Syriëgangers terug naar Nederland

19-05-2018 15:09 1087 berichten
Alle reacties Link kopieren
Syriëgangers mogen hun hoger beroep (loopt een proces in Turkije) in Nederland afwachten.
Opmerkelijk verhaal, paspoort intrekken mag niet want dan zijn ze stateloos (daar zijn internationale verdragen over) ze opsluiten mag niet want er loopt al een proces in Turkije

De ambassade gaat een paspoort regelen(en vermoedelijk betalen) want dat zijn ze kwijt geraakt.

https://nos.nl/artikel/2232486-syriegan ... rland.html

En Nederland als braaf land doet het allemaal.

Ik zou zeggen, trek dat paspoort maar gewoon en laat ze maar naar de rechter stappen.
Goede kans dat de Nederlandse staat dat verliest maar dit 'brave' gedrag is tenenkrommend.

Overigens kan Nederland een paspoort wel intrekken als de betreffende persoon in vreemde krijgsdienst een dubbel paspoort heeft.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl ... ortorder=4
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
Lekker wijf, zo eentje...
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
:-[

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210404_92828157

Tien (ex)jihadisten komen dit jaar op vrije voeten: vormen ze een gevaar?
04-04-2021

In de loop van dit jaar zullen in Nederland tenminste tien jihadisten van wie niet duidelijk is of ze hun radicale ideeën hebben afgezworen en die daarom een dreiging kunnen vormen worden vrijgelaten. Het gaat om mensen die hun straf hebben uitgezeten.
..........
Ook in landen als België en Frankrijk komen jihadisten op vrije voeten. De komende jaren zullen die aantallen toenemen.
.............
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
06-04-2021 12:56
:-[

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210404_92828157

Tien (ex)jihadisten komen dit jaar op vrije voeten: vormen ze een gevaar?
04-04-2021

In de loop van dit jaar zullen in Nederland tenminste tien jihadisten van wie niet duidelijk is of ze hun radicale ideeën hebben afgezworen en die daarom een dreiging kunnen vormen worden vrijgelaten. Het gaat om mensen die hun straf hebben uitgezeten.
..........
Ook in landen als België en Frankrijk komen jihadisten op vrije voeten. De komende jaren zullen die aantallen toenemen.
.............
Helaas betaalmuur.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Het gaat dus om mensen die NIET als strijders actief zijn geweest voor de terreurorganisatie:

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnen ... li=BBoPOOe

Nederland haalt IS-ganger en kinderen op uit Syrië
RTL Nieuws
1 uur geleden

.............................................

..........................................
Geen strijders

De overdracht vindt plaats in de stad Kamishli. Het gaat volgens een betrokken functionaris in elk geval niet om mensen die als strijders actief zijn geweest voor de terreurorganisatie, meldt persbureau AFP.

Tijdens de Syrische burgeroorlog trokken buitenlanders, onder wie ook Nederlanders, naar Syrië om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Dit werden Syrië-gangers of IS-gangers genoemd.

De Koerden hebben na de strijd tegen de terreurgroep veel buitenlandse IS'ers gevangengenomen en buitenlandse overheden opgeroepen om hun burgers te repatriëren, maar veel landen voelen daar weinig voor.

In november 2019 bepaalde de rechter in een kort geding dat de Nederlandse staat zich moet inspannen om kinderen van IS-vrouwen uit de kampen in Syrië terug te halen. De rechter sprak van een 'ernstige en acute noodsituatie'.

De rechter gaf geen verplichting om de IS-vrouwen zelf terug te halen.

Het kort geding was aangespannen door 23 vrouwelijke Syriëgangers. De vrouwen wilden dat zij, samen met hun 56 kinderen, zouden worden opgehaald uit de kampen.

Het kabinet gaf eerder aan dat ze kinderen niet ophalen omdat het daar te onveilig is.
............................

..........etc.etc.etc.......
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Mensen ronselen is óók als strijd(st)er actief zijn.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
05-06-2021 19:12
Mensen ronselen is óók als strijd(st)er actief zijn.
Inderdaad. Het is schandalig dat we daders hierheen halen. Het zijn ook nog eens daders die totaal geen spijt hebben en nog steeds het gedachtegoed van IS aanhangen. I.p.v. de Nederlandse bevolking tegen het gevaar dat van dergelijk figuren uitgaat te beschermen, worden ze hier in de watten gelegd door ze met voorrang een huis te geven en een uitkering. Het domme gewauwel van linkse partijen dat ze hier berecht worden, is natuurlijk een wassen neus. Hooguit een fopstrafje en de meeste IS-gangers zitten daarom allang weer thuis in hun sociale huurwoning waar de keurige Nederlandse burger meer dan 10 jaar op moet wachten. Die Goudse troela zou niet daar ter plaatse berecht kunnen worden, dan is de kans dat ze hier wel veroordeeld gaat worden minimaal.

Dat stomme Kaag-mens is een ramp voor Nederland. Waarom zij ooit als minister van Buitenlandse Zaken is mij een raadsel. Ze wist heel goed dat het standpunt van Nederland het niet actief ophalen van IS-vrouwen daar is. Toch gaat ze eigengereid haar gang. Net zoals ze heel achterbaks toch weer Nederlands belastinggeld aan een Palestijnse terreurorganisatie heeft gedoneerd, terwijl dat stopgezet zou zijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees net in de Telegraaf dat de kans groot is dat Nederland de rest van die vrouwen ook moet terughalen naar Nederland. Heel slim om zo’n precedent te scheppen. Fijn ook voor onze veiligheid, want ook hun kinderen wordt het IS-gedachtegoed met de paplepel ingegoten. Wat voor volwassenen zullen dat straks worden?

Wanneer zet de politiek de veiligheid en het welzijn van de Nederlandse burger eens een keer op nummer 1? Daar betalen we toch met zijn allen heel veel belasting voor? Een dak boven je hoofd en een veilig bestaan hier zou toch bovenaan het lijstje moeten staan? Waarom ga je dan terroristen hierheen halen die je ook nog eens met voorrang van een woning voorziet en die je levenslang met een uitkering gaat onderhouden? Waarom moet de Nederlandse burger daarvoor betalen?
Alle reacties Link kopieren
Vanmorgen stond zo'n vergelijkbaar artikel met de titel: Deur op een kier voor IS-bruiden in onze krant. Met daaronder reacties van mensen die voor IS naar Nederland zijn gevlucht. Mensen die door toedoen van IS familieleden verloren.
Ongelooflijk dat Nederland die daders en hun bruiden dan toch ophalen.

Ik quote hier onder twee stukken uit het lange artikel:



https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210630_97197499 Vandaag om 07:30

Ongerustheid over terugkeer IS-bruiden: ‘Je kunt daar veel ellende mee binnenhalen’

Afbeelding
Een vrouw die ervan wordt beticht Jihad-bruid te zijn in een vluchtelingenkamp in Al-Hasakah in Noord-Syrië. Afbeelding: EPA

.................

Betrokken bewindslieden staan plotseling niet onwelwillend tegenover het ophalen van jihadisten, omdat ze op die manier hun straf niet ontlopen en niet onder de radar naar Nederland kunnen komen. Maar navraag leert dat er wel degelijk andere oplossingen zijn. Bovendien is het terughalen van Syriëgangers bepaald niet zonder gevaar.

Met een geheime bliksemactie werd de Goudse IS-ganger Ilham B. begin juni vanuit Syrië naar Nederland gehaald. ‘Een uitzonderlijke mogelijkheid’, zo stelt het demissionaire kabinet, terwijl het standpunt aanvankelijk was om uitreizigers niet op te halen. Nu staan IS-vrouwen met hun kinderen in de rij om hun terugkeer naar Nederland af te dwingen. Nergens blijkt uit dat ze minder gevaarlijk zijn geworden.

Sleutelrol

Onderschat de rol van vrouwen bij IS niet, waarschuwt radicaliseringsexpert en voormalig lid van de terroristische Hofstadgroep Jason Walters. „Vrouwen spelen sociaal gezien een sleutelrol bij IS. Ze zijn een spil in de netwerken, spelen een grote rol in het verspreiden van propaganda en ronselen van nieuwe leden, dus ze houden die beweging ook een beetje bij elkaar. Je kunt daar veel ellende mee binnenhalen.”

Terugkerende vrouwen kunnen de jihadistische beweging in het Westen een flinke impuls geven, vreest Walters. „In de media ­worden ze neergezet als zwakke, gebroken zielen, maar dit zijn mensen die karakter hebben opgebouwd. Ze hebben bombardementen en ontberingen overleefd. Die vrouwen hebben binnen IS een grote status en als ze terugkomen, kunnen zij makkelijk nieuwe bewonderaars aantrekken.”

Zonder uitzicht

Freelance journalist Wladimir van Wilgenburg woont in Erbil in de Koerdische regio in Irak. Hij sprak met Nederlandse IS-vrouwen in kampen in de regio. Hij denkt dat veel van hen alleen maar terug willen keren omdat ze nu in een benarde situatie zitten. „Als het kalifaat niet was gevallen, zou een aantal van hen zeker niet terug naar Nederland willen gaan. Ze zitten nu maandenlang in kampen, zonder uitzicht op een veranderende situatie.”

Verantwoordelijke diensten erkennen dat het hoe dan ook een gok is om de IS-vrouwen naar Nederland te halen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en inlichtingendienst AIVD stellen dat er dreiging uitgaat van iedere terugkeerder......................

.................etc......etc........etc...............

‘Onbegrijpelijk dat wij als land de beulen ophalen’

Jezidi’s in Nederland zijn fel tegen het ophalen van IS-bruiden uit Syrië. Dat juist deze terreurvrouwen worden overgevlogen vanuit het Midden-Oosten, schiet bij de gemeenschap in het verkeerde keelgat: „Onmenselijk”, zo noemt de Dalal Ghanim (25) de terughaalactie van jihadbruid Ilham B. vanuit Syrië.

.............etc.etc.etc..........
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Ik luister momenteel naar podcasts van Ayaan Hirsi Ali. Haar interview met Ruud Koopmans (aflevering 2) vond ik erg interessant.


https://ayaanhirsiali.com/podcasts/ruud-koopmans


On this episode, Ayaan talks with Ruud Koopmans about the relationship between majority and minority groups, as well as issues surrounding integration and assimilation. They also discuss the impacts and dangers of religious fundamentalism, both Christian and Islamic.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
https://www.nu.nl/binnenland/6145566/sy ... iphol.html

Het gaat om een man van wie het Nederlanderschap vorig jaar is afgepakt vanwege zijn deelname aan een jihadistische groepering, laat het demissionaire kabinet gelijktijdig weten in een Kamerbrief. Hij stond internationaal gesignaleerd.

Ze kúnnen dus blijkbaar wel iemands Nederlandse paspoort innemen. Jammer dat Turkije die hufter alsnog naar Nederland heeft gestuurd.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200219_00148402
Afbeelding
Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’
............
De vervolging van Syriëgangster Ilham B. uit Gouda moet worden stopgezet als het ministerie van Justitie niet kan aantonen dat het zich inspant om de vrouw terug te halen naar Nederland. Dat stelt de rechtbank Rotterdam woensdagmiddag.
.............etc.etc.etc.........


Stond er boven het artikel van 19-02-2020.

Vandaag stond er een artikel met de titel
"Rechtzaak 'Jijhadbruid trainde IS-strijders' in de krant over diezelfde IIham B. Tjonge jonge jonge. Gelukkig dat Justitie wel wakker is.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Radicalisering binnen de gevangenissen...

Afbeelding
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven