Zweden van migratie-modelland naar chaos

20-07-2018 23:43 156 berichten
Alle reacties Link kopieren
In de Volkskrant een ontluisterend bericht over het mislukte migratiebeleid in Zweden

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... red_earned

De pers durft / wil de problemen niet te benoemen en de kloof tussen allochtoon en autochtoon groeit, sterker nog, die is er al.

Afbeelding

Van het braafst jongetje van de klas naar de crimesite van Europa

Afbeelding

Waar aanslagen op de politie gewoon zijn geworden

Afbeelding

En ook hier gaat populistisch rechts een grote verkiezingsoverwinning halen.

Afbeelding
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
08-09-2018 23:00
Grootste partij -> cordon sanitaire.

Ik las vanmorgen dat dat juist positief uitpakte voor de SD

Het was namelijk de enige oppositie partij, de rest moest samenwerken binnen het cordon sanitair ( regeren dus)

Kon morgen wel eens leuk worden.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
Zweedse anti-immigratiepartij: wij zijn de elephant in the room - http://nos.nl/l/2249618
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
hollebollegijs schreef:
08-09-2018 21:41
Ik gok op 20 % voor de Zweden Democraten

In iedergeval de grootste partij.

Het wordt iets minder, zo'n 17,5% en derde partij. Nog steeds een grote sprong omhoog (bijna 50% groei), maar ook in Zweden heeft de 'nazi! nazi! roepende pers een dempend effect.

Kans is wel groot dat de socialisten die nu al fors verloren, de komende jaren een volledige meltdown gaan krijgen zoals de PvdA. Want ze hebben de koers van 'immigratie is fijn, immigratie moet' niet willen verlaten voor een meer rationeel model.
Alle reacties Link kopieren
Goed resultaat al had ik het iets groter verwacht.

Maar de grootste problemen komen nog in Zweden
Ze schijnen ( stond in Trouw) als een dolle allerlei asielverzoeken afgewezen maar zetten nauwelijks actief uit.

Dus migrant krijgt een bevel tot uitzetting - zo en zo laat op het vliegveld melden - maar gaat hij niet dan volgt er weinig actie.

Die duiken onder in de Zweedse banlieue's
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
Zweden is in de aanloop van de verkiezingen gek geworden en sluit toeristen (met paspoort en Schengen-visum) op.


http://www.dvhn.nl/groningen/De-jongens ... 01264.html


De Senegalese broers Pape Matar en Ibralo zitten nu bijna zes weken vast in Zweden. Ze willen terug naar Bedum waar ze op vakantie waren bij hun vader, hun zusje en hun stiefmoeder Mieke Harms. ,,We horen niks, we zien niks.’’

Ze noemen haar Mieke of sama tanta wat zoiets betekent als ’mijn tante’. Mieke Harms (54) uit Bedum zegt dat het een aanduiding is uit het Wolof, de voertaal in Senegal.

Ze zit thuis aan de keukentafel, dochter Ayda (14) slaapt uit, het is een van de laatste vakantiedagen voor ze weer naar school moet. Mieke’s vriend Cheikh Ibra Fall (54) is aan het werk in Groningen. Hun vakantie zit er al op.

Of nou ja, vakantie. ,,Ik heb wel eens andere vakanties gehad’’, zegt Mieke. Zij en Cheikh zouden met Ayda een weekje naar Corfu gaan, maar alle plannen veranderden toen de jongens opgesloten bleken te zijn in Zweden. De jongens zijn de zonen van Cheikh.

Senegal
Cheikh is een Senegalees die daar leefde van de muziek, als percussionist. Hij begeleidde ook reisgezelschappen die Senegal bezochten om er te trommelen en te dansen. Zo ook een Gronings gezelschap dat met hun djembéleraar Pape Seck naar Senegal was gereisd.

Een van de Groningers was Mieke Harms. Het was december 2000, ze had nauwelijks na hoeven denken over de vakantie naar Senegal. Ze kreeg energie van de djembélessen in Groningen, ze hield van Afrikaans dansen - ze wilde graag zien waar die ritmes hun oorsprong hadden.

Ergens in die vakantie kreeg ze Cheikh in het vizier en hij haar. Ze was Gronings en nuchter genoeg om de boot af te houden, maar in de laatste vakantieweek sloeg de vlam over. Wat het precies was, kan ze niet zeggen. ,,Thuis plaats je mensen en mannen in hokjes. Wat stemt ie, wat voor auto rijdt ie, wat is zijn werk, wie zijn z’n vrienden? Dat kon bij Cheikh niet, hij wás gewoon.’’

Ze weet nog dat ze op de terugweg boven Nederland uit het vliegtuigraampje keek en de Nederlandse samenleving in één beeld samengevat kreeg voorgeschoteld: ze zag tuintjes, stuk voor stuk afgebakend met schuttingen. Precies het tegenovergestelde van het land waar ze net een overdonderende vakantie had gehad.

Ze hield contact met Cheikh. Ze voerde telefoongesprekken met hem, met het Franse woordenboek op schoot. Ze ging een cursus Frans volgen. Ze besloot hem beter te willen leren kennen en vloog een jaar later opnieuw naar hem toe om een maand bij hem te blijven. En ze wilde dat hij zou zien wat haar thuis was. ,,Zo gemakkelijk het voor mij was om naar Senegal te gaan, zo moeilijk was het voor hem om hier te komen.’’

Hij kwam in september 2002 en bleef drie maanden die voorbij vlogen. Een jaar later kwam hij voorgoed bij Mieke wonen en weer een jaar later werd hun dochter Ayda geboren.

De zonen
Cheikhs zonen heten Pape Matar (26) en Ibralo (23). Ze zijn vijf en acht jaar als hun vader en Mieke elkaar ontmoeten, iets ouder als hun vader naar Nederland vertrekt, bijna 6.000 kilometer bij hen vandaan. Hun vader vertrouwt op de opvoeding door hun moeder, de familie en de buurt. Elk jaar gaat hij een paar weken naar zijn zoons toe, eens per twee jaar gaan Mieke en Ayda met hem mee. Vrijwel dagelijks heeft hij contact met Senegal - is het niet met zijn zoons, dan wel met familieleden of vrienden.

Pape Matar is net als hij muzikaal en verdient in Senegal de kost als percussionist en zanger. Ibralo studeert informatica. De jongens komen in 2014 voor het eerst op bezoek in Bedum. Vorig jaar waren ze er wederom en ook deze zomer nodigt Mieke haar stiefzoons uit, waarvoor ze een visum voor drie maanden regelt: de jongens mogen van 16 juli tot 12 oktober in Europa blijven. Voor het eerst vinden Mieke en Cheikh het goed dat ze vanuit Nederland een reisje naar Zweden maken waar hun neef woont. Mieke regelt twee tickets van Groningen naar Malmö met de Flixbus. De jongens stappen maandag 23 juli aan het einde van de middag in. Hun neef haalt ze de volgende dag van het station.

Onraad
In de loop van die dag belt de neef met Mieke en Cheikh in Bedum en meldt dat de jongens nog niet bij hem zijn. Iets met een grenscontrole. ,,Wij reageerden daar nonchalant op. Controles horen erbij’’, zegt Mieke.

De volgende dag ruiken ze onraad. Ze horen dat de jongens een nacht op het bureau hebben moeten blijven, dat ze uit elkaar zijn gehaald, dat ze eten krijgen door een luikje. Dat hun visum is geannuleerd. ,,Ik dacht: dit is een vergissing, dat kan niet anders’’, zegt Mieke die is gaan bellen met de Zweedse politie. Ze krijgt te horen dat het om een onderzoek gaat, dat ze worden vrijgelaten als er niets crimineels aan de hand is.

Ze neemt vrij van haar werk en belt alles en iedereen, van de Nederlandse ambassade in Dakar tot de honorair consul van Senegal in Zweden. ,,We waren redelijk in paniek.’’

Ze horen dat de jongens na een nachtje cel worden overgebracht naar een asielcentrum. Ze hebben geen paspoort meer, hun telefoons zijn ingenomen, via hun neef houden ze contact met Bedum en stellen het thuisfront gerust. Maar Cheikh is allerminst gerust, Mieke evenmin. Ze besluiten met Ayda af te reizen naar Zweden.

Ruim een dikke week na de jongens arriveren ze in Zweden. Met twee bewakers mogen ze naar de jongens, door kleine sluisjes gaat het, door vijf deuren. ,,Wij wisten direct dat het geen asielcentrum was, maar een detentiecentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Pape Matar en Ibralo zeiden dat ze de enigen in het centrum waren die beschikten over geldige papieren.’’

De broers vertellen dat ze uit de bus zijn geplukt om vage redenen. Ze wisten het exacte adres van hun neef niet te noemen, ze wisten niet wanneer ze terug zouden gaan naar Nederland, ze hadden ieder maar 50 euro op zak. Ze hoorden dat ze Zweden niet in mochten en dat ze op 14 augustus uitgezet zouden worden naar Senegal. ,,Wij waren in shock. We zaten in een heel slechte film’’, zegt Mieke.

De 14de augustus verstrijkt zonder dat er iets gebeurt.

Reuring
Terug in Bedum slaat Mieke wederom aan het bellen. Ze informeert de media, benadert Amnesty, advocaten, Europarlementariërs, Frans Timmermans van de Europese Commissie, de Zweedse ambassade. Reuring helpt vast, denkt ze.

Tot nu toe helpt niks. Hun weekje Corfu heeft ze geannuleerd, in plaats van naar Griekenland zijn ze opnieuw naar de jongens in Zweden gereisd om ze mentaal te ondersteunen. Cheikh heeft contact met de Senegalese ambassade.

,,Ik snap het niet. Ze zijn van Dakar via Lissabon naar Amsterdam gevlogen, probleemloos. In Zweden is hun visum ongeldig verklaard en nu zijn ze illegaal. Maar ze zijn geen migranten. Ze zijn toeristen met een kleurtje!’’

Mieke blijft bellen en mailen met tal van instanties. Ze overweegt een klacht in te dienen bij het Europese Hof van Justitie. Ze zucht. ,,Wij zijn maar gewone mensen. Het Europese Hof van Justitie....weet ik veel!’’

De jongens ondertussen liggen het grootste deel van de dag op bed. Ze zijn op en af strijdvaardig. Soms denken ze dat uitzetting naar Senegal de kortste klap is, maar ten diepste willen ze hun visum terug en dan via hun vader in Bedum naar Senegal. Gewoon zoals ze gekomen zijn.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
@snoesje

Is dit een voorleestopic?
Alle reacties Link kopieren
@Snoesje666,

(een link volstaat hoor)

En je punt is?
Alle reacties Link kopieren
Dat brave toeristen inmiddels vastgezet worden en tuig lekker zijn gang kan gaan in Zweden?

Het zou je gebeuren als Nederlander. Deze knullen hebben hun kleur tegen, en dát in het nooit racistische Zweden...
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
10-09-2018 09:54
Dat brave toeristen inmiddels vastgezet worden en tuig lekker zijn gang kan gaan in Zweden?

Het zou je gebeuren als Nederlander. Deze knullen hebben hun kleur tegen, en dát in het nooit racistische Zweden...
Daar mogen ze hun gekleurde medemens voor bedanken dan. Of is het altijd de schuld van de witte man?
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
10-09-2018 09:54

Dat brave toeristen inmiddels vastgezet worden en tuig lekker zijn gang kan gaan in Zweden?

Het zou je gebeuren als Nederlander. Deze knullen hebben hun kleur tegen, en dát in het nooit racistische Zweden...

Ja hoor, trek de racisme-kaart maar weer.😑

Mensen uit landen als Senegal, die bv. op vrienden- of familiebezoek willen naar Nederland, hebben voor hun visumaanvraag o.a. een officiële garantstellingsverklaring nodig van de persoon bij wie ze gaan logeren.
Dat houdt in dat Nederland de NAW-gegevens van de Nederlandse gastheer/vrouw moet hebben, plus z'n bewijs van inkomsten, plus een officiële ondertekende verklaring waarin de gastheer/vrouw verklaart financieel garant te staan voor z'n gast(en).
Ook moeten de toeristen een retourticket plus een medische verzekering hebben.

In Nederland was dat allemaal in orde. Maar toen de heren naar Zweden gingen, wisten ze niet eens het adres van de 'neef' waar ze gingen logeren, wisten ze niet wanneer ze Zweden weer gingen verlaten, en hadden ze maar 50 euro op zak.

Dus de Zweedse autoriteiten hadden geen gegevens over hun verblijfsadres, noch over de duur van hun verblijf.
Ook hadden de Zweden geen zicht op de manier waarop de heren in hun levensbehoeften konden voorzien, noch was er een persoon die financieel voor ze garant stond.
Wie garandeert de Zweden dat ze niet in de illegaliteit/criminaliteit zouden verdwijnen?
Hun vader en stiefmoeder hadden het in Nederland prima geregeld, maar daar hebben de Zweedse autoriteiten dus niks aan.
noesa wijzigde dit bericht op 10-09-2018 17:17
11.48% gewijzigd
Oe, feiten Noesa. Dat is nooit fijn voor racismeroepers.

Twee Afrikanen die net genoeg hebben om een kop koffie te kopen en geen idee hebben waar ze heengaan.

En dan het raar vinden dat ze worden opgepakt... *zucht*
Alle reacties Link kopieren
MarkSD schreef:
10-09-2018 16:15
Oe, feiten Noesa. Dat is nooit fijn voor racismeroepers.

Twee Afrikanen die net genoeg hebben om een kop koffie te kopen en geen idee hebben waar ze heengaan.

En dan het raar vinden dat ze worden opgepakt... *zucht*

Precies. Dat is natuurlijk ook bizar.
Ik denk dat het best eens zo kan zijn dat de heren inderdaad andere plannen hadden dan alleen een bezoekje aan een mysterieuze neef.
Alle reacties Link kopieren
https://www.dagelijksestandaard.nl/2018 ... U2s06o30SA

Vraagje aan de Zweden kenners hier.
Is dit fake nieuws of gedeeltelijk waar.

Het komt mij onwaarschijnlijk over dat de Zweden kerst afschaffen.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Geen Zweden kenner, heb wel google translate :-D

Schijnt een budget dingetje te zijn. En een organisator die ergens een eland ligt te knuffelen.

De belangrijkste mensen over de stilte rond O Helga Night: "Is triest"
gepubliceerd 10 oktober 2018
De toekomst van O Helga Night is erg onzeker. SVT-nieuws Örebro heeft met een aantal belangrijke mensen gesproken die nog geen geluid van organisator Davor Dundic hebben gehoord.
"We hebben informatie zonder succes gezocht", zegt voorzitter Fred Sjöberg en kapelmeester Pelle Ankarberg.

Voor elke dag verliezen meer en meer mensen de hoop op de editie van O Helga Night dit jaar.

Ongepubliceerd bericht over projectplan, gedetailleerd budget en projectorganisatie wordt beschreven als de reden dat Örebrokompaniet niet bereid is om de organisator Ambitiös NPP Communication met SEK 900.000 te ondersteunen.

Kerncijfers verrasten de stilte
Belangrijke mensen, zowel lokaal als extern, vertellen SVT News Örebro dat ze geen bericht van de organisator hebben ontvangen.

- Of ik deelneem of niet, ik moet op zijn minst informatie krijgen als er dit jaar een evenement plaatsvindt of niet. Helaas kan ik die fundamentele vraag niet beantwoorden, zegt de vlieger en voorzitter Fred Sjöberg.

Zoek de organisator zonder succes
Samen met orkestleider Pelle Ankarberg heeft hij de organisatoren zonder succes gezocht.

"Ik en Pelle hebben dicht bij elkaar in de buurt van dit evenement gewerkt en geen van ons weten hoe het zal worden opgelost." We hebben gezocht naar informatie ", zegt Fred Sjöberg.

Zowel Pelle als Fred werken al enkele jaren aan het evenement en beide zijn nauw verbonden met O Helga Night. Dat de onzekerheid groot is dit jaar is iets triest, volgens Pelle Ankarberg.

"Het is triest omdat dit zo'n fantastische traditie is voor de stad en de lokale bewoners. O Helga Night is een traditie waar we echt voor willen zorgen en voor zorgen, zegt Ankarberg.

Producer: "Nu is het te laat"
SVT News heeft ook gesproken met Tine Matulessy, die in de loop van de jaren zowel producent als directeur van O Helga Night is geweest.

"Dit jaar heb ik niets gehoord over het evenement en niemand heeft me gevraagd om rond O Helga Night te werken. Helaas weet ik niet wat er gaat gebeuren, maar ik vraag me ook af wat er aan de hand is. Vorig jaar was ik producer en in voorgaande jaren ben ik regisseur geweest. Nu is het te laat als ik gecontacteerd zou worden omdat het een groot project is om mee te werken, zegt ze.

Nieuws SVT Örebro heeft ook de organisator Davor Dundic om een ​​opmerking gevraagd zonder succes.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebr ... helga-natt
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
21-07-2018 08:11
Ik ben (gemeente)politiek gezien heel erg geïnteresseerd in het fenomeen "cordon sanitaire". Als de grootste lokale partij (7 van de 15 zetels) niet mee mag doen, wat is er dan aan de hand? Dat houdt in dat SP en VVD nog liever samenwerken, dan een nieuwkomer te verwelkomen.
Dit gaat overigens om een lokaal partijtje, dat absoluut niets met migratie doet, dat soort problematiek speelt niet in het gebied waar ik woon.
Zolang een partij geen 50% van de zetels heeft hebben ze geen recht op deelname aan het bestuur. Waarom een bepaalde partij geen wethouders mag leveren? Vaak is dat zo omdat de programma's te ver uit elkaar liggen of omdat de partij in kwestie geen capabele bestuurders kan leveren.

Verder leeft in Nederland het grote misverstand dat de grootste partij de "wil van het volk" het beste zou vertegenwoordigen. Dat is natuurlijk niet het geval. De VVD is landelijk nu de grootste, maar ook zij hebben maar zo'n 20-25% van de kiezers achter zich.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Alle reacties Link kopieren
Snoesje666 schreef:
10-09-2018 09:54
Dat brave toeristen inmiddels vastgezet worden en tuig lekker zijn gang kan gaan in Zweden?

Het zou je gebeuren als Nederlander. Deze knullen hebben hun kleur tegen, en dát in het nooit racistische Zweden...
Ik weet het van een gekleurde kennis. Hij is Nederlander (Indo). In Polen werd hij ronduit racistisch en onbeschoft behandeld. Zowel door hotelpersoneel als door politie.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Alle reacties Link kopieren
hollebollegijs schreef:
18-10-2018 08:25
https://www.dagelijksestandaard.nl/2018 ... U2s06o30SA

Vraagje aan de Zweden kenners hier.
Is dit fake nieuws of gedeeltelijk waar.

Het komt mij onwaarschijnlijk over dat de Zweden kerst afschaffen.
De Dagelijkse Standaard bevat voornamelijk fake nieuws. En over Zweden wordt ook veel fake nieuws verteld, met name in de VS waar rechtse Republikeinen niet kunnen begrijpen dat Zweden met haar hogere belastingen en zo een beter zorgstelsel en minder armoede kent dan de VS. Voor rechtse Republikeinen is Zweden een socialistisch schrikbeeld geworden, mede dankzij veel fake nieuws over Zweden.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Alle reacties Link kopieren
Noesa schreef:
10-09-2018 17:24
Precies. Dat is natuurlijk ook bizar.
Ik denk dat het best eens zo kan zijn dat de heren inderdaad andere plannen hadden dan alleen een bezoekje aan een mysterieuze neef.
Met een Schengen visum mag je je in het gehele Schengen gebied begeven. Je hoeft geen speciale reden te hebben om je ergens op te houden.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
oudebaas schreef:
18-10-2018 09:46
Met een Schengen visum mag je je in het gehele Schengen gebied begeven. Je hoeft geen speciale reden te hebben om je ergens op te houden.
Neemt niet weg dat vreemdelingen die de taal niet spreken, geen idee hebben waar ze naartoe gaan en geen geld op zak hebben, gerust met argwaan mogen worden bekeken.
oudebaas schreef:
18-10-2018 09:44
De Dagelijkse Standaard bevat voornamelijk fake nieuws. En over Zweden wordt ook veel fake nieuws verteld, met name in de VS waar rechtse Republikeinen niet kunnen begrijpen dat Zweden met haar hogere belastingen en zo een beter zorgstelsel en minder armoede kent dan de VS. Voor rechtse Republikeinen is Zweden een socialistisch schrikbeeld geworden, mede dankzij veel fake nieuws over Zweden.

Zweden heeft ook wel veel problemen door immigratie. Daarom wordt er vooral op dat punt een vergelijk gemaakt.

Verder is Zweden een beter land inderdaad.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/216742 ... izaam.html
Alle reacties Link kopieren
MarkSD schreef:
18-10-2018 09:55
Zweden heeft ook wel veel problemen door immigratie. Daarom wordt er vooral op dat punt een vergelijk gemaakt.

Verder is Zweden een beter land inderdaad.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/216742 ... izaam.html
Zweden heeft inderdaad problemen met immigratie, of het meer problemen zijn dan in bijvoorbeeld België of Frankrijk weet ik niet. Wel minder dan in Nederland. Zweden heeft vooral problemen met doorgeschoten politieke correctheid. In Nederland is het taboe op multicultikritiek al 25 jaar geleden doorbroken door Bolkestein en Fortuyn.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Alle reacties Link kopieren
oudebaas schreef:
18-10-2018 10:04
Zweden heeft inderdaad problemen met immigratie, of het meer problemen zijn dan in bijvoorbeeld België of Frankrijk weet ik niet. Wel minder dan in Nederland. Zweden heeft vooral problemen met doorgeschoten politieke correctheid. In Nederland is het taboe op multicultikritiek al 25 jaar geleden doorbroken door Bolkestein en Fortuyn.
Dat heeft Duitsland ook die weten zich geen raad met de AFD
Het AFD heeft inmiddels de "belletje trek politiek" van Wilders gekopieerd.

Ze hebben een meldpunt opgericht voor "niet politiek neutrale leraren" zoiets als het polen meldpunt van Geert.
Totale verbijstering en veel publiciteit, en precies dat was de bedoeling.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
De Senegalese broers zijn na twee maanden weer vrij (dat is een absurd circus geweest) en de Nederlandse regering heeft middels een noodvisum voor ze geregeld dat ze in elk geval weer bij hun vader kunnen logeren.
Er ligt op Europees niveau een klacht richting Zweden.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/199531/O ... ese-broers
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
MarkSD schreef:
18-10-2018 09:50
Neemt niet weg dat vreemdelingen die de taal niet spreken, geen idee hebben waar ze naartoe gaan en geen geld op zak hebben, gerust met argwaan mogen worden bekeken.
En jij spreekt wel Zweeds?
Ik spreek vijf talen, maar daar zit niet één knäckebrød-taal bij.

Kun je je het programma De Vakantieman nog herinneren? Een onderdeel was dat toeristen op een kaart moesten aangeven waar ze zich bevonden. Geloof me, veel Nederlandse toeristen hebben nooit opgelet op school bij topografie.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
oudebaas schreef:
18-10-2018 09:44
De Dagelijkse Standaard bevat voornamelijk fake nieuws. En over Zweden wordt ook veel fake nieuws verteld, met name in de VS waar rechtse Republikeinen niet kunnen begrijpen dat Zweden met haar hogere belastingen en zo een beter zorgstelsel en minder armoede kent dan de VS. Voor rechtse Republikeinen is Zweden een socialistisch schrikbeeld geworden, mede dankzij veel fake nieuws over Zweden.
Zo leer je nog eens wat bij.
...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven