot zijn anders als het ons niet lukt dan gaan we IVF proberen.



Weet u misschien van ICIS?

Ik wens u veel success



Grtjes

Alben



Je kiest een arts uit obv zijn twitterpagina?





Ik moet hier echt even bijkomen, zo'n lachstuip is lang geleden.
Alle reacties Link kopieren
Hey Annemieke,



Bij ons is de hersteloperatie ook mislukt.

Is inmiddels al weer 2 jaar geleden.

Het leek de uroloog destijds niet verstandig om de operatie opnieuw te laten uitvoeren. Er is tijdens de operatie zelf wel doorgang van sperma geweest en stel je voor dat de tweede herstel weer zou mislukken. En weer die napijn voor m'n vriend en daarnaast heeft de operatie ons een smak geld gekost.

Als we zover zijn, zullen we dan ook waarschijnlijk kijken wat de opties zijn om via MESA/PESA in combinatie met ICSI zwanger te raken, maar allebei zijn we al twee jaar heel hard aan het twijfelen of we wel verder zo'n traject in willen.

Wat je zelf ook gaat doen: veel succes
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Lady, weet je al iets ?



Ik ben 33 jr en bijna 5 jr samen met mijn man 39jr. Hij heeft 2 fantastische zoons van 10 en bijna 12, maar ik hoop zelf ook nog mama te worden. Na heel wat gesprekken (mijn man is in 2005 gesteriliseerd) hebben we samen besloten om een hersteloperatie te laten doen. Op 11 mei 2009 is hij geopereerd. Nu nog steeds niet zwanger en gaan in september terug naar de uroloog.

Vriendinnnen om ons heen worden zonder problemen zwanger, ben heel erg blij voor ze maar 't doet ook 1 beetje pijn.
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Mijn man heeft 15 sept. een herstel operatie laten doen. Ik hoop zo dat ik nu zwanger kan worden....



Wie heeft er ervaring mee?
Alle reacties Link kopieren
hehehe eindelijk weer iemand actief.

kit86: spannend dat jou man een vaso vaso heeft gehad.

Die van mij heeft 4 augustus een vaso vaso gehad.

Begin oktober een potje opsturen, ik ben heel erg benieuwd.

Hoop dat de operatie bij je man geslaagd is!



En hoe is het met de mannen van de andere dames?

Lady? Alben? ontwikkelingen?
Alle reacties Link kopieren
ff OT



@ lady d8 je te herkennen van een ander forum maar weet het niet zeker, ben je niet onlangs gestart met een stewardessenopleiding??
Alle reacties Link kopieren
15 april 2010 zijn mijn man en ik naar de Berglandkliniek in Tilburg gegaan voor een intake. zag er allemaal goed uit. 19 juni kreeg ik een huwelijksaanzoek en zijn 17 september getrouwd. Nu hebben wij een oproep gehad voor 28 oktober de hersteloperatie. erg spannend, mijn man heeft al een super lieve dochter van 9. iemand ervaringen met de Bergland kliniek?
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Wat fijn dat je hier kunt ´babbelen´ over de ervaringen van de hersteloperatie.

Ik ben 33 jr en mijn partner 41. Hij heeft in april de operatie laten uitvoeren. Deze is ´geslaagd´..

Echter hebben we deze week weer een sperma-onderzoek gehad en dit was niet goed. Er waren vrij weinig actieve zaadjes.

Deze week hebben we onze eerste afspraak bij de fert.arts.

Wie heeft er ervaringen met de ´vervolg-acties/ onderzoeken´ en dergelijke?
Alle reacties Link kopieren
Hallo Roosje,

Het gaat een beetje traag hier hoor! Er wordt dan ook weinig gebabbeld helaas!

Jammer dat er weinig actieve zaadjes zijn. hoe zijn jullie daar achter gekomen?

In augustus heeft mijn vriend een vaso vaso gehad, en vorige week net gehoord dat de operatie geslaagd is! YEAH!!

Maar geen idee of er actief zaad is.. Mijn vriend heeft eerder 2 kids verwekt dat schijnt gunstigg te zijn maar dat is lang geleden.

Sterkte ermee...
Alle reacties Link kopieren
Hallo Vlinder,



Jouw verhaal lijkt op het onze.

Mijn vriend heeft ook 2 kids van een eerdere relatie.

De operatie is ook geslaagd. Daarna is er 2 keer een sperma-onderzoek gedaan. Dit is niet helemaal goed verlopen. 1 keer was de uitslag redelijk en de andere keer niet.

Onlangs hebben we nogmaals onderzoek laten doen en daaruit bleek te weinig actief zaad.

Nu gaan we eind van deze week naar de fert.arts. Ben benieuwd wat de mogelijkheden voor ons zijn. Spannend!

Het is iig heel fijn dat de operatie geslaagd is.

Wat zijn voor jullie de vervolg-stappen? Of hoeven jullie niet meer terug naar de arts?

Jij ook succes!
Alle reacties Link kopieren
Hallo Roosje,

Spannend dat jullie naar fert. arts!! Hoop dat je een beetje duidelijkheid krijgt over vervolg stappen.

Is jou cyclus wel regelmatig enzo?

Wij hebben afgesproken dat we het eerst een half jaar zo proberen... En mijn vriend wil geen medische molen.

En we gaan het 2 jaar proberen, daarna vind hij zichzelf te oud worden om papa te worden.. hij is 45 ik 29...

Dus het heeft misschien ook weinig nut zijn zaad te laten onderzoeken.... eerst maar proberen en hopen dat het zo gata lukken.

Was het lang geleden dat je vriend een herstel operatie heeft gehad?
Alle reacties Link kopieren
Hallo Vlinder,



Pff lijkt me best lastig jouw situatie.

Ik bedoel daarmee dat jullie graag een kindje willen, maar dat jouw partner niet de medische molen in wil gaan. Kun je je daarin vinden?

Mijn partner heeft in april de hersteloperatie laten doen.

Zojuist zijn we bij de fert.arts geweest. Ze zag geen aanleiding voor een onderzoek bij mij, omdat het wellicht met de kwaliteit en beweeglijkheid van het sperma te maken heeft. Ik heb een regelmatige cyclus.

Nu wordt er komende week weer een sperma-onderzoek gedaan. De week erna krijgen we de uitslag. Als het ´voldoende´ (even simpel gezegd) is dan gaan we aan de slag met IUI. Als het ´onvoldoende´ is dan wordt het IVF/ICSI.

Dus spannend! Wij hopen natuurlijk op IUI.
Alle reacties Link kopieren
pfff heb ik een heel verhala getypt.. alles weg (verkeerde knop)



Ik weet nog niet of ik me daar in kan vinden, ik hoop dat ik toch binnen 2 jaar zwanger raak. Dan verder kijken.

Mn vriend staat sinds de operatie positiever tegenover het baby verhaal. Eerst deed hij het alleen puur voor mij en hoefde het niet zonodig voor hem. En nu lijkt het hem toch wel mooi als wij samen een kleine zouden krijgen....



Roos, je hebt een regelmatige cylcus, gelukkig ik ook. Wel iets langer dan gemiddeld (34 dagen) en heb nu de laatste keer mijn hij gevonden met behulp van ovulatie testen.

Het onderzoek naar de kwaliteit van het zaad, doe je dat via de huisarts? of kan je rechtstreeks naar het ziekenhuis?

Jammer dat er bij jullie geen genoeg beweegelijke zaadjes zijn.. Wij hebbben natuurijk nog geen idee hoe dat bij ons is.

Ik weet wat ICSI is, maar hoe werkt IUI in de praktijk?

Heb je al uitslag van het sperma onderzoek?

Liefs Vlindertje
Alle reacties Link kopieren
Als je vriend er nu al een stuk positiever tegenover staat, dan komt het wellicht wel goed.

Wie weet wordt dan zijn wens ook steeds groter....



Wij hebben eerst een onderzoek gehad in het ziekenhuis waar de operatie heeft plaats gevonden. Toen werden we ´weggestuurd´ met de mededeling ´en nu maar raak schieten´. Zo lomp! Wij hielden er niet zo´n goed gevoel aan over, omdat we zoiets hadden van wordt er nu niets meer gecontroleerd?

Dus zijn we naar de huisarts gegaan. Hij vond het ook een vreemd verhaal. Dus adviseerde hij weer een sperma-onderzoek. Het potje moesten we bij de huisartsenpost afgeven en zou vervolgens onderzocht worden.

Dit is tot 2 x toe mis gegaan, omdat ze het te lang hadden laten staan! Ongelooflijk! Daar ga je toch met respect mee om.

Uiteindelijk moest het worden afgegeven in het ziekenhuis. De uitslag kregen we via de huisarts.

Deze heeft ons toen naar de fert.arts gestuurd.

Vandaag hebben ze weer een sperma-onderzoek gedaan en daar krijgen we volgende week de uitslag van.

Dan wordt er ook besloten of we IUI of IVF gaan doen. IUI is eigenlijk kunstmatige ins.

Hoeven jullie niet meer terug naar de arts?



Liefs Roos
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen Roos,

Joh dat het 2 keer is mis gegaan, dat is wel erg lomp. Ze weten daar toch hoe belangrijk zo'n onderzoek voor de patient/client is!

Wij hebben de operatie in Doetichem laten uitvoeren, zij claimen de specialisten te zijn. Dat is voor ons behoorlijk ver rijden. Je moet toch alles zelf betalen, dan ook naar het ziekenhuis die claimt de beste te zijn in dit gebied.

Daar opereren ze puur voor de doorstroom. Dus na 3 maanden een potje sperma per post opgestuurd. Een week later hebben wij naar het ziekenhuis gebeld. En daar zeiden ze alleen maar operatie geslaagd. That's it... niet of er veel of weinig zaadcellen gevonden zijn.. helemaal niets....

Dus we hoeven niet terug, helemaal niks meer. beetje vreemd.



Begin volgend jaar gaan wij denk ik ook de huisarts bellen voor een kwaliteitsonderzoek, mn vriend wil ook wel graag weten hoe het zaad nu is. Voor mij is het moeilijk, voor hetzelfde zeggen ze dat het te traag is en onmogelijk zo zwanger te worden.... en dan wil mn vriend geen medische molen... Wat dan??? ik steek eerst nog ff lekker mn kop in het zand, om het maar zo te zeggen en hoop dat we zo zwanger mogen raken.



Spannende week voor jullie, hoop dat het IUI gaat worden.

Dan hoef jij zelf toch geen hormonen?

Maar hoe gaat dat dan? Ga jij dan je ei opzoeken en dan met verse sperma naar het ziekenhuis? En brengen ze het dan in?

Of gaat het ziekenhuis opzoek naar jou ei? en kunnen zij sperma bewaren voor wanneer jij je ei hebt?



liefs Vlinder
Alle reacties Link kopieren
Heel af en toe kom ik dit topic weer tegen. Ik moet toch altijd weer even lezen omdat dit topic heel speciaal voor me is. Mijn lief heeft vorig jaar september een hersteloperatie laten uitvoeren in Doetinchem.

Ik was binnen 3 maanden zwanger en ik heb inmiddels een wolk van een dochter van 7 weken.

Ik wil jullie veel succes wensen met het proberen zwanger te worden!



X.
Alle reacties Link kopieren
@Torremolinos: Wat super voor je! Dat geeft de mens weer hoop!



@Vlinder:

Wat vreemd dat ze het daarbij laten in het ziekenhuis!

Hebben ze na de operatie geen sperma-onderzoek gedaan?

Je moet namelijk weten of het lichaam van de man geen anti-stoffen heeft aangemaakt in de jaren.

Maar goed, anders zou ik idd dan meteen een onderzoekje laten doen.

Pff ik heb met je te doen..met de situatie. Ik kan me voorstellen dat het lastig is. Je houd veel van iemand en van de andere kant is de wens om een kindje te krijgen ook heel groot.

Ik hoop echt voor je dat jullie er samen uit komen. Misschien is het wel goed om er even niet te ver over na te denken.

Wie weet wordt de wens van jouw partner ook wel steeds groter en wil hij er steeds meer voor doen.

Maar misschien raak je wel heel gauw zwanger! Laten we daar gewoon van uitgaan!!!



Ik weet niet of ik hormonen moet spuiten.

Zoals ik vernomen heb, krijg je soms spuiten om extra eitjes te laten ´rijpen´. Dan moet je naar het ziekenhuis om een meting te doen om te kijken of de eisprong er bijna aan komt. Dit kan enkele keren zijn. Uiteindelijk tegen de tijd dat de eisprong verwacht wordt, vindt de IUI plaats. (tegen die tijd moet mijn partner weer een ´vers´ potje inleveren.Ik weet verder niet wanneer en wat je evt. moet spuiten.

Een vriendin van mij heeft ook IUI gehad en vond het allemaal wel meevallen.

Pff nog een kleine week en dan weten we meer. Erg spannend hoor!



Liefs Roos
Alle reacties Link kopieren
@Torremolinos; wat ontzettend leuk! Lief ook dat je de posters hier nog even een hart onder de riem komt steken.



Ook ik volg dit topic zo nu en dan. Ten aanzien van het onderwerp kom ik wel steeds die Slingeland-kliniek in DOetinchem tegen. Is dat nou omdat die veel/handige PR doen, of is die kliniek daadwerkelijk beter dan het doorsnee ziekenhuis-om-de-hoek?



Verder nog een vraagje; ik heb wel eens iets gelezen over dat de artsen tijdens de hersteloperatie zaadcellen "aftappen" (excusez-le-mot), die dan evt. gebruik kunnen worden als de operatie toch niet succesvol blijkt. Weet iemand daar iets over?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven