Anouscha Nzume, Sylvana etc.

26-04-2017 16:51 2938 berichten
Alle reacties Link kopieren
Waarom krijgen deze vrouwen een podium om hun racistische uitlatingen tentoon te spreiden? Wat als ik , een blanke vrouw, een boek zou schrijven met als titel "Hallo zwarte mensen". Wat als ik als blanke vrouw keer op keer op tv zou klagen dat alle zwarten racistisch zijn en dat het echt vreselijk leven hier is, ondanks dat er genoeg mensen zijn die naar deze twee dames luisteren, een sprookjesfiguur aanpassen in de hoop dat het nu minder kwetsend is, ieder jaar Keti Koti en andere festivals toestaan, op scholen de slavernij onderwijzen etc. etc.



Iemand als Rosa Parks, Nelson Mandela, dat waren pas helden, die streden voor gelijkheid in een zeer ongelijk land. Dat is Nederland gewoon niet.
Alle reacties Link kopieren
Boeien...
Laat ze haar liefdesleven lekker voor zichzelf houden.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
18-03-2019 17:14
Boeien...
Laat ze haar liefdesleven lekker voor zichzelf houden.
tja....
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
06-03-2019 20:48
Ik plak even de hele tekst, omdat het een "extra artikel" is en daarom misschien niet iedereen het kan lezen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3252137 ... democratie

Allochtone politici die worden geïntimideerd en bedreigd omdat zij niet loyaal zouden zijn aan hun etnische of religieuze groep. Het overkomt volksvertegenwoordigers van links tot rechts steeds vaker. „Het is pure intimidatie.”

Sunita Biharie (38), gemeenteraadslid voor de SP in Apeldoorn, wist niet wat haar overkwam. Biharie prees onlangs op sociale media een artikel aan van een partijgenoot, gepubliceerd op een ’rechtse’ website. De auteur verwijt Sylvana Simons (Bij1) en Tunahan Kuzu (Denk) daarin dat ze ’discrimineren’ . Immers: Simons en haar fractie beoordelen mensen op huidskleur – een SP-raadslid werd onlangs door Bij1 de mond gesnoerd omdat zij een ’witte’ vrouw is – en Kuzu maakt onderscheid tussen ’goede’ en ’slechte’ Turken.


Sunita Biharie is het met haar partijvriend eens: „Je moet discriminatie nooit met discriminatie bestrijden.”

Dat heeft ze geweten. „Er kwam vanuit de hoek van Denk en Bij1 een georganiseerde actie op gang om mij te besmeuren”, vertelt het socialistische raadslid. Biharie werd uitgemaakt voor ’huisslaaf’ en ’racist’, er waren pogingen om in te breken in haar socialemedia-accounts en ze zag oproepen om haar ’lastig te vallen’. Ze schrok van alle agressie: „Als politicus weet je dat je kritiek krijgt, maar als ze als groep op je gaan jagen wordt het pure intimidatie. Dan proberen ze het debat onmogelijk te maken en de democratie te ondermijnen.”

Janice Roopram (45), net als Biharie van Surinaams-Hindoestaanse afkomst, herkent die ’shitstorm’, zoals dit soort groepsaanvallen op sociale media wordt genoemd. Roopram zit in de gemeenteraad van Den Haagvoor de lokale partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de fractie van voormalig PVV-Kamerlid Richard de Mos. Wat zij niet allemaal te horen kreeg, omdat ze met een voormalige bondgenoot van Geert Wilders in zee ging: „Je wordt door sommigen uitgemaakt voor meeloper, bounty, hielenlikker, racist ook.”

Vandalisme
Roopram besloot dat het er tegenwoordig kennelijk bij hoort als je de politiek ingaat. „Als je gevoelige thema’s eerlijk wilt bespreken, krijg je te maken met weerstand.” Het overkwam de oud-journaliste toen zij vorig jaar vandalisme rond een Hindoetempel in de Schilderswijk aan de kaak stelde. Moslimjongeren, die ook bezoekers aan de tempel lastigvielen, hadden er ruiten ingegooid en het gebouw met eieren bekogeld. „Pesterijen, beledigingen, beelden die werden besmeurd met uitwerpselen. Door jongens met een islamitische achtergrond”, zegt Roopram, die er destijds voor pleitte om de vandalen ’keihard aan te pakken’.

„Als je die feiten benoemt, word je onmiddellijk weggezet als racist. Ik zou ’tegen de islam’ zijn, werd mij gezegd.” Zij kreeg een vloedgolf van beledigingen over zich heen. „Maar ik trek me er weinig van aan omdat ik ook veel steunbetuigingen krijg.” Voor Internationale Vrouwendag is ze uitgenodigd om te spreken op een bijeenkomst waar ook moslima’s aanwezig zullen zijn. „Sommigen zien mij als rolmodel. Heel bijzonder. Aan die positiviteit klamp ik mij vast.”

Toch, zegt Sunita Biharie, gaat het probleem met de intimidaties dieper dan alleen de incidentele scheldkanonnades. Te veel linkse woordvoerders uit minderheidsgroepen hebben het uit de Verenigde Staten overgewaaide ’identiteitsverhaal’ overgenomen, vindt zij. Die identiteitspolitiek komt erop neer, dat je je identificeert met de vermeende, gedeelde belangen van de eigen religieuze, etnische of sociale groep. Zo kan het, dat gekleurde mensen ’witten’ ervan beschuldigen op basis van hun huidskleur bepaalde ’privileges’ te genieten, die dienen te worden bestreden.

Biharie: „Dus een welgestelde, donkere man of vrouw zegt tegen een blanke arbeider, die nauwelijks rond kan komen, dat die z’n mond moet houden omdat hij zogenaamd geprivilegieerd is en een ’racist’. Natuurlijk zijn blanke mensen dat soort kritiek zat. Zo drijft links timmermannen, mensen in de zorg en andere ’witte’ kiezers, die het op zich met linkse standpunten eens zijn, naar rechtse partijen.”

Xenofoob
Biharie is, zegt zij zelf, een ’ouderwetse socialist’. Bij haar gaat het om ’klasse’ en niet om ’identiteit’. „Als mensen die hebben gestudeerd – de geleerde linkse elite – blanke arbeiders wegzetten als ’xenofoben’ omdat die zich zorgen maken over verdringing op de arbeidsmarkt, maak je de kloof alleen maar groter. Geen arbeider heeft daar iets aan.”

Natuurlijk moeten racisme en discriminatie worden aangepakt, zegt Biharie. „Maar mensen die aan het einde van de maand willen weten of ze nog te eten hebben of de huur kunnen betalen, zitten allemaal in hetzelfde schuitje, ongeacht hun huidskleur.”

Raadsleden werken vaak keihard en verdienen een grijpstuiver. Is het ’t allemaal waard? Janice Roopram: „Het is soms niet makkelijk, maar het is een prachtig beroep en je achterban rekent op je. Als jij als volksvertegenwoordiger opstapt omdat je de druk niet aan kunt, verliezen de mensen het vertrouwen in de politiek. Wij willen laten zien: we staan er en we blijven hier staan. Het is hard werken, maar ik krijg zoveel energie van de mensen.”

Sunita Biharie: „Ik zie wat ik als raadslid doe als roeping. Jongerenhulpverlener is mijn beroep, ik ben de politiek ingegaan omdat daar de besluiten worden genomen. Dat ik nu die intimidaties aankaart, is omdat die mensen over alle grenzen heen gaan. Het is niet goed als je gaat opletten op wat je vertelt over jezelf, of dat je je kinderen in bescherming moet nemen omdat er in je privé-leven wordt gewroet. Dan sterft de democratie.”

Ik heb even gecheckt of dit topic gesloten is en nee het is niet gesloten.

Aan dit topic én aan bovenstaand artikel moest ik denken toen ik zonet de 'pleit' van Akwasi las. Waarom steeds weer onderscheid maken in huidskleur? Iedereen is gelijk. We worden plat gegooid met termen als 'white-privilege' en worden beschuldigd van racisme vanwege white-privilege. Terwijl Sylvana in 2007 in een boek noemde dat zij haar hele leven profijt had van haar huidskleur.

Onderscheid maken in kleur is fout. Ieder heeft gelijke rechten. Is zo'n pleit van Akwasi nou echt nodig in politiek-Nederland?
Als Henk Krol, Assher, Baudet, Pauw, Jinek, Nicolet van Dam of wie dan ook, zou pleiten voor een blanke partij dan waren de rapen gaar.
Misschien stoort het mij des te meer omdat dit de man is die in Amsterdam riep dat het tijd werd voor black-privilege.


De Telegraaf
Akwasi pleit voor ’partij voor mensen van kleur’
1 uur geleden


https://www.msn.com/nl-nl/entertainment ... ailsignout
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Die man is ook geschift. Maar je kunt hier veel beter een nieuw topic voor aanmaken. Interessant interview met Sunita Biharie.
Gecompartimenteerde troep is ook een vorm van opruimen.
Ik las het ook en ik vond het ook, een beetje raar. De politiek is al zo versplinterd in Nederland, er is vast wel een politieke partij te vinden die aansluit bij de wensen van iemand. Op die manier krijg je ook meer "kleur" in een partij ipv oproepen tot een partij voor gekleurde mensen.

Niet alle gekleurde mensen hebben dezelfde politieke ideeen lijkt mij? Sommigen neigen meer richting PvdA waar een ander meer heeft met VVF of misschien SP.

Door op te roepen voor weer een aparte partij schiet je het doel (namelijk verbinden) voorbij.
Wat een leven heeft die Akwasi.

Multi-miljonair. Wat klagen in een krantje dat je zo gediscrimineerd wordt, af en toe eens wat mensen bedreigen onder het mom van woordenkunstenaar, hier en daar wat rijmen op een podium, beetje subsidie hier, beetje subsidie daar. Ondertussen zelf afstammeling van Afrikaanse slavenhandelaren. Geweldig verdienmodel, heerlijk, ieder ‘persoon van kleur’ en ‘woke wit persoon’ trapt er met open ogen in.

Wat heeft Akwasi toch zwaar leven....ik ben blij dat ik niet in zijn schoenen sta.
Alle reacties Link kopieren
xiawoman schreef:
08-08-2020 15:24
Wat een leven heeft die Akwasi.

Multi-miljonair. Wat klagen in een krantje dat je zo gediscrimineerd wordt, af en toe eens wat mensen bedreigen onder het mom van woordenkunstenaar, hier en daar wat rijmen op een podium, beetje subsidie hier, beetje subsidie daar. Ondertussen zelf afstammeling van Afrikaanse slavenhandelaren. Geweldig verdienmodel, heerlijk, ieder ‘persoon van kleur’ en ‘woke wit persoon’ trapt er met open ogen in.

Wat heeft Akwasi toch zwaar leven....ik ben blij dat ik niet in zijn schoenen sta.
Hij heeft het maar zwaar *pikt traantje weg*.
Racisme activisme is gewoon een ordinaire business voor veel van die mensen.
Let’s go Brandon!
Alle reacties Link kopieren
Akwasi is gewoon knettergek en daar helpt geen pilletje tegen! De verwachte opdeling van de samenleving komt er als het aan hem ligt aan.
Alle reacties Link kopieren
Macarinata schreef:
08-08-2020 14:38
Die man is ook geschift. Maar je kunt hier veel beter een nieuw topic voor aanmaken. Interessant interview met Sunita Biharie.

Ik zal er een nachtje over slapen.

Hoewel ik van mening ben dat dit geroep van Akwasi onder de zelfde paperclip (Anousha, Sylvana etc) kan. Vooral omdat hier het interview met Sunita Biharie staat.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
08-08-2020 23:24
Ik zal er een nachtje over slapen.

Hoewel ik van mening ben dat dit geroep van Akwasi onder de zelfde paperclip (Anousha, Sylvana etc) kan. Vooral omdat hier het interview met Sunita Biharie staat.

Kun je een quote niet overzetten naar een nieuw topic?
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Dit dus. Daarom waren er ook veel tégen geluiden tegen het boek 'Hallo witte mensen" van Anousha Nzume. Witte mensen worden anders aangesproken, ze worden beschuldigd van dingen uit een ver verleden waar ze geen schuld aan kunnen hebben, en in tussen zetten 'de roepers' zich zelf een paar treetjes hoger.
Als 'witte' mensen dit zouden zeggen en doen, zich zelf centraal zetten vanwege hun kleur, dan kregen ze geen subsidie maar straf. Waarom word er zo'n onderscheid gemaakt door mensen die 'zogenaamd' geen onderscheid willen?

De boekenwereld zegt dat ze radicaal zijn en dat ze segregeren. Maar.... zeggen de dames:
"Maar ze snappen wel dat het commercieel interessant is"

Ze weten het zelf dat ze segregeren, doen het gewoon, en vinden dat het voor de boekenwereld commercieel interessant is. Ik kots hiervan. :pukey: :pukey: :pukey:


https://www.limburger.nl/cnt/dmf2020073 ... geefwereld
Afbeelding
De Dipsaus-redacteuren Ebissé Rouw, Anousha Nzume en Mariam El Maslouhi. Afbeelding: Bert Pot


............................
Podcast

De drie vrouwen hebben al een podcast, Dipsaus, waarin de stem van vrouwen van kleur centraal staat. In feite breiden ze hun activiteiten nu uit met boekuitgaven. Binnen de boekenwereld worden hun plannen als controversieel en radicaal gezien. „Volgens de boekenwereld zijn we zelf aan het segregeren”, zegt Rouw. „Maar ze snappen wel dat het commercieel interessant is, in Amerika en in het Verenigd Koninkrijk is er sinds twee à drie jaar een wedloop op zwarte schrijvers ontstaan. We brengen mensen mee die succes kunnen boeken en we hebben een toegewijd netwerk.”
........................
missie_m wijzigde dit bericht op 17-08-2020 23:24
12.14% gewijzigd
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Interessante column, maar te lang om te plakken, vandaar een linkje en wat losse stukken.

"Discriminatie los je niet op door elkaar te bestrijden" door Vicky van Lommel.


https://groningerkrant.nl/opinie/column ... bestrijden


... Wil je volgens deze mensen voldoen aan goed Nederlands staatsburgerschap dan moet je zonder tegenspraak de coronamaatregelen gehoorzamen, overal een mondkapje dragen, blanken per definitie als racisten zien, als vrouw jezelf als minderwaardig erkennen en discriminatie in een zogenaamd ‘positief’ jasje aanmoedigen, je heteroseksualiteit als onnatuurlijk categoriseren, geen vlees eten, rokers ontmenselijken, drugs legaliseren, de misdaden van jeugdbendes simplificeren tot eb- en vloedgevolgen, dit alles voor zoete koek aannemen, vooral niet nadenken en Zwarte Piet *sprookjesfiguur die pepernoten brengt maar op Viva niet genoemd mag worden* kenmerken als een racistisch en discriminerend figuur dat desnoods met behulp van censuur en geweld uit de Nederlandse samenleving mag verwijderd worden...
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren

Inderdaad een interessante column. Ook niet zomaar een columniste. Ze heeft de aanspreektitel ing. voor haar naam staan.
LOEP ME MAAR aub.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven